Μεξικό – Κεντρική Αμερική

Μεξικό - Κεντρική Αμερική : Οκτώβριος 2021

2,290

15 Ημέρες

Μεξικό – Κεντρική Αμερική

Μεξικό - Κεντρική Αμερική : Οκτώβριος 2021

Μεξικό… Μια χώρα γεμάτη μυστήριο, κρυμμένα μυστικά και αρχαίους πολιτισμούς, που οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη του χρόνου. Μια μαγική χώρα που αποτελείται από διάφορα στοιχεία, φωτεινά χρώματα, ζωντανές υφές, ίχνη προκολομβιανών πολιτισμών και έντονες γεύσεις. Αποικιακές πόλεις κομψοτεχνήματα, μνημεία μοναδικά, παρακαταθήκη ενός ένδοξου παρελθόντος και σπουδαίων πολιτισμών, συνθέτουν μια χώρα που χαρακτηρίζεται για την ευφάνταστη πολυμορφία της…


Γαμήλια ΤαξίδιαΜακρινά - Εξωτικά ΤαξίδιαΜεξικό

Πανόραμα Μεξικού, Ιστορικό Μεξικό. Ταξίδια στο Κανκούν, Ταξίδια στους Μάγιας

Στη γη του Μεξικού αναπτύχθηκαν και μεγαλούργησαν πολλοί και ιδιαίτερα αξιόλογοι πολιτισμοί. Ολμέκοι, Τολτέκοι, Αζτέκοι, Μάγια... Αυτοί οι λαοί δημιούργησαν πόλεις και κοινωνίες, μυητικούς πολιτισμούς, ανέπτυξαν την επιστήμη, ενώ κατείχαν και εξαιρετικές γνώσεις αστρονομίας.

Στην πρωτεύουσα Μέξικο Σίτι θα δείτε μια μεγαλούπολη γεμάτη αντιθέσεις, έντονες κοινωνικές ανισότητες, αλλά και μοναδική αρχιτεκτονική και πολιτιστική παράδοση. Η πατρίδα των μαριάτσι με τις κιθάρες και τα τραγούδια του πόθου και του έρωτα, των σομπρέρος, της τεκίλας και της παγωμένης μπύρας. Εξωτικές παραλίες, γραφικές πολιτείες, αρχαιολογικοί χώροι εξαιρετικής σπουδαιότητας, τεράστια οικολογικά πάρκα και φυσική ομορφιά που κόβει την ανάσα. Μεθυστική τεκίλα, καυτερή σάλτσα, ριψοκίνδυνη περιπλάνηση κοντά στα ηφαίστεια, χορός και μουσική που ζαλίζουν και αρκετό μυστήριο από τα ερείπια των ιθαγενών... το Μεξικό θα διεγείρει τις αισθήσεις σας σε επικίνδυνο βαθμό, θα συνεπάρει το πνεύμα σας και θα χορτάσει την ψυχή σας.

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα - Μέξικο Σίτυ
Αναχώρηση για το Μέξικο Σίτυ, την πρωτεύουσα της χώρας και μεγαλύτερο αστικό κέντρο του κόσμου με 25 εκατομμύρια ανθρώπους! Μεγάλη, χαοτική αλλά και όμορφη, χτισμένη στα 2.250 μέτρα εκεί που κάποτε υπήρχε μια λίμνη! Εκεί που κάποτε οι Αζδέκοι είχαν μεγαλουργήσει. Εκεί που η ιστορία μπλέκεται με τον μύθο. Αυτές τις κρυμμένες ομορφιές θα ανακαλύψουμε στο μεστό τριήμερο πρόγραμμα που ακολουθεί.

