Μεξικό – Κεντρική Αμερική

Μεξικό - Κεντρική Αμερική : Απρίλιος 2019

14 ημέρες

Μεξικό – Κεντρική Αμερική

Μεξικό - Κεντρική Αμερική : Απρίλιος 2019

Μεξικό… Μια χώρα γεμάτη μυστήριο, κρυμμένα μυστικά και αρχαίους πολιτισμούς, που οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη του χρόνου. Μια μαγική χώρα που αποτελείται από διάφορα στοιχεία, φωτεινά χρώματα, ζωντανές υφές, ίχνη προκολομβιανών πολιτισμών και έντονες γεύσεις. Αποικιακές πόλεις κομψοτεχνήματα, μνημεία μοναδικά, παρακαταθήκη ενός ένδοξου παρελθόντος και σπουδαίων πολιτισμών, συνθέτουν μια χώρα που χαρακτηρίζεται για την ευφάνταστη πολυμορφία της…


Γαμήλια Ταξίδια Πασχαλινά Πακέτα Μακρινά - Εξωτικά Ταξίδια Μεξικό

Πανόραμα Μεξικού, Ιστορικό Μεξικό. Ταξίδια στο Κανκούν, Ταξίδια στους Μάγιας

Στη γη του Μεξικού αναπτύχθηκαν και μεγαλούργησαν πολλοί και ιδιαίτερα αξιόλογοι πολιτισμοί. Ολμέκοι, Τολτέκοι, Αζτέκοι, Μάγια... Αυτοί οι λαοί δημιούργησαν πόλεις και κοινωνίες, μυητικούς πολιτισμούς, ανέπτυξαν την επιστήμη, ενώ κατείχαν και εξαιρετικές γνώσεις αστρονομίας.

Στην πρωτεύουσα Μέξικο Σίτι θα δείτε μια μεγαλούπολη γεμάτη αντιθέσεις, έντονες κοινωνικές ανισότητες, αλλά και μοναδική αρχιτεκτονική και πολιτιστική παράδοση. Η πατρίδα των μαριάτσι με τις κιθάρες και τα τραγούδια του πόθου και του έρωτα, των σομπρέρος, της τεκίλας και της παγωμένης μπύρας. Εξωτικές παραλίες, γραφικές πολιτείες, αρχαιολογικοί χώροι εξαιρετικής σπουδαιότητας, τεράστια οικολογικά πάρκα και φυσική ομορφιά που κόβει την ανάσα. Μεθυστική τεκίλα, καυτερή σάλτσα, ριψοκίνδυνη περιπλάνηση κοντά στα ηφαίστεια, χορός και μουσική που ζαλίζουν και αρκετό μυστήριο από τα ερείπια των ιθαγενών... το Μεξικό θα διεγείρει τις αισθήσεις σας σε επικίνδυνο βαθμό, θα συνεπάρει το πνεύμα σας και θα χορτάσει την ψυχή σας.

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα – Μέξικο Σίτυ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την ομώνυμη πρωτεύουσα της χώρας. Άφιξη το απόγευμα στο Μεξικό και μεταφορά στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και δείπνο (Μεξικό - Κεντρική Αμερική).

2η ημέρα: Μέξικο Σίτυ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη μέρα μας με την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας όπου εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας... Από τους αρχαίους Ολμέκους και Μάγια στους Τεοτιχουανάκους και τους Αζτέκους. Κεντρικό έκθεμα το εντυπωσιακό Ημερολόγιο των Αζτέκων και όχι μόνο. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην πόλη του Μεξικού.

