ΑΠΟ 1440€  11 Ημέρες

Ταξίδι στην Kένυα για Σαφάρι και Διακοπές

Ταξίδι στην Kένυα για Σαφάρι και Διακοπές : Απρίλιος - Ιούλιος 2024

Κένυα, «Το διαμάντι της Ανατολικής Αφρικής»…. Κένυα, μια χώρα της οποίας ο φυσικός πλούτος συνοδεύεται από έντονη πολιτισμική ποικιλία. Μαγευτικά σαφάρι, τεράστιο πλήθος άγριας ζωής και οι τεράστιες μεταναστεύσεις άγριων ζώων από πάρκο σε πάρκο.


Κένυα - Αφρική... Σαφάρι στην Κένυα... Κένυα Άγρια Ζώα... Πακέτα Διακοπών Κένυα... Σαφάρι στην Τανζανία!

Η Κένυα είναι μία χώρα πλούσια σε φυσικό πλούτο, πολιτισμό, ιστορία, ομορφιά και φιλόξενους ανθρώπους. Γεωγραφικά εμφανίζει έντονη ποικιλομορφία, από χιονισμένες κορυφές βουνών, τεράστιες δασικές εκτάσεις σε απέραντες πεδιάδες, αχανείς ακτές με σμαραγδένια νερά και κοραλλιογενείς υφάλους, τη μαγεία της ερήμου στο Βορρά, λίμνες όπως η Βικτόρια και η Ναϊβάσα και υπάρχουν περισσότερα από 40 εθνικά πάρκα και καταφύγια, όπως τα Amboseli, Maasai Mara και Tsavo.

Το όρος Κιλιμάντζαρο είναι το ψηλότερο βουνό της Αφρικής, βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Κένυας και Τανζανίας και αποτελεί σημαντικό πόλο τουριστικής έλξης, για τους λάτρεις της άγριας φύσης και ομορφιάς.

Γνωστή κυρίως για τα χιλιάδες άγρια ζώα της, που ζουν σε μεγάλες εκτάσεις-εθνικά πάρκα, η Κένυα βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Αφρικής και βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό. Η τροπική χώρα έχει μια βροχερή και μια ξηρή εποχή, που συντελούν στο να διατηρεί τη μοναδική της φύση με τις σαβάνες, τα ορεινά τροπικά δάση και τα ισημερινά δάση να της χαρίζουν ένα μοναδικό χαρακτήρα. Από τις εικόνες που μένουν χαραγμένες στη μνήμη των ταξιδιωτών είναι το επιβλητικό Κιλιμάντζαρο και το Αμποσέλι, τα φλαμίνγκος της λίμνης Νακούρου, οι σαβάνες του Τσάβο και γενικότερα ο βιότοπος της Κένυας, που είναι ολόκληρη ένα καταφύγιο για τα πλάσματα του ζωικού βασιλείου.

ΑΠΟ 1440€  11 Ημέρες
27/04/2024
26/05/2024
12/07/2024
19/07/2024
18/08/2024
22/10/2024

« Μακρινά Ταξίδια : Ταξίδι στην Κένυα για Σαφάρι και Διακοπές »

 

Ταξίδι στην Kένυα για Σαφάρι και Διακοπές – Κένυα Σαφάρι : Εξωτικά Ταξίδια – Γαμήλια Ταξίδια – Ατομικά Ταξίδια, Τιμές κατ’ άτομο.

 

Τιμοκατάλογος : Ομαδικό Ταξίδι : Μάρτιος - Ιούλιος 2024 - Σαφάρι στην Κένυα

 

Τιμοκατάλογος : Ομαδικό Ταξίδι : Μάρτιος - Ιούλιος 2024 - Σαφάρι στην Κένυα - Διακοπές στην Μομπάσα

 

Τιμοκατάλογος : Ομαδικό Ταξίδι : Πάσχα 2024 - Ταξίδι στην Kένυα για Σαφάρι και Διακοπές

 

Σημαντικό: Οι προσφορές δύναvται να αναπροσαρμοστούν ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ιδανικά, την καταλληλότερη πρόταση συνθέτουν τα κριτήρια της χρονικής διάρκειας του ταξιδιού, καθώς και το ενδεικτικό μέγιστο κόστος που μπορείτε να διαθέσετε. Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

 

Περισσότερες προτάσεις για μακρινά ταξίδια και εξωτικά ταξίδια : Σρι Λάνκα, Νεπάλ, Τανζανία – Ζανζιβάρη

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) : Ethiopian Airlines.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 4* sup, 5* και πολυτελή λοτζ στο σαφάρι.
 • Πλήρη διατροφή στο σαφάρι , και όλα τα γεύματα (all inclusive) στη Μομπάσα.
 • Ημιδιατροφή στο Ναϊρόμπι (περιλαμβάνεται δείπνο στο φημισμένο εστιατόριο Carnivore στο Ναιρόμπι).
 • Επίσκεψη στο εκπληκτικό μουσείο Κάρεν Μπλίξεν στο Ναϊρόμπι & στο φρούριο στην Μομπάσα.
 • 4 διανυκτερεύσεις στην Μομπάσα σε ξενοδοχείο all inclusive.</li> <li>Είσοδο στο Πάρκο Μασάι Μάρα.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Τοπικούς ξεναγούς.
 • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Βίζα εισόδου με κόστος 60 €.
 • Φόροι αεροδρομίων 1050 €.
 • Αχθοφορικά.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • All Inclusive = πρωινό, γεύμα, δείπνο, αναψυκτικά, καφέδες, μπύρα, κρασί κτλ.
 • Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε € (Ευρώ) και έχουν υπολογισθεί, βάσει των νομισματικών ισοτιμιών καθώς και των τιμών ξενοδοχείων και αεροπορικών ναύλων που ισχύουν την ημέρα έκδοσης του τιμοκαταλόγου.
 • Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων η εταιρεία μας φέρει δικαίωμα ανάλογης αναπροσαρμογής των τιμών. Οποιαδήποτε διαφορά ναύλου, λόγω διαθεσιμότητας, αεροπορικών θέσεων επιβαρύνει τον πελάτη.
 • Παιδιά έως 12 ετών συνήθως δικαιούνται έκπτωση από τον αεροπορικό ναύλο και ενδεχομένως και από το ξενοδοχείο.
 • Τρίκλινα δεν υφίστανται και δεν συνιστώνται καθώς ουσιαστικά είναι δίκλινα δωμάτια με πρόσθετη κλίνη.
 • Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων.
 • Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνεται Ασφάλεια Αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 • Για την επικύρωση της κράτησης απαιτείται προκαταβολή ύψους 30% επί του συνόλου.
 • Εξόφληση 10 ημέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου.​

