ΑΠΟ 1490€  12 Ημέρες

Ρατζαστάν – Δυτική Ινδία

Ρατζαστάν - Δυτική Ινδία : Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2023

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στην πολύχρωμη, πολύβουη και μαγευτική Ινδία και στο Ρατζαστάν, τη γη των Μαχαραγιάδων… Ένα μωσαϊκό από φυσικά τοπία, μια χώρα που συνδυάζει τη ζούγκλα, τις χιονισμένες βουνοκορφές, έρημους, εξωτικές παραλίες με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και έναν από τους σημαντικότερους πολιτισμούς του πλανήτη!


Ταξίδια στην Ινδία... Ξεναγήσεις στην Ινδία.... Ταξίδι στο Ρατζαστάν - Δυτική Ινδία!

Τεράστια βουνά, ζούγκλες, δάση, έρημοι, τροπικές παραλίες, κοιλάδες, ποταμοί, ποικιλόμορφη χλωρίδα και πανίδα, πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά, πνευματικός πλούτος, μεγαλόπρεποι ναοί, ιεροτελεστίες, έθιμα και παραδόσεις που διατηρούνται επί χιλιάδες χρόνια, γκουρού, φακίρηδες, φυλές, γλώσσες, χρώματα, εκπληκτικές αγορές, συνθέτουν μια αχανή χώρα με πανάρχαια ιστορία, με τόσες εναλλαγές τοπίων και λαών, που θα σας συγκλονίσει.

Το ταξίδι στην Ινδία δε μοιάζει με κανένα άλλο. Κάθε τοποθεσία αποτελεί και μια εξερεύνηση σ’ ένα μακρινό παρελθόν, αλλά μπορεί κάποιος να δει και την εξέλιξη του στο χρόνο. Η Ινδία, κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξε κοιτίδα και σταυροδρόμι πολλών σημαντικών πολιτισμών και θρησκειών, ενώ σήμερα είναι από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες, παρόλο που η φτώχεια παραμένει έντονο κοινωνικό φαινόμενο.

Εδώ θα βρείτε μόνο την Ινδία, εναν άλλο κόσμο, με άλλα νοήματα ζωης και άλλες νοοτροπίες. Το Ρατζαστάν, η γη των Μαχαραγιάδων, των πλούσιων Ινδών που φρόντισαν να κοσμήσουν με παλάτια ολόκληρη τη δυτική Ινδία. Είναι σχετικά αραιοκατοικημένη περιοχή, ωστόσο τα μνημεία της, κάστρα, αρχοντικά, περίτεχνοι ναοί και κενοτάφια, σαγηνεύουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Το Ρατζαστάν είναι η πραγματική, ρομαντική Ινδία. Σε κάθε βήμα παραμονεύει το μυστήριο, η γαλήνη κι η ανείπωτη ομορφιά του τοπίου και των ανθρώπων.

Ταξίδι στη χώρα του εξωτικού και του μυστηριώδους, σε μια χώρα πλούσια σε εικόνες, γεύσεις και αρώματα που ελκύει με τη γοητεία της εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

ΑΠΟ 1490€  12 Ημέρες
13/09/2023
18/10/2023

1η ημέρα: Aθήνα - Δελχί
Πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Δελχί, όπου φτάνουμε την επομένη το πρωί.

2η ημέρα: Δελχί
Το Δελχί είναι μία αχανής αλλά συνάμα και γοητευτική πόλη. Φρούρια, μαυσωλεία, ναοί και άνθρωποι κουβαλούν μέσα τους τη μακραίωνη ιστορία του έθνους. Η διαδρομή μας από το αεροδρόμιο προς το κέντρο είναι μια εναλλαγή από υπερσύγχρονα κτήρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής και αστικής δόμησης με γειτονιές γεμάτες ζωή. Τα αξιοθέατα πολλά και διάσπαρτα θα μας μυήσουν σήμερα στα μυστικά που κρύβει το Παλιό και Νέο Δελχί. Θα περάσουμε έξω από το κόκκινο Φρούριο, θα επισκεφθούμε το μεγάλο Τζαμί κα θα διατρέξουμε τα στενά σοκάκια της πόλης με …ποδήλατα! Τέλεια φωτογενής βόλτα με εξαιρετικά ινσταντανέ μιας καθημερινότητας που δεν φαντάζεστε ότι υπάρχει σε μία χώρα που ηγείται οικονομικά στον πλανήτη!