Σημαντικό αξιοθέατο είναι η κεντρική πλατεία Ζόκαλο, με τα εντυπωσιακά, ευρωπαϊκού ύφους, κυβερνητικά κτήρια. Πρόκειται για την σημαντικότερη πλατεία της πρωτεύουσας και μία από της μεγαλύτερες του κόσμου με έκταση 57.600 τ.μ. Η επίσημη ονομασία είναι "Plaza de la Constitución" (Πλατεία Συντάγματος) και αφορά το σύνταγμα του Κάντιθ της Ισπανίας του 1812. Τότε εκπονήθηκαν τα σχέδια για την κατασκευή του μνημείου της Ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά τελικά τοποθετήθηκε μόνο ένας πλίνθος, ο οποίος στα Ισπανικά ονομάζεται Ζόκαλο. Από τότε η πλατεία άρχισε να μετονομάζεται σε "Zócalo" και παρόλο που ο πλίνθος απομακρύνθηκε λίγα χρόνια αργότερα, το όνομα παρέμεινε μέχρι σήμερα. Ο ογκώδης και χρυσοποίκιλτος Καθεδρικός Ναός, το Εθνικό Ανάκτορο με τις διάσημες τοιχογραφίες του ανατρεπτικού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα, η τεράστια σημαία της χώρας που κυματίζει στο κέντρο της πλατείας είναι μερικά από τα σημεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας. (Σημειώστε πως από την 1η Δεκεμβρίου του 2018 το Εθνικό Ανάκτορο έγινε ξανά μετά από 70 χρόνια το επίσημο Προεδρικό Μέγαρο της χώρας. Η επίσκεψη του εσωτερικού περιβόλου με τις τοιχογραφίες μπορεί να απαγορευτεί οποιαδήποτε ώρα και χωρίς προειδοποίηση από την υπηρεσία ασφαλείας της Προεδρίας).

Στην υπόλοιπη ξενάγηση θα διατρέξουμε το "Paseo de la Reforma", την εντυπωσιακή λεωφόρο με το χρυσό άγαλμα του Αγγέλου της Ανεξαρτησίας, τις προτομές των πλέον διάσημων προσωπικοτήτων της χώρας και θα περάσουμε μπροστά από το μεγαλόπρεπο Μέγαρο Καλών Τεχνών (Μεξικό - Κεντρική Αμερική).

3η ημέρα: Μέξικο Σίτυ
Σήμερα κατευθυνόμαστε στα περίχωρα του Μέξικο Σίτυ, με πρώτη στάση στην παγκοσμίως διάσημη εκκλησία της Παναγίας της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα του Καθολικού κόσμου της Αμερικανικής ηπείρου. Οι τέσσερις εμφανίσεις της "Virgen Morena” (Μελαχρινή Παρθένα) στον Ινδιάνο Χουάν Ντιέγκο, αποτελούν την αιτία κατασκευής της εν λόγω μεγαλοπρεπούς βασιλικής, όπου φυλάσσεται το "tilma" (μανδύας από ίνες "ayate", ένα χοντρό ύφασμα κατασκευασμένο από φύλλα κάκτου) και η θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1976, ενώ τρία χρόνια αργότερα, ο Αγιοποιημένος πλέον Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β' χαιρέτησε από ειδική εξέδρα τις εκατοντάδες χιλιάδες Μεξικανών, που συνέρρευσαν στο Tepeyac για να παρακολουθήσουν το κήρυγμά του.

Ακολούθως κατευθυνόμαστε στον μυστηριώδη αρχαιολογικό χώρο του Τεοτιχουακάν. Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας και έως την δεκαετία του 1920 ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά για την περιοχή. Ανάμεσα στα 150 π.Χ. και 500 μ.Χ., ένας άγνωστος πολιτισμός της Κεντρικής Αμερικής έχτισε σε αυτό το οροπέδιο των 22 τετ. χλμ., μια εκθαμβωτική μητρόπολη, την Τεοτιχουακάν. Σήμερα, η αρχαιολογική μελέτη κατάφερε να αναπαραστήσει με απόλυτη πιστότητα την χιλιόχρονη ιστορία της αρχαίας μητρόπολης και έτσι μπορούμε να θαυμάσουμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, την λεωφόρο των Νεκρών και τα κτερίσματα από οψιδιανό, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Ανεβαίνοντας στην Πυραμίδα της Σελήνης που το συνιστούμε ανεπιφύλακτα (και όχι σε κείνη του Ήλιου όπου σπεύδουν από συνήθεια ή άγνοια οι περισσότεροι) θα δείτε να απλώνεται μπροστά σας ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της Αμερικανικής Ηπείρου.