2η ημέρα: Μέξικο Σίτυ (Ξενάγηση πόλης - Μουσείο Ανθρωπολογίας - Σπίτι Φρίντα Κάλο)
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την μέρα μας με την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση της πόλης του Μεξικού. Σημαντικό αξιοθέατο είναι η κεντρική πλατεία Ζόκαλο, με τα εντυπωσιακά, ευρωπαϊκού ύφους, κυβερνητικά κτήρια. Πρόκειται για την σημαντικότερη πλατεία της πρωτεύουσας και μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου με έκταση 57.600 τ.μ. Η επίσημη ονομασία είναι “Plaza de la Constitución” (Πλατεία Συντάγματος) και αφορά το σύνταγμα του Κάντιθ της Ισπανίας του 1812. Τότε εκπονήθηκαν τα σχέδια για την κατασκευή του μνημείου της Ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά τελικά τοποθετήθηκε μόνο ένας πλίνθος, ο οποίος στα ισπανικά ονομάζεται Ζόκαλο. Από τότε η πλατεία άρχισε να μετονομάζεται σε “Zócalo” και παρόλο που ο πλίνθος απομακρύνθηκε λίγα χρόνια αργότερα, το όνομα παρέμεινε μέχρι σήμερα. Ο ογκώδης και χρυσοποίκιλτος Καθεδρικός Ναός, το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του ανατρεπτικού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα, η τεράστια σημαία της χώρας που κυματίζει στο κέντρο της πλατείας και τα ερείπια της Τενοξτιτλάν, της παλιάς πρωτεύουσας των Αζτέκων και το μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας όπου εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας είναι τα σημεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας.

Το “Paseo de la Reforma“, η εντυπωσιακή λεωφόρος με το χρυσό άγαλμα του Αγγέλου της Ανεξαρτησίας και τις προτομές των πλέον διάσημων προσωπικοτήτων της χώρας, η θορυβώδης πλατεία των μουσικών “Μαριάτσι”, ο πανύψηλος πύργος “Torre Latinoamericana” και η ζωντανή περιοχή της “Zona Rosa“, με τα πιο φημισμένα bar, clubs και μοντέρνα καταστήματα θα συμβάλλουν στη γνωριμία μας με την άκρως ενδιαφέρουσα μεξικανική μεγαλούπολη.

Όμως η μέρα μας δεν τελειώνει εδώ. Σε μια γειτονιά της αχανούς πόλης στο Coyocacau, βρίσκεται η Casa Azul, το σπίτι μιας γυναίκας που έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης, μια καλλιτέχνιδα με εκπληκτικό ταμπεραμέντο που δίχασε για τις επιλογές της και για την ένταση στην τέχνη της. Φρίντα Κάλο! Μια μορφή που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της. Προσωπικά αντικείμενα, έργα και μια αύρα δυναμισμού είναι ό,τι καλύτερο για να κλείσουμε τη μέρα μας.

3η ημέρα: Μέξικο Σίτυ (Τάξκο - Γκουαρνεβάκα)
Κάτι λιγότερο από 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, στην επαρχία Μορέλος, βρίσκεται η πόλη της αιώνιας άνοιξης, η Γκουαρνεβάκα ή πόλη των δένδρων όπως την αποκαλούσαν οι ιθαγενείς Ναχουάτι. Ο Καθεδρικός ναός της που φιλοξένησε την πρώτη ιεραποστολή το 1552 είναι ένα πραγματικό κόσμημα! Αφού θαυμάσουμε τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς αιώνων συνεχίζουμε για το Τάξκο, την πόλη του Ασημιού!

Εμείς θα την περπατήσουμε, θα φωτογραφήσουμε τα πέτρινα σοκκάκια της, τις αγορές της, τα χαμηλά σπίτια με τα κεραμίδια και φυσικά την εκκλησία Σάντα Πρίσκα που θα μας αφήσει άφωνους από την περίτεχνη πλουμιστή πρόσοψή της αλλά και από το απίστευτα λεπτοδουλεμένο και φαντεζί εσωτερικό του ναού!!! Επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα σίγουρα δεν θα αναρωτιέστε πια γιατί ενέπνευσε τόσους και τόσους καλλιτέχνες!

