Ταξίδια στο Μαρόκο

Ταξίδια στο Μαρόκο : Ιούνιος - Οκτώβριος 2020

790

8 Hμέρες

Ταξίδια στο Μαρόκο

Ταξίδια στο Μαρόκο : Ιούνιος - Οκτώβριος 2020

Μαρόκο… Μια πανδαισία χρωμάτων, τοπίων και πολιτιστικής κληρονομιάς, συναντάται εδώ, σε μια αραβική – μουσουλμανική χώρα της Βόρειας Αφρικής… Ό, τι κι αν αναζητάτε, θα το βρείτε σε αυτόν το μαγικό τόπο.


Μακρινά - Εξωτικά ΤαξίδιαΜαρόκο

Μαρόκο - Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ - Μεκνές - Φεζ - Ουαρζαζάτ - Μαρακές - Εσσαουίρα

Ένα κομμάτι της Αφρικανικής γης μεταξύ της Μεσογείου και του Ατλαντικού, καταλαμβάνει το βορειοδυτικό άκρο της ηπείρου. Εδώ η οροσειρά του Άτλαντα σημαίνει τα Ανατολικά σύνορά του και η μυστηριακή Σαχάρα, γεμάτη οάσεις, ορίζει τα νότιά του.

Θα συναντήσετε δείγματα, παλαιά και σύγχρονα, αυτού του κόσμου όπως ιερές αυτοκρατορικές πόλεις, υπέροχα τεμένη μοναδικής αρχιτεκτονικής, απροσπέλαστα φρούρια, οικισμούς οάσεων καθώς και φυσικές ομορφιές που μας εντυπωσιάζουν και μας γεμίζουν ως επισκέπτες με υπέροχα χρώματα. Λαμπερά πρόσωπα, χαμογελαστά παιδιά, φιλόξενοι άνθρωποι και ευωδιαστά αρώματα, μας αφήνουν μια γλυκιά γεύση.

Είναι μια πολύχρωμη χώρα, με μοντέρνες αλλά και μεσαιωνικές πόλεις, ψηλά βουνά αλλά και απέραντη έρημο και παραλίες, δαιδαλώδη παζάρια, αλλά και ήρεμες γωνιές. Το χώμα, τα σπίτια, τα χαλιά, τα υφάσματα αλλά και τα κάθε λογής χειροτεχνήματα των κατοίκων συνθέτουν το πιο φανταχτερό μωσαϊκό που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια χώρα. Ένα ταξίδι που θα «ξυπνήσει» όλες σας τις αισθήσεις! Χρώματα, αρώματα, γεύσεις και εικόνες, θα σας κατακλύσουν και θα εντυπωθούν για πάντα στο μυαλό σας.

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα - Καζαμπλάνκα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την Καζαμπλάνκα, την μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Καζαμπλάνκα - Επίσκεψη πόλης - Μεκνές - Βολούμπιλις - Φεζ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την επίσκεψη της οικονομικής πρωτεύουσας του Μαρόκου. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική αγορά, την περιοχή Habous, το βασιλικό παλάτι, την πλατεία Μοχάμεντ V, την κατοικημένη περιοχή της Άνφα και θα επωφεληθούμε, να φωτογραφήσουμε από τον περίβολο το Τζαμί Χασάν ΙΙ.

Στην συνέχεια αναχώρηση για την Meknes μία από τις 4 βασιλικές πόλεις του Μαρόκου και πρωτεύουσα της χώρας τον 17ο αιώνα. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα Ισπανομαροκινής αρχιτεκτονικής που περιβάλλεται ψηλά τείχη με μεγαλοπρεπείς πύλες. Θα θαυμάσουμε από τον αντικρινό λόφο τα τείχη και τις οχυρώσεις που περικλείουν την πόλη, ενώ εισχωρώντας στο εσωτερικό της , θα επισκεφθούμε την Πύλη Ελ Μανσούρ τους βασιλικούς στάβλους και την εβραϊκή συνοικία.