Επιστρέφουμε στο Μέξικο Σίτυ. Το βράδυ αν έχετε διάθεση για έξοδο μπορείτε να πάτε για ένα ποτό στη ζωντανή περιοχή της "Zona Rosa", με τα πιο φημισμένα bar, clubs και μοντέρνα καταστήματα ή ακόμα και στη Πλάζα Γαριμπάλντι όπου οι Μαριάτσι θα παίξουν για σας όποιο τραγούδι τούς παραγγείλετε συμβάλλοντας έτσι στην γνωριμία με την άκρως ενδιαφέρουσα Μεξικανική μεγαλούπολη. (Ζητείστε τη «Νέγρα» και τη «Γκουανταλαχάρα») (Μεξικό - Κεντρική Αμερική).

4η ημέρα: Μεξικό - Τσολούλα - Πουέμπλα
Σήμερα αναχωρούμε για την μαγευτική Πουέμπλα και καθοδόν θα σταθούμε στην Τσολούλα να θαυμάσουμε από μακριά την πυραμίδα-όρος, την μεγαλύτερη του Μεξικού, με την εκκλησία της… Παναγίας στην κορυφή. Στην Πουέμπλα - που δίκαια θεωρείται μια από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις του Μεξικού, θα ξεναγηθούμε στο απίστευτης τέχνης παρεκκλήσι του Σάντο Ντομίνγκο και στις παλιές γειτονιές της πόλης (Μεξικό - Κεντρική Αμερική).

5η ημέρα: Πουέμπλα - Χαλάπα -Βέρακρουζ
Μετά το πρωινό διατρέχουμε τις ημιορεινές περιοχές του Μεξικού και κατηφορίζουμε στην πόλη Χαλάπα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Βερακρούζ. Εδώ θα επισκεφθούμε το δεύτερο σημαντικότερο μουσείο της χώρας. Τα εκπληκτικά ευρήματα από τους πολιτισμούς των Ολμέκων, των Τοτονάκων και των Ταράσκα εντυπωσιάζουν τον κάθε επισκέπτη που καταφέρνει να φτάσει μέχρι εδώ. Νωρίς το απόγευμα καταλήγουμε στις ακτές της Καραϊβικής στη Βίλα Ρίκα ντε λα Βέρα Κρουζ ή απλά Βερακρούζ, την πιο πρόσχαρη και πιο ερωτική πόλη του Μεξικού. Απολαύστε μουσική από άρπες και μαρίμπα στην κεντρική πλατεία της πόλης (Μεξικό - Κεντρική Αμερική).

6η ημέρα: Βέρακρουζ - Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας
Αφήνουμε προσωρινά τις τροπικές πεδιάδες και ανηφορίζουμε για τελευταία φορά στα οροπέδια της Σιέρρα Μάδρε. Εδώ μας περιμένει μια από τις ομορφότερες πόλεις του Μεξικού γεμάτη ζωή, κίνηση καταστήματα και Ινδιάνους Μάγια Τσοτίλ που έρχονται από τα γειτονικά χωριά για να εμπορευθούν ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές τους. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας στα 2.100 μέτρα (Μεξικό - Κεντρική Αμερική).

7η ημέρα: Σαν Κριστόμπαλ
Σήμερα θα εξορμήσουμε στα χωριά των Τσιάπα, των Ινδιάνων Τσοτίλ, που αποτελούν απογόνους των Μάγια. Πρώτος σταθμός το Σαν Χουαν Τσαμούλα όπου στην εκκλησία θα γίνουμε μάρτυρες της καθημερινής λατρείας των ντόπιων ινδιάνων με έντονα παγανιστικά στοιχεία.