4η ημέρα: Μέξικο Σίτυ (Plaza de las tres culturas - Παναγία Γουαδελούπης - Τεοτιχουακάν)
Το Μεξικο σίτυ δεν είναι μια πόλη, είναι μια πόλη μέσα στην πόλη ή καλύτερα... μια πόλη μέσα στις πόλεις!!! Λοιπόν αν μπλεχτήκατε θα καταλάβετε τι εννοούμε στην Plaza de tres Culturas, εκεί δηλαδή απ’ όπου θα ξεκινήσει η σημερινή μας ξενάγηση. Εκεί που δόθηκε η μεγάλη μάχη των Αζδέκων και των Ισπανών κονκισταδόρες!!!

Επόμενη στάση στον μυστηριώδη αρχαιολογικό χώρο του Τεοτιχουακάν. Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας και έως την δεκαετία του 1920 ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά για την περιοχή. Ανάμεσα στα 150 π.Χ. και 500 μ.Χ., ένας άγνωστος πολιτισμός της Κεντρικής Αμερικής έχτισε σε αυτό το οροπέδιο των 22 τετ. χλμ., μια εκθαμβωτική μητρόπολη, την Τεοτιχουακάν. Σήμερα, η αρχαιολογική μελέτη κατάφερε να αναπαραστήσει με απόλυτη πιστότητα την χιλιόχρονη ιστορία της αρχαίας μητρόπολης και έτσι μπορούμε να θαυμάσουμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, την λεωφόρο των Νεκρών και τα κτερίσματα από οψιδιανό, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Και μετά από μια γερή δόση ιστορίας αναχωρούμε για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτυ, με πρώτη στάση στην παγκοσμίως διάσημη εκκλησία της Παναγίας της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα του καθολικού κόσμου της αμερικανικής ηπείρου. Οι τέσσερις εμφανίσεις της “Virgen Morena” (Μελαχρινή Παρθένα) στον Ινδιάνο Χουάν Ντιέγκο, αποτελούν την αιτία κατασκευής της εν λόγω μεγαλόπρεπης βασιλικής, όπου φυλάσσεται το “tilma” (μανδύας από ίνες “ayate”, ένα χοντρό ύφασμα κατασκευασμένο από φύλλα κάκτου) και η θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1976, ενώ τρία χρόνια αργότερα, ο αγιοποιημένος πλέον Πάππας Ιωάννης Παύλος ο Β’ χαιρέτησε από ειδική εξέδρα τις εκατοντάδες χιλιάδες Μεξικανών που συνέρρευσαν στο Tepeyac για να παρακολουθήσουν το κήρυγμά του. Το βράδυ μην παραλείψετε να «πεταχτείτε» μέχρι την πλατεία Γκαριμπάλντι εκεί όπου κάθε βράδυ κατακλύζεται από τις περίφημες μπάντες των Μαριάτσι.

5η ημέρα: Μέξικο Σίτυ - Κερέταρο - Σαν Μιγκέλ δε Αλιέντε
Το Μεξικό είναι γεμάτο πολιτιστικούς θησαυρούς κι ένας από αυτούς είναι και η πόλη του Κερέταρο, μνημείο πολιτιστική κληρονιμιάς της UNESCO!!! Φυσικά θα την επισκεφθούμε, θα δούμε το θαυμάσιο υδραγωγείο της, το Μοναστήρι του Σταυρού και το ιστορικό της κέντρο με την Plaza de la Corregidora.

Κι αν το Kερέταρο σας εντυπωσίασε, το Σαν Μιγκέλ δε Αλιέντε θα σας κλέψει την καρδιά! Είναι κι αυτό στην λίστα της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Κουκλίστικο, με μεξικάνικη ατμόσφαιρα και μοναδική αποικιακή αρχιτεκτονική. Υπήρξε αγαπημένο μέρος όλων των μεγάλων καλλιτεχνών της χώρας, διαθέτει υπέροχες εκκλησίες και μοναστήρια όπως η εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ και το μοναστήρι της Conception. Σκέτη απόλαυση!