Όπως είπαμε σ’ αυτή την πόλη το παραδοσιακό εναλλάσσεται με το μοντέρνο. Έτσι κι εμείς με το λεωφορείο μας πια θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με την οδό Ραζ Παθ με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτήρια, το Προεδρικό μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, την Πύλη της Ινδίας, που χτίστηκε εις μνήμην των πεσόντων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Κοινοβούλιο και το απέριττο μνημείο του Γκάντι. Η μέρα μας θα κλείσει με δύο κορυφαία αξιοθέατα το Κουτούμπ Μινάρ και το επιβλητικό Μαυσωλείο του Χουμαγιούν.

Πόσες εικόνες! Πόσα χρώματα. Ώρα όμως για ξεκούραση και φαγητό στο ξενοδοχείο μας!

3η ημέρα: Δελχί – Μπικανέρ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πόλη κόσμημα του Ρατζαστάν, το Μπικανέρ. Το απόγευμά μας είναι σκόπιμα ελεύθερο, για να μυηθούμε στον παραμυθένιο κόσμο των μαχαραγιάδων που απλόχερα προσφέρει μία βόλτα σε αυτή την πόλη.

4η ημέρα: Μπικανέρ – Τζαϊσαλμέρ
Κορυφαίο αξιοθέατο της πόλης το κάστρο Τζουναγκάρ. Εξωτερικά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την εναλλαγή των αέρινων μπαλκονιών και των σκαλιστών παραθύρων. Το εσωτερικό του, ακόμα πιο εντυπωσιακό, περιλαμβάνει αίθουσες ακροάσεων, εσωτερικές αυλές καθώς και το περίφημο Χαρ Μαντίρ, όπου γίνονταν οι βασιλικοί γάμοι και οι στέψεις των μαχαραγιάδων. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για τις εσχατιές του Ρατζαστάν, εκεί που κυριαρχεί μία από τις πιο αφιλόξενες ερήμους του πλανήτη, η έρημος Ταρ. Ο χρόνος στη Τζαϊσαλμέρ σταμάτησε τότε που οι πλούσιοι έμποροι έχτιζαν τις επαύλεις τους, τα γνωστά χαβέλις και που συναγωνίζονταν μεταξύ τους για την κοινωνική καταξίωση, μέσω του πλούτου και της χλιδής.

Στα στενά σοκάκια της περιτειχισμένης πόλης, τα μεγαλόπρεπα κτήρια είναι οι καλύτεροι μάρτυρες ενός ενδόξου παρελθόντος. Δεν είναι τυχαίο που η Τζαϊσαλμέρ θεωρείται η τελευταία «ζωντανή» μεσαιωνική πόλη-κάστρο. Εμείς θα φτάσουμε στην πόλη την ώρα του δειλινού, την ώρα που οι αδύναμες ακτίνες του ηλίου θα χαϊδεύουν νωχελικά τα περίτεχνα κενοτάφια στα περίχωρα της πόλης. Η θέα της Τζαϊσαλμέρ είναι απλά μαγική.

5η ημέρα: Τζαϊσαλμέρ
Σήμερα θα γνωρίσουμε από κοντά μια πόλη-θρύλο. Θα μπούμε μέσα στο κάστρο και θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια που ασφυκτιούν υπό το βάρος των επιβλητικών σκαλιστών προσόψεων των «Χαβέλις». Υπέροχα κτήρια, σπουδαίοι Τζαϊνιστικοί ναοί και η αύρα ενός παρελθόντος γεμάτου αναμνήσεις, συνθέτουν τη μαγική εικόνα της «Κεχριμπαρένιας Πολιτείας» του Ρατζαστάν, όπως την αντίκρισαν τα μάτια των Ευρωπαίων ταξιδευτών του 18ου αιώνα.

