Ρατζαστάν – Δυτική Ινδία

Ρατζαστάν - Δυτική Ινδία : Ιούνιος - Οκτώβριος 2019

16 Ημέρες

Ρατζαστάν – Δυτική Ινδία

Ρατζαστάν - Δυτική Ινδία : Ιούνιος - Οκτώβριος 2019

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στη πολύχρωμη, πολύβουη και μαγευτική Ινδία και στο Ρατζαστάν, τη γη των Μαχαραγιάδων… Ένα μωσαϊκό από φυσικά τοπία, μια χώρα που συνδυάζει τη ζούγκλα, τις χιονισμένες βουνοκορφές, έρημους, εξωτικές παραλίες με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και έναν από τους σημαντικότερους πολιτισμούς του πλανήτη!


Μακρινά - Εξωτικά Ταξίδια Ινδία

Ταξίδια στην Ινδία... Ξεναγήσεις στην Ινδία.... Ρατζαστάν - Δυτική Ινδία!

Τεράστια βουνά, ζούγκλες, δάση, έρημοι, τροπικές παραλίες, κοιλάδες, ποταμοί, ποικιλόμορφη χλωρίδα και πανίδα, πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά, πνευματικός πλούτος, μεγαλόπρεποι ναοί, ιεροτελεστίες, έθιμα και παραδόσεις που διατηρούνται επί χιλιάδες χρόνια, γκουρού, φακίρηδες, φυλές, γλώσσες, χρώματα, εκπληκτικές αγορές, συνθέτουν μια αχανή χώρα με πανάρχαια ιστορία, με τόσες εναλλαγές τοπίων και λαών, που θα σας συγκλονίσει.

Το ταξίδι στην Ινδία δε μοιάζει με κανένα άλλο. Κάθε τοποθεσία αποτελεί και μια εξερεύνηση σ’ ένα μακρινό παρελθόν, αλλά μπορεί κάποιος να δει και την εξέλιξη του στο χρόνο.
Η Ινδία, κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξε κοιτίδα και σταυροδρόμι πολλών σημαντικών πολιτισμών και θρησκειών, ενώ σήμερα είναι από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες, παρόλο που η φτώχεια παραμένει έντονο κοινωνικό φαινόμενο.

Εδώ θα βρείτε μόνο την Ινδία, εναν άλλο κόσμο, με άλλα νοήματα ζωης και άλλες νοοτροπίες. Το Ρατζαστάν, η γη των Μαχαραγιάδων, των πλούσιων Ινδών που φρόντισαν να κοσμήσουν με παλάτια ολόκληρη τη δυτική Ινδία. Είναι σχετικά αραιοκατοικημένη περιοχή, ωστόσο τα μνημεία της, κάστρα, αρχοντικά, περίτεχνοι ναοί και κενοτάφια, σαγηνεύουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Το Ρατζαστάν είναι η πραγματική, ρομαντική Ινδία. Σε κάθε βήμα παραμονεύει το μυστήριο, η γαλήνη κι η ανείπωτη ομορφιά του τοπίου και των ανθρώπων.

Ταξίδι στη χώρα του εξωτικού και του μυστηριώδους, σε μια χώρα πλούσια σε εικόνες, γεύσεις και αρώματα που ελκύει με τη γοητεία της εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Πρόγραμμα

1η Ημέρα: Aθήνα - Δελχί
Πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Δελχί, όπου φθάνουμε την επομένη το πρωί.

2η Ημέρα: Δελχί - Μαντάβα (Περιοχή Σαχαβάτι)
Άφιξη νωρίς το πρωί στο Δελχί και μετά το πρωινό αναχωρούμε για την περιοχή του Σαχαβάτι στο βορειοανατολικό άκρο της πολιτείας του Ρατζαστάν, που αποτελεί πραγματικά «υπαίθριο μουσείο». Οι πλούσιοι κι ευρηματικοί έμποροι του Σαχαβάτι κυριάρχησαν για ολόκληρους αιώνες στην οικονομική ζωή της υποηπείρου, ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους για την κοινωνική καταξίωση. Προϊόν αυτού του «αγώνα» είναι τα περίφημα «Χαβέλις» του Σαχαβάτι με τις εξαιρετικές «ναίφ» νωπογραφίες, που πέραν της πρωτότυπης αισθητικής τους, αποτελούν και την εύγλωττη εξιστόρηση μιας τεράστιας λαϊκής και αστικής παράδοσης.