6η ημέρα: Σαν Μιγκέλ δε Αλιέντε - Γουαναχουάτο – Μορέλια
Σε αυτό το ταξίδι θέλουμε να απολαύσετε τις μέρες σας. Να χορτάσετε αυτά που αξίζουν χωρίς περιττές στάσεις. Έτσι λοιπόν μετά το πρωινό φύγαμε για το γραφικό Γουαναχουάτο, άλλη μία πόλη που γεννήθηκε λόγω του ασημιού. Μια πόλη που ανήκει φυσικά στη λίστα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO!!! Η ξενάγησή μας θα μας αποκαλύψει μία αμφιθεατρική πόλη με ήσυχα στενά δρομάκια, καλοδιατηρημένες πλατείες και υπέροχα αποικιακά αρχοντικά. Θα περπατήσουμε στις γραφικές αποικιακές αλέες και στις υπέροχες πλατείες, μοναδικές στη χώρα του Μεξικού. Θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το θέατρο Χουάρεζ και το σπίτι του Ντιέγκο Ριβέρα συζύγου της διάσημης ζωγράφου Φρίντα Κάλο.

Θα μιλήσουμε για τον αρχιτεκτονικό ρυθμό «Churrigueresque» και θα καταλήξουμε στην Μορέλια, πόλη πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας! Μία από τις πιο όμορφες επαρχιακές πόλεις του Μεξικού. Πραγματικό υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής, με υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους, μέγαρα, εκκλησίες, καταστήματα. Θα δούμε το κυβερνητικό μέγαρο, του 1770, την πλατεία των Όπλων, το Μέγαρο Κλαβιχέρο και το υδραγωγείο του 18ου αι. Κυρίως όμως θα την περπατήσουμε και θα γευθούμε το παραδοσιακό Μεξικό, γεμάτο ζωντάνια και παλμό!

7η ημέρα: Μορέλια (Πατσκουάρο)
To 2008, η UNESCO περιέλαβε στη Λίστα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, την Γιορτή των Νεκρών ή Dia de los Muertos, όπως λέγεται στο Μεξικό. Πρόκειται για μία παράδοση που έχει τις ρίζες της στην ολοκλήρωση του ετήσιου κύκλου της καλλιέργειας του καλαμποκιού, από το οποίο οι Μεξικανοί εξαρτούσαν την ευημερία τους. Μπορεί οι κονκισταδόρες να εκχριστιάνισαν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως οι παραδόσεις και τα έθιμά τους είναι βαθιά ριζωμένα στην λαϊκή συνείδηση και η Γιορτή των Νεκρών είναι η ευκαιρία για επανένωση των ζωντανών με τους εκλιπόντες! Ο κόσμος των πνευμάτων πανταχού παρών και συμμετέχων από άλλη «διάσταση» στη ζωή φίλων και συγγενών βρίσκει αυτή τη μέρα την ευκαιρία της συνύπαρξης!

Οι τόποι αναπαύσεως, τα κοιμητήρια, οι βωμοί στο σπίτι, ζωντανεύουν μέσα από μνημόσυνα χαράς και γλεντιού. Το μακάβριο ξορκίζεται με το τραγούδι, το ποτό και το φαΐ κι η μεξικάνικη ψυχή αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως ο κόσμος βρίσκει πάντα τρόπο να αλλάζει και να ημερεύει αυτό που τον τρομάζει και τον φοβίζει! Σίγουρα απέχει από τη δική μας παράδοση αλλά για σήμερα θα το ζήσουμε κι εμείς!!!! Στο χωριό Πατσκουάρο και στα κοιμητήρια της παραλίμνιας περιοχής θα γίνουμε ένα με τους ντόπιους, θα αφήσουμε την καρδιά μας ανοιχτή για να τρυπώσουν συναισθήματα χαράς και «ανάστασης» για γνωστούς και αγνώστους που πέρασαν στον κόσμο των πνευμάτων. Μια μέρα, μια γιορτή, μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία!!!

Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τους παραδοσιακούς εορτασμούς για την Ημέρα των Νεκρών. Οι θρησκευτικές τελετές διαρκούν όλη τη μέρα κι εμείς θα διαπιστώσουμε την αγάπη των ντόπιων για τους νεκρούς προγόνους τους, μια αγάπη ισοδύναμη με αυτή προς τους ζωντανούς. Ένα συναρπαστικό θέαμα με βαθιά ριζωμένες παραδόσεις όπου άνθρωποι από όλη τη χώρα έρχονται εδώ για να λατρέψουν τους νεκρούς τους ακόμη μια φορά!

8η ημέρα: Μορέλια – Μέξικο Σιτυ – Βιλαερμόσα
Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για το Μέξικο Σίτυ και με σύντομη πτήση θα βρεθούμε το απόγευμα στην επαρχία Ταμπάσκο και την πρωτεύουσά της, την όμορφη Βιλαερμόσα.

9η ημέρα: Βιλαερμόσα (Λα Βέντα) - Παλένκε
Μετά το πρωινό μάς περιμένει ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αμερικανικής Ηπείρου. Το αρχαιολογικό Πάρκο – υπαίθριο Μουσείο Λα Βέντα. Σε έναν άριστα διαμορφωμένο χώρο μέσα στη φύση, φιλοξενείται η περίφημη συλλογή των πέτρινων Κεφαλών των Ολμέκων. Χρονολογούνται από το 1500-1000 π.Χ. και κάθε κεφάλι ζυγίζει από 6 μέχρι και 50 τόνους καμωμένο με διαφορετική τεχνική και διαφορετική… κόμμωση, γεγονός που ενδέχεται να υποδηλώνει ότι αναπαριστούν τους πανίσχυρους ηγεμόνες των Ολμέκων.

Μια μέρα «βουτιά» κυριολεκτικά στην Ιστορία της Μεσοαμέρικα! Τελικός μας προορισμός για σήμερα η αποικιακή πόλη Καμπέτσε που ζει τους δικούς της νωχελικούς ρυθμούς στις ακτές της Καραϊβικής. Πλακόστρωτοι δρόμοι, πολύχρωμα σπίτια, υπέροχη ατμόσφαιρα. Είμαστε σίγουροι πως θα την λατρέψετε.

10η ημέρα: Παλένκε - Καμπέτσε
Το Παλένκε μαζί με το Τικάλ στην Γουατεμάλα και το Κοπάν στην Ονδούρα αποτελούν τα τρία κορυφαία μνημεία του πολιτισμού των Μάγια και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Παλένκε σημαίνει “Οχυρωμένο Σπίτι”, από την ισπανική παράφραση της λέξης Οτολούμ. Οι Μάγια εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 100 μ.Χ. και κατά την βασιλεία του θρυλικού Πακάλ, η πόλη απλωνόταν σε 20 χλμ. Τότε χτίστηκαν τα περισσότερα κτίσματα με κύριο χαρακτηριστικό τους τις οδοντωτές στέγες και τα περίτεχνα ανάγλυφα. Ο διάδοχός του, Τσαν Μπαλούμ, έχτισε τα κτήρια της Πλατείας των Ναών του Ήλιου και τοποθέτησε μεγάλες πέτρινες αφηγηματικές επιγραφές. Μετά τον θάνατό του η πόλη έπεσε σε μαρασμό και εγκαταλείφθηκε γύρω στα 1000 μ.Χ.

Το 1952 ο αρχαιολόγος Αλμπέρτο Λούιλλιερ εντόπισε σε μια πυραμίδα τον νεκρικό θάλαμο του βασιλιά Πακάλ που πέθανε το 684 μ.Χ. Η ξενάγησή μας θα μας αποκαλύψει έναν προηγμένο πολιτισμό, που κάτω από την δυναμική και συνάμα σοφή διοίκηση του θρυλικού ηγέτη, τον 7ο αιώνα μ.Χ., έφτασε στην κορύφωση και άφησε ανεπανάληπτα μνημεία, όπως το Βασιλικό Παλάτι, τον Ναό του Κόντη και φυσικά το Ιερό των Επιγραφών, με το πρωτοποριακό σχήμα πυραμίδας. Μετά την επίσκεψη αναχωρούμε για το παραθαλάσσιο Καμπέτσε στον Κόλπο του Μεξικού.

