ΑΠΟ 1740€  9 - 10 Ημέρες

Τανζανία – Ζανζιβάρη

Τανζανία - Ζανζιβάρη : Απρίλιος - Σεπτέμβριος 2024

Τανζανία, μια χώρα χαρακτηριστική για το φυσικό της πλούτο και τον έντονο, πολυποίκιλο πολιτισμό! Ζανζιβάρη, φημισμένη για τις παραλίες με την ολόλευκη άμμο, τους κοκοφοίνικες και τα δροσερά νερά αλλά και για την ιστορική Stone Town, τη «ζωντανή» αρχαία πόλη.


Πακέτα Διακοπών Ζανζιβάρη... Τανζανία Σαφάρι... Τανζανία Ζανζιβάρη Ταξίδι... Τανζανία Ζανζιβάρη Πακέτα.

Ταξιδέψτε και βιώστε μια εμπειρία άνευ προηγουμένου! Φωτογραφικό Σαφάρι στην Τανζανία...  μια χώρα της οποίας ο φυσικός πλούτος συνοδεύεται από έντονη πολιτισμική ποικιλία και ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για σαφάρι. Φημισμένο για κάποια από τα πιο γνωστά πάρκα στον κόσμο, όπως το Serengeti, το Ngorongoro, το μεγαλύτερο βουνό της Αφρικής το Κιλιμάντζαρο, την απομακρυσμένη λίμνη Ταγκανίκα, τις ξεχασμένες πόλεις στο δρόμο των καραβανιών και τα λιμάνια στην ακτή Swahili.

Διακοπές στη λευκή άμμο, στη Ζανζιβάρη.... H Zanzibar ή «Unguja» το νησί των καρυκευμάτων σας προσκαλεί στις χρυσές ακτές του, στα ζεστά χαμόγελα και την απολαυστική κουζίνα. Ένα νησί με μια ιστορία που χρονολογείται ήδη από τον 1ο° αιώνα, όταν Ελληνικά και Ρωμαϊκά σκάφη έπλεαν στην ανατολική ακτή της Αφρικής. Αιώνες αργότερα μια διαδοχή Αράβων, Περσών, Πορτογάλων και Αφρικανών εμπόρων όπου όλοι έψαχναν για ελεφαντόδοντο, ταρταρούγα, έβενο, καρύδες, φρούτα, ξυλεία και φυσικά το εμπόριο σκλάβων.

ΑΠΟ 1740€  9 - 10 Ημέρες
03/05/2024
21/06/2024
14/07/2024
14/08/2024
25/08/2024
15/09/2024

Σαφάρι στην Τανζανία – Διακοπές στην Ζανζιβάρη

 

Εξωτικά Ταξίδια – Γαμήλια Ταξίδια – Ατομικά Ταξίδια, Τιμές κατ’ άτομο.

 

Τιμοκατάλογος Απρίλιος - Σεπτέμβριος 2024 : Ομαδικό Ταξίδι Σαφάρι Τανζανία & Πανόραμα Ζανζιβάρη

 

Τιμοκατάλογος Φεβρουάριος - Μάιος 2024 : Ομαδικό Ταξίδι Σαφάρι Τανζανία Μεγάλη Μετανάστευση & Ζανζιβάρη

 

Σημαντικό: Οι προσφορές δύναvται να αναπροσαρμοστούν ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ιδανικά, την καταλληλότερη πρόταση συνθέτουν τα κριτήρια της χρονικής διάρκειας του ταξιδιού, καθώς και το ενδεικτικό μέγιστο κόστος που μπορείτε να διαθέσετε. Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

 

Περισσότερες προτάσεις για μακρινά ταξίδια και εξωτικά ταξίδια : Πουκέτ, Μπαλί, Κένυα

Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα 02:15 - 07:05
Αντίς Αμπέμπα – Ζανζιβάρη 10:20 - 13:00

Κιλιμάντζαρο – Αντίς Αμπέμπα 17:55 - 20:35
Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα 23:30 - 04:30*

*Άφιξη την επόμενη μέρα

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) μέσω ενδιάμεσου σταθμού σε πτήσεις της Ethiopian.
 • 2 (δύο) διανυκτερεύσεις σε 4* superior Lodge, εντός του Πάρκου Νυερέρε, με πλήρη διατροφή.
 • 5 (πέντε) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στη Ζανζιβάρη με ημιδιατροφή για τις αναχωρήσεις 14/7, 14/8, 15/9.
 • 6 (έξι) διανυκτερεύσεις για την αναχώρηση της 25/8.
 • 7 (επτά) διανυκτερεύσεις για την αναχώρηση της 3/5 & 21/6.
 • Πλήρης διατροφή στο σαφάρι, ημιδιατροφή στη Ζανζιβάρη.
 • Μεταφορές - εκδρομές - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Συνοδό καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού από Αθήνα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
 • Τοπικό διαπιστευμένο αγγλόφωνο ξεναγό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Αχθοφορικά φιλοδωρήματα.
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι υπηρεσιών & οικολογικοί φόροι, που πληρώνονται υποχρεωτικά από τους πελάτες μόνο κατά την είσοδο στα ξενοδοχεία (αν αυτό χρειαστεί). Περίπου 6 ευρώ το
  άτομο, την βραδιά στη Ζανζιβάρη.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Κόστος εισόδου στη Τανζανία 50 $ Αμερικής. Πληρώνονται κατά την άφιξη στη χώρα.
 • Έξοδα για PCR tests, αν αυτό κριθεί αναγκαίο (κυρίως σε ανεμβολίαστους).