Στις υπαίθριες αγορές θα θαυμάσουμε τις στολές των ανδρών και τα στολίδια των γυναικών, ανακατεμένοι με το πλήθος. (Προσοχή: Στις φωτογραφίες να είστε συντηρητικοί και να μην επιμένετε όταν οι ντόπιοι αρνούνται να φωτογραφηθούν!) Στη συνέχεια θα πάμε στο χωριό Ζινακαντάν διάσημο για την υφαντουργία όπου θα επισκεφθούμε ένα τοπικό εργαστήριο.

Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Σαν Κριστόμπαλ όπου μπορείτε να ξεχυθείτε στα γραφικά πεζοδρομημένα στενά τις πόλης φτάνοντας μέχρι την εκκλησία του Σάντο Ντομίνγκο (Μεξικό - Κεντρική Αμερική).

8η ημέρα: Σαν Κριστόμπαλ - Βιλαερμόσα - Παλένκε
Αφήνουμε οριστικά τα οροπέδια και περνώντας από την τεχνητή λίμνη του ποταμού Γριχάλβα καταλήγουμε στη Βιλαερμόσα όπου θα επισκεφθούμε το Πάρκο-Μουσείο Λα Βέντα, που φιλοξενεί την περίφημη συλλογή των πέτρινων Κεφαλών των Ολμέκων. Χρονολογούνται από το 1500-1000 π.Χ. και κάθε κεφάλι ζυγίζει από 6 μέχρι και 50 τόνους καμωμένο με διαφορετική τεχνική και διαφορετική... κόμμωση, γεγονός που ενδέχεται να υποδηλώνει ότι αναπαριστούν τους πανίσχυρους ηγεμόνες των Ολμέκων. Αναχωρούμε για το Παλένκε όπου θα διανυκτερεύσουμε (Μεξικό - Κεντρική Αμερική).

9η ημέρα: Παλένκε - Καμπέτσε
Σήμερα θα επισκεφθούμε έναν από τους γνωστότερους αρχαιολογικούς χώρους του πολιτισμού των Μάγια. Το Παλένκε, που μαζί με το Ουξμάλ του Γιουκατάν, το Τικάλ στην Γουατεμάλα και το Κοπάν στην Ονδούρα αποτελούν τα κορυφαία μνημεία του πολιτισμού των Μάγια και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Παλένκε σημαίνει "Οχυρωμένο Σπίτι", από την ισπανική παράφραση της λέξης Οτολούμ. Οι Μάγια εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 100 μ.Χ. και κατά τη βασιλεία του θρυλικού Πακάλ, η πόλη απλωνόταν σε 20 χλμ. Τότε χτίστηκαν τα περισσότερα κτίσματα με κύριο χαρακτηριστικό τους τις οδοντωτές στέγες και τα περίτεχνα ανάγλυφα. Ο διάδοχός του, Τσαν Μπαλούμ, έχτισε τα κτήρια της Πλατείας των Ναών του Ηλίου και τοποθέτησε μεγάλες πέτρινες αφηγηματικές επιγραφές. Μετά τον θάνατό του η πόλη έπεσε σε μαρασμό και εγκαταλείφθηκε γύρω στα 1000 μ.Χ. Το 1952 ο αρχαιολόγος Αλμπέρτο Λούιλλιερ εντόπισε σε μια πυραμίδα τον νεκρικό θάλαμο του βασιλιά Πακάλ που πέθανε το 684 μ.Χ. Η ξενάγησή μας θα μας αποκαλύψει έναν προηγμένο πολιτισμό, που κάτω από τη δυναμική και συνάμα σοφή διοίκηση του θρυλικού ηγέτη, τον 7ο αιώνα μ.Χ., έφθασε στην κορύφωση και άφησε ανεπανάληπτα μνημεία, όπως το Βασιλικό Παλάτι, τον Ναό του Κόντη και φυσικά το Ιερό των Επιγραφών, με το πρωτοποριακό σχήμα πυραμίδας.