Προαιρετικό γεύμα και στην συνέχεια επίσκεψη στην ιερή πόλη του Moulay Driss και στα ερείπια της πόλης Βολούμπιλις, παλαιάς πρωτεύουσας του βασιλείου της Μαυριτανίας και στη συνέχεια υπό Ρωμαϊκή κατοχή από την οποία σώζονται η βασιλική στοά ναοί και η αψίδα του θριάμβου και είναι χαρακτηρισμένη από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Φεζ. Άφιξη δείπνο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Φεζ
Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη της πνευματικής πρωτεύουσας του Μαρόκου. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από τις απαστράπτουσες πύλες των Βασιλικών Ανακτόρων που βρίσκονται δίπλα από την Μεντίνα της «νεότερης» Φεζ ελ Τζντίντα. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τις παλιές πύλες Μπαμπ Μπουτζλούντ για να διεισδύσουμε στον λαβύρινθο της Φεζ ελ Μπαλί. Εδώ θα δούμε τις κορανικές σχολές Καραουίν και Αταρίν, το συντριβάνι Νετζαρίν, το τζαμί των Σενεγαλέζων κ.ά. Γεύμα στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια επίσκεψη στα φημισμένα Σουκς της πόλης, τα γραφικά δρομάκια με τις υπαίθριες αγορές. Προαιρετικό δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο στη Μεδίνα.

4η ημέρα: Φεζ - Ραμπάτ - Μαρακές (495 χλμ.)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Ραμπάτ, την διοικητική πρωτεύουσα της χώρας. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι (Mechouar), στον Κήπο Ouadayas & Kasbah,το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ V και τον πύργο τζαμί Hassan. Προαιρετικό μεσημεριανό με ψάρι και στη συνέχεια αναχώρηση για το Μαρακές μέσω του αυτοκινητόδρομου. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μαρακές
Η πλήρης επίσκεψη στο Μαρακές, την δεύτερη παλαιότερη αυτοκρατορική πόλη του Μαρόκου που ονομάζεται «το μαργαριτάρι του νότου», περιλαμβάνει τον κήπο Menara, τους τάφους του Saadian, το παλάτι Bahia, το Koutoubia και το μουσείο Dar Si Said. Γεύμα στο ξενοδοχείο και το απόγευμα, επίσκεψη στα σουκ και τις περιοχές έργων χειροτεχνίας. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη διάσημη πλατεία Jemaa el-Fna με τη non stop διασκέδαση. Το δείπνο είναι προαιρετικό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Μαρακές - Ελεύθερη ημέρα
Ημέρα ελεύθερη στην πόλη για αναψυχή , με προαιρετικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Δείπνο και διαμονή στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα: Μαρακές - Καζαμπλάνκα (240 χλμ.)
Μετά το πρωινό, αναχώρηση στην Καζαμπλάνκα. Άφιξη και γεύμα στο ξενοδοχείο. Το δείπνο είναι προαιρετικό. Διαμονή στο ξενοδοχείο.

8η ημέρα: Καζαμπλάνκα - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο Για την πτήση της επιστροφής. Τέλος εκδρομής «Ταξίδια στο Μαρόκο».

Τιμοκατάλογος

« Μακρινά Ταξίδια – Εξωτικά Ταξίδια : Ταξίδια στο Μαρόκο »

 

Ταξίδι στο Μαρόκο : Ατομικά, Εξωτικά & Μακρινά Ταξίδια, Τιμές κατ’ άτομο.