Η Κένυα είναι ένα σταυροδρόμι επιρροών, ενώ η ιστορία της δεν ξέφυγε από εκείνη άλλων Αφρικανικών χωρών: αποικιοκρατία, αναταραχές, πολιτική αστάθεια κ.α. Σήμερα, η χώρα προσπαθεί να βρει το δρόμο της. Οι εκπληκτικές ομορφιές της, τα ηφαίστεια και οι πηγές της, οι ύφαλοι και οι ονειρεμένες παραλίες της, είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες.
Με αφετηρία το Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της <strong>Κένυας, που ήταν κάποτε αυτό που μαρτυρεί και το όνομά της, μια μεγάλη πηγή νερού που χρησιμοποιούσε η ντόπια φυλή των Μασάι, θα γνωρίσετε τις ομορφιές της Κένυας</strong>. (Κένυα Σαφάρι Πακέτο)

Σούπερ θέαμα στη ζώνη των φλαμίνγκο: Στη λίμνη Νακούρου, ακριβώς δίπλα στην ομώνυμη πόλη, ζουν δύο εκατομμύρια ροζ φλαμίνγκο. Η πόλη Nakuru δεν έχει κάποια ιδιαίτερη γοητεία, ωστόσο είναι διάσημη διότι βρίσκεται δίπλα στην πιο όμορφη λίμνη της χώρας. Φανταστείτε το θέαμα που παρουσιάζουν όταν συγκεντρώνονται στα ρηχά νερά στις όχθες της! (Πακέτα Διακοπών Για Κένυα​)

Μομπάσα: Ένα παλιό αραβικό λιμάνι με επιβλητικά αρχοντικά και ξυλόγλυπτα μπαλκόνια. Η Μομπάσα είναι κοντά στην αρχιτεκτονική παράδοση των Αράβων. Κτισμένη πάνω σε ένα νησί που συνδέεται με τη στεριά με τροπικές λωρίδες άμμου, δίπλα σε κοραλλιογενείς ύφαλους. Η περιπλάνηση στα στενά δρομάκια, δίπλα σε τζαμιά, κάτω από τα βλέμματα των πλανόδιων πωλητών, είναι άλλη μια ξεχωριστή στιγμή του ταξιδιού στην Κένυα. Αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κανείς τα χαλάσματα Gedi, το Fort Jesus ( Το Οχυρό του Ιησού), το παλιό φρούριο και τα τρία εθνικά θαλάσσια μουσεία. Ο Ινδικός Ωκεανός σας περιμένει για εξερεύνηση με τις στολές του δύτη, αφού διαθέτει μερικά από τα πιο εξωτικά θαλάσσια πλάσματα του πλανήτη. Πολλοί επιλέγουν το υποβρύχιο ψάρεμα, ενώ πολλοί περισσότεροι απολαμβάνουν τις υπέροχες αμμουδιές και το κολύμπι.

Μουσείο Κάρεν Μπλίξεν: Δέκα χιλιόμετρα έξω από το Ναϊρόμπι, βρίσκεται και το σπίτι της Κάρεν Μπλίξεν, ένα μουσείο αφιερωμένο στη συγγραφέα του «Πέρα από την Αφρική». Έπιπλα και αντικείμενα εκτίθενται στα απλόχωρα δωμάτια και ο τεράστιος κήπος είναι καλοφροντισμένος και αποτελεί μια όαση δροσιάς και ησυχίας μετά τη χαοτική ατμόσφαιρα της πόλης. (Κένυα Διακοπές)

Τι θα αγοράσετε: Φεύγοντας από την Κένυα, εκτός από τις μοναδικές αναμνήσεις σας, μπορείτε να πάρετε μαζί σας τοπικές ενδυμασίες, καλάθια και τσάντες, από παραδοσιακούς τεχνίτες, ξυλόγλυπτα από έβενο, τσάι και καφέ και παραδοσιακά μικροαντικείμενα τέχνης. Το ελεφαντόδοντο δεν είναι προς πώληση και καλύτερα να αντισταθείτε στον πειρασμό, γιατί, πολλές φορές, είναι αντικείμενο παράνομης δραστηριότητας.

Γεύση: Το πιο συνηθισμένο φαγητό στην Κένυα είναι αυτό που οι ντόπιοι αποκαλούν nyama choma και δεν είναι τίποτε άλλο από κομμάτια κρέας (κατσίκι, μοσχάρι ή κοτόπουλο) ψημένα στα κάρβουνα. Τα εστιατόρια που σερβίρουν nyama choma, βρίσκονται συνήθως δίπλα σε κρεοπωλεία, και η ποιότητα του κρέατος είναι εξαιρετική. Στις ακτές του Ινδικού, η κουζίνα έχει σαφείς επιρροές από την Ινδία και θα βρείτε πολλά πιάτα με ρύζι, λαχανικά και θαλασσινά, τα οποία συχνά μαγειρεύονται σε γάλα καρύδας. Ένα άλλο δημοφιλές πιάτο είναι το maharagwe (κόκκινα φασόλια, κρεμμύδι και σκόρδο μαγειρεμένα με γάλα καρύδας), το οποίο συνοδεύεται από ugali, ένα αμυλώδες παρασκεύασμα που θυμίζει πουρέ πατάτας χωρίς ιδιαίτερη γεύση. (Kένυα Ταξίδι)

Νόμισμα: Το νόμισμα της χώρας είναι το Κενυάτικο Σελίνι. Παρακαλούμε σημειώστε ότι απαγορεύεται αυστηρά να καταστρέψετε κενυάτικα νομίσματα.

Υγεία: O ήλιος στην Κένυα είναι πολύ πιο ζεστός απ’ όσο φαντάζεστε. Μπορεί κάποιος να καεί από τον ήλιο ακόμη και με συννεφιά. Παρακαλείσθε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακή κρέμα στην πρώτη σας επαφή με τον ήλιο. Σας προτείνουμε να φοράτε γυαλιά και καπέλο. Νερό σας συνιστούμε να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο!

Θρήσκευμα: Κάθε καινούρια εισβολή στην Κένυα και στην Τανζανία, επέφερε και μια καινούρια θρησκευτική εμπειρία. Η αφρικανική ιθαγενής πίστη συνδέεται με ανιμιστικές λατρείες, αλλά επηρεάζεται από ορισμένες ιουδαϊκές παραδόσεις. Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία έχει 4 εκατομμύρια πιστούς και είναι οργανωμένη σε 10 επισκοπές και στην αρχιεπισκοπή που βρίσκεται στο Ναϊρόμπι. Οι προτεστάντες είναι 2½ εκατομμύρια, οι ισλαμιστές 4 εκατομμύρια και οι ινδουιστές περίπου 300.000.