3η Ημέρα: Μαντάβα - Μπικανέρ
Αλλαγή σκηνικού σήμερα και αναχώρηση για την πόλη κόσμημα, το Μπικανέρ. Το απόγευμα μας είναι σκόπιμα ελεύθερο, για να μυηθούμε στον παραμυθένιο κόσμο των μαχαραγιάδων, που απλόχερα προσφέρει μία βόλτα έως το περίφημο παλάτι Λαξμί Νιβάς, πασίγνωστο για την περίτεχνη αρχιτεκτονική του και το αριστοκρατικό του στυλ.

4η Ημέρα: Μπικανέρ - Τζαϊσαλμέρ
Κορυφαίο αξιοθέατο της πόλης, το κάστρο Τζουναγκάρ. Εξωτερικά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την εναλλαγή των αέρινων μπαλκονιών και των σκαλιστών παραθύρων. Το εσωτερικό του, ακόμα πιο εντυπωσιακό, περιλαμβάνει αίθουσες ακροάσεων, εσωτερικές αυλές καθώς και το περίφημο Χαρ Μαντίρ, όπου γίνονταν οι βασιλικοί γάμοι και οι στέψεις των μαχαραγιάδων. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για τις εσχατιές του Ρατζαστάν, εκεί που κυριαρχεί μία από τις πιο αφιλόξενες ερήμους του πλανήτη, η έρημος Ταρ.

Ο χρόνος στη Τζαϊσαλμέρ σταμάτησε τότε που οι πλούσιοι έμποροι έχτιζαν τις επαύλεις τους, τα γνωστά χαβέλις, και που συναγωνίζονταν μεταξύ τους για την κοινωνική καταξίωση, μέσω του πλούτου και της χλιδής. Στα στενά σοκάκια της περιτειχισμένης πόλης, τα μεγαλόπρεπα κτήρια είναι οι καλύτεροι μάρτυρες ενός ενδόξου παρελθόντος. Δεν είναι τυχαίο που η Τζαϊσαλμέρ θεωρείται η τελευταία «ζωντανή» μεσαιωνική πόλη-κάστρο. Εμείς θα φτάσουμε στην πόλη, την ώρα του δειλινού, την ώρα που οι αδύναμες ακτίνες του ηλίου θα χαϊδεύουν νωχελικά τα περίτεχνα κενοτάφια στα περίχωρα της πόλης. Η θέα της Τζαϊσαλμέρ είναι απλά μαγική.

5η Ημέρα: Τζαϊσαλμέρ
Σήμερα θα γνωρίσουμε από κοντά μια πόλη-θρύλο. Θα μπούμε μέσα στο κάστρο και θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια που ασφυκτιούν υπό το βάρος των επιβλητικών σκαλιστών προσόψεων των «Χαβέλις». Υπέροχα κτήρια, σπουδαίοι Τζαϊνιστικοί ναοί και η αύρα ενός παρελθόντος γεμάτου αναμνήσεις, συνθέτουν τη μαγική εικόνα της «Κεχριμπαρένιας Πολιτείας» του Ρατζαστάν, όπως την αντίκρισαν τα μάτια των ευρωπαίων ταξιδευτών του 18ου αιώνα. Η μέρα μας θα κλείσει στους αμμόλοφους της ερήμου Ταρ, όπου θα απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, από αυτά που απλόχερα χαρίζει η έρημος.

6η Ημέρα: Τζαϊσαλμέρ - Τζοντπούρ
Σήμερα αναχωρούμε για την Τζοντπούρ. Το απόγευμα λίγο πριν φθάσουμε στο τελικό μας προορισμό, θα επισκεφθούμε ένα από τα τα χωριά των Μπισνόι, κοινότητα που διεκδικεί τη φήμη των πρώτων συνειδητών οικολόγων του πλανήτη, οπαδών του Γκουρού Τζαμποτζί από το 17ο αιώνα. Η οικολογική τους συνείδηση τους κάνει να προστατεύουν τα φυτά και τα ζώα της περιοχής τους, ενώ λατρεύουν το Μαύρο Βουβάλι, το οποίο και θεωρούν ενσάρκωση του Θεού Κρίσνα. Τέλος, φθάνουμε στην ίδια τη Τζοντπούρ, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Δυτικής Ινδίας, γνωστή και σαν Μπλέ Πολιτεία, λόγω του μπλέ-λουλακί χρώματος που έβαφαν τα σπίτια τους οι βραχμάνοι ιερείς.