 • Χρειάζεται διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.
 • Απαιτείται εμβόλιο κίτρινου πυρετού εάν έχει προηγηθεί ταξίδι σε ενδημική περιοχή τον τελευταίο χρόνο.
 • Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε € (Ευρώ) και έχουν υπολογισθεί, βάσει των νομισματικών ισοτιμιών καθώς και των τιμών ξενοδοχείων και αεροπορικών ναύλων που ισχύουν την ημέρα έκδοσης του τιμοκαταλόγου.
 • Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων η εταιρεία μας φέρει δικαίωμα ανάλογης αναπροσαρμογής των τιμών. Οποιαδήποτε διαφορά ναύλου, λόγω διαθεσιμότητας, αεροπορικών θέσεων επιβαρύνει τον πελάτη.
 • Παιδιά έως 12 ετών συνήθως δικαιούνται έκπτωση από τον αεροπορικό ναύλο και ενδεχομένως και από το ξενοδοχείο.
 • Τρίκλινα δεν υφίστανται και δεν συνιστώνται καθώς ουσιαστικά είναι δίκλινα δωμάτια με πρόσθετη κλίνη.
 • Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων.
 • Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνεται Ασφάλεια Αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 • Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου.​
  Το check in προβλέπεται στα ξενοδοχεία μετά τις 14:00 μ.μ. και το check Out έως 11.00π.μ.
 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
 • Οι αναχωρήσεις 17/3 & 25/8, είναι 10ήμερες με μία επιπλέον διανυκτέρευση στη Ζανζιβάρη.
 • Οι αναχωρήσεις 3/5 & 21/6, είναι 11ήμερες με δύο επιπλέον διανυκτερεύσεις στη Ζανζιβάρη.
 • Η αναχώρηση του Μαρτίου ξεκινάει από το Νταρ Ες Σαλάμ και καταλήγει στη Ζανζιβάρη.
 • Απαραίτητο να έχετε μαζί σας δολάρια (νέας κοπής από 2015 και μετά) για τις συναλλαγές σας στη χώρα.
 • Το σαφάρι, δεν είναι ένα ταξίδι ξεκούρασης, έχει ένα καθημερινό πρόγραμμα παρατήρησης ζώων, που μπορεί να ξεκινάει από τα ξημερώματα και για να δεις συγκεκριμένα ζώα, θα πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός!
 • Οι διαδρομές μέσα στα Εθνικά Πάρκα γίνονται σε χωμάτινους δρόμους, με λακκούβες, λάσπες, πέτρες (ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες).

Τανζανία : Ένα ταξίδι στα μέρη όπου το γένος των ανθρώπων έκανε τα πρώτα του βήματα, είναι κάτι παραπάνω από αξέχαστο. Ιδίως όταν διαπιστώνεις πως δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από τότε. Από το τέλος της αποικιοκρατίας και πέρα, το οργανωμένο σαφάρι στην Αφρική δεν έχει καμία σχέση μ’ εκείνες τις πόζες του ένοπλου Έρνεστ Χέμινγουεϊ πάνω από σκοτωμένα λιοντάρια. Στις μέρες μας, η ίδια λέξη που στα σουαχίλι σήμαινε ομαδικό κυνήγι, έχει δώσει τη θέση της στον νεολογισμό «game drive». Άλλωστε περί αυτού πρόκειται, μια ανεπανάληπτη εμπειρία οδήγησης μέσα σε προστατευμένες από διεθνείς συμβάσεις περιοχές, στις οποίες ζουν ελεύθερα τα μεγαλύτερα θηλαστικά της γης.

Την πρωτοκαθεδρία σ’ αυτό το είδος εναλλακτικού τουρισμού έχει αδιαμφισβήτητα η Τανζανία, μια χώρα όπου το 25% της συνολικής έκτασης, αποτελείται από εθνικά πάρκα! Μάλιστα στις βόρειες επαρχίες της βρίσκονται τα τρία σημαντικότερα, από πλευράς πανίδας πάρκα της αφρικανικής ηπείρου: το Σερεγκέτι, το Νγκόρο Νγκόρο και η λίμνη Μανιάρα. Οι προστατευμένες αυτές περιοχές μαζί με το γειτονικό υψίπεδο του Λονγκίντο, την πατρώα γη των Μασάι, είναι από τα ελάχιστα μέρη του κόσμου που η οργανωμένη περιήγηση είναι από μόνη της ένα ντοκιμαντέρ. (Τανζανία - Ζανζιβάρη)

Νγκόρο Νγκόρο : Μέσα στο Σερεγκέτι και μάλιστα στην αρχή του, βρίσκεται η μεγαλύτερη καλντέρα στον κόσμο, το Νγκόρο Νγκόρο. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να ισχυριστούμε ότι αποτελεί για την άγρια ζωή της Αφρικής ό,τι και η κιβωτός του Νώε στον βιβλικό μύθο. Πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια, στην ίδια θέση υπήρχε ένα βουνό ψηλότερο από το Κιλιμάντζαρο. Μα εξερράγη με τέτοια σφοδρότητα που άφησε πίσω του μόνο συντρίμμια και μια τεράστια τρύπα. Η γεωλογική αυτή αναστάτωση μεταμόρφωσε με τον καιρό το Νγκόρο Νγκόρο σε μια φυσική αρένα αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να γίνει ιδανικό καταφύγιο για την άγρια ζωή. Ο κρατήρας είναι παράδεισος χάρη στο νερό του διότι η ξηρασία που επικρατεί σε όλη την υποσαχάρια Αφρική, από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, εδώ ήταν ανέκαθεν πιο ήπια. Έτσι οι απόγονοι των ζώων που εισχώρησαν στην περιοχή, δεν χρειάστηκε ποτέ ξανά να μεταναστεύσουν.