Η μέρα μας θα κλείσει στους αμμόλοφους της ερήμου Ταρ, όπου θα απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, από αυτά που απλόχερα χαρίζει η έρημος.

6η ημέρα: Τζαϊσαλμέρ – Τζοντπούρ
Σήμερα αναχωρούμε για την Τζοντπούρ μια από τις ωραιότερες πόλεις της Δυτικής Ινδίας, γνωστή και σαν Μπλε Πολιτεία, λόγω του μπλε–λουλακί χρώματος που έβαφαν τα σπίτια τους οι βραχμάνοι ιερείς. Με την άφιξή μας ξεκινάει και η γνωριμία μας με την πόλη. Και φυσικά αρχίζουμε από το φρούριο Μεχρανγκάρ, χτισμένο σ’ ένα λόφο, 125 μέτρα ύψος πάνω από την πόλη. Περίτεχνα παλάτια, αυλές και σκαλιστές όμορφες προσόψεις δίνουν μια ξεχωριστή γοητεία.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα βασιλικά κενοτάφια του Τζασβάντ Θάντα, φτιαγμένα το 1899 από λευκό μάρμαρο και αφιερωμένα στη μνήμη του Μαχαραγιά Τζασβάντ Σίνχ του 2ου. Μια ακόμα εντυπωσιακή μέρα τελειώνει!

7η ημέρα: Τζοντπούρ – Ουνταϊπούρ
Μετά από ένα χορταστικό πρωινό αναχωρούμε για την Ουνταϊπούρ. Καθοδόν όμως θα επισκεφθούμε τον περίφημο Τζαϊνιστικό ναϊκό συγκρότημα του Ρανακπούρ. Καμία περιγραφή δεν μπορεί να φτάσει την αισθητική τελειότητα του λεπτοσκαλισμένου μαρμάρου που αποτελεί το βασικό υλικό των ναών. Είναι πραγματικά δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως αυτές οι «δαντέλες» στην οροφή των ναών είναι έργα ανθρώπων. Ένας χώρος που μεγεθύνει το θρησκευτικό συναίσθημα και συγκινεί πιστούς και αλλόθρησκους. Αργά το απόγευμα άφιξη στην εντυπωσιακή Λευκή Πολιτεία, χτισμένη αμφιθεατρικά στις όχθες της Λίμνης Πίτσολα.

8η ημέρα: Ουνταϊπούρ
Η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο Παλάτι των Μαχαραγιάδων της Ουνταϊπούρ διάσημο για την επιβλητική αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια θα δούμε τον Ναό Τζαγκτίς με τον χαρακτηριστικό Ινδουιστικό διάκοσμο αφιερωμένο στο Θεό Βισνού. Οι κήποι Σαχελιόν των κυριών της Τιμής με τα περίπτερα και τα συντριβάνια δίνουν μια δροσερή νότα τις ζεστές ώρες της ημέρας, ενώ για το απόγευμα η βαρκάδα στη γοητευτική λίμνη, που συνοδεύεται από την επίσκεψη του μικρού νησιού Τζαγκ Νιβάς, αποτελεί το επιστέγασμα μιας ξεχωριστής μέρας. Μην παραλείψετε να απολαύσετε ένα κοκτέιλ απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το μαγευτικό δειλινό.

9η ημέρα: Ουνταϊπούρ - Πουσκάρ
Σήμερα αναχωρούμε για το Πουσκάρ χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από ομώνυμη γραφική λίμνη. Η χαριτωμένη γραφική κωμόπολη είναι ότι καλύτερο για να περπατήσουμε, να φωτογραφήσουμε, να ψωνίσουμε και να απολαύσουμε την πραγματική Ινδία. Ζήστε αυτές τις στιγμές με τον δικό σας ρυθμό. Η απογευματινή βόλτα θα σας ανταμείψει!