7η Ημέρα: Τζοντπούρ - Μάουντ Αμπού
Σήμερα θα γνωρίσουμε την Τζοντπούρ ξεκινώντας από το φρούριο Μεχρανγκάρ, χτισμένο σ’ ένα λόφο, 125 μέτρα ύψος πάνω από την πόλη. Περίτεχνα παλάτια, αυλές και σκαλιστές όμορφες προσόψεις δίνουν μια ξεχωριστή γοητεία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα βασιλικά κενοτάφια του Τζασβάντ Θάντα, φτιαγμένα το 1899 από λευκό μάρμαρο και αφιερωμένα στη μνήμη του Μαχαραγιά Τζασβάντ Σίνχ του 2ου. Αμέσως μετά ξεκινάμε για το φημισμένο θέρετρο της εποχής των Άγγλων Μάουντ Αμπού. Πνιγμένο στη βλάστηση -πλούσιο κάποτε σε άγρια θηράματα - αποτελούσε αγαπημένο μέρος για κυνήγι.

8η Ημέρα: Μάουντ Αμπού - Ουνταϊπούρ
Το πρωί θα ξεναγηθούμε στους περίφημους Τζαϊνιστικούς Ναούς Ντελβάρα, που χρονολογούνται από τον 11° αιώνα και αποτελούν τόπο προσκυνήματος για τους απανταχού Τζαϊνιστές, πιστούς της ιδιότυπης αυτής θρησκείας. Χαρακτηριστικό των ναών αυτών είναι η άψογη διακόσμηση από σκαλιστή πέτρα και μάρμαρο. Η γνωριμία με το Μάουντ Αμπού θα ολοκληρωθεί με μια βόλτα γύρω από τη λίμνη Νακί και τον βράχο Τοντ, που κατακλύζονται από κόσμο και κυρίως νεόνυμφα ζευγάρια!

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Ουνταϊπούρ, με επίσκεψη καθοδόν στο περίφημο Τζαϊνιστικό ναϊκό συγκρότημα του Ρανακπούρ. Καμία περιγραφή δεν μπορεί να φτάσει την αισθητική τελειότητα του λεπτοσκαλισμένου μαρμάρου, που αποτελεί το βασικό υλικό των ναών. Είναι πραγματικά δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως αυτές οι «δαντέλες» στην οροφή των ναών είναι έργα ανθρώπων. Ένας χώρος που μεγεθύνει το θρησκευτικό συναίσθημα και συγκινεί πιστούς και αλλόθρησκους. Αργά το απόγευμα άφιξη στην εντυπωσιακή Λευκή Πολιτεία, χτισμένη αμφιθεατρικά στις όχθες της Λίμνης Πίτσολα.

9η Ημέρα: Ουνταϊπούρ
Η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο Παλάτι των Μαχαραγιάδων της Ουνταϊπούρ, διάσημο για την επιβλητική αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια θα δούμε τον Ναό Τζαγκτίς, με το χαρακτηριστικό Ινδουιστικό διάκοσμο αφιερωμένο στο Θεό Βισνού. Οι κήποι Σαχελιόν, των κυριών της Τιμής, με τα περίπτερα και τα σιντριβάνια, δίνουν μια δροσερή νότα τις ζεστές ώρες της ημέρας, ενώ για το απόγευμα η βαρκάδα στη γοητευτική λίμνη που συνοδεύεται από την επίσκεψη του μικρού νησιού Τζαγκ Νιβάς, αποτελεί το επιστέγασμα μιας ξεχωριστής μέρας. Μην παραλείψετε να απολαύσετε ένα κοκτέιλ στο διάσημο lounge bar του Λέικ Πάλας απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το μαγευτικό δειλινό.

10η Ημέρα: Ουνταϊπούρ - Πουσκάρ
Σήμερα αναχωρούμε για το Πουσκάρ με την ομώνυμη γραφική λίμνη. Ωστόσο στο Πουσκάρ βρίσκεται και ο μοναδικός, σε ολόκληρη την Ινδία, Ναός του θεού Βράχμα, προς τιμή του οποίου στην Πανσέληνο του Νοεμβρίου, γίνεται κάθε χρόνο το περίφημο πανηγύρι του Πουσκάρ. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Ναό και να περπατήσουμε στα στενά σοκάκια του χωριού που οδηγούν στη λίμνη.

11η Ημέρα: Πουσκάρ - Τζαϊπούρ
Αμέσως μετά το πρωινό εγκαταλείπουμε το Πουσκάρ και αναχωρούμε οδικώς για την υπέροχη Τζαϊπούρ με επίσκεψη καθοδόν στην Ατζμέρ και στον πολύβουο τζαμί της.