Στην πανίδα του Νγκόρο Νγκόρο περιλαμβάνονται και τα τέσσερα μεγαλύτερα χορτοφάγα του πλανήτη: ελέφαντες, ιπποπόταμοι, βουβάλια και ρινόκεροι. Στα λιβάδια του αναπαράγονται επίσης σε μεγάλους αριθμούς γκνου, ζέβρες, γαζέλες κι αντιλόπες, ικανοποιώντας απόλυτα τις ορέξεις των λιονταριών και των λεοπαρδάλεων. Πολλά σημεία στην επιφάνεια του κρατήρα έχουν εντελώς δική τους τοπογραφία, όπως το δάσος Λιράι, που το προτιμούν οι ελέφαντες. Σημαντικές συγκεντρώσεις ζώων και πουλιών παρατηρούνται και στους βαλτότοπους Γκόριγκορ και Μαντούσι. Σ’αυτούς ξεδιψά ο υπό εξαφάνιση μαύρος ρινόκερος. Η είσοδος επιτρέπεται από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου, με μόνη εξαίρεση τους Μασάι, οι οποίοι σε περιόδους ξηρασίας έχουν το δικαίωμα να φέρνουν εδώ και να ποτίζουν τα κοπάδια τους, παρά τις απώλειες που τους προκαλούν τα αιλουροειδή. Το φυσικό κάλλος του τοπίου, το θέαμα των ζώων και ο βάσιμος φόβος ότι σε λίγα χρόνια κάποια από αυτά μπορεί να έχουν εξαφανιστεί, κάνουν την περιήγηση στο Νγκόρο Νγκόρο να μοιάζει με επιστροφή στην Εδέμ.

Λίμνη Μανιάρα : Ο επίγειος παράδεισος της λίμνης Μανιάρα. Το συγκεκριμένο πάρκο καλύπτει έκταση 330 τ.χλμ. δυτικά του οδικού άξονα που ενώνει την Αρούσα με τη Ντοντόμα. Σε όλο το παρόχθιο μήκος του διαθέτει πυκνή, τροπική βλάστηση με πανύψηλα δέντρα, γεμάτα πιθήκους. Το αξιοπερίεργο στην πανίδα του πάρκου είναι τα λιοντάρια, που εδώ σκαρφαλώνουν στα δέντρα σαν λεοπαρδάλεις. Οι επιστήμονες ερίζουν για το κατά πόσον η συμπεριφορά τους είναι επίκτητη - διδακτέα και όχι κληρονομική - καθώς πουθενά αλλού δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ίδιο βαθμό. Δυσεξήγητο είναι και το γεγονός ότι τα λιοντάρια προτιμούν μόνο κάποια συγκεκριμένα δέντρα, τα οποία είναι γνωστά στους ντόπιους ξεναγούς. Στο πάρκο της λίμνης ζουν επίσης πολλοί ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις. Οι ελέφαντες είναι τα μεγαλύτερα θηλαστικά που ζουν στον κρατήρα του Νγκόρο Νγκόρο. Και τα δυο αυτά μεγάλα θηλαστικά δείχνουν αδιαφορία ή ακόμα και περιφρόνηση για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Μια μέρα στη λίμνη είναι υπεραρκετή για να νιώσετε τις συγκινήσεις ενός «game drive». Το 4χ4 διασχίζει βατούς χωματόδρομους, μισοβυθίζεται απτόητο μέσα σε νερόλακκους και κορνάρει για να κάνουν πέρα οι ύαινες, που δείχνουν να μη φοβούνται καθόλου τους ανθρώπους. (Τανζανία - Ζανζιβάρη)

Η μεγάλη αποδημία Rift Valley : Είναι η κοιλάδα του μεγάλου τεκτονικού ρήγματος που τέμνει κάθετα την Ανατολική Αφρική. Εδώ έκαναν τα πρώτα τους βήματα οι άνθρωποι ως ενσυνείδητοι τροφοσυλλέκτες κυνηγοί. Εδώ έφτιαξαν τα πρώτα τους μαχαίρια από ψαμμόλιθο κι εδώ άρχισαν να μαθαίνουν το άναμμα της φωτιάς. Από το νοτιότερο σημείο της κοιλάδας αρχίζει το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο εθνικό πάρκο του κόσμου, το περίφημο Σερεγκέτι, αγαπημένο θέμα των ντοκιμαντέρ. Ένα μεγαλειώδες θέαμα, πάνω από 2 εκατομμύρια Γκνου, μαζί με άλλες τόσες ζέβρες ξεκινούν για τη μεγάλη τους μετανάστευση προς Νότο, πριν τα προλάβει η ξηρασία, ατέλειωτες αγέλες σε ένα εξουθενωτικό καλπασμό χιλιάδων χιλιομέτρων, που γίνεται κάθε χρόνο για την εξεύρεση νερόλακκων και δροσερού γρασιδιού σε πιο ευνοϊκά κλίματα.