10η ημέρα: Πουσκάρ
Το Πουσκάρ έχει μία μοναδική ιδιαιτερότητα. Εδώ βρίσκεται ο μοναδικός, σε ολόκληρη την Ινδία, Ναός του θεού Βράχμα! Μπορεί να είναι ο σημαντικότερος θεός, δεν είναι όμως και ο πιο δημοφιλής! Έτσι γιορτάζει μόνο μία φορά τον χρόνο. Προς τιμή του, στην Πανσέληνο του Νοεμβρίου γίνεται κάθε χρόνο το περίφημο πανηγύρι του Πουσκάρ. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Ναό και να περπατήσουμε στα στενά σοκάκια του χωριού που οδηγούν στη λίμνη. Η μέρα μας θα κλείσει με τον Ναό Σαβίτρι, χτισμένο σε «στρατηγικό» σημείο για να απολαύσουμε τη θέα της λίμνης από ψηλά!

11η ημέρα: Πουσκάρ – Δελχί
Αχ η Ινδία είναι τόσο ωραία! Οι μέρες δεν φτάνουν ποτέ για να τη χορτάσει κανείς. Λοιπόν καθίστε αναπαυτικά στο λεωφορείο και απαθανατίστε με το μάτι ή τον φωτογραφικό σας φακό, όλες τις υπέροχες και παράξενες εικόνες στη διαδρομή από το Πουσκάρ στην πρωτεύουσα. Πάντα θα υπάρχει σε αυτή τη χώρα κάτι που θα εκπλήσσει και θα εντυπωσιάζει τον ταξιδιώτη. Το απόγευμα φτάνουμε στο Δελχί. Απολαύστε ένα ωραίο δείπνο, τολμώντας ίσως κάτι πιο «εξωτικό» από τον μπουφέ. Η πικάντικη γεύση θα συνοδεύσει το ταξίδι της επιστροφής.

12η ημέρα: Δελχί – Αθήνα
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, στην Αθήνα. Τέλος του ταξιδιού «Ρατζαστάν - Δυτική Ινδία».

« Μακρινά Ταξίδια : Ρατζαστάν – Δυτική Ινδία »

 

 

Ταξίδι στο Ρατζαστάν – Δυτική Ινδία : Ατομικά, Εξωτικά & Μακρινά Ταξίδια, Τιμές κατ’ άτομο.

 

 

ΗμέρεςΞενοδοχείοΑναχώρησηΔίκλινοΜονόκλινοΦόροι
12Μ / 10ΝΞενοδοχεία 4* & 5*13/09/2023
18/10/2023
1490 €2280 €990 €

 

Παρατηρήσεις• Φόροι αεροδρομίων: 990€.
• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
• Βίζα εισόδου στην Ινδία 35 €.

 

Σημαντικό: Οι προσφορές δύναvται να αναπροσαρμοστούν ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ιδανικά, την καταλληλότερη πρόταση συνθέτουν τα κριτήρια της χρονικής διάρκειας του ταξιδιού, καθώς και το ενδεικτικό μέγιστο κόστος που μπορείτε να διαθέσετε. Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Qatar Airways/ Emirates.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ξεναγήσεις, μεταφορές, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Εισόδους στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Έμπειρο αρχηγό του ταξιδιού.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Φόροι Αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 990 €.
 • Δεν περιλαμβάνεται η βίζα Ινδίας 35 €.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο, σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο jpg μεγέθους 10Kb-1Mb) διαστάσεων 350 pxls Χ 350 pxls, τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 
Πρόγραμμα

1η ημέρα: Aθήνα - Δελχί
Πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Δελχί, όπου φτάνουμε την επομένη το πρωί.