Γλώσσα: Σουαχίλι και Αγγλικά είναι οι επίσημες γλώσσες, αυτές που διδάσκονται και στα σχολεία. Όπως σημειώσατε και προηγουμένως, η Σουαχίλι προέρχεται βασικά από την φυλή των Μπαντού, αλλά περιέχει πολλές αραβικές, ασιατικές και ευρωπαϊκές λέξεις. Άλλες βασικές διάλεκτοι είναι: Κικούγιου, Λούο και Κικπάμπα. (Κένυα Άγρια Ζώα)

Κλίμα: Η Κένυα και η Τανζανία έχουν ψηλά οροπέδια και βουνά, έτσι ο καιρός είναι γενικά ζεστός και ευχάριστος. Παρατηρούνται άφθονες βροχές την άνοιξη (κυρίως Απρίλιο με Μάιο) και βροχές με μικρότερη διάρκεια το φθινόπωρο (κυρίως Οκτώβριο με Νοέμβριο). Οι πρώτες ονομάζονται μακριές βροχές (μάσικα) ή «βροχές των φασολιών», ενώ οι δεύτερες σύντομες βροχές (μβούλι) ή «βροχές του κεχριού». Σ’ όλες τις περιπτώσεις πέφτουν με χειμαρρώδη μορφή αφήνοντας πολύ σύντομα την θέση τους στον ήλιο που τις εξατμίζει γρήγορα. Στην ακτή, οι πιο ζεστοί μήνες είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου, τα μελτέμια κάνουν το κλίμα πιο ευχάριστο. Οι θερμοκρασίες στο Ναϊρόμπι κυμαίνονται από 11°C έως 23°C τον Ιούλιο και από 13°C έως 28°C τον Φεβρουάριο. Το Ναϊρόμπι γίνεται πιο δροσερό τα απογεύματα και τα βράδια, ειδικά μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου. (Κένυα Πάρκο Άγριων Ζωών)

Φωτογράφηση: Η Κένυα και η Τανζανία, ενθαρρύνουν τον ταξιδιώτη να φωτογραφίσει τα πάντα, από το φυσικό περιβάλλον μέχρι τις γραφικές μορφές των ανθρώπων. Στη δεύτερη περίπτωση σεβαστείτε τους τοπικούς νόμους και έθιμα (μην φωτογραφίσετε αστυνομικούς, στρατιώτες, κλπ.) καθώς και τις ευαισθησίες αυτών των ανθρώπων. Μην τους φωτογραφίζετε αν δεν τους έχετε ρωτήσει πρώτα. Μερικοί από αυτούς μπορεί να σας ζητήσουν χρήματα. Συμφωνήστε πρώτα στο ποσό για να μη βρεθείτε προ απροόπτου. Ο οδηγός του σαφάρι θα σας βοηθήσει να διαπραγματευτείτε.

Ταξί: Αν χρησιμοποιήσετε ταξί, πρώτα ελέγξτε αν υπάρχει μετρητής και αν δουλεύει ή συμφωνήστε για την τιμή πριν ξεκινήσετε για τον προορισμό σας. Τα ξενοδοχεία θα σας συμβουλεύσουν για τα ταξί και τις τιμές τους.

Ξενοδοχεία & Καταλύματα: Τα περισσότερα καταλύματα στο σαφάρι έχουν ένα μικρό μαγαζί όπου θα βρείτε ένα μικρό αριθμό φιλμ, χάρτες, καλλυντικά, κλπ. Εξ’αιτίας του κόστους μεταφοράς, τα αντικείμενα είναι φυσικά πιο ακριβά απ’ ότι στο Ναϊρόμπι. Υπάρχουν καθαριστήρια στα περισσότερα καταλύματα. Μπορεί να εκπλαγείτε από τον μεγάλο βαθμό άνεσης στα καταλύματα. Όλα έχουν μπαρ, πισίνα και προσωπικό πρόθυμο να σας εξυπηρετήσει. Σε μερικά καταλύματα που βρίσκονται σε υψόμετρα (Treetops, The Ark, Kenya Safari Club) οι νύχτες είναι ψυχρές και χρειάζεται πουλόβερ. Δείξετε κατανόηση στο γεγονός ότι μερικά πράγματα γίνονται πιο αργά απ’ όσο θα έπρεπε. (Πακέτα Διακοπών Κένυα)

Φιλοδωρήματα: Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τους ντόπιους όσον αφορά τα φιλοδωρήματα και να θυμάστε ότι δίνονται μόνο για τις καλές υπηρεσίες και πληρώνονται μόνο όταν αυτές τελειώσουν.

Ασφάλεια: Μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα (φωτογραφικές, μηχανές, κιάλια, κλπ.) οπουδήποτε. Χρησιμοποιείστε τις θυρίδες ασφαλείας των ξενοδοχείων όσο περισσότερο μπορείτε. Μην έχετε μαζί σας πολλά μετρητά. Οι δρόμοι στις πόλεις δεν είναι επικίνδυνοι αλλά δεν είναι φρόνιμο να πηγαίνετε βόλτες μόνοι σας τη νύχτα ή μακρυά από καλά φωτισμένους δρόμους.

Τανζανία...  μια χώρα της οποίας ο φυσικός πλούτος συνοδεύεται από έντονη πολιτισμική ποικιλία και ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για σαφάρι. Φημισμένο για κάποια από τα πιο γνωστά πάρκα στον κόσμο, όπως το Serengeti, το Ngorongoro, το μεγαλύτερο βουνό της Αφρικής το Κιλιμάντζαρο, την απομακρυσμένη λίμνη Ταγκανίκα, τις ξεχασμένες πόλεις στο δρόμο των καραβανιών και τα λιμάνια στην ακτή Swahili. Ένα ταξίδι στα μέρη όπου το γένος των ανθρώπων έκανε τα πρώτα του βήματα, είναι κάτι παραπάνω από αξέχαστο. Ιδίως όταν διαπιστώνεις πως δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από τότε. Από το τέλος της αποικιοκρατίας και πέρα, το οργανωμένο σαφάρι στην Αφρική δεν έχει καμία σχέση μ’ εκείνες τις πόζες του ένοπλου Έρνεστ Χέμινγουεϊ πάνω από σκοτωμένα λιοντάρια. Στις μέρες μας, η ίδια λέξη που στα σουαχίλι σήμαινε ομαδικό κυνήγι, έχει δώσει τη θέση της στον νεολογισμό «game drive». Άλλωστε περί αυτού πρόκειται, μια ανεπανάληπτη εμπειρία οδήγησης μέσα σε προστατευμένες από διεθνείς συμβάσεις περιοχές, στις οποίες ζουν ελεύθερα τα μεγαλύτερα θηλαστικά της γης. Την πρωτοκαθεδρία σ’ αυτό το είδος εναλλακτικού τουρισμού έχει αδιαμφισβήτητα η Τανζανία, μια χώρα όπου το 25% της συνολικής έκτασης, αποτελείται από εθνικά πάρκα! Μάλιστα στις βόρειες επαρχίες της βρίσκονται τα τρία σημαντικότερα, από πλευράς πανίδας πάρκα της αφρικανικής ηπείρου: το Σερεγκέτι, το Νγκόρο Νγκόρο και η λίμνη Μανιάρα. Οι προστατευμένες αυτές περιοχές μαζί με το γειτονικό υψίπεδο του Λονγκίντο, την πατρώα γη των Μασάι, είναι από τα ελάχιστα μέρη του κόσμου που η οργανωμένη περιήγηση είναι από μόνη της ένα ντοκιμαντέρ. (Κένυα - Τανζανία)