Μασάι Μάρα : Η αιώνια γη των Μασάι. Οι Μασάι ζουν επί αιώνες με τρόπο απαράλλαχτο, οι καλύβες τους, τα λεγόμενα «μπόμα», έχουν αχυρένια στέγη και τοίχους από ξεραμένη καβαλίνα. Δίπλα τους βρίσκονται μαντριά προφυλαγμένα με γερούς ξύλινους φράχτες, που κρατούν μακριά τους τα μεγάλα σαρκοβόρα ζώα. Οι Μασάι αποτελούν τους κατεξοχήν ποιμένες της Ανατολικής Αφρικής. Είναι ένας λαός νομαδικός και συνάμα πολεμικός, αφού η διαρκής αναζήτηση νέων βοσκοτόπων τους έφερνε σε προστριβές με τους μόνιμα εγκατεστημένους γείτονές τους. Σήμερα ο παραδοσιακός τρόπος ζωής τους προστατεύεται από την Ουνέσκο. Ομάδες ανθρωπολόγων από δυτικά πανεπιστήμια έρχονται συχνά να τους μελετήσουν αλλά και η κυβέρνηση της Τανζανίας τους παρέχει πολλαπλά κίνητρα για να μην εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές ασχολίες και τις εστίες τους. Οι Μασάι ζουν μακριά από τις σύγχρονες ανέσεις, αν εξαιρέσουμε την κινητή τηλεφωνία μαζί με κάποια ψυγεία της Coca Cola, που δουλεύουν με ντιζελογεννήτριες στην υποτυπώδη αγορά του κεντρικού καταυλισμού. Οι δοξασίες τους διαφέρουν πολύ από των υπολοίπων φυλών της υποσαχάριας Αφρικής. Καταρχάς είναι μονοθεϊστές. Μόνο που ο θεός τους, ο Ενγκάι, εμφανίζεται με δύο υποστάσεις, εκείνη του αγαθού Ναρόκ και την άλλη του εκδικητικού Νανιόκι. Οι ιδιάζουσες αυτές πεποιθήσεις, σε συνδυασμό με την αρχαία νειλωτική καταγωγή τους, μας κάνουν να υποψιαζόμαστε μια μακρινή συγγένεια με τον νεοπλατωνικό γνωστικισμό.

(Τανζανία - Ζανζιβάρη) Ζανζιβάρη : Η γεωγραφική θέση της Ζανζιβάρης έκανε το νησί ένα βιώσιμο εμπορικό κέντρο για αρκετούς αιώνες και κατά συνέπεια βλέπουμε μια ευρεία σειρά αρχιτεκτονικών ρυθμών που αντανακλούν στην ιστορία της. Έχοντας κυβερνηθεί από Πορτογάλους, η Ζανζιβάρη είναι τώρα ανεξάρτητο κράτος και έχει την δική της κυβέρνησή από το 1990. Διάσημοι εξερευνητές όπως ο Stanley, Livingstone, Burton, Elton επισκέφτηκαν τη Ζανζιβάρη σε κάποια στιγμή των περιπετειών τους, η Ζανζιβάρη όμως παραμένει ένας παρθένος τροπικός προορισμός ως και σήμερα. Η καθημερινή ζωή κρατάει ακόμη τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Θα δείτε τους παραδοσιακούς υφαντές καλαθιών, ζωγράφους της παραδοσιακής τεχνικής tinga tinga, ζωηρόχρωμα khangas, και επιπλέον τα διάσημα καρυκεύματα τους, που πωλούνται παντού. Σε αυτούς που αγαπούν τη νυχτερινή ζωή, η πρωτεύουσα Stone Town είναι μια δραστήρια πόλη-λιμάνι, που προσφέρει όμορφα εστιατόρια με Ασιατική, Αραβική και Ευρωπαϊκή κουζίνα. Αφήνοντας τη Stone Town προς βορρά, νότο ή ανατολή, η ζωή είναι πιο αργή και πιο αγροτική απ' ότι στην πόλη.

Οι παράκτιοι δρόμοι έχουν ανάγκη συντήρησης, όμως είναι κάτι που το ξεχνάτε μόλις φθάσετε στον προορισμό σας, στις απίστευτες παραλίες. Η Ζανζιβάρη αποτελείται από δύο νησιά, το ένα είναι η Ζανζιβάρη και το άλλο είναι το νησί Πέμπα. Αν και δεν έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους (50 λεπτά αεροπορικώς) και 2 ώρες με το σκάφος, τα δύο νησιά έχουν διαφορετικό κλίμα και βλάστηση. Και τα δύο νησιά έχουν μοναδικές αμμώδεις παραλίες, τυρκουάζ θάλασσες, με επιλογές πολυτελών και οικονομικών ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλες τις προτιμήσεις. Η πρόσβαση είτε αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς και στα δύο νησιά είναι εύκολη. Παγκοσμίως γνωστές για τις καταδύσεις και το snorkeling οι θάλασσες αυτές προσφέρουν παρθένους κοραλλιογενείς ύφαλους με ποικιλία στη θαλάσσια ζωή συμπεριλαμβανομένων των φαλαινών, δελφινιών και μεγάλων ψαριών - ένας παράδεισος για όσους αγαπούν τη φύση και ειδικότερα τον βυθό! Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το νησί Misali!