2η ημέρα: Δελχί
Το Δελχί είναι μία αχανής αλλά συνάμα και γοητευτική πόλη. Φρούρια, μαυσωλεία, ναοί και άνθρωποι κουβαλούν μέσα τους τη μακραίωνη ιστορία του έθνους. Η διαδρομή μας από το αεροδρόμιο προς το κέντρο είναι μια εναλλαγή από υπερσύγχρονα κτήρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής και αστικής δόμησης με γειτονιές γεμάτες ζωή. Τα αξιοθέατα πολλά και διάσπαρτα θα μας μυήσουν σήμερα στα μυστικά που κρύβει το Παλιό και Νέο Δελχί. Θα περάσουμε έξω από το κόκκινο Φρούριο, θα επισκεφθούμε το μεγάλο Τζαμί κα θα διατρέξουμε τα στενά σοκάκια της πόλης με …ποδήλατα! Τέλεια φωτογενής βόλτα με εξαιρετικά ινσταντανέ μιας καθημερινότητας που δεν φαντάζεστε ότι υπάρχει σε μία χώρα που ηγείται οικονομικά στον πλανήτη!

Όπως είπαμε σ’ αυτή την πόλη το παραδοσιακό εναλλάσσεται με το μοντέρνο. Έτσι κι εμείς με το λεωφορείο μας πια θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με την οδό Ραζ Παθ με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτήρια, το Προεδρικό μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, την Πύλη της Ινδίας, που χτίστηκε εις μνήμην των πεσόντων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Κοινοβούλιο και το απέριττο μνημείο του Γκάντι. Η μέρα μας θα κλείσει με δύο κορυφαία αξιοθέατα το Κουτούμπ Μινάρ και το επιβλητικό Μαυσωλείο του Χουμαγιούν.

Πόσες εικόνες! Πόσα χρώματα. Ώρα όμως για ξεκούραση και φαγητό στο ξενοδοχείο μας!

3η ημέρα: Δελχί – Μπικανέρ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πόλη κόσμημα του Ρατζαστάν, το Μπικανέρ. Το απόγευμά μας είναι σκόπιμα ελεύθερο, για να μυηθούμε στον παραμυθένιο κόσμο των μαχαραγιάδων που απλόχερα προσφέρει μία βόλτα σε αυτή την πόλη.

4η ημέρα: Μπικανέρ – Τζαϊσαλμέρ
Κορυφαίο αξιοθέατο της πόλης το κάστρο Τζουναγκάρ. Εξωτερικά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την εναλλαγή των αέρινων μπαλκονιών και των σκαλιστών παραθύρων. Το εσωτερικό του, ακόμα πιο εντυπωσιακό, περιλαμβάνει αίθουσες ακροάσεων, εσωτερικές αυλές καθώς και το περίφημο Χαρ Μαντίρ, όπου γίνονταν οι βασιλικοί γάμοι και οι στέψεις των μαχαραγιάδων. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για τις εσχατιές του Ρατζαστάν, εκεί που κυριαρχεί μία από τις πιο αφιλόξενες ερήμους του πλανήτη, η έρημος Ταρ. Ο χρόνος στη Τζαϊσαλμέρ σταμάτησε τότε που οι πλούσιοι έμποροι έχτιζαν τις επαύλεις τους, τα γνωστά χαβέλις και που συναγωνίζονταν μεταξύ τους για την κοινωνική καταξίωση, μέσω του πλούτου και της χλιδής.

Στα στενά σοκάκια της περιτειχισμένης πόλης, τα μεγαλόπρεπα κτήρια είναι οι καλύτεροι μάρτυρες ενός ενδόξου παρελθόντος. Δεν είναι τυχαίο που η Τζαϊσαλμέρ θεωρείται η τελευταία «ζωντανή» μεσαιωνική πόλη-κάστρο. Εμείς θα φτάσουμε στην πόλη την ώρα του δειλινού, την ώρα που οι αδύναμες ακτίνες του ηλίου θα χαϊδεύουν νωχελικά τα περίτεχνα κενοτάφια στα περίχωρα της πόλης. Η θέα της Τζαϊσαλμέρ είναι απλά μαγική.

