Ταξίδι Πανόραμα Περού – Άνδεις – Αμαζόνιος

Ταξίδι Πανόραμα Περού : Δεκέμβριος 2022

3,290

17 Ημέρες

Ταξίδι Πανόραμα Περού – Άνδεις – Αμαζόνιος

Ταξίδι Πανόραμα Περού : Δεκέμβριος 2022

Προκολομβιανοί πολιτισμοί των Άνδεων, μυστηριώδη τελετουργικά και σύμβολα που κανείς δεν έχει καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει, Ισπανοί κατακτητές, εξωπραγματικά τοπία σπάνιας ομορφιάς, αλλά και ένα μωσαϊκό σύγχρονης ζωής γεμάτο fusion πολύχρωμες εκπλήξεις. Αυτό και τόσα ακόμα είναι το Περού!


, ,

Λατινική ΑμερικήΜακρινά - Εξωτικά ΤαξίδιαΠακέτα ΕξωτερικούΠερούΧριστουγεννιάτικα Πακέτα Διακοπών

Ταξίδι Πανόραμα Περού - Άνδεις - Αμαζόνιος... Διακοπές στο Περού... Ταξίδι στο Περού...

H πιο γοητευτική χώρα της Λατινικής Αμερικής, γέννημα θρέμμα των αντιθέσεων του αρχαίου τελετουργικού μυστικισμού και της αποικιακοκρατικής επιρροής, μας καλεί να φτιάξουμε τις βαλίτσες μας και να τη χαρτογραφήσουμε σε ένα οργανωμένο ταξίδι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας ως ο απόλυτος εξωτικός προορισμός.

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα - Λίμα
Πτήση για τη Λίμα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το απόγευμα στην «Πόλη των Βασιλέων». Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λίμα
Χτισμένη σε μια κοιλάδα που βρέχεται από τον ποταμό Ρίμακ, η πρωτεύουσα της χώρας είναι μια συναρπαστική πόλη ιστορίας και πολιτισμού. Σήμερα, θα την εξερευνήσουμε βήμα βήμα! Κατεβαίνουμε στην πλατεία του ήρωα της επανάστασης, Χοσέ ντε Μαρτίν και «ιχνηλατούμε» τον πεζόδρομο με τα ιστορικά κτίρια, ο οποίος μας οδηγεί στην Πλατεία των Όπλων. Το Προεδρικό Μέγαρο, το Αποικιακό Δημαρχείο, αλλά και ο Καθεδρικός Ναός που στεγάζει το παρεκκλήσιο με το μνήμα του Πιζάρο, αποτελούν μερικούς από τους σταθμούς της αστικής μας περιπλάνησης. Μετά την έξοδο από τον καθεδρικό (κι αν ευνοηθούμε από το timing) θα παρακολουθήσουμε και την αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επόμενος σταθμός μας το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, αρκετά κοντά στην Πλατεία των Όπλων, γνωστό για τη διάσημη βιβλιοθήκη του, όσο και για το νεκροταφείο-κατακόμβη. Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε το παγκοσμίως διάσημο Μουσείο του Χρυσού, όπου φυλάσσονται μερικά από τα κορυφαία ευρήματα των Προκολομβιανών Πολιτισμών της περιοχής. Ευκαιρία να θαυμάσουμε τα περίπου 1.000 χρυσά αντικείμενα και να ανακαλύψουμε δια ζώσης από πού πήρε το όνομά του. Φυσικά, δεν λέμε ποτέ όχι σε μια ευκαιρία για ελεύθερο χρόνο και φλανερί στην Πλατεία των Όπλων.