Νγκόρο Νγκόρο : Μέσα στο Σερεγκέτι και μάλιστα στην αρχή του, βρίσκεται η μεγαλύτερη καλντέρα στον κόσμο, το Νγκόρο Νγκόρο. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να ισχυριστούμε ότι αποτελεί για την άγρια ζωή της Αφρικής ό,τι και η κιβωτός του Νώε στον βιβλικό μύθο. Πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια, στην ίδια θέση υπήρχε ένα βουνό ψηλότερο από το Κιλιμάντζαρο, μα εξερράγη με τέτοια σφοδρότητα που άφησε πίσω του μόνο συντρίμμια και μια τεράστια τρύπα. Η γεωλογική αυτή αναστάτωση μεταμόρφωσε με τον καιρό το Νγκόρο Νγκόρο σε μια φυσική αρένα, αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να γίνει ιδανικό καταφύγιο για την άγρια ζωή. Ο κρατήρας είναι παράδεισος χάρη στο νερό του διότι η ξηρασία που επικρατεί σε όλη την υποσαχάρια Αφρική, από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, εδώ ήταν ανέκαθεν πιο ήπια. Έτσι οι απόγονοι των ζώων που εισχώρησαν στην περιοχή, δεν χρειάστηκε ποτέ ξανά να μεταναστεύσουν. Στην πανίδα του Νγκόρο Νγκόρο περιλαμβάνονται και τα τέσσερα μεγαλύτερα χορτοφάγα του πλανήτη: ελέφαντες, ιπποπόταμοι, βουβάλια και ρινόκεροι. Στα λιβάδια του αναπαράγονται επίσης σε μεγάλους αριθμούς γκνου, ζέβρες, γαζέλες κι αντιλόπες, ικανοποιώντας απόλυτα τις ορέξεις των λιονταριών και των λεοπαρδάλεων.

Πολλά σημεία στην επιφάνεια του κρατήρα έχουν εντελώς δική τους τοπογραφία, όπως το δάσος Λιράι, που το προτιμούν οι ελέφαντες. Σημαντικές συγκεντρώσεις ζώων και πουλιών παρατηρούνται και στους βαλτότοπους Γκόριγκορ και Μαντούσι. Σ’ αυτούς ξεδιψά ο υπό εξαφάνιση, μαύρος ρινόκερος. Η είσοδος επιτρέπεται από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου, με μόνη εξαίρεση τους Μασάι, οι οποίοι σε περιόδους ξηρασίας έχουν το δικαίωμα να φέρνουν εδώ και να ποτίζουν τα κοπάδια τους, παρά τις απώλειες που τους προκαλούν τα αιλουροειδή. Το φυσικό κάλλος του τοπίου, το θέαμα των ζώων και ο βάσιμος φόβος ότι σε λίγα χρόνια κάποια από αυτά μπορεί να έχουν εξαφανιστεί, κάνουν την περιήγηση στο Νγκόρο Νγκόρο να μοιάζει με επιστροφή στην Εδέμ.

Λίμνη Μανιάρα : Ο επίγειος παράδεισος της λίμνης Μανιάρα. Το συγκεκριμένο πάρκο καλύπτει έκταση 330 τ.χλμ. δυτικά του οδικού άξονα που ενώνει την Αρούσα με τη Ντοντόμα. Σε όλο το παρόχθιο μήκος του διαθέτει πυκνή, τροπική βλάστηση με πανύψηλα δέντρα, γεμάτα πιθήκους. Το αξιοπερίεργο στην πανίδα του πάρκου είναι τα λιοντάρια, που εδώ σκαρφαλώνουν στα δέντρα σαν λεοπαρδάλεις. Οι επιστήμονες ερίζουν για το κατά πόσον η συμπεριφορά τους είναι επίκτητη - διδακτέα και όχι κληρονομική - καθώς πουθενά αλλού δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ίδιο βαθμό. Δυσεξήγητο είναι και το γεγονός ότι τα λιοντάρια προτιμούν μόνο κάποια συγκεκριμένα δέντρα, τα οποία είναι γνωστά στους ντόπιους ξεναγούς. Στο πάρκο της λίμνης ζουν επίσης πολλοί ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις. Οι ελέφαντες είναι τα μεγαλύτερα θηλαστικά που ζουν στον κρατήρα του Νγκόρο Νγκόρο. Και τα δυο αυτά μεγάλα θηλαστικά δείχνουν αδιαφορία ή ακόμα και περιφρόνηση για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Μια μέρα στη λίμνη είναι υπεραρκετή για να νιώσετε τις συγκινήσεις ενός «game drive». Το 4χ4 διασχίζει βατούς χωματόδρομους, μισοβυθίζεται απτόητο μέσα σε νερόλακκους και κορνάρει για να κάνουν πέρα οι ύαινες, που δείχνουν να μη φοβούνται καθόλου τους ανθρώπους. (Κένυα - Τανζανία)

Η μεγάλη αποδημία Rift Valley : Είναι η κοιλάδα του μεγάλου τεκτονικού ρήγματος που τέμνει κάθετα την Ανατολική Αφρική. Εδώ έκαναν τα πρώτα τους βήματα οι άνθρωποι ως ενσυνείδητοι τροφοσυλλέκτες κυνηγοί. Εδώ έφτιαξαν τα πρώτα τους μαχαίρια από ψαμμόλιθο κι εδώ άρχισαν να μαθαίνουν το άναμμα της φωτιάς. Από το νοτιότερο σημείο της κοιλάδας αρχίζει το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο εθνικό πάρκο του κόσμου, το περίφημο Σερεγκέτι, αγαπημένο θέμα των ντοκιμαντέρ. Ένα μεγαλειώδες θέαμα, πάνω από 2 εκατομμύρια Γκνου, μαζί με άλλες τόσες ζέβρες ξεκινούν για τη μεγάλη τους μετανάστευση προς Νότο, πριν τα προλάβει η ξηρασία, ατέλειωτες αγέλες σε ένα εξουθενωτικό καλπασμό χιλιάδων χιλιομέτρων, που γίνεται κάθε χρόνο για την εξεύρεση νερόλακκων και δροσερού γρασιδιού σε πιο ευνοϊκά κλίματα.