5η ημέρα: Τζαϊσαλμέρ
Σήμερα θα γνωρίσουμε από κοντά μια πόλη-θρύλο. Θα μπούμε μέσα στο κάστρο και θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια που ασφυκτιούν υπό το βάρος των επιβλητικών σκαλιστών προσόψεων των «Χαβέλις». Υπέροχα κτήρια, σπουδαίοι Τζαϊνιστικοί ναοί και η αύρα ενός παρελθόντος γεμάτου αναμνήσεις, συνθέτουν τη μαγική εικόνα της «Κεχριμπαρένιας Πολιτείας» του Ρατζαστάν, όπως την αντίκρισαν τα μάτια των Ευρωπαίων ταξιδευτών του 18ου αιώνα.

Η μέρα μας θα κλείσει στους αμμόλοφους της ερήμου Ταρ, όπου θα απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, από αυτά που απλόχερα χαρίζει η έρημος.

6η ημέρα: Τζαϊσαλμέρ – Τζοντπούρ
Σήμερα αναχωρούμε για την Τζοντπούρ μια από τις ωραιότερες πόλεις της Δυτικής Ινδίας, γνωστή και σαν Μπλε Πολιτεία, λόγω του μπλε–λουλακί χρώματος που έβαφαν τα σπίτια τους οι βραχμάνοι ιερείς. Με την άφιξή μας ξεκινάει και η γνωριμία μας με την πόλη. Και φυσικά αρχίζουμε από το φρούριο Μεχρανγκάρ, χτισμένο σ’ ένα λόφο, 125 μέτρα ύψος πάνω από την πόλη. Περίτεχνα παλάτια, αυλές και σκαλιστές όμορφες προσόψεις δίνουν μια ξεχωριστή γοητεία.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα βασιλικά κενοτάφια του Τζασβάντ Θάντα, φτιαγμένα το 1899 από λευκό μάρμαρο και αφιερωμένα στη μνήμη του Μαχαραγιά Τζασβάντ Σίνχ του 2ου. Μια ακόμα εντυπωσιακή μέρα τελειώνει!

7η ημέρα: Τζοντπούρ – Ουνταϊπούρ
Μετά από ένα χορταστικό πρωινό αναχωρούμε για την Ουνταϊπούρ. Καθοδόν όμως θα επισκεφθούμε τον περίφημο Τζαϊνιστικό ναϊκό συγκρότημα του Ρανακπούρ. Καμία περιγραφή δεν μπορεί να φτάσει την αισθητική τελειότητα του λεπτοσκαλισμένου μαρμάρου που αποτελεί το βασικό υλικό των ναών. Είναι πραγματικά δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως αυτές οι «δαντέλες» στην οροφή των ναών είναι έργα ανθρώπων. Ένας χώρος που μεγεθύνει το θρησκευτικό συναίσθημα και συγκινεί πιστούς και αλλόθρησκους. Αργά το απόγευμα άφιξη στην εντυπωσιακή Λευκή Πολιτεία, χτισμένη αμφιθεατρικά στις όχθες της Λίμνης Πίτσολα.

8η ημέρα: Ουνταϊπούρ
Η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο Παλάτι των Μαχαραγιάδων της Ουνταϊπούρ διάσημο για την επιβλητική αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια θα δούμε τον Ναό Τζαγκτίς με τον χαρακτηριστικό Ινδουιστικό διάκοσμο αφιερωμένο στο Θεό Βισνού. Οι κήποι Σαχελιόν των κυριών της Τιμής με τα περίπτερα και τα συντριβάνια δίνουν μια δροσερή νότα τις ζεστές ώρες της ημέρας, ενώ για το απόγευμα η βαρκάδα στη γοητευτική λίμνη, που συνοδεύεται από την επίσκεψη του μικρού νησιού Τζαγκ Νιβάς, αποτελεί το επιστέγασμα μιας ξεχωριστής μέρας. Μην παραλείψετε να απολαύσετε ένα κοκτέιλ απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το μαγευτικό δειλινό.