(Τανζανία - Ζανζιβάρη) Mafia island : Στο μακρινό νότο της Ζανζιβάρης βρίσκεται το νησί της Μάφιας - ένα ακόμα χρυσό νησί που καλωσορίζει τους κουρασμένους ταξιδιώτες … μονό που ο μοναδικός τρόπος πρόσβασης στο νησί είναι με ιδιωτικό αεροσκάφος! Γοητευτική και παρθένα, εξωτική και εντυπωσιακή, η Τανζανία σας καλεί να την ανακαλύψετε. Ακολουθούν ατελείωτα χιλιόμετρα μακριών λευκών παραλιών και απίστευτων κοραλλιογενών υφάλων στη Ζανζιβάρη, όπου θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε στο δικό σας παράδεισο του Ινδικού. Δύο ιδανικοί προορισμοί για εξωτικά ταξίδια και για γαμήλια ταξίδια.  

Τιμοκατάλογος

Σαφάρι στην Τανζανία – Διακοπές στην Ζανζιβάρη

 

Εξωτικά Ταξίδια – Γαμήλια Ταξίδια – Ατομικά Ταξίδια, Τιμές κατ’ άτομο.

 

Τιμοκατάλογος Απρίλιος - Σεπτέμβριος 2024 : Ομαδικό Ταξίδι Σαφάρι Τανζανία & Πανόραμα Ζανζιβάρη

 

Τιμοκατάλογος Φεβρουάριος - Μάιος 2024 : Ομαδικό Ταξίδι Σαφάρι Τανζανία Μεγάλη Μετανάστευση & Ζανζιβάρη

 

Σημαντικό: Οι προσφορές δύναvται να αναπροσαρμοστούν ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ιδανικά, την καταλληλότερη πρόταση συνθέτουν τα κριτήρια της χρονικής διάρκειας του ταξιδιού, καθώς και το ενδεικτικό μέγιστο κόστος που μπορείτε να διαθέσετε. Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

 

Περισσότερες προτάσεις για μακρινά ταξίδια και εξωτικά ταξίδια : Πουκέτ, Μπαλί, Κένυα

Πτήσεις

Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα 02:15 - 07:05
Αντίς Αμπέμπα – Ζανζιβάρη 10:20 - 13:00

Κιλιμάντζαρο – Αντίς Αμπέμπα 17:55 - 20:35
Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα 23:30 - 04:30*

*Άφιξη την επόμενη μέρα

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) μέσω ενδιάμεσου σταθμού σε πτήσεις της Ethiopian.
 • 2 (δύο) διανυκτερεύσεις σε 4* superior Lodge, εντός του Πάρκου Νυερέρε, με πλήρη διατροφή.
 • 5 (πέντε) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στη Ζανζιβάρη με ημιδιατροφή για τις αναχωρήσεις 14/7, 14/8, 15/9.
 • 6 (έξι) διανυκτερεύσεις για την αναχώρηση της 25/8.
 • 7 (επτά) διανυκτερεύσεις για την αναχώρηση της 3/5 & 21/6.
 • Πλήρης διατροφή στο σαφάρι, ημιδιατροφή στη Ζανζιβάρη.
 • Μεταφορές - εκδρομές - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Συνοδό καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού από Αθήνα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
 • Τοπικό διαπιστευμένο αγγλόφωνο ξεναγό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Αχθοφορικά φιλοδωρήματα.
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι υπηρεσιών & οικολογικοί φόροι, που πληρώνονται υποχρεωτικά από τους πελάτες μόνο κατά την είσοδο στα ξενοδοχεία (αν αυτό χρειαστεί). Περίπου 6 ευρώ το
  άτομο, την βραδιά στη Ζανζιβάρη.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Κόστος εισόδου στη Τανζανία 50 $ Αμερικής. Πληρώνονται κατά την άφιξη στη χώρα.
 • Έξοδα για PCR tests, αν αυτό κριθεί αναγκαίο (κυρίως σε ανεμβολίαστους).