Μασάι Μάρα : Η αιώνια γη των Μασάι. Οι Μασάι ζουν επί αιώνες με τρόπο απαράλλαχτο, οι καλύβες τους, τα λεγόμενα «μπόμα», έχουν αχυρένια στέγη και τοίχους από ξεραμένη καβαλίνα. Δίπλα τους βρίσκονται μαντριά, περιφραγμένα με γερούς ξύλινους φράχτες, που κρατούν μακριά τους τα μεγάλα σαρκοβόρα ζώα. Οι Μασάι αποτελούν τους κατεξοχήν ποιμένες της Ανατολικής Αφρικής. Είναι ένας λαός νομαδικός και συνάμα πολεμικός, αφού η διαρκής αναζήτηση νέων βοσκοτόπων τους έφερνε σε προστριβές με τους μόνιμα εγκατεστημένους γείτονές τους. Σήμερα ο παραδοσιακός τρόπος ζωής τους προστατεύεται από την Ουνέσκο. Ομάδες ανθρωπολόγων από δυτικά πανεπιστήμια έρχονται συχνά να τους μελετήσουν αλλά και η κυβέρνηση της Τανζανίας τους παρέχει πολλαπλά κίνητρα για να μην εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές ασχολίες και τις εστίες τους. Οι Μασάι ζουν μακριά από τις σύγχρονες ανέσεις, αν εξαιρέσουμε την κινητή τηλεφωνία μαζί με κάποια ψυγεία της Coca Cola, που δουλεύουν με ντιζελογεννήτριες στην υποτυπώδη αγορά του κεντρικού καταυλισμού. Οι δοξασίες τους διαφέρουν πολύ από των υπολοίπων φυλών της υποσαχάριας Αφρικής. Καταρχάς είναι μονοθεϊστές. Μόνο που ο θεός τους, ο Ενγκάι, εμφανίζεται με δύο υποστάσεις, εκείνη του αγαθού Ναρόκ και την άλλη του εκδικητικού Νανιόκι. Οι ιδιάζουσες αυτές πεποιθήσεις, σε συνδυασμό με την αρχαία νειλωτική καταγωγή τους, μας κάνουν να υποψιαζόμαστε μια μακρινή συγγένεια με τον νεοπλατωνικό γνωστικισμό (Κένυα - Τανζανία).

Το ταξίδι στην Κένυα μπορεί να συνδυαστεί και με άλλους προορισμούς, ιδανικούς για γαμήλια ταξίδια. Όπως...  Κένυα - Ζανζιβάρη, Κένυα - Σεϋχέλλες, Κένυα - Τανζανία....

Τιμοκατάλογος

« Μακρινά Ταξίδια : Ταξίδι στην Κένυα για Σαφάρι και Διακοπές »

 

Ταξίδι στην Kένυα για Σαφάρι και Διακοπές – Κένυα Σαφάρι : Εξωτικά Ταξίδια – Γαμήλια Ταξίδια – Ατομικά Ταξίδια, Τιμές κατ’ άτομο.

 

Τιμοκατάλογος : Ομαδικό Ταξίδι : Μάρτιος - Ιούλιος 2024 - Σαφάρι στην Κένυα

 

Τιμοκατάλογος : Ομαδικό Ταξίδι : Μάρτιος - Ιούλιος 2024 - Σαφάρι στην Κένυα - Διακοπές στην Μομπάσα

 

Τιμοκατάλογος : Ομαδικό Ταξίδι : Πάσχα 2024 - Ταξίδι στην Kένυα για Σαφάρι και Διακοπές

 

Σημαντικό: Οι προσφορές δύναvται να αναπροσαρμοστούν ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ιδανικά, την καταλληλότερη πρόταση συνθέτουν τα κριτήρια της χρονικής διάρκειας του ταξιδιού, καθώς και το ενδεικτικό μέγιστο κόστος που μπορείτε να διαθέσετε. Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

 

Περισσότερες προτάσεις για μακρινά ταξίδια και εξωτικά ταξίδια : Σρι Λάνκα, Νεπάλ, Τανζανία – Ζανζιβάρη

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) : Ethiopian Airlines.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 4* sup, 5* και πολυτελή λοτζ στο σαφάρι.
 • Πλήρη διατροφή στο σαφάρι , και όλα τα γεύματα (all inclusive) στη Μομπάσα.
 • Ημιδιατροφή στο Ναϊρόμπι (περιλαμβάνεται δείπνο στο φημισμένο εστιατόριο Carnivore στο Ναιρόμπι).
 • Επίσκεψη στο εκπληκτικό μουσείο Κάρεν Μπλίξεν στο Ναϊρόμπι &amp; στο φρούριο στην Μομπάσα.
 • 4 διανυκτερεύσεις στην Μομπάσα σε ξενοδοχείο all inclusive.</li> <li>Είσοδο στο Πάρκο Μασάι Μάρα.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Τοπικούς ξεναγούς.
 • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Βίζα εισόδου με κόστος 60 €.
 • Φόροι αεροδρομίων 1050 €.
 • Αχθοφορικά.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • All Inclusive = πρωινό, γεύμα, δείπνο, αναψυκτικά, καφέδες, μπύρα, κρασί κτλ.
 • Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε € (Ευρώ) και έχουν υπολογισθεί, βάσει των νομισματικών ισοτιμιών καθώς και των τιμών ξενοδοχείων και αεροπορικών ναύλων που ισχύουν την ημέρα έκδοσης του τιμοκαταλόγου.
 • Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων η εταιρεία μας φέρει δικαίωμα ανάλογης αναπροσαρμογής των τιμών. Οποιαδήποτε διαφορά ναύλου, λόγω διαθεσιμότητας, αεροπορικών θέσεων επιβαρύνει τον πελάτη.
 • Παιδιά έως 12 ετών συνήθως δικαιούνται έκπτωση από τον αεροπορικό ναύλο και ενδεχομένως και από το ξενοδοχείο.
 • Τρίκλινα δεν υφίστανται και δεν συνιστώνται καθώς ουσιαστικά είναι δίκλινα δωμάτια με πρόσθετη κλίνη.
 • Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων.
 • Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνεται Ασφάλεια Αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 • Για την επικύρωση της κράτησης απαιτείται προκαταβολή ύψους 30% επί του συνόλου.
 • Εξόφληση 10 ημέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου.​
Πληροφορίες για την Κένυα

Η Κένυα είναι ένα σταυροδρόμι επιρροών, ενώ η ιστορία της δεν ξέφυγε από εκείνη άλλων Αφρικανικών χωρών: αποικιοκρατία, αναταραχές, πολιτική αστάθεια κ.α. Σήμερα, η χώρα προσπαθεί να βρει το δρόμο της. Οι εκπληκτικές ομορφιές της, τα ηφαίστεια και οι πηγές της, οι ύφαλοι και οι ονειρεμένες παραλίες της, είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες.
Με αφετηρία το Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της <strong>Κένυας, που ήταν κάποτε αυτό που μαρτυρεί και το όνομά της, μια μεγάλη πηγή νερού που χρησιμοποιούσε η ντόπια φυλή των Μασάι, θα γνωρίσετε τις ομορφιές της Κένυας</strong>. (Κένυα Σαφάρι Πακέτο)

Σούπερ θέαμα στη ζώνη των φλαμίνγκο: Στη λίμνη Νακούρου, ακριβώς δίπλα στην ομώνυμη πόλη, ζουν δύο εκατομμύρια ροζ φλαμίνγκο. Η πόλη Nakuru δεν έχει κάποια ιδιαίτερη γοητεία, ωστόσο είναι διάσημη διότι βρίσκεται δίπλα στην πιο όμορφη λίμνη της χώρας. Φανταστείτε το θέαμα που παρουσιάζουν όταν συγκεντρώνονται στα ρηχά νερά στις όχθες της! (Πακέτα Διακοπών Για Κένυα​)

Μομπάσα: Ένα παλιό αραβικό λιμάνι με επιβλητικά αρχοντικά και ξυλόγλυπτα μπαλκόνια. Η Μομπάσα είναι κοντά στην αρχιτεκτονική παράδοση των Αράβων. Κτισμένη πάνω σε ένα νησί που συνδέεται με τη στεριά με τροπικές λωρίδες άμμου, δίπλα σε κοραλλιογενείς ύφαλους. Η περιπλάνηση στα στενά δρομάκια, δίπλα σε τζαμιά, κάτω από τα βλέμματα των πλανόδιων πωλητών, είναι άλλη μια ξεχωριστή στιγμή του ταξιδιού στην Κένυα. Αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κανείς τα χαλάσματα Gedi, το Fort Jesus ( Το Οχυρό του Ιησού), το παλιό φρούριο και τα τρία εθνικά θαλάσσια μουσεία. Ο Ινδικός Ωκεανός σας περιμένει για εξερεύνηση με τις στολές του δύτη, αφού διαθέτει μερικά από τα πιο εξωτικά θαλάσσια πλάσματα του πλανήτη. Πολλοί επιλέγουν το υποβρύχιο ψάρεμα, ενώ πολλοί περισσότεροι απολαμβάνουν τις υπέροχες αμμουδιές και το κολύμπι.

