Τυνησία – Γύρος Οάσεων

7 ημέρες

Τυνησία – Γύρος Οάσεων

Γνήσια αραβομεσογειακή ατμόσφαιρα με αέρα ευρωπαϊκής φινέτσας, με τις γεμάτες ζωή και χρώμα αγορές της, τα βερβερίνικα καφενεία με τους θαμώνες να απολαμβάνουν τον ναργιλέ τους και το παραδοσιακό τσάι με δυόσμο και κουκουνάρια, φιλικά χαμογελαστά πρόσωπα, εκπληκτικά τοπία, ιδιαίτερος πολιτισμός, κάτασπρα σπίτια με γαλάζιες πόρτες περιτριγυρισμένα από κήπους γεμάτους γιασεμιά και ιβίσκους. Χωρίς να παραλείψουμε τη θάλασσα, με το ίδιο γαλάζιο του ουρανού, τη φανταστική έρημό της και τέλος τον ήλιο της που είναι τόσο λαμπερός, όσο το χαμόγελο των κατοίκων της. Η Τυνησία είναι μια χώρα που αγαπιέται & αγαπάει εύκολα, μια χώρα που δεν τη ξεχνάς ποτέ! Τυνησία – Γύρος Οάσεων – Πάσχα!


,

Μακρινά - Εξωτικά Ταξίδια Τυνησία

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα - Τύνιδα
Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος και πτήση μέσω σταθμού για την Τύνιδα, την πόλη που λάμπει μέσα από 3.000 χρόνια Ιστορίας και παραμένει ένα αιώνιο σταυροδρόμι των πολιτισμών, μορφοποιημένη από την αμίμητη δεξιοτεχνία των παιδιών της, τα διάφανα κύματα της Μεσόγειου και τον προγονικό ρυθμό της Αφρικής. Άφιξη στο αεροδρόμιο και υποδοχή από τον αντιπρόσωπο μας. Ακολουθεί επίσκεψη στην περιοχή που κάποτε βρισκόταν η Αρχαία Καρχηδόνα και η οποία κατοικήθηκε ζώντας μια παρατεταμένη ακμή από την εποχή των Φοινίκων έως και αυτή των τελευταίων Ρωμαικών χρόνων! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα για όσους το επιθυμούν, θα υπάρει επίσκεψη στην Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία της Τύνιδας, τον Αγ. Γεώργιο για την παρακολούθηση της ακολουθίας του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τύνιδα - Καϊρουάν - Τοζέρ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον τυνησιακό νότο. Πρώτη στάση και ξενάγηση στην ιερότερη πόλη (πρωτεύουσα των Αγκλαβιτών) της Τυνησίας την Καιρουάν που είναι η τέταρτη πιό θρησκευτική πόλη στον κόσμο μετά την Μέκκα, την Μεντίνα και τα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη της πόλης, όπου θα δούμε το ιερό Τέμενος και στις δεξαμενές των Αγλαβιτων. Το μεγάλο Τζαμί θεωρείτε σαν το πλέον σεβαστό οικοδόμημα της Τυνησίας, με κυριότερα υλικά κατασκευής τους ακατέργαστους πλίνθους, το μάρμαρο και το κέδρινο ξύλο. Στην συνέχεια επίσκεψη σε εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών χαλιών με τους δετούς κόμπους, που προϋπήρξαν των Τυνησιακών χαλιών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την όαση - παράδεισο της Τοζέρ. Άφιξη, το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τοζέρ - Ορεινές Οάσεις - Τοζέρ
Ξημερώνει Λαμπρή κι εμείς βρισκόμαστε σε ένα ονειρικό σκηνικό μέσα στην έρημο Σαχάρα και συγκεκριμένα στη μεγαλύτερη Όαση της περιοχής! Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί ελεύθερος χρόνος μέχρι να ετοιμαστεί το παραδοσιακό αρνί! Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στην πόλη και την όαση της. Τα φοινικόδεντρα της παράγουν την καλύτερη ποιότητα χουρμάδων στον κόσμο, γνωστή και ως «Νεγκλέτ Νουρ». Γεύμα στο ξενοδοχείο μας. Νωρίς το απόγευμα για όσους το επιθυμούν ακολουθεί προαιρετική εκδρομή με 4Χ4 στις ορεινές οάσεις που βρίσκονται σε ένα μοναδικό τοπίο πάνω στην οροσειρά του Ατλάντα. Η κατάσταση στους δρόμους και τις πίστες προσφέρει συναρπαστικές διαδρομές σε μέρη εξωτικά, ποικιλόμορφα που εμπνέουν τον επισκέπτη ο οποίος πρέπει να ακολουθήσει επακριβώς τις οδηγίες των οδηγών στις πίστες της Σαχάρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τοζέρ - Ντουζ