Σημειώσεις
 • Χρειάζεται διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.
 • Απαιτείται εμβόλιο κίτρινου πυρετού εάν έχει προηγηθεί ταξίδι σε ενδημική περιοχή τον τελευταίο χρόνο.
 • Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε € (Ευρώ) και έχουν υπολογισθεί, βάσει των νομισματικών ισοτιμιών καθώς και των τιμών ξενοδοχείων και αεροπορικών ναύλων που ισχύουν την ημέρα έκδοσης του τιμοκαταλόγου.
 • Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων η εταιρεία μας φέρει δικαίωμα ανάλογης αναπροσαρμογής των τιμών. Οποιαδήποτε διαφορά ναύλου, λόγω διαθεσιμότητας, αεροπορικών θέσεων επιβαρύνει τον πελάτη.
 • Παιδιά έως 12 ετών συνήθως δικαιούνται έκπτωση από τον αεροπορικό ναύλο και ενδεχομένως και από το ξενοδοχείο.
 • Τρίκλινα δεν υφίστανται και δεν συνιστώνται καθώς ουσιαστικά είναι δίκλινα δωμάτια με πρόσθετη κλίνη.
 • Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων.
 • Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνεται Ασφάλεια Αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 • Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου.​
  Το check in προβλέπεται στα ξενοδοχεία μετά τις 14:00 μ.μ. και το check Out έως 11.00π.μ.
 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
 • Οι αναχωρήσεις 17/3 & 25/8, είναι 10ήμερες με μία επιπλέον διανυκτέρευση στη Ζανζιβάρη.
 • Οι αναχωρήσεις 3/5 & 21/6, είναι 11ήμερες με δύο επιπλέον διανυκτερεύσεις στη Ζανζιβάρη.
 • Η αναχώρηση του Μαρτίου ξεκινάει από το Νταρ Ες Σαλάμ και καταλήγει στη Ζανζιβάρη.
 • Απαραίτητο να έχετε μαζί σας δολάρια (νέας κοπής από 2015 και μετά) για τις συναλλαγές σας στη χώρα.
 • Το σαφάρι, δεν είναι ένα ταξίδι ξεκούρασης, έχει ένα καθημερινό πρόγραμμα παρατήρησης ζώων, που μπορεί να ξεκινάει από τα ξημερώματα και για να δεις συγκεκριμένα ζώα, θα πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός!
 • Οι διαδρομές μέσα στα Εθνικά Πάρκα γίνονται σε χωμάτινους δρόμους, με λακκούβες, λάσπες, πέτρες (ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες).
Πληροφορίες Τανζανία & Ζανζιβάρη

Τανζανία : Ένα ταξίδι στα μέρη όπου το γένος των ανθρώπων έκανε τα πρώτα του βήματα, είναι κάτι παραπάνω από αξέχαστο. Ιδίως όταν διαπιστώνεις πως δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από τότε. Από το τέλος της αποικιοκρατίας και πέρα, το οργανωμένο σαφάρι στην Αφρική δεν έχει καμία σχέση μ’ εκείνες τις πόζες του ένοπλου Έρνεστ Χέμινγουεϊ πάνω από σκοτωμένα λιοντάρια. Στις μέρες μας, η ίδια λέξη που στα σουαχίλι σήμαινε ομαδικό κυνήγι, έχει δώσει τη θέση της στον νεολογισμό «game drive». Άλλωστε περί αυτού πρόκειται, μια ανεπανάληπτη εμπειρία οδήγησης μέσα σε προστατευμένες από διεθνείς συμβάσεις περιοχές, στις οποίες ζουν ελεύθερα τα μεγαλύτερα θηλαστικά της γης.

Την πρωτοκαθεδρία σ’ αυτό το είδος εναλλακτικού τουρισμού έχει αδιαμφισβήτητα η Τανζανία, μια χώρα όπου το 25% της συνολικής έκτασης, αποτελείται από εθνικά πάρκα! Μάλιστα στις βόρειες επαρχίες της βρίσκονται τα τρία σημαντικότερα, από πλευράς πανίδας πάρκα της αφρικανικής ηπείρου: το Σερεγκέτι, το Νγκόρο Νγκόρο και η λίμνη Μανιάρα. Οι προστατευμένες αυτές περιοχές μαζί με το γειτονικό υψίπεδο του Λονγκίντο, την πατρώα γη των Μασάι, είναι από τα ελάχιστα μέρη του κόσμου που η οργανωμένη περιήγηση είναι από μόνη της ένα ντοκιμαντέρ. (Τανζανία - Ζανζιβάρη)

Νγκόρο Νγκόρο : Μέσα στο Σερεγκέτι και μάλιστα στην αρχή του, βρίσκεται η μεγαλύτερη καλντέρα στον κόσμο, το Νγκόρο Νγκόρο. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να ισχυριστούμε ότι αποτελεί για την άγρια ζωή της Αφρικής ό,τι και η κιβωτός του Νώε στον βιβλικό μύθο. Πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια, στην ίδια θέση υπήρχε ένα βουνό ψηλότερο από το Κιλιμάντζαρο. Μα εξερράγη με τέτοια σφοδρότητα που άφησε πίσω του μόνο συντρίμμια και μια τεράστια τρύπα. Η γεωλογική αυτή αναστάτωση μεταμόρφωσε με τον καιρό το Νγκόρο Νγκόρο σε μια φυσική αρένα αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να γίνει ιδανικό καταφύγιο για την άγρια ζωή. Ο κρατήρας είναι παράδεισος χάρη στο νερό του διότι η ξηρασία που επικρατεί σε όλη την υποσαχάρια Αφρική, από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, εδώ ήταν ανέκαθεν πιο ήπια. Έτσι οι απόγονοι των ζώων που εισχώρησαν στην περιοχή, δεν χρειάστηκε ποτέ ξανά να μεταναστεύσουν.