11η ημέρα: Καμπέτσε - Ουξμάλ - Μέριντα
Το πρωί εξορμούμε στο ιερό του Ουξμάλ, του πιο περίτεχνου συγκροτήματος του πολιτισμού των Μάγια. Η πόλη «χτίστηκε τρεις φορές», με την «Πυραμίδα του Μάγου» και το περίφημο “Παλάτι του Κυβερνήτη”, το απαύγασμα της αρχιτεκτονικής αρτιότητας του στυλ “Πούκα” και κατά πολλούς το πιο περίτεχνο από όλα τα συγκροτήματα του “Mundo Maya”, όπως αποκαλείται συγκεντρωτικά ολόκληρος ο πολιτισμός των Μάγια.

Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για τη Μέριντα, στην επαρχία Γιουκατάν. Ιδρύθηκε το 1542, στη θέση της μικρής πόλης των Μάγια “Θο” και χαρακτηρίζεται από έντονες γαλλικές, αγγλικές και σε μικρότερο βαθμό ολλανδικές επιρροές. Ήταν πάντα σπουδαία και γεμάτη ιστορία. Κάθε της γωνιά ξυπνά μνήμες από τολμηρούς Κονκισταδόρες, δυναμικούς διοικητές και περήφανους αρχηγούς ιθαγενών. Εμείς θα την απολαύσουμε το ίδιο απόγευμα επισκεπτόμενοι την λεωφόρο Montejo, το μνημείο της Πατρίδας, την κεντρική πλατεία, τον Καθεδρικό Ναό και το Παλάτι της Κυβέρνησης.

12η ημέρα: Μέριντα - Τσίτσεν Ίτσα - Τουλούμ - Κανκούν
Ακόμα μια κορυφαία μέρα στο οδοιπορικό μας! Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Τσίτσεν Ίτσα. Το απόλυτο σημείο αναφοράς της Προκολομβιανής εποχής, στην Βόρεια πλευρά της Αμερικανικής Ηπείρου, που δεν είναι άλλο από το επιβλητικό δημιούργημα των Μάγια, Τσίτσεν Ίτσα και που στην τοπική διάλεκτο μεταφράζεται ως “στο στόμιο του φρεατίου του Ίτσα”. Η Τσίτσεν Ίτσα ήταν ένα πολύ σημαντικό περιφερειακό διοικητικό κέντρο στα βόρεια πεδινά της επικράτειας των Μάγιας από την ύστερη κλασσική έως τα αρχικά στάδια της πρώιμης μετακλασικής περιόδου. Οι περιγραφές ωχριούν μπροστά στο μεγαλείο που ξεδιπλώνεται μπροστά μας από μνημεία-ορόσημα, που της έδωσαν επάξια μία θέση ανάμεσα στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

H διάσημη Πυραμίδα Ελ Καστίγιο, το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο σε ολόκληρη την Αμερική γήπεδο του “Παιχνιδιού της Μπάλας”, ο Ναός των Πολεμιστών, το Σύμπλεγμα των Χιλίων Κολώνων με το άγαλμα του αιμοβόρου θεού των Τολτέκων, Τσακ-Μπαλούμ, και βέβαια το Ελ Καρακόλ, το αστρονομικό παρατηρητήριο των Μάγια, αποτελούν περίτρανη απόδειξη ενός πολιτισμού, που δικαίως κερδίζει με τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του τον απόλυτο σεβασμό του σύγχρονου επισκέπτη.

