ΑΠΟ 1290€  11 - 12 Hμέρες

Ταξίδι Πανόραμα Σρι Λάνκα​

Ταξίδι Πανόραμα Σρι Λάνκα​ : Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2024

Σρι Λάνκα, «Ο Παράδεισος του Ινδικού»… Aρχαίες πολιτείες, θρησκευτικά μνημεία, πολύτιμοι λίθοι, φυτείες τσαγιού και τροπικά δάση… φαντάζει ένας προορισμός που σίγουρα δε θα σας αφήσει ασυγκίνητους…


Σρι Λάνκα Πακέτο Διακοπών...Ταξίδι στη Σρι Λάνκα... Ταξίδι Σρι Λάνκα Μαλδίβες... Σρι Λάνκα Γαμήλιο Ταξίδι!

Φημισμένη για τις αρχαίες πολιτείες, τα θρησκευτικά μνημεία, τους πολύτιμους λίθους, τις φυτείες τσαγιού, τα μπαχαρικά, τις εντυπωσιακές παραλίες και τα τροπικά δάση της, η Σρι Λάνκα είναι ένας νησιωτικός προορισμός που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη. Ένας κόσμος διαφορετικός, μυστηριακός και μαγευτικός θα ξεδιπλωθεί στο ταξίδι σας, σε αυτό το πανέμορφο, τροπικό νησί...

Η Σρι Λάνκα είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ινδικού Ωκεανού. Ένας προορισμός με μεγάλη πνευματικότητα, αλλά και ένα ταξίδι που θα σας αφήσει εντυπωμένες, πολύχρωμες εικόνες και δυνατά συναισθήματα, η Σρι Λάνκα είναι ένα μοναδικό μείγμα αντιφάσεων. Στο ταξίδι αυτό θα απολαύσετε υπέροχα τροπικά δάση, εντυπωσιακούς καταρράκτες, καταπράσινες κοιλάδες, παλιές πόλεις στη ζούγκλα, αλλά και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα και έντονη νυχτερινή ζωή.

ΑΠΟ 1290€  11 - 12 Hμέρες
16/06/2024
30/06/2024
07/07/2024
21/07/2024
04/08/2024
14/08/2024
18/08/2024
01/09/2024
15/09/2024

1η ημέρα: Αθήνα– Κολόμπο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κολόμπο, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα: Κολόμπο
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα αφιερώσουμε τη σημερινή ημέρα μας στη μητροπολιτική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο, εμπορικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Μεγάλο λιμάνι, με κομβική θέση, ένωνε ανατολή και δύση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν, κυρίως οι Ολλανδοί και οι Άγγλοι. Όπως πολλές μεγαλουπόλεις, στις αναπτυσσόμενες χώρες, το Κολόμπο αλλάζει με ταχείς ρυθμούς το πρόσωπό του. Σχεδόν εν μία νυκτί, εμφανίζονται ουρανοξύστες παίρνοντας τη θέση των παλαιών κτηρίων. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα σημεία της πόλης που αναδύουν τη γοητεία του παρελθόντος, καθώς προβάλουν υπέροχα αποικιακά κτίσματα. Κατά την περιήγησή μας θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πόλης, γνωστή με το όνομα «Φρούριο», χτισμένη από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το Εθνικό Μουσείο με θαυμάσιους αρχαιολογικούς θησαυρούς Σινγαλέζικης Τέχνης, το Δημαρχείο, την Πλατεία Ανεξαρτησίας και την περιοχή του Σίναμον Γκάρντες.

Τέλος στη γραφική αγορά του Πέταχ μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας, όπως κοσμήματα από χρωματιστές ημιπολύτιμες και πολύτιμες πέτρες, ενώ για χειροποίητες δαντέλες θα αναζητήσουμε τις “λασέ”, σε τραπεζομάντιλα και σεντόνια. Επιβάλλεται μία στάση για να απολαύσουμε ένα τσάι με κανέλλα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κολόμπο – Ντάμπουλα (Πιναβέλα – Πολοναρούβα)
Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην περιοχή της Πιναβέλα, που βρίσκεται στην επαρχία Σαμπαραγκάμουβα, κοντά στην πόλη Κεγκάλλε, θα επισκεφτούμε το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, αφού φιλοξενεί τους περισσότερους ελέφαντες που χρήζουν βοηθείας και είναι επισκέψιμο τόσο από ξένους, όσο και από ντόπιους τουρίστες. Εκεί εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει απλόχερα φροντίδα και περίθαλψη στα εγκαταλελειμμένα μωρά και στους τραυματισμένους ελέφαντες. Μοναδική εμπειρία, να παρακολουθήσουμε τα ζώα να παίρνουν το μπάνιο τους στο ποτάμι, όταν ελέφαντες όλων των ηλικιών πλατσουρίζουν στα νερά και ταΐζουν τα μικρά τους ή παίζουν μαζί τους.