Μετά το πρωινό και αφού μαζέψουμε τα πράγματά μας, θα μπούμε μέσα στην όαση της Τοζέρ για να επισκευθούμε τον ζωολογικό κήπο της πόλης ο οποίος φιλοξενεί μικρά και μεγάλα ζώα της ερήμου! Στη συνέχεια αναχώρηση για την Ντουζ γνωστή σαν πόρτα της Σαχάρας μέσω του Κεμπιλί και της λίμνης των αντικατοπτρισμών. Άφιξη στην Ντουζ που είναι το κέντρο της Νομαδικής φυλής που ονομάζεται Μραζικγ. Γύρω από την πόλη οι αμμόλοφοι προσφέρουν ένα καταπληκτικό θέαμα. Η πόλη είναι το ιδανικό σημείο για να πάρουμε μια γεύση από την ζωή των Καραβανιών κάνοντας μια προαιρετική βόλτα με τις καμήλες μέσα στην έρημο και τους αμμόλοφους, με τα γλυκά και ανεπανάληπτα χρώματα της ερήμου, προσφέροντας έτσι στον εαυτό μας μια αξέχαστη εμπειρία. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: Ντουζ - Ματμάτα - Ελ Τζεμ - Παραθαλάσσια θέρετρα - Σους
Πρωινό και αναχώρηση για τον βορά. Στάση στο βερβερινικο χωριό Ματματα. Ενα χωριό γεμάτο κρατήρες που θυμίζει σεληνιακό τοπίο και όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματίσει πολλά χρόνια πριν. Σε αυτό τον τόπο βρίσκουμε τους Βερβερίνους μια φυλή γνωστή για για τον ξεχωριστό τρόπο ζωής, τη γλώσσα και τα δικά της ήθη και έθιμα. Πολλές οικογένειες ακόμα εξακολουθούν να ζουν μέσα στην γη. Μετά την επίσκεψη μας θα συνεχίσουμε για το Ελ Τζεμ όπου ακολουθεί ξενάγηση στο 6ο σε μέγεθος ρωμαικό αμφιθέατρο στον κόσμο που μπορούσε να συγκεντρώσει 30.000 επισκέπτες την στιγμή που το Κολλοσαίο της Ρώμης είχε χωρητικότητα 43.000 άτομα. Χτίστηκε το 230 μ.Χ. Σήμερα φιλοξενεί κάθε χρόνο Φεστιβάλ Μουσικής. Αναχώρηση για τα παραθαλάσσια θέρετρα όπου θα δούμε πανοραμικά την πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώην προέδρου και αναμορφωτή της, Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, το Μοναστίρ και θα έχουμε λίγο χρόνο ελεύθερο στη Σους και στο Πορτ Ελ Καντάουι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σους - Χαμμαμέτ - Τύνιδα
Πρωινό και αφού ακολουθήσουμε κατεύθυνση βόρεια, θα συναντήσουμε την Χαμμαμέτ ή αλλιώς «Το γιασεμί της Μεσογείου». Μικρή στάση για επίσκεψη στο ριμπάτ(κάστρο) με το παραδοσιακό καφενείο που ατενίζει την Μεσόγειο και στη συνέχεια άφιξη στην πρωτεύουσα. Πάνω από 2.000.000 κάτοικοι ζουν και εργάζονται στην Τύνιδα. Η πόλη περιστοιχίζεται από τρεις λίμνες, την Μεδίνα και την μοντέρνα πόλη. Στο κέντρο βρίσκεται η λεωφόρος Χαμπίμπ Μπουργκίμπα και η πλατεία της Ανεξαρτησίας. Ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης και χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην Μεντίνα. Πριν αφιχθούμε στο ξενοδοχείο μας θα επισκεφθούμε το ανδαλουσιάνικο ψαροχώρι Σίντι Μπου Σάιντ με τις επιβλητικές κατοικίες που τόσο μοίαζει με αιγαιοπελαγίτικο νησί! Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα: Τύνιδα - Αθήνα
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντό με τα περίφημα ψηφιδωτά Στη συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή Du Lac ή αλλιώς νέα Τύνιδα, όπου και βρίσκεται το αεροδρόμιο. Γεμάτοι εντυπώσεις από την στερεή παράδοση φιλοξενίας και της φιλίας που μας πρόσφερε η Τυνησία θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Τιμοκατάλογος
Ημέρες Ξενοδοχεία Αναχωρήσεις Δίκλινο Μονόκλινο Γεύματα
7M / 6N 4*sup & 5*lux 18/04/2014 575€ +105€

 