Μουσείο Κάρεν Μπλίξεν: Δέκα χιλιόμετρα έξω από το Ναϊρόμπι, βρίσκεται και το σπίτι της Κάρεν Μπλίξεν, ένα μουσείο αφιερωμένο στη συγγραφέα του «Πέρα από την Αφρική». Έπιπλα και αντικείμενα εκτίθενται στα απλόχωρα δωμάτια και ο τεράστιος κήπος είναι καλοφροντισμένος και αποτελεί μια όαση δροσιάς και ησυχίας μετά τη χαοτική ατμόσφαιρα της πόλης. (Κένυα Διακοπές)

Τι θα αγοράσετε: Φεύγοντας από την Κένυα, εκτός από τις μοναδικές αναμνήσεις σας, μπορείτε να πάρετε μαζί σας τοπικές ενδυμασίες, καλάθια και τσάντες, από παραδοσιακούς τεχνίτες, ξυλόγλυπτα από έβενο, τσάι και καφέ και παραδοσιακά μικροαντικείμενα τέχνης. Το ελεφαντόδοντο δεν είναι προς πώληση και καλύτερα να αντισταθείτε στον πειρασμό, γιατί, πολλές φορές, είναι αντικείμενο παράνομης δραστηριότητας.

Γεύση: Το πιο συνηθισμένο φαγητό στην Κένυα είναι αυτό που οι ντόπιοι αποκαλούν nyama choma και δεν είναι τίποτε άλλο από κομμάτια κρέας (κατσίκι, μοσχάρι ή κοτόπουλο) ψημένα στα κάρβουνα. Τα εστιατόρια που σερβίρουν nyama choma, βρίσκονται συνήθως δίπλα σε κρεοπωλεία, και η ποιότητα του κρέατος είναι εξαιρετική. Στις ακτές του Ινδικού, η κουζίνα έχει σαφείς επιρροές από την Ινδία και θα βρείτε πολλά πιάτα με ρύζι, λαχανικά και θαλασσινά, τα οποία συχνά μαγειρεύονται σε γάλα καρύδας. Ένα άλλο δημοφιλές πιάτο είναι το maharagwe (κόκκινα φασόλια, κρεμμύδι και σκόρδο μαγειρεμένα με γάλα καρύδας), το οποίο συνοδεύεται από ugali, ένα αμυλώδες παρασκεύασμα που θυμίζει πουρέ πατάτας χωρίς ιδιαίτερη γεύση. (Kένυα Ταξίδι)

Νόμισμα: Το νόμισμα της χώρας είναι το Κενυάτικο Σελίνι. Παρακαλούμε σημειώστε ότι απαγορεύεται αυστηρά να καταστρέψετε κενυάτικα νομίσματα.

Υγεία: O ήλιος στην Κένυα είναι πολύ πιο ζεστός απ’ όσο φαντάζεστε. Μπορεί κάποιος να καεί από τον ήλιο ακόμη και με συννεφιά. Παρακαλείσθε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακή κρέμα στην πρώτη σας επαφή με τον ήλιο. Σας προτείνουμε να φοράτε γυαλιά και καπέλο. Νερό σας συνιστούμε να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο!

Θρήσκευμα: Κάθε καινούρια εισβολή στην Κένυα και στην Τανζανία, επέφερε και μια καινούρια θρησκευτική εμπειρία. Η αφρικανική ιθαγενής πίστη συνδέεται με ανιμιστικές λατρείες, αλλά επηρεάζεται από ορισμένες ιουδαϊκές παραδόσεις. Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία έχει 4 εκατομμύρια πιστούς και είναι οργανωμένη σε 10 επισκοπές και στην αρχιεπισκοπή που βρίσκεται στο Ναϊρόμπι. Οι προτεστάντες είναι 2½ εκατομμύρια, οι ισλαμιστές 4 εκατομμύρια και οι ινδουιστές περίπου 300.000.

Γλώσσα: Σουαχίλι και Αγγλικά είναι οι επίσημες γλώσσες, αυτές που διδάσκονται και στα σχολεία. Όπως σημειώσατε και προηγουμένως, η Σουαχίλι προέρχεται βασικά από την φυλή των Μπαντού, αλλά περιέχει πολλές αραβικές, ασιατικές και ευρωπαϊκές λέξεις. Άλλες βασικές διάλεκτοι είναι: Κικούγιου, Λούο και Κικπάμπα. (Κένυα Άγρια Ζώα)

Κλίμα: Η Κένυα και η Τανζανία έχουν ψηλά οροπέδια και βουνά, έτσι ο καιρός είναι γενικά ζεστός και ευχάριστος. Παρατηρούνται άφθονες βροχές την άνοιξη (κυρίως Απρίλιο με Μάιο) και βροχές με μικρότερη διάρκεια το φθινόπωρο (κυρίως Οκτώβριο με Νοέμβριο). Οι πρώτες ονομάζονται μακριές βροχές (μάσικα) ή «βροχές των φασολιών», ενώ οι δεύτερες σύντομες βροχές (μβούλι) ή «βροχές του κεχριού». Σ’ όλες τις περιπτώσεις πέφτουν με χειμαρρώδη μορφή αφήνοντας πολύ σύντομα την θέση τους στον ήλιο που τις εξατμίζει γρήγορα. Στην ακτή, οι πιο ζεστοί μήνες είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου, τα μελτέμια κάνουν το κλίμα πιο ευχάριστο. Οι θερμοκρασίες στο Ναϊρόμπι κυμαίνονται από 11°C έως 23°C τον Ιούλιο και από 13°C έως 28°C τον Φεβρουάριο. Το Ναϊρόμπι γίνεται πιο δροσερό τα απογεύματα και τα βράδια, ειδικά μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου. (Κένυα Πάρκο Άγριων Ζωών)

Φωτογράφηση: Η Κένυα και η Τανζανία, ενθαρρύνουν τον ταξιδιώτη να φωτογραφίσει τα πάντα, από το φυσικό περιβάλλον μέχρι τις γραφικές μορφές των ανθρώπων. Στη δεύτερη περίπτωση σεβαστείτε τους τοπικούς νόμους και έθιμα (μην φωτογραφίσετε αστυνομικούς, στρατιώτες, κλπ.) καθώς και τις ευαισθησίες αυτών των ανθρώπων. Μην τους φωτογραφίζετε αν δεν τους έχετε ρωτήσει πρώτα. Μερικοί από αυτούς μπορεί να σας ζητήσουν χρήματα. Συμφωνήστε πρώτα στο ποσό για να μη βρεθείτε προ απροόπτου. Ο οδηγός του σαφάρι θα σας βοηθήσει να διαπραγματευτείτε.