Στην πανίδα του Νγκόρο Νγκόρο περιλαμβάνονται και τα τέσσερα μεγαλύτερα χορτοφάγα του πλανήτη: ελέφαντες, ιπποπόταμοι, βουβάλια και ρινόκεροι. Στα λιβάδια του αναπαράγονται επίσης σε μεγάλους αριθμούς γκνου, ζέβρες, γαζέλες κι αντιλόπες, ικανοποιώντας απόλυτα τις ορέξεις των λιονταριών και των λεοπαρδάλεων. Πολλά σημεία στην επιφάνεια του κρατήρα έχουν εντελώς δική τους τοπογραφία, όπως το δάσος Λιράι, που το προτιμούν οι ελέφαντες. Σημαντικές συγκεντρώσεις ζώων και πουλιών παρατηρούνται και στους βαλτότοπους Γκόριγκορ και Μαντούσι. Σ’αυτούς ξεδιψά ο υπό εξαφάνιση μαύρος ρινόκερος. Η είσοδος επιτρέπεται από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου, με μόνη εξαίρεση τους Μασάι, οι οποίοι σε περιόδους ξηρασίας έχουν το δικαίωμα να φέρνουν εδώ και να ποτίζουν τα κοπάδια τους, παρά τις απώλειες που τους προκαλούν τα αιλουροειδή. Το φυσικό κάλλος του τοπίου, το θέαμα των ζώων και ο βάσιμος φόβος ότι σε λίγα χρόνια κάποια από αυτά μπορεί να έχουν εξαφανιστεί, κάνουν την περιήγηση στο Νγκόρο Νγκόρο να μοιάζει με επιστροφή στην Εδέμ.

Λίμνη Μανιάρα : Ο επίγειος παράδεισος της λίμνης Μανιάρα. Το συγκεκριμένο πάρκο καλύπτει έκταση 330 τ.χλμ. δυτικά του οδικού άξονα που ενώνει την Αρούσα με τη Ντοντόμα. Σε όλο το παρόχθιο μήκος του διαθέτει πυκνή, τροπική βλάστηση με πανύψηλα δέντρα, γεμάτα πιθήκους. Το αξιοπερίεργο στην πανίδα του πάρκου είναι τα λιοντάρια, που εδώ σκαρφαλώνουν στα δέντρα σαν λεοπαρδάλεις. Οι επιστήμονες ερίζουν για το κατά πόσον η συμπεριφορά τους είναι επίκτητη - διδακτέα και όχι κληρονομική - καθώς πουθενά αλλού δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ίδιο βαθμό. Δυσεξήγητο είναι και το γεγονός ότι τα λιοντάρια προτιμούν μόνο κάποια συγκεκριμένα δέντρα, τα οποία είναι γνωστά στους ντόπιους ξεναγούς. Στο πάρκο της λίμνης ζουν επίσης πολλοί ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις. Οι ελέφαντες είναι τα μεγαλύτερα θηλαστικά που ζουν στον κρατήρα του Νγκόρο Νγκόρο. Και τα δυο αυτά μεγάλα θηλαστικά δείχνουν αδιαφορία ή ακόμα και περιφρόνηση για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Μια μέρα στη λίμνη είναι υπεραρκετή για να νιώσετε τις συγκινήσεις ενός «game drive». Το 4χ4 διασχίζει βατούς χωματόδρομους, μισοβυθίζεται απτόητο μέσα σε νερόλακκους και κορνάρει για να κάνουν πέρα οι ύαινες, που δείχνουν να μη φοβούνται καθόλου τους ανθρώπους. (Τανζανία - Ζανζιβάρη)

Η μεγάλη αποδημία Rift Valley : Είναι η κοιλάδα του μεγάλου τεκτονικού ρήγματος που τέμνει κάθετα την Ανατολική Αφρική. Εδώ έκαναν τα πρώτα τους βήματα οι άνθρωποι ως ενσυνείδητοι τροφοσυλλέκτες κυνηγοί. Εδώ έφτιαξαν τα πρώτα τους μαχαίρια από ψαμμόλιθο κι εδώ άρχισαν να μαθαίνουν το άναμμα της φωτιάς. Από το νοτιότερο σημείο της κοιλάδας αρχίζει το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο εθνικό πάρκο του κόσμου, το περίφημο Σερεγκέτι, αγαπημένο θέμα των ντοκιμαντέρ. Ένα μεγαλειώδες θέαμα, πάνω από 2 εκατομμύρια Γκνου, μαζί με άλλες τόσες ζέβρες ξεκινούν για τη μεγάλη τους μετανάστευση προς Νότο, πριν τα προλάβει η ξηρασία, ατέλειωτες αγέλες σε ένα εξουθενωτικό καλπασμό χιλιάδων χιλιομέτρων, που γίνεται κάθε χρόνο για την εξεύρεση νερόλακκων και δροσερού γρασιδιού σε πιο ευνοϊκά κλίματα.