Ξενοδοχεία • Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίων 225€• Όλες οι τιμές του τιμοκαταλόγου αναφέρονται σε standard δωμάτια στα ξενοδοχεία. Για δωμάτια ανώτερων κατηγοριών ή με δίαφορων τύπων θέα υπάρχει επιβάρυνση.
• Όλα τα ονόματα των ξενοδοχείων που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ. Διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε παρόμοια ή εφάμιλλα ξενοδοχεία της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας σε κάθε αναχώρηση. Τυχόν τέτοια τροποποίηση δεν αποτελεί αιτία ακύρωσης και θα επιφέρει την αντίστοιχη χρέωση ακυρωτικών εξόδων. Τα ξενοδοχεία που εν τέλει θα χρησιμοποιηθούν σε κάθε αναχώρηση θα ανακοινώνονται στο τελικό ενημερωτικό το οποίο θα αποστέλεται με φαξ το αργότερο 4 ημέρες πριν την αναχώρηση.
• Οι τιμές οι οποίες αναγράφονται στον τιμοκατάλογο για όλες τις εκδρομές, είναι υπολογισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά την ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο θα υπάρχει η αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.
• Όλες οι τιμές είναι υπολογισμένες σύμφωνα με τις σημερινή ισχύουσα ισοτιμία 1€=1,36$. Τυχόν διαφοροποίηση αυτής της ισοτιμίας θα επιφέρει αντίστοιχη διαφοροποίση στις τιμές τις οποίες θα επιβαρυνθεί ο πελάτης.
• Τα τρίκλινα δωμάτια είναι σε όλες τις εκδρομές δίκλινα με προσθήκη τρίτου πρόσθετου κρεββατιού και καλό θα είναι να μην επιλέγονται από 3 ενήλικες.
• Ρωτήστε μας για τις παιδικές εκπτώσεις (1-12 ετών) σε τρίκλινα δωμάτια.
• Σε κάποια ξενοδοχεία, ειδικά στην Σκανδιναβία και στο Ντουμπάι ζητούνται πιστωτική κάρτα ή κάποιο χρηματικό ποσό σαν εγγύηση για τα ποτά και τα τηλεφωνήματα, τα οποία όμως επιστρέφονται όταν γίνει η τακτοποίηση του λογαριασμού.
Περιλαμβάνονται
 • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα
 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Turkish Airlines μέσω Κων/πολης
 • 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5*lux στην Χαμμαμέτ και 4*sup στον νότο(δεν υπάρχουν 5*)
 • Ημιδιατροφή σε πλούσιους μπουφέδες στα ξενοδοχεία
 • ΔΩΡΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 • ΔΩΡΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΑΡΝΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
 • Ελληνόφωνο αρχηγό-συνοδό & τοπικό διπλωματούχο ξεναγό
 • Μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ενημερωτικά έντυπα
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων (225€ σημερινή τιμή)
 • Είσοδοι σε μουσεία
 • Αχθοφορικά & Φιλοδωρήματα (20€ υποχρεωτική καταβολή με την άφιξή σας)
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο
Σημειώσεις
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατά άτομο για όλες τις ημέρες.
 • Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς καμία παράλειψη.
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορεί να αλλάξουν έως και δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 • Απαραίτητη ισχύς διαβατηρίου 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης & διαβατήρια νέου τύπου (αυτό ισχύει για τα Ελληνικά διαβατήρια κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να συμβουλεύονται την πρεσβεία τους ή τον πωλητή μας). Ο κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για την έκδοση, την ισχύ, την εγκυρότητα και τη θεώρηση των ταξιδιωτικών εγγράφων που απαιτούνται για την αναχώρηση, διέλευση και παραμονή στις χώρες που περιλαμβάνει το ταξίδι. Τυχόν βοήθεια στην έκδοση των προαναφερθέντων ταξιφιωτικών εγγράφων ή θεωρήσεων δε σημαίνει την ευθύνη και την υποχρέωση της εταιρίας για την απόκτηση τους.
 • Οι τσάντες παραδίδονται σε όλους τους πελάτες στο αεροδρόμιο πριν την αναχώρηση των γκρουπ.
 • Σε όλες τις εκδρομές απαιτείται διαβατήριο νέου τύπου (έκδοση μόνο από την αστυνομία) για έλληνες υπηκόους. Πολίτες άλλων χωρών παρακαλούνται να μας δηλώνουν εξ’αρχής την υπηκοότητά τους ώστε να τους ενημερώνουμε για τυχόν επιπλέον διατυπώσεις.

18/04/2014
Αθήνα-Κων/πολη ΤΚ1846 10.05-11.30
Κών/πολη-Τύνιδα TΚ663 13.45-14.35
Τύνιδα-Κών/πολη TΚ664 15.35-20.15
Κών/πολη-Αθήνα TΚ1841 23.10-00.40

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με