Συνεχίζουμε με ξενάγηση στην Πολοναρούβα, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Σρι Λάνκα, γνωστή για τα εντυπωσιακά – πεντακάθαρα τοπία της, και τα πάμπολλα, σχεδόν ανέγγιχτα από το χρόνο, που φτάνουν έως τις ημέρες μας, λείψανα της αρχαίας πόλης, των ναών της και του παλατιού. Ιστορικά τοποθετείται στο πρώιμο βασίλειο του νησιού και προστατεύεται από την UNESCO σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Βασιλικό Παλάτι, με τα 4 υπέροχα, σκαλισμένα στο βράχο, αγάλματα του Βούδα, την αίθουσα ακροάσεων και τα λουτρά, κάποια ερείπια παλαιών Ναών καθώς και τη μοναδική δεξαμενή Parakrama Samundra, χτισμένη το 1200. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ντάμπουλα (Ανουρανταπούρα)
Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στην ιερή πόλη, βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση της Βουδιστικής κουλτούρας, την Ανουρανταπούρα. Ορίστηκε ως πρώτη πρωτεύουσα του κράτους από το Βασιλιά Παντουκαμπάγια, τον 4ο π.Χ. αιώνα και παρέμεινε η μακροβιότερη ενεργή πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα έως τον 11 μ.Χ. αιώνα, αποτελώντας κέντρο πολιτιστικής ζωής, δύναμης και εξουσίας για τη Νότια Ασία. Χτισμένη στις όχθες του ιστορικού Malvathu Oya
ποταμού, ξεχωρίζει για τους αρχαίους ναούς της, καθώς αποτελεί και αυτή με τη σειρά της μία από τις 8 πόλεις της χώρας που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εδώ θα δούμε επίσης το περίφημο ιερό δέντρο Jaya Sri Maha Bodhi, το αρχαιότερο στον κόσμο, που φέρεται να φυτεύτηκε το 288 π.Χ., τα ερείπια του Brazen Palace, με τις 1.600 κολώνες του, την πανύψηλη Ruwanveliseya, την πιο φημισμένη Dagοba, τον καθισμένο Βούδα σε στάση περισυλλογής και το Isurumuniya, έναν γραφικό «ναό-βράχο» που χρονολογείται από τον 3ο π.Χ. αιώνα και είναι γνωστός για τα όμορφα πέτρινα γλυπτά του. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την ίδια την Ντάμπουλα, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Σρι Λάνκα, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας. Στην ευρύτερη περιοχή της πόλης υπάρχουν πάνω από 80 σπήλαια, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί ως τόπο διαλογισμού. Ωστόσο, τόπος κατανύξεως θεωρείται ο «Ναός του Σπηλαίου», χτισμένος κατά το 2ο π.Χ. αιώνα, που στην πραγματικότητα εξαπλώνεται σε 5 διαφορετικά σπήλαια στα οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει 153, εκπληκτικού κάλλους και διαφορετικού μεγέθους, αγάλματα του Βούδα, 4 αγάλματα μοναρχών της χώρας και 4 Ινδουιστικές θεότητες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ντάμπουλα (Tρινκομαλί)
Σήμερα θα απολαύσουμε μία ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια Τρινκομαλί, στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού. Ιστορικό λιμάνι κατά την εποχή της βρετανικής και ολλανδικής κατάκτησης με θαυμάσια αμμώδης ακτογραμμή αποτελεί σήμερα πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους. Εμείς θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το φρούριο Φρέντερικ το οποίο σήμερα αποτελεί στρατιωτική βάση, θα περπατήσουμε στην Παραλία Νιλαβέλι με την ψιλή χρυσή άμμο και θα επισκεφθούμε τον ναό Thirukoneswaram αφιερωμένο στον θεό Σίβα, ένα από τα ιερά προσκυνήματα των ινδουιστών του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ντάμπουλα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ντάμπουλα - Σιγκιρίγια – Φυτεία Μπαχαρικών – Κάντυ
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για ξενάγηση στον εμβληματικό βράχο της Σιγκιρίγια. Ύστερα από την ανάβαση στο βράχο κι αφού φωτογραφήσουμε τις υπέροχες νωπογραφίες των «κυριών» καθοδόν προς την κορυφή, θα ατενίσουμε το μοναδικό πανόραμα της επικράτειας του ομώνυμου βασιλείου. Η εμπειρία μας απογειώνεται κατακτώντας την κορυφή που μας προσφέρει απλόχερα μία ξεχωριστή θέα. Στη συνέχεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών για να μυρίσουμε το μοσχοβολιστό πιπέρι, το πικάντικο μοσχοκάρυδο, την αρωματική βανίλια αλλά και το δροσιστικό γαρίφαλο! Εξάλλου τη Σρι Λάνκα τη ζει κανείς με όλες του τις αισθήσεις.

Φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό για σήμερα που δεν είναι άλλο από το δημοφιλές και γοητευτικό Κάντυ. Ιδανικό μέρος για να αντιληφθεί κανείς τον πλούτο του πολιτισμού και της ιστορίας της χώρας. Περιστοιχισμένο από λόφους, κοιλάδες, ποτάμια, λίμνες και καταρράκτες, αποτελεί ίσως το κυριότερο πολιτιστικό κέντρο του νησιού και χαρακτηρίζεται από την Unesco ως κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα που βρίσκεται στη Dalada Maligawa και φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη, αποτελεί ιερό προσκύνημα για τους απανταχού βουδιστές. Η μέρα θα κλείσει με παράσταση παραδοσιακών χορών και πυροβασίας σε θέατρο στο κέντρο της πόλης του Κάντυ. Εορταστικό δείπνο πριν την έλευση του Νέου Έτους. Καλή Χρονιά.

7η ημέρα: Κάντυ – Βοτανικοί Κήποι – Καταρράκτες Ραμπόντα – Φυτεία Τσαγιού – Νουβάρα Ελίγια
Σήμερα, αφήνουμε πίσω μας την ορεινή ιερή πόλη Κάντυ, με κατεύθυνση τη Νουβάρα Ελίγια. Καθοδόν, θα βρεθούμε στους Βασιλικούς κήπους της Περαντένια. Αυτοί οι εντυπωσιακοί βοτανικοί κήποι αποτελούν ένα μοναδικό αξιοθέατο καθώς φιλοξενούν πάνω από 4.000 διαφορετικά είδη φυτών! Στη συνέχεια της διαδρομής μας, θα έχουμε την ευκαιρία  να θαυμάσουμε τους καταρράκτες της Ραμπόντα. Πριν την είσοδό μας στην πόλη που περιβάλλεται από φυτείες τσαγιού, ιδανικά ευνοημένες από το υψόμετρο, εμείς θα επισκεφθούμε μία φυτεία και ένα εργοστάσιο κατεργασίας τσαγιού. Θα μάθουμε για τη διαδικασία παρασκευής αυτού του “ευγενούς” αφεψήματος και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές από τις πιο σπάνιες ποικιλίες.