Μασάι Μάρα : Η αιώνια γη των Μασάι. Οι Μασάι ζουν επί αιώνες με τρόπο απαράλλαχτο, οι καλύβες τους, τα λεγόμενα «μπόμα», έχουν αχυρένια στέγη και τοίχους από ξεραμένη καβαλίνα. Δίπλα τους βρίσκονται μαντριά προφυλαγμένα με γερούς ξύλινους φράχτες, που κρατούν μακριά τους τα μεγάλα σαρκοβόρα ζώα. Οι Μασάι αποτελούν τους κατεξοχήν ποιμένες της Ανατολικής Αφρικής. Είναι ένας λαός νομαδικός και συνάμα πολεμικός, αφού η διαρκής αναζήτηση νέων βοσκοτόπων τους έφερνε σε προστριβές με τους μόνιμα εγκατεστημένους γείτονές τους. Σήμερα ο παραδοσιακός τρόπος ζωής τους προστατεύεται από την Ουνέσκο. Ομάδες ανθρωπολόγων από δυτικά πανεπιστήμια έρχονται συχνά να τους μελετήσουν αλλά και η κυβέρνηση της Τανζανίας τους παρέχει πολλαπλά κίνητρα για να μην εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές ασχολίες και τις εστίες τους. Οι Μασάι ζουν μακριά από τις σύγχρονες ανέσεις, αν εξαιρέσουμε την κινητή τηλεφωνία μαζί με κάποια ψυγεία της Coca Cola, που δουλεύουν με ντιζελογεννήτριες στην υποτυπώδη αγορά του κεντρικού καταυλισμού. Οι δοξασίες τους διαφέρουν πολύ από των υπολοίπων φυλών της υποσαχάριας Αφρικής. Καταρχάς είναι μονοθεϊστές. Μόνο που ο θεός τους, ο Ενγκάι, εμφανίζεται με δύο υποστάσεις, εκείνη του αγαθού Ναρόκ και την άλλη του εκδικητικού Νανιόκι. Οι ιδιάζουσες αυτές πεποιθήσεις, σε συνδυασμό με την αρχαία νειλωτική καταγωγή τους, μας κάνουν να υποψιαζόμαστε μια μακρινή συγγένεια με τον νεοπλατωνικό γνωστικισμό.

(Τανζανία - Ζανζιβάρη) Ζανζιβάρη : Η γεωγραφική θέση της Ζανζιβάρης έκανε το νησί ένα βιώσιμο εμπορικό κέντρο για αρκετούς αιώνες και κατά συνέπεια βλέπουμε μια ευρεία σειρά αρχιτεκτονικών ρυθμών που αντανακλούν στην ιστορία της. Έχοντας κυβερνηθεί από Πορτογάλους, η Ζανζιβάρη είναι τώρα ανεξάρτητο κράτος και έχει την δική της κυβέρνησή από το 1990. Διάσημοι εξερευνητές όπως ο Stanley, Livingstone, Burton, Elton επισκέφτηκαν τη Ζανζιβάρη σε κάποια στιγμή των περιπετειών τους, η Ζανζιβάρη όμως παραμένει ένας παρθένος τροπικός προορισμός ως και σήμερα. Η καθημερινή ζωή κρατάει ακόμη τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Θα δείτε τους παραδοσιακούς υφαντές καλαθιών, ζωγράφους της παραδοσιακής τεχνικής tinga tinga, ζωηρόχρωμα khangas, και επιπλέον τα διάσημα καρυκεύματα τους, που πωλούνται παντού. Σε αυτούς που αγαπούν τη νυχτερινή ζωή, η πρωτεύουσα Stone Town είναι μια δραστήρια πόλη-λιμάνι, που προσφέρει όμορφα εστιατόρια με Ασιατική, Αραβική και Ευρωπαϊκή κουζίνα. Αφήνοντας τη Stone Town προς βορρά, νότο ή ανατολή, η ζωή είναι πιο αργή και πιο αγροτική απ' ότι στην πόλη.

Οι παράκτιοι δρόμοι έχουν ανάγκη συντήρησης, όμως είναι κάτι που το ξεχνάτε μόλις φθάσετε στον προορισμό σας, στις απίστευτες παραλίες. Η Ζανζιβάρη αποτελείται από δύο νησιά, το ένα είναι η Ζανζιβάρη και το άλλο είναι το νησί Πέμπα. Αν και δεν έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους (50 λεπτά αεροπορικώς) και 2 ώρες με το σκάφος, τα δύο νησιά έχουν διαφορετικό κλίμα και βλάστηση. Και τα δύο νησιά έχουν μοναδικές αμμώδεις παραλίες, τυρκουάζ θάλασσες, με επιλογές πολυτελών και οικονομικών ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλες τις προτιμήσεις. Η πρόσβαση είτε αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς και στα δύο νησιά είναι εύκολη. Παγκοσμίως γνωστές για τις καταδύσεις και το snorkeling οι θάλασσες αυτές προσφέρουν παρθένους κοραλλιογενείς ύφαλους με ποικιλία στη θαλάσσια ζωή συμπεριλαμβανομένων των φαλαινών, δελφινιών και μεγάλων ψαριών - ένας παράδεισος για όσους αγαπούν τη φύση και ειδικότερα τον βυθό! Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το νησί Misali!

(Τανζανία - Ζανζιβάρη) Mafia island : Στο μακρινό νότο της Ζανζιβάρης βρίσκεται το νησί της Μάφιας - ένα ακόμα χρυσό νησί που καλωσορίζει τους κουρασμένους ταξιδιώτες … μονό που ο μοναδικός τρόπος πρόσβασης στο νησί είναι με ιδιωτικό αεροσκάφος! Γοητευτική και παρθένα, εξωτική και εντυπωσιακή, η Τανζανία σας καλεί να την ανακαλύψετε. Ακολουθούν ατελείωτα χιλιόμετρα μακριών λευκών παραλιών και απίστευτων κοραλλιογενών υφάλων στη Ζανζιβάρη, όπου θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε στο δικό σας παράδεισο του Ινδικού. Δύο ιδανικοί προορισμοί για εξωτικά ταξίδια και για γαμήλια ταξίδια.