Ταξί: Αν χρησιμοποιήσετε ταξί, πρώτα ελέγξτε αν υπάρχει μετρητής και αν δουλεύει ή συμφωνήστε για την τιμή πριν ξεκινήσετε για τον προορισμό σας. Τα ξενοδοχεία θα σας συμβουλεύσουν για τα ταξί και τις τιμές τους.

Ξενοδοχεία & Καταλύματα: Τα περισσότερα καταλύματα στο σαφάρι έχουν ένα μικρό μαγαζί όπου θα βρείτε ένα μικρό αριθμό φιλμ, χάρτες, καλλυντικά, κλπ. Εξ’αιτίας του κόστους μεταφοράς, τα αντικείμενα είναι φυσικά πιο ακριβά απ’ ότι στο Ναϊρόμπι. Υπάρχουν καθαριστήρια στα περισσότερα καταλύματα. Μπορεί να εκπλαγείτε από τον μεγάλο βαθμό άνεσης στα καταλύματα. Όλα έχουν μπαρ, πισίνα και προσωπικό πρόθυμο να σας εξυπηρετήσει. Σε μερικά καταλύματα που βρίσκονται σε υψόμετρα (Treetops, The Ark, Kenya Safari Club) οι νύχτες είναι ψυχρές και χρειάζεται πουλόβερ. Δείξετε κατανόηση στο γεγονός ότι μερικά πράγματα γίνονται πιο αργά απ’ όσο θα έπρεπε. (Πακέτα Διακοπών Κένυα)

Φιλοδωρήματα: Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τους ντόπιους όσον αφορά τα φιλοδωρήματα και να θυμάστε ότι δίνονται μόνο για τις καλές υπηρεσίες και πληρώνονται μόνο όταν αυτές τελειώσουν.

Ασφάλεια: Μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα (φωτογραφικές, μηχανές, κιάλια, κλπ.) οπουδήποτε. Χρησιμοποιείστε τις θυρίδες ασφαλείας των ξενοδοχείων όσο περισσότερο μπορείτε. Μην έχετε μαζί σας πολλά μετρητά. Οι δρόμοι στις πόλεις δεν είναι επικίνδυνοι αλλά δεν είναι φρόνιμο να πηγαίνετε βόλτες μόνοι σας τη νύχτα ή μακρυά από καλά φωτισμένους δρόμους.

Τανζανία...  μια χώρα της οποίας ο φυσικός πλούτος συνοδεύεται από έντονη πολιτισμική ποικιλία και ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για σαφάρι. Φημισμένο για κάποια από τα πιο γνωστά πάρκα στον κόσμο, όπως το Serengeti, το Ngorongoro, το μεγαλύτερο βουνό της Αφρικής το Κιλιμάντζαρο, την απομακρυσμένη λίμνη Ταγκανίκα, τις ξεχασμένες πόλεις στο δρόμο των καραβανιών και τα λιμάνια στην ακτή Swahili. Ένα ταξίδι στα μέρη όπου το γένος των ανθρώπων έκανε τα πρώτα του βήματα, είναι κάτι παραπάνω από αξέχαστο. Ιδίως όταν διαπιστώνεις πως δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από τότε. Από το τέλος της αποικιοκρατίας και πέρα, το οργανωμένο σαφάρι στην Αφρική δεν έχει καμία σχέση μ’ εκείνες τις πόζες του ένοπλου Έρνεστ Χέμινγουεϊ πάνω από σκοτωμένα λιοντάρια. Στις μέρες μας, η ίδια λέξη που στα σουαχίλι σήμαινε ομαδικό κυνήγι, έχει δώσει τη θέση της στον νεολογισμό «game drive». Άλλωστε περί αυτού πρόκειται, μια ανεπανάληπτη εμπειρία οδήγησης μέσα σε προστατευμένες από διεθνείς συμβάσεις περιοχές, στις οποίες ζουν ελεύθερα τα μεγαλύτερα θηλαστικά της γης. Την πρωτοκαθεδρία σ’ αυτό το είδος εναλλακτικού τουρισμού έχει αδιαμφισβήτητα η Τανζανία, μια χώρα όπου το 25% της συνολικής έκτασης, αποτελείται από εθνικά πάρκα! Μάλιστα στις βόρειες επαρχίες της βρίσκονται τα τρία σημαντικότερα, από πλευράς πανίδας πάρκα της αφρικανικής ηπείρου: το Σερεγκέτι, το Νγκόρο Νγκόρο και η λίμνη Μανιάρα. Οι προστατευμένες αυτές περιοχές μαζί με το γειτονικό υψίπεδο του Λονγκίντο, την πατρώα γη των Μασάι, είναι από τα ελάχιστα μέρη του κόσμου που η οργανωμένη περιήγηση είναι από μόνη της ένα ντοκιμαντέρ. (Κένυα - Τανζανία)

Νγκόρο Νγκόρο : Μέσα στο Σερεγκέτι και μάλιστα στην αρχή του, βρίσκεται η μεγαλύτερη καλντέρα στον κόσμο, το Νγκόρο Νγκόρο. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να ισχυριστούμε ότι αποτελεί για την άγρια ζωή της Αφρικής ό,τι και η κιβωτός του Νώε στον βιβλικό μύθο. Πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια, στην ίδια θέση υπήρχε ένα βουνό ψηλότερο από το Κιλιμάντζαρο, μα εξερράγη με τέτοια σφοδρότητα που άφησε πίσω του μόνο συντρίμμια και μια τεράστια τρύπα. Η γεωλογική αυτή αναστάτωση μεταμόρφωσε με τον καιρό το Νγκόρο Νγκόρο σε μια φυσική αρένα, αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να γίνει ιδανικό καταφύγιο για την άγρια ζωή. Ο κρατήρας είναι παράδεισος χάρη στο νερό του διότι η ξηρασία που επικρατεί σε όλη την υποσαχάρια Αφρική, από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, εδώ ήταν ανέκαθεν πιο ήπια. Έτσι οι απόγονοι των ζώων που εισχώρησαν στην περιοχή, δεν χρειάστηκε ποτέ ξανά να μεταναστεύσουν. Στην πανίδα του Νγκόρο Νγκόρο περιλαμβάνονται και τα τέσσερα μεγαλύτερα χορτοφάγα του πλανήτη: ελέφαντες, ιπποπόταμοι, βουβάλια και ρινόκεροι. Στα λιβάδια του αναπαράγονται επίσης σε μεγάλους αριθμούς γκνου, ζέβρες, γαζέλες κι αντιλόπες, ικανοποιώντας απόλυτα τις ορέξεις των λιονταριών και των λεοπαρδάλεων.