3η ημέρα: Λίμα – Παράκας – Νάσκα
Αναχωρούμε πριν την αυγή για το παράκτιο Παράκας, όπου επιβιβαζόμαστε σε ειδικά ταχύπλοα. Καιρού επιτρέποντος θα απολαύσουμε μια δίωρη κρουαζιέρα στον υδροβιότοπο των Ίσλας Μπαγιέστας, τον μεγαλύτερο σε όλη την περουβιανής ακτή. Ολόκληρες αποικίες από θαλάσσια λιοντάρια, πελεκάνοι, κορμοράνοι, πιγκουίνοι Humbolt, θα αποτελέσουν το θέμα ενός φωτογραφικού άλμπουμ μιας σπάνιας πανίδας που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Καιρού επιτρέποντος, ένα άλυτο μυστήριο μας περιμένει να το ερμηνεύσουμε μέσω μιας μοναδικής εμπειρίας! Πετάμε με ελαφρά αεροπλάνα πάνω στην έρημο της Νάσκα, διάσημη για τις μυστηριώδεις γραμμές για τις οποίες έχουν δοθεί αναρίθμητες ερμηνείες (ανάμεσά τους και οι πιο ακραίες που υποστηρίζουν πως το φαινόμενο οφείλεται στην προσγείωση διαστημοπλοίων!) Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Νάσκα για διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Νάσκα – Αρεκίπα
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Αρεκίπα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής με το λεωφορείο προς τα νότια και παράλληλα με την ακτογραμμή θα παρατηρήσουμε την εναλλαγή του τοπίου: από σεληνιακό χωρίς βλάστηση, σε στενές, κατάφυτες ζώνες που οφείλουν τη χλωρίδα τους στους ποταμούς και τους χειμάρρους που πηγάζουν από τις Άνδεις και χύνονται στον Ειρηνικό. Ένα σπάνιο θέαμα άγριας ομορφιάς που λίγοι ταξιδιώτες έχουν το προνόμιο να απολαύσουν!

Τις τελευταίες ώρες της διαδρομής μας θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε τις Άνδεις με στόχο να φτάσουμε στην Αρεκίπα, πόλη που βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO, σε υψόμετρο 2.328 μέτρα, όπου και θα γίνει η πρώτη εξοικείωση του οργανισμού μας με τα υψόμετρα που ακολουθούν αργότερα. Μετά την τακτοποίηση στα δωμάτια και το δείπνο μας, επιστρέφουμε στην ιστορική πόλη για έναν περίπατο - γνωριμία. Η υπέροχα φωταγωγημένη Πλατεία των Όπλων με τον Καθεδρικό και τα επιβλητικά κτίρια θα αποτελέσουν το ιδανικό φωτογραφικό πλαίσιο την ώρα που θα απολαμβάνουμε το ποτό μας αφουγκραζόμενοι τον παλμό της πόλης.

5η ημέρα: Αρεκίπα
Στην πρωινή μας ξενάγηση, το Μίστι και τα υπόλοιπα ηφαίστεια που περιβάλλουν την πόλη αποτελούν μερικά μόνο από τα σημεία ορόσημο του άγριου τοπίου που θα εξερευνήσουμε. Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε το μοναστήρι της Σάντα Καταλίνα, το μέρος που πήγαιναν οι κόρες των λευκών κατοίκων της πόλης για να μονάσουν, πάντα με τη συνοδεία των υπηρετριών τους. Τι καλύτερο για τη συνέχεια από μια περιήγηση στην ξακουστή Πλατεία των Όπλων; Ο Καθεδρικός Ναός, τα αποικιακά κτίρια περιμετρικά της πλατείας και φυσικά, το Ιησουίτικο μοναστήρι «Compania de Jesus» με τις αγιογραφίες της σχολής του Κούσκο, μας προσφέρουν το καλύτερο δείγμα γραφής της ιστορίας και του πολιτισμού της Αρεκίπα.

6η ημέρα: Αρεκίπα – Πούνο
Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για τη λίμνη Τιτικάκα, την μεγαλύτερη πλεύσιμη λίμνη στον κόσμο σε υψόμετρο 3.812 μέτρων! Το Crucero Alto δεσπόζει στα 4.528 μέτρα ως πιο ψηλό σημείο της διαδρομής μας και μας οδηγεί στο οροπέδιο Αλτιπλάνο, κοιτίδα των προκολομβιανών πολιτισμών των Άνδεων. Στην πορεία μας θα συναντήσουμε και κοπάδια από λάμα, γνωστά για το περίφημης ποιότητας μαλλί τους.