Μετά αναχωρούμε οδικώς για μία άλλη σημαντική γεωγραφική περιοχή της χώρας, τη χερσόνησο του Γιουκατάν, τον κύριο χώρο που άνθισε ο πολιτισμός των Μάγια. Όμως για σήμερα το ενδιαφέρον θα κερδίσει η αποικιακή πόλη Καμπέτσε που ζει τους δικούς της νωχελικούς ρυθμούς στις ακτές της Καραϊβικής. Πλακόστρωτοι δρόμοι, πολύχρωμα σπίτια, υπέροχη ατμόσφαιρα. Είμαστε σίγουροι πως θα την λατρέψετε (Μεξικό - Κεντρική Αμερική).

10η ημέρα: Καμπέτσε – Σελεστούν - Ουξμάλ - Μέριντα
Αναχώρηση για το Ουξμάλ, το πιο περίτεχνο συγκροτήμα του πολιτισμού των Μάγια. Η πόλη «χτίστηκε τρεις φορές», με την «Πυραμίδα του Μάγου» και το περίφημο "Παλάτι του Κυβερνήτη", το απαύγασμα της αρχιτεκτονικής αρτιότητας του στυλ "Πούκα" και κατά πολλούς το πιο περίτεχνο απ' όλα τα συγκροτήματα του "Mundo Maya", όπως αποκαλείται συγκεντρωτικά ολόκληρος ο πολιτισμός των Μάγια.

Στη συνέχεια εξορμούμε στην ανατολική ακτή της Kαραϊβικής, όπου στις λιμνοθάλασσες του Σελεστούν μάς περιμένει το απόκοσμο θέαμα του ομώνυμου υδροβιότοπου με 10.000 ροζ φλαμίνγκο, πελεκάνους, ερωδιούς και κορμοράνους. Το απόγευμα καταλήγουμε στη Μέριντα όπου θα σταθούμε στην πλατεία Ζόκαλο με τα παλιά αποικιακά κτήρια. Ονομάστηκε "Λευκή Πόλη" από τις μεγάλες ποσότητες ασβεστόλιθου που βρέθηκαν στην περιοχή. Ιδρύθηκε το 1542, στη θέση της μικρής πόλης των Μάγια "Θο" και χαρακτηρίζεται από έντονες γαλλικές, αγγλικές και σε μικρότερο βαθμό ολλανδικές επιρροές. Ήταν πάντα σπουδαία και γεμάτη ιστορία. Κάθε της γωνιά ξυπνά μνήμες από τολμηρούς Κονκισταδόρες, δυναμικούς διοικητές και περήφανους αρχηγούς ιθαγενών. Μια πανοραμική θέα της πόλης θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε την κεντρική πλατεία, τον Καθεδρικό Ναό και το Κυβερνητικό Ανάκτορο (Μεξικό - Κεντρική Αμερική).

11η ημέρα: Μέριντα - Τσίτσεν Ίτσα - Τουλούμ - Κανκούν
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το απόλυτο σημείο αναφοράς της προκολομβιανής εποχής, στην Κεντρική Αμερική, που δεν είναι άλλο από το επιβλητικό δημιούργημα των Μάγια, την Τσίτσεν Ίτσα, που στην τοπική διάλεκτο μεταφράζεται ως "στο στόμιο του φρεατίου του Ίτσα". Η Τσίτσεν Ίτσα ήταν ένα πολύ σημαντικό περιφερειακό διοικητικό κέντρο στα βόρεια πεδινά της επικράτειας των Μάγιας από την ύστερη κλασική έως τα αρχικά στάδια της πρώιμης μετακλασικής περιόδου. Οι περιγραφές ωχριούν μπροστά στο μεγαλείο που ξεδιπλώνεται μπροστά μας από μνημεία-ορόσημα, που της έδωσαν επάξια μία θέση ανάμεσα στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

H διάσημη Πυραμίδα Ελ Καστίγιο, το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο σε ολόκληρη την Αμερική γήπεδο του "Παιχνιδιού της Μπάλας", ο Ναός των Πολεμιστών, το Σύμπλεγμα των Χιλίων Κολώνων με το άγαλμα του αιμοβόρου θεού των Τολτέκων, Τσακ-Μπαλούμ, και βέβαια το Ελ Καρακόλ, το αστρονομικό παρατηρητήριο των Μάγια, αποτελούν περίτρανη απόδειξη ενός πολιτισμού, που δικαίως κερδίζει με τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του τον απόλυτο σεβασμό του σύγχρονου επισκέπτη.