12η Ημέρα: Τζαϊπούρ
Η πρωτεύουσα του Ρατζαστάν είναι μία πόλη που βρίθει από μνημεία και παλάτια, παρακαταθήκη των άξιων μαχαραγιάδων που έμειναν στην εξουσία συνάπτοντας συμφωνίες φιλίας με το «British Raj», τη Βρετανική αποικιακή κυβέρνηση. Η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη σε ένα από τα επιβλητικότερα μνημεία της περιοχής, το διάσημο κεχριμπαρένιο κάστρο «Αμπερ Φόρτ», έδρα του «γενάρχη» Τζάι Σίνχ, που έδωσε το όνομά του στην πόλη. Το κάστρο δεσπόζει στην κορυφογραμμή της οροσειράς, που γειτονεύει με την Τζαϊπουρ και αποτέλεσε για αιώνες το σπίτι των περίφημων Ραζπούτ πολεμιστών. Στη συνέχεια μας περιμένει το καινούριο Παλάτι της Πόλης «Σίτι Πάλας», το μεγαλύτερο υπαίθριο αστεροσκοπείο στην Ασία, Τσαντάρ Μαντάρ και φυσικά το πασίγνωστο και πολυφωτογραφημένο «Χαβά Μαχάλ», ίσως το πιο περίτεχνο κτήριο της υποηπείρου.

13η Ημέρα: Τζαϊπούρ - Άγκρα
Το οδοιπορικό μας στο Ρατζαστάν τελειώνει σήμερα. Πριν όμως επιστρέψουμε στο Δελχί, θα ήταν παράλειψη να μην επισκεφθούμε τη πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις πιο ένδοξες στιγμές της πιο σημαντικής αυτοκρατορίας της Ινδικής ιστορίας, τους περίφημους Μουγκάλ. Η διαδρομή μας διανθίζεται με την επίσκεψη στο Φατεχπούρ Σικρί, την πόλη με τα υπέροχα παλάτια που εγκαταλείφθηκε μόλις 14 χρόνια μετά την ίδρυση της, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ινδίας. Άφιξη το απόγευμα στην επιβλητική Άγκρα.

14η Ημέρα: Άγκρα - Δελχί
Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα της Άγκρα, με πιο εντυπωσιακό το Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν προς τιμή της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ, στα μέσα του 17ου αιώνα. Το μαυσωλείο κοσμείται με εξαιρετικές παραστάσεις και εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του αρτιότητα. Επόμενος σταθμός το Κόκκινο Φρούριο, με τείχη ύψους 20 μέτρων, αποτελούμενο από παλάτια με κορυφαίο κτίσμα το μαργαριταρένιο τζαμί. Το απόγευμα επιστρέφουμε οδικώς στο Δελχί.

15η Ημέρα: Δελχί
Μετά το πρωινό, μας περιμένει η ξενάγηση στο Παλιό και Νέο Δελχί, όπου μεταξύ άλλων, θα δούμε το Κουτούμπ Μινάρ, το Κόκκινο Φρούριο (εξωτερικά), το Ζαμά Μασίντ (Τζαμί της Παρασκευής), την οδό Ραζ Παθ με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτήρια και το Προεδρικό μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, την Πύλη της Ινδίας, που χτίστηκε εις μνήμην των πεσόντων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Κοινοβούλιο, το απέριττο μνημείο του Γκάντι και το επιβλητικό Μαυσωλείο του Χουμαγιούν.

16η Ημέρα: Δελχί - Αθήνα
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, στην Αθήνα. Τέλος του ταξιδιού «Ρατζαστάν - Δυτική Ινδία».

Τιμοκατάλογος

« Ταξίδι : Ρατζαστάν – Δυτική Ινδία »

 

ΗμέρεςΑναχώρησηΞενοδοχείοΔίκλινοΜονόκλινοΦόροι
16Μ / 14Ν15/06/2019
03/08/2019
Ξενοδοχεία 4* & 5*1290€1990€790€
19/10/20191590€2350€750€

 

Ξενοδοχείο• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Βίζα εισόδου στην Ινδία 80€
Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Qatar Airways ή Emirates.
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*.
 • Γεύματα: Πρωινό & ένα γεύμα καθημερινά (εξαιρ, ποτά).
 • Μεταφορές.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αντιπρόσωπος / Συνοδός.
 • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι Αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 750-790€.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Δεν περιλαμβάνεται η βίζα Ινδίας 80€.
 • Ότι δεν αναγράφεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.
Σημειώσεις

 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο, σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο jpg μεγέθους 10Kb-1Mb) διαστάσεων 350 pxls Χ 350 pxls, τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

15/06/2019
03/08/2019
19/10/2019

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με