Εν συνεχεία, φτάνουμε στο Σιλουστάνι με τα περίφημα Τσούλπας (τάφοι – πύργοι που χρησιμοποιούνταν ως τελευταίες κατοικίες για τους πολίτες των Κόλια, ενός πολιτισμού προγενέστερου από αυτόν των Ίνκας), το οποίο μας περιμένει να το εξερευνήσουμε. Στο τέλος της συναρπαστικής αυτής διαδρομής φτάνουμε στο παραλίμνιο Πούνο και οδεύουμε προς το ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα: Πούνο - Ούρος Λίμνη Τιτικάκα
Η μέρα μας ξεκινάει με βαρκάδα στη λίμνη Τιτικάκα, όπου θα επισκεφθούμε τα μοναδικά «πλωτά νησιά», φτιαγμένα από καλάμια, τα οποία κατοικούνται εδώ και αιώνες από τους γηγενείς Ινδιάνους Ούρος. Με εμβαδόν 8.372 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Τιτικάκα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Νότιας Αμερικής και η μεγαλύτερη στον κόσμο σ’ αυτό το υψόμετρο. Μια εμπειρία ζωής που μας δίνει την ευκαιρία να καταγράψουμε ζωντανά έναν τρόπο ζωής, ο οποίος διατηρείται ως σήμερα ανέγγιχτος από τις επιρροές του μοντέρνου κόσμου.

8η ημέρα: Πούνο – Κούσκο
Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για το Κούσκο, τη «μυθική» πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας, στην καρδιά των Άνδεων! Η διαδρομή μας περνά από το σημείο «Άμπρα Λα Ράγια» που με υψόμετρο 4.338 μέτρα αποτελεί το όριο μεταξύ των επαρχιών Πούνο και Κούσκο. Άφιξη στο Κούσκο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

9η ημέρα: Κούσκο - Ιερή κοιλάδα των Ίνκας - Ολλανταϋτάμπο
Πρωινή επίσκεψη στο χωριό Τσίντσερο στα βορειοδυτικά του Κούσκο, σημείο συνάντησης και ανταλλαγής προϊόντων των ντόπιων πληθυσμών και γνωστό για την παραδοσιακή τεχνική υφαντών των Άνδεων. Στην κεντρική πλατεία οι ντόπιοι με τις παραδοσιακές φορεσιές και τις πραμάτειες τους δίνουν ακόμα έναν γραφικό τόνο στην επίσκεψή μας στο χωριό. Επόμενος σταθμός μας, οι Αλυκές των Άνδεων στην περιοχή του Μαράς, στην οποία εδώ και αιώνες οι κάτοικοι της κοιλάδας εξασφάλιζαν το πολύτιμο αλάτι. Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, στα 3.500 μέτρα, οι κυκλικές και ημικυκλικές αναβαθμίδες των Ίνκας που καλλιεργούνταν μέχρι πρόσφατα, προσφέρουν ένα σουρεαλιστικό σκηνικό.

Κατόπιν, κατηφορίζουμε για το Ολλανταϋτάμπο, χωριό μεγάλης στρατηγικής σημασίας τόσο για τους Ίνκας, όσο και για τους Ισπανούς, καθώς ήταν η πύλη εισόδου στην Ιερή Κοιλάδα από την πλευρά των τροπικών δασών του Αμαζονίου. Εξαιτίας της μεγάλης σπουδαιότητάς του οι Ίνκας φρόντισαν να το εφοδιάσουν με μεγάλες αποθήκες δημητριακών στις γύρω πλαγιές και να το διακοσμήσουν με λίθινες κατασκευές, από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτές με τους σκαλισμένους μονόλιθους στο Λόφο των Ναών. Το χωριό, χτισμένο δίπλα στον ποταμό με τα θεμέλια των κτιρίων του να χρονολογούνται από την προκολομβιανή περίοδο είναι μοναδικά όμορφο.