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινο
8Μ / 7ΝΞενοδοχεία 4*
Καζαμπλάνκα Farah
Φεζ Zalagh Parc
Μαρακές Atlas Asni
Κάθε Σάββατο
01/06/2020 – 30/09/2020
790 €950 €
Ξενοδοχεία 5*
Καζαμπλάνκα Movenpick
Φεζ Palais Medina & Spa
Μαρακές Les jardins de l’Agdal
940 €1180 €
Ξενοδοχεία 4*
Καζαμπλάνκα Farah
Φεζ Zalagh Parc
Μαρακές Atlas Asni
Κάθε Σάββατο
01/10/2020 – 31/10/2020
840 €1010 €
Ξενοδοχεία 5*
Καζαμπλάνκα Movenpick
Φεζ Palais Medina & Spa
Μαρακές Les jardins de l’Agdal
980 €1230 €

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο, για ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων.
• Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 140 €.
Πτήσεις

Πτήσεις με Royal Air Maroc
Αθήνα – Καζαμπλάνκα 19.15 22.35
Καζαμπλάνκα - Αθήνα 13.15 18.15

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Royal Air Maroc με αναχωρήσεις από Αθήνα.
 • Δυνατότητα πτήσεων και με άλλες εταιρείες και από Θεσσαλονίκη με την ανάλογη επιβάρυνση.
 • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* ή 5* αναλόγως της επιλογής σας, με ημιδιατροφή.
 • Ομαδικές μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με αγγλόφωνο τοπικό ξεναγό.
 • Είσοδοι στα αξιοθέατα
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.
 • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 140€.
 • Φιλοδωρήματα και Αχθοφορικά.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις

 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ' άτομο για όλες τις ημέρες, για ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων.
 • Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς καμία παράλειψη.
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορεί να αλλάξουν έως και δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 • Απαραίτητη ισχύς διαβατηρίου 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης & διαβατήρια νέου τύπου (αυτό ισχύει για τα Ελληνικά διαβατήρια κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να συμβουλεύονται την πρεσβεία τους ή τον πωλητή μας). Ο κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για την έκδοση, την ισχύ, την εγκυρότητα και τη θεώρηση των ταξιδιωτικών εγγράφων που απαιτούνται για την αναχώρηση, διέλευση και παραμονή στις χώρες που περιλαμβάνει το ταξίδι. Τυχόν βοήθεια στην έκδοση των προαναφερθέντων ταξιδιωτικών εγγράφων ή θεωρήσεων δε σημαίνει την ευθύνη και την υποχρέωση της εταιρείας για την απόκτηση τους.
 • Όλες οι τιμές του τιμοκαταλόγου αναφέρονται σε standard δωμάτια στα ξενοδοχεία. Για δωμάτια ανώτερων κατηγοριών ή με διαφόρων τύπων θέα υπάρχει επιβάρυνση.
 • Όλα τα ονόματα των ξενοδοχείων που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ. Διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε παρόμοια ή εφάμιλλα ξενοδοχεία της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας σε κάθε αναχώρηση. Τυχόν τέτοια τροποποίηση δεν αποτελεί αιτία ακύρωσης και θα επιφέρει την αντίστοιχη χρέωση ακυρωτικών εξόδων. Τα ξενοδοχεία που εν τέλει θα χρησιμοποιηθούν σε κάθε αναχώρηση θα ανακοινώνονται στο τελικό ενημερωτικό το οποίο θα αποστέλεται το αργότερο 4 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 • Οι τιμές οι οποίες αναγράφονται στον τιμοκατάλογο για όλες τις εκδρομές, είναι υπολογισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο συγκεκριμένο ναύλο θα υπάρχει η αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι σε όλες τις εκδρομές δίκλινα με προσθήκη τρίτου πρόσθετου κρεβατιού και καλό θα είναι να μην επιλέγονται από 3 ενήλικες.
 • Ρωτήστε μας για τις παιδικές εκπτώσεις (1-12 ετών) σε τρίκλινα δωμάτια.

Κάθε Σαββάτο

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με

GDPR : Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται από τους πελάτες μας θα ελέγχονται και θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την εταιρία Filippis Tours, για τους σκοπούς εκτέλεσης των συναλλαγών με τους πελάτες μας και την παροχή των υπηρεσιών μας προς αυτούς. Επιπρόσθετα, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία με συνδεδεμένες εταιρείες του Υπευθύνου Επεξεργασίας και μόνο υπό τις οδηγίες του τελευταίου.