Η μέρα μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στον παραθαλάσσιο αρχαιολογικό χώρο του Τουλούμ, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του Κανκούν, Το Τουλούμ ήταν μια από τις τελευταίες πόλεις η οποία κατοικήθηκε και χτίστηκε από τους Μάγια και βρέθηκε στο απόγειό της μεταξύ του 13ου και του 15ου αιώνα. Αυτό όμως που το ξεχωρίζει από τα μνημεία της χώρας είναι η τρομερή του τοποθεσία! Ότι καλύτερο για να κλείσουμε μια εντυπωσιακή μέρα λίγο πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στο κοσμοπολίτικο Κανκούν.

13η ημέρα: Κανκούν
Σήμερα είναι μέρα απόλαυσης! Τα ζεστά γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής θάλασσας, η ζαχαρένια άμμος των μαγευτικών παραλιών του Κανκούν, τα μοντέρνα εμπορικά κέντρα και τα ανέμελα χορευτικά μπαρ κατά μήκος της ακτής, θα αποτελέσουν ιδανική συντροφιά. Ακόμα και για τους λιγότερο «κοσμοπολίτες» το Κανκούν είναι ένα μοναδικό μέρος, το «Λας Βέγκας της Καραϊβικής»! Μια τεράστια αμμουδερή λωρίδα γης κατά μήκος του Ατλαντικού!!! Χαλαρώστε με το ποτό σας κι αφήστε το νου και το βλέμμα να ταξιδέψει ..ως την άκρη της γης!

14η ημέρα: Κανκούν - Αθήνα
Το πρωί χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία σας ψώνια ή για ακόμα μια βουτιά στα ζεστά νερά της Καραϊβικής. Το απόγευμα πετάμε για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

15η ημέρα: Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα. Τέλος της εκδρομής Μεξικό - Κεντρική Αμερική. (Μεξικό - Κεντρική Αμερική)

Τιμοκατάλογος

« Μακρινά Ταξίδια – Εξωτικά Ταξίδια : Μεξικό – Κεντρική Αμερική »

 

Μεξικό – Κεντρική Αμερική : Ατομικά, Εξωτικά & Γαμήλια Ταξίδια, Τιμές κατ’ άτομο.

 

ΗμέρεςΞενοδοχεία 4* & 5*ΑναχώρησηΔίκλινοΜονόκλινο
15Μ / 13ΝΜέξικο Σίτυ (4)
Σαν Μιγκέλ Αλιέντε (1)
Μορέλια (2)
Βιλιαερμόσα (1)
Παλένκε (1)
Καμπέτσε (1)
Μέριδα (1)
Κανκούν (2)
26/10/20212290 €3030 €

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 930 €

 

Σημαντικό: Οι προσφορές δύναvται να αναπροσαρμοστούν ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ιδανικά, την καταλληλότερη πρόταση συνθέτουν τα κριτήρια της χρονικής διάρκειας του ταξιδιού, καθώς και το ενδεικτικό μέγιστο κόστος που μπορείτε να διαθέσετε. Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Πτήσεις

Αθήνα – Φρανκφούρτη (μέσω Μονάχου) 06:00 12:00
Φρανκφούρτη – Μέξικο Σίτυ 13:30 18:30
Κανκούν – Φρανκφούρτη 18:05 10:10*
Φρανκφούρτη – Αθήνα 12:30 16:15

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Lufthansa.
 • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5*.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπος/Συνοδός.
 • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 930€.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις

 • Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου, με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
 • Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Filippis Tours στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
 • Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωστοποιήσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
 • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

26/10/2021

X

  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

  Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

  Συμπληρώστε όλα τα πεδία με

  GDPR : Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται από τους πελάτες μας θα ελέγχονται και θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την εταιρία Filippis Tours, για τους σκοπούς εκτέλεσης των συναλλαγών με τους πελάτες μας και την παροχή των υπηρεσιών μας προς αυτούς. Επιπρόσθετα, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία με συνδεδεμένες εταιρείες του Υπευθύνου Επεξεργασίας και μόνο υπό τις οδηγίες του τελευταίου.