10η ημέρα: Ολλανταϋτάμπο - Μάτσου Πίτσου - Κούσκο
Μια ακόμα υπέροχη μέρα, μας καλεί να την αδράξουμε. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ολοήμερη επίσκεψη στο θρυλικό Μάτσου Πίτσου! Μπαίνουμε στο τρένο που θα μας οδηγήσει στο Άγουας Καλιέντες, 400 μέτρα πιο χαμηλά από τον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί παίρνουμε το τοπικό λεωφορείο με το οποίο διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα μέχρι την είσοδο του Μάτσου Πίτσου. Ο κορυφαίος αρχαιολογικός χώρος της Νοτίου Αμερικής, το «Γέρικο Βουνό» -όπως είναι η μετάφραση του Μάτσου Πίτσου στα ελληνικά και που ανακαλύφθηκε τυχαία το 1911- αποτελείται από 150 περίπου κτίρια, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται λουτρά, οικίες, ναοί και βωμοί.

Ο Ναός του Ήλιου, ο Θάλαμος με τα Τρία Παράθυρα, ο Ναός του Κόνδορα, ο σκαλισμένος βράχος Ιντιχουατάνα που χρησίμευε και ως ηλιακό ρολόι είναι μερικά από τα μνημεία που σε συνδυασμό με την οργιώδη βλάστηση και την επιβλητική αρχιτεκτονική θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τον πιο «διαβασμένο» ταξιδιώτη. Με το μυαλό μας ακόμα να περιπλανιέται στα μυστήρια του αρχαίου πολιτισμού, παίρνουμε το τρένο της επιστροφής για το Κούσκο, όπου και διανυκτερεύουμε.

11η ημέρα: Κούσκο (ξενάγηση & Σασαϋχουαμάν)
Γνωρίζουμε ενδελεχώς την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας με την εξαίρετη αποικιακή αρχιτεκτονική της, η οποία κραυγάζει την επίδειξη υπεροχής των Ισπανών κατακτητών, έναντι της πάλαι ποτέ ένδοξης αυτοκρατορίας. Η ξακουστή Πλατεία των Όπλων με τον Καθεδρικό Ναό και το παρεκκλήσι του Ελ Τριούνφο με τις περίφημες αγιογραφίες της Σχολής του Κούσκο, ο ναός του Αγίου Δομίνικου που χτίστηκε πάνω στον περίφημο Κορικάντσα, καθώς και ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος του Σασαϋχουαμάν που δεσπόζει στην πόλη με τη μοναδική ακρόπολη, χτισμένη με υπερμεγέθεις λίθους, είναι τα κυριότερα αξιοθέατα τα οποία θα απολαύσουμε σε αυτή την ξενάγηση. Αποχαιρετούμε τη μέρα μας με τον ρυθμό της περουβιανής μουσικής. Το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο με ζωντανό φολκλορικό θέαμα είναι ακόμα ένα από τα στοιχεία της διαμονής μας που θα μας μείνει αξέχαστο!

12η ημέρα: Κούσκο – Λίμα
Αποχαιρετούμε τις κορυφές των Άνδεων και επιστρέφουμε αεροπορικώς στη Λίμα. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια χορταστική ξενάγηση στο εκπληκτικό Μουσείο Λάρκο Ερέρα -συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δέκα καλύτερα μουσεία της Νότιας Αμερικής- με την τεράστια συλλογή (περίπου 45.000 αντικείμενα προϊνκαϊκών πολιτισμών) και την ξακουστή αίθουσα ερωτικών ειδώλων των Μοτσίκα. Δείπνο στο κομψό εστιατόριο του Μουσείου.