Από δω συνεχίζουμε ανατολικά και θα παρακάμψουμε για το γλυκό Τουλούμ, το μόνο ιερό των Μάγια που ατενίζει τα νερά της Καραϊβικής. Θα σταθούμε σε γραφικές παραλίες και θα γνωρίσουμε μια άλλη πλευρά του Μεξικού πριν καταλήξουμε στο κοσμοπολίτικο θέρετρο του Καν Κουν (Μεξικό - Κεντρική Αμερική).

12η ημέρα: Κανκούν - Μέξικο Σίτυ
Πτήση πίσω στα οροπέδια για να ολοκληρώσουμε την γνωριμία μας με άλλες περιοχές του Μεξικού. Το ελεύθερο απόγευμα -αν υπάρξει χρόνος -αξίζει να επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο Τέχνης με έργα Μεξικανών ζωγράφων και γλυπτών όπως του Βελάσκο και του Χερράν, στο εντυπωσιακό μέγαρο που άλλοτε στεγαζόταν το Υπουργείο Μεταφορών (Μεξικό - Κεντρική Αμερική).

13η ημέρα: Μέξικο Σίτυ (Χοτσιμίλκο) – Αθήνα
Η τελευταία ξενάγηση στο Μέξικο Σίτυ μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Αναχωρούμε για το Χοτσιμίλκο όπου θα απολαύσουμε μια βόλτα με πλοιάριο ανάμεσα στα κανάλια θαυμάζοντας τους «πλωτούς κήπους» ότι απέμεινε από τη μεγαλοπρεπή «υδάτινη» πρωτεύουσα των Αζτέκων, το θρυλικό Τενοξτιτλάν.

Ένα πλούσιο και μεστό ταξίδι φθάνει στο τέλος του. Το απόγευμα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο όπου γεμάτοι εντυπώσεις και ανεξίτηλες εικόνες πετάμε πίσω Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού (Μεξικό - Κεντρική Αμερική).

14η ημέρα: Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα. Τέλος της εκδρομής Μεξικό - Κεντρική Αμερική. (Μεξικό - Κεντρική Αμερική)

Τιμοκατάλογος
ΗμέρεςΑναχώρησηΞενοδοχείοΔίκλινοΜονόκλινο
14Μ / 12Ν25/04/2019
Ξενοδοχεία 4 * & 5*2250€3040€

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 890 €

 

Σημαντικό: Οι προσφορές δύναvται να αναπροσαρμοστούν ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ιδανικά, την καταλληλότερη πρόταση συνθέτουν τα κριτήρια της χρονικής διάρκειας του ταξιδιού, καθώς και το ενδεικτικό μέγιστο κόστος που μπορείτε να διαθέσετε. Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Πτήσεις

KLM/AIR FRANCE
Αθήνα – Άμστερνταμ 06.00 08.35
Άμστερνταμ – Μέξικο Σίτυ 14.30 18.55
Μέξικο Σίτυ – Άμστερνταμ 21.05 14.40*
Άμστερνταμ – Αθήνα 20.55 01.10*

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διανυκτερεύσεις σε 4* & 5* ξενοδοχεία ως ακολούθως: Μέξικο Σίτυ (4), Πουέμπλα (1), Βέρακρουζ (1), Σαν Κριστόμπαλ (2), Παλένκε (1), Καμπέτσε (1), Μέριδα (1), Κανκούν (1).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπος/Συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 890€.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις

 • Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου, με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
 • Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Filippis Tours στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
 • Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
 • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

25/04/2019

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με