9η ημέρα: Ουνταϊπούρ - Πουσκάρ
Σήμερα αναχωρούμε για το Πουσκάρ χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από ομώνυμη γραφική λίμνη. Η χαριτωμένη γραφική κωμόπολη είναι ότι καλύτερο για να περπατήσουμε, να φωτογραφήσουμε, να ψωνίσουμε και να απολαύσουμε την πραγματική Ινδία. Ζήστε αυτές τις στιγμές με τον δικό σας ρυθμό. Η απογευματινή βόλτα θα σας ανταμείψει!

10η ημέρα: Πουσκάρ
Το Πουσκάρ έχει μία μοναδική ιδιαιτερότητα. Εδώ βρίσκεται ο μοναδικός, σε ολόκληρη την Ινδία, Ναός του θεού Βράχμα! Μπορεί να είναι ο σημαντικότερος θεός, δεν είναι όμως και ο πιο δημοφιλής! Έτσι γιορτάζει μόνο μία φορά τον χρόνο. Προς τιμή του, στην Πανσέληνο του Νοεμβρίου γίνεται κάθε χρόνο το περίφημο πανηγύρι του Πουσκάρ. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Ναό και να περπατήσουμε στα στενά σοκάκια του χωριού που οδηγούν στη λίμνη. Η μέρα μας θα κλείσει με τον Ναό Σαβίτρι, χτισμένο σε «στρατηγικό» σημείο για να απολαύσουμε τη θέα της λίμνης από ψηλά!

11η ημέρα: Πουσκάρ – Δελχί
Αχ η Ινδία είναι τόσο ωραία! Οι μέρες δεν φτάνουν ποτέ για να τη χορτάσει κανείς. Λοιπόν καθίστε αναπαυτικά στο λεωφορείο και απαθανατίστε με το μάτι ή τον φωτογραφικό σας φακό, όλες τις υπέροχες και παράξενες εικόνες στη διαδρομή από το Πουσκάρ στην πρωτεύουσα. Πάντα θα υπάρχει σε αυτή τη χώρα κάτι που θα εκπλήσσει και θα εντυπωσιάζει τον ταξιδιώτη. Το απόγευμα φτάνουμε στο Δελχί. Απολαύστε ένα ωραίο δείπνο, τολμώντας ίσως κάτι πιο «εξωτικό» από τον μπουφέ. Η πικάντικη γεύση θα συνοδεύσει το ταξίδι της επιστροφής.

12η ημέρα: Δελχί – Αθήνα
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, στην Αθήνα. Τέλος του ταξιδιού «Ρατζαστάν - Δυτική Ινδία».

Τιμοκατάλογος

« Μακρινά Ταξίδια : Ρατζαστάν – Δυτική Ινδία »

 

 

Ταξίδι στο Ρατζαστάν – Δυτική Ινδία : Ατομικά, Εξωτικά & Μακρινά Ταξίδια, Τιμές κατ’ άτομο.

 

 

ΗμέρεςΞενοδοχείοΑναχώρησηΔίκλινοΜονόκλινοΦόροι
12Μ / 10ΝΞενοδοχεία 4* & 5*13/09/2023
18/10/2023
1490 €2280 €990 €

 

Παρατηρήσεις• Φόροι αεροδρομίων: 990€.
• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
• Βίζα εισόδου στην Ινδία 35 €.

 

Σημαντικό: Οι προσφορές δύναvται να αναπροσαρμοστούν ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ιδανικά, την καταλληλότερη πρόταση συνθέτουν τα κριτήρια της χρονικής διάρκειας του ταξιδιού, καθώς και το ενδεικτικό μέγιστο κόστος που μπορείτε να διαθέσετε. Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Qatar Airways/ Emirates.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ξεναγήσεις, μεταφορές, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Εισόδους στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Έμπειρο αρχηγό του ταξιδιού.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι Αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 990 €.
 • Δεν περιλαμβάνεται η βίζα Ινδίας 35 €.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις
 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο, σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο jpg μεγέθους 10Kb-1Mb) διαστάσεων 350 pxls Χ 350 pxls, τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.