13η ημέρα: Λίμα – Ικίτος
Σήμερα αναχωρούμε με δίωρη πρωινή πτήση για τις βόρειες εσχατιές του Περού το Ικίτος, την μητρόπολη του Περουβιανού Αμαζονίου. Από εκεί θα ξεκινήσουμε με ταχύπλοο να καταπλέουμε τον Αμαζόνιο περίπου για 50 μίλια με κατεύθυνση την περιοχή του Γιαναμόνο όπου βρίσκεται το lodge μας. Η αίσθηση της απεραντοσύνης και του μεγαλείου της φύσης δεν περιγράφεται!! Κατά τη διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τα διαφορετικά χρώματα του νερού εκεί που ο ποταμός Νάνεη χύνεται στον Αμαζόνιο καθώς και τα μικρά χωριά και τους οικισμούς κατά μήκος της όχθης, σχεδόν κρυμμένα στην τροπική ζούγκλα.

Πρώτη μας στάση το Monkey Island, για να μάθουμε για τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια για την διατήρηση των ειδών που βρίσκονται απειλούμενα λόγω της υπερ-εκμετάλλευσης του πνεύμονα του Αμαζονίου. Με την άφιξή μας στο λοτζ θα απολαύσουμε ένα εξωτικό welcome drink και αφού πάρουμε τα δωμάτιά μας θα ετοιμαστούμε για μια απογευματινή εξερεύνηση μέσα στη ζούγκλα με τη συνοδεία εξειδικευμένου τοπικού ξεναγού όπου θα απολαύσουμε εξωτικά πουλιά και ζώα. Την ώρα του δειλινού θα γευτούμε την μοναδική τοπική κουζίνα και το βράδυ θα απολαύσουμε μια νυχτερινή κρουαζιέρα παρέα με το φεγγάρι για να ανακαλύψουμε κρυμμένα μυστικά της ζούγκλας.

14η ημέρα: Ικίτος (ιθαγενείς Γιάγουας)
Είμαστε σίγουροι πως η σημερινή μέρα θα είναι μία από τις πιο απολαυστικές της ζωής σας αφού θα ξεκινήσει με ένα πλούσιο πρωινό στο εστιατόριο του λοτζ και παρατήρηση πουλιών κατά τη διάρκεια της πρωινής βόλτας. Κορυφαία ωστόσο εμπειρία της σημερινής μέρας είναι η επίσκεψη σε χωριό ιθαγενών της φυλής Γιάγουας η οποία ζει στην περιοχή της Αμαζονίας μοιρασμένη ανάμεσα στη ζούγκλα του Περού και της Κολομβίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τις καλύβες τους, τον τρόπο ζωής τους, τις καλλιέργειές τους και να μιλήσουμε για τα ήθη και έθιμά τους. Μια επίσκεψη που θα μας κάνει να σκεφτούμε για άλλη μια φορά τον τρόπο ζωής μας και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε πληθυσμούς που απειλούνται!

Γεύμα στο λοτζ και το απόγευμα ψάρεμα στα νερά του Αμαζονίου όπου αν είμαστε τυχεροί θα απολαύσουμε τα ροζ δελφίνια του τρομερού ποταμού! Και το βράδυ μετά το δείπνο μια ακόμα νυχτερινή βόλτα για να εντοπίσουμε με τη συνοδεία του εξειδικευμένου φυσιοδίφη νυχτερινά όντα του πιο σπάνιου δάσους βροχής του πλανήτη μας!!!! Είναι σίγουρο πως μια τέτοια μέρα δεν ξεχνιέται εύκολα!

15η ημέρα: Ικίτος - Λίμα
Σήμερα ξυπνήστε νωρίς και απολαύστε την ανατολή του ήλιου. Ακούστε τις φωνές των πουλιών και τα κρωξίματα των ζώων την ώρα που το ποτάμι βάφεται κόκκινο! Η εμπειρία είναι σίγουρα μοναδική και αξίζει τον κόπο να την ζήσετε με όλες σας τις αισθήσεις λίγο πριν αναχωρήσουμε ακολουθώντας τις υδάτινες αρτηρίες του Αμαζονίου για το Ικίτος απ’ όπου με μεσημεριανή πτήση θα επιστρέψουμε στον πολιτισμό, στην πρωτεύουσα Λίμα.