Πολλά σημεία στην επιφάνεια του κρατήρα έχουν εντελώς δική τους τοπογραφία, όπως το δάσος Λιράι, που το προτιμούν οι ελέφαντες. Σημαντικές συγκεντρώσεις ζώων και πουλιών παρατηρούνται και στους βαλτότοπους Γκόριγκορ και Μαντούσι. Σ’ αυτούς ξεδιψά ο υπό εξαφάνιση, μαύρος ρινόκερος. Η είσοδος επιτρέπεται από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου, με μόνη εξαίρεση τους Μασάι, οι οποίοι σε περιόδους ξηρασίας έχουν το δικαίωμα να φέρνουν εδώ και να ποτίζουν τα κοπάδια τους, παρά τις απώλειες που τους προκαλούν τα αιλουροειδή. Το φυσικό κάλλος του τοπίου, το θέαμα των ζώων και ο βάσιμος φόβος ότι σε λίγα χρόνια κάποια από αυτά μπορεί να έχουν εξαφανιστεί, κάνουν την περιήγηση στο Νγκόρο Νγκόρο να μοιάζει με επιστροφή στην Εδέμ.

Λίμνη Μανιάρα : Ο επίγειος παράδεισος της λίμνης Μανιάρα. Το συγκεκριμένο πάρκο καλύπτει έκταση 330 τ.χλμ. δυτικά του οδικού άξονα που ενώνει την Αρούσα με τη Ντοντόμα. Σε όλο το παρόχθιο μήκος του διαθέτει πυκνή, τροπική βλάστηση με πανύψηλα δέντρα, γεμάτα πιθήκους. Το αξιοπερίεργο στην πανίδα του πάρκου είναι τα λιοντάρια, που εδώ σκαρφαλώνουν στα δέντρα σαν λεοπαρδάλεις. Οι επιστήμονες ερίζουν για το κατά πόσον η συμπεριφορά τους είναι επίκτητη - διδακτέα και όχι κληρονομική - καθώς πουθενά αλλού δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ίδιο βαθμό. Δυσεξήγητο είναι και το γεγονός ότι τα λιοντάρια προτιμούν μόνο κάποια συγκεκριμένα δέντρα, τα οποία είναι γνωστά στους ντόπιους ξεναγούς. Στο πάρκο της λίμνης ζουν επίσης πολλοί ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις. Οι ελέφαντες είναι τα μεγαλύτερα θηλαστικά που ζουν στον κρατήρα του Νγκόρο Νγκόρο. Και τα δυο αυτά μεγάλα θηλαστικά δείχνουν αδιαφορία ή ακόμα και περιφρόνηση για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Μια μέρα στη λίμνη είναι υπεραρκετή για να νιώσετε τις συγκινήσεις ενός «game drive». Το 4χ4 διασχίζει βατούς χωματόδρομους, μισοβυθίζεται απτόητο μέσα σε νερόλακκους και κορνάρει για να κάνουν πέρα οι ύαινες, που δείχνουν να μη φοβούνται καθόλου τους ανθρώπους. (Κένυα - Τανζανία)

Η μεγάλη αποδημία Rift Valley : Είναι η κοιλάδα του μεγάλου τεκτονικού ρήγματος που τέμνει κάθετα την Ανατολική Αφρική. Εδώ έκαναν τα πρώτα τους βήματα οι άνθρωποι ως ενσυνείδητοι τροφοσυλλέκτες κυνηγοί. Εδώ έφτιαξαν τα πρώτα τους μαχαίρια από ψαμμόλιθο κι εδώ άρχισαν να μαθαίνουν το άναμμα της φωτιάς. Από το νοτιότερο σημείο της κοιλάδας αρχίζει το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο εθνικό πάρκο του κόσμου, το περίφημο Σερεγκέτι, αγαπημένο θέμα των ντοκιμαντέρ. Ένα μεγαλειώδες θέαμα, πάνω από 2 εκατομμύρια Γκνου, μαζί με άλλες τόσες ζέβρες ξεκινούν για τη μεγάλη τους μετανάστευση προς Νότο, πριν τα προλάβει η ξηρασία, ατέλειωτες αγέλες σε ένα εξουθενωτικό καλπασμό χιλιάδων χιλιομέτρων, που γίνεται κάθε χρόνο για την εξεύρεση νερόλακκων και δροσερού γρασιδιού σε πιο ευνοϊκά κλίματα.

Μασάι Μάρα : Η αιώνια γη των Μασάι. Οι Μασάι ζουν επί αιώνες με τρόπο απαράλλαχτο, οι καλύβες τους, τα λεγόμενα «μπόμα», έχουν αχυρένια στέγη και τοίχους από ξεραμένη καβαλίνα. Δίπλα τους βρίσκονται μαντριά, περιφραγμένα με γερούς ξύλινους φράχτες, που κρατούν μακριά τους τα μεγάλα σαρκοβόρα ζώα. Οι Μασάι αποτελούν τους κατεξοχήν ποιμένες της Ανατολικής Αφρικής. Είναι ένας λαός νομαδικός και συνάμα πολεμικός, αφού η διαρκής αναζήτηση νέων βοσκοτόπων τους έφερνε σε προστριβές με τους μόνιμα εγκατεστημένους γείτονές τους. Σήμερα ο παραδοσιακός τρόπος ζωής τους προστατεύεται από την Ουνέσκο. Ομάδες ανθρωπολόγων από δυτικά πανεπιστήμια έρχονται συχνά να τους μελετήσουν αλλά και η κυβέρνηση της Τανζανίας τους παρέχει πολλαπλά κίνητρα για να μην εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές ασχολίες και τις εστίες τους. Οι Μασάι ζουν μακριά από τις σύγχρονες ανέσεις, αν εξαιρέσουμε την κινητή τηλεφωνία μαζί με κάποια ψυγεία της Coca Cola, που δουλεύουν με ντιζελογεννήτριες στην υποτυπώδη αγορά του κεντρικού καταυλισμού. Οι δοξασίες τους διαφέρουν πολύ από των υπολοίπων φυλών της υποσαχάριας Αφρικής. Καταρχάς είναι μονοθεϊστές. Μόνο που ο θεός τους, ο Ενγκάι, εμφανίζεται με δύο υποστάσεις, εκείνη του αγαθού Ναρόκ και την άλλη του εκδικητικού Νανιόκι. Οι ιδιάζουσες αυτές πεποιθήσεις, σε συνδυασμό με την αρχαία νειλωτική καταγωγή τους, μας κάνουν να υποψιαζόμαστε μια μακρινή συγγένεια με τον νεοπλατωνικό γνωστικισμό (Κένυα - Τανζανία).

Το ταξίδι στην Κένυα μπορεί να συνδυαστεί και με άλλους προορισμούς, ιδανικούς για γαμήλια ταξίδια. Όπως...  Κένυα - Ζανζιβάρη, Κένυα - Σεϋχέλλες, Κένυα - Τανζανία....