16η ημέρα: Λίμα – πτήση επιστροφής
Στο ελεύθερο πρωινό μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης ή στην εξαιρετική παραλία του Μιραφλόρες είναι ότι καλύτερο για να κλείσετε το ταξίδι σας στο Περού. Μια χώρα συγκλονιστική που σίγουρα θα θελήσετε να την επισκεφθείτε ξανά και ξανά! Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Ελλάδα.

17η ημέρα: Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα. Τέλος για το «Ταξίδι Πανόραμα Περού».

Τιμοκατάλογος

« Μακρινά Ταξίδια : Ταξίδι Πανόραμα Περού – Άνδεις – Αμαζόνιος »

 

 

Ταξίδι Πανόραμα Περού – Άνδεις – Αμαζόνιος​ : Ατομικά, Εξωτικά & Μακρινά Ταξίδια, Τιμές κατ’ άτομο.

 

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχώρησηΔίκλινοΜονόκλινο
17Μ / 15Ν4* & 5*28/12/20223290 €4080 €

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
• Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 980 €.
• Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
• Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.
Πτήσεις

Αθήνα - Παρίσι    06:10 - 08:50
Παρίσι - Λίμα       13:10 - 19:40

 

Λίμα - Παρίσι       21:50 - 16:20
Παρίσι - Αθήνα    20:40 - 00:55*

*άφιξη την επόμενη ημέρα

Περιλαμβάνονται

 • Πτήσεις με Air France.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Πλήρη διατροφή στο Ικίτος.
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του ταξιδιού.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 980 €.
 • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις

 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν Φ.Π.Α και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Χρειάζεται διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.
 • Θα χρειαστούμε σε ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) το διαβατήριό σας, το οποίο πρέπει να αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
Σημαντική Παρατήρηση για το Υψόμετρο

Το ταξίδι είναι σωστά σχεδιασμένο, έτσι ώστε η ανάβαση στο υψόμετρο των περίπου 4000 μέτρων στις Άνδεις να γίνεται σταδιακά για τον σωστό εγκλιματισμό του οργανισμού των ταξιδιωτών. Μία πολύ σοβαρή παράμετρος που το γραφείο μας λαμβάνει πάντα υπόψη στα ταξίδια του στο Περού. Έτσι από τη Λίμα (1.500μ.) κατευθυνόμαστε στην Αρεκίπα (2.380μ) και στη συνέχεια στο Πούνο (3.860μ.) και στο Κούσκο (3.600μ.). Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τις δυσάρεστες επιπτώσεις όπως ζαλάδα, κόπωση, έμετος κ.λπ. που προκαλεί στον οργανισμό η απότομη αλλαγή του υψόμετρου, κάτι που συμβαίνει συχνά στους ταξιδιώτες όταν π.χ. πετούν αεροπορικά από τη Λίμα για το Κούσκο ή ακόμα χειρότερα από το Πουέρτο Μαλδονάδο (200μ.) στο Κούσκο 3 600μ)! Ο σωστός σχεδιασμός του ταξιδιού μας σας προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε όλες τις ημέρες και τις ξεναγήσεις, χωρίς χαμένες μέρες λόγω προβλημάτων εγκλιματισμού.

28/12/2022

X

  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

  Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

  Συμπληρώστε όλα τα πεδία με

  GDPR : Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται από τους πελάτες μας θα ελέγχονται και θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την εταιρία Filippis Tours, για τους σκοπούς εκτέλεσης των συναλλαγών με τους πελάτες μας και την παροχή των υπηρεσιών μας προς αυτούς. Επιπρόσθετα, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία με συνδεδεμένες εταιρείες του Υπευθύνου Επεξεργασίας και μόνο υπό τις οδηγίες του τελευταίου.