Η κατάφυτη από αρωματικό τσάι Νουβάρα Ελίγια, βρίσκεται στα 1.800 μ. υψόμετρο και κάποτε δέσποζε ως θέρετρο για τις διακοπές των Άγγλων, γεγονός που μέχρι σήμερα αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της αποικιοκρατίας στην ατμόσφαιρα της περιοχής. Στα 20 χλμ. νοτιότερα βρίσκονται τα λιβάδια Χόρτον Πλέιν, απλωμένα σε οροπέδιο που τελειώνει εντυπωσιακά απότομα σε ένα κενό βάθους 700 μ. γνωστό σαν "Το Τέλος του Κόσμου".  Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Νουβάρα Ελίγια – Εθνικό Πάρκο Γιάλα (Σαφάρι)
Νωρίς το πρωί, κατηφορίζουμε τους δροσερούς λόφους της Νουβάρα Ελίγια με προορισμό το ξενοδοχείο μας λίγα χιλιόμετρα έξω από την είσοδο του Εθνικού Πάρκου Γιάλα, ώστε να το εξερευνήσουμε με ένα πλήρες σαφάρι. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο στη Σρι Λάνκα και φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία άγριων ζώων. Σμήνη πελαργών φτεροκοπούν στις όχθες της Λαγκούνας του Πάρκου υπό το άγρυπνο βλέμμα των κροκοδείλων, ενώ παγώνια απλώνουν τα πολύχρωμα φτερά τους βολτάροντας στη σκιά των συστοιχιών από ακακίες. Μαϊμούδες και ελέφαντες απολαμβάνουν τρυφερά φύλλα και ξερόκλαδα αντίστοιχα, ενώ όλοι οι κάτοικοι του πάρκου έχουν αυτιά και μάτια ανοιχτά για τις - ελάχιστες βέβαια - λεοπαρδάλεις που καραδοκούν τη λεία τους. Οπλίστε λοιπόν τις φωτογραφικές σας μηχανές κι αναζητήστε τα ωραιότερα ινσταντενέ! Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Γιάλα – Παραδοσιακοί Ψαράδες – Γκάλε – Μπερουβέλα
Στο σημερινό μας οδοιπορικό θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τις νοτιοανατολικές παραλίες του νησιού, όπου μας περιμένει ένα μοναδικό θέαμα με τους ψαράδες να ψαρεύουν ακόμα και σήμερα, παραδοσιακά, αναρριχημένοι στα καλάμια τους. Έπειτα αναχωρούμε για το Γκάλλε, μία πανέμορφη αποικιοκρατική πόλη, που απλώνεται στη Νότια ακτή της Σρι Λάνκα. Το Γκάλλε είναι γνωστό για το 300 ετών κάστρο του, χαρακτηρισμένο από την Unesco ως μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Τα 36 εκτάρια που καταλαμβάνει το κάστρο είναι περιστοιχισμένα από τις 3 πλευρές από το ωκεανό, γεγονός που το έκανε απόρθητο.

Στα στενά σοκκάκια γεμάτα καφέ και μαγαζάκια με αναμνηστικά θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε τον Πύργου του Ρολογιού, τις αναστηλωμένες εκκλησίες της πόλης και φυσικά το σπίτι του διοικητή με το βρετανικό οικόσημο στον εξωτερικό του τοίχο. Μετά από μία γεμάτη ημέρα με υπέροχες εικόνες, καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας το οποίο τοποθετείται στην Μπερουβέλα για να απολαύσουμε τη διαμονή μας σε μία από τις εξωτικές παραλίες του νότου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Μπερουβέλα – Κολόμπο - Αθήνα
Η σημερινή ημέρα είναι στη διάθεσής σας για να απολαύσετε τα ζεστά νερά του Ινδικού με τις αμμώδεις παραλίες του και να χαρείτε τις εξωτικές ομορφιές του νησιού. Το μεσημέρι αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Κολόμπο κι από εκεί μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ελλάδα.

11η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Τέλος για το «Ταξίδι Πανόραμα Σρι Λάνκα».

« Μακρινά Ταξίδια : Ταξίδι Πανόραμα Σρι Λάνκα​ »

 

Πακέτα Διακοπών Σρι Λάνκα​ : Ατομικά, Εξωτικά & Μακρινά Ταξίδια, Τιμές κατ’ άτομο.

 

ΗμέρεςΞενοδοχεία 4* & 5*ΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινο
12Μ / 9ΝΚολόμπο: Cinnamon Lakeside 5*
Ντάμπουλα: Sigiriana Resort Spa 5*
Κάντυ: Mahaweli Reach Hotel 5*
Νουβάρα Ελίγια: Araliya Green Hills 4*sup
Μπερουβέλα: Cinnamon Bay 5*
16/06/2024
30/06/2024
07/07/2024
21/07/2024
04/08/2024
14/08/2024
18/08/2024
01/09/2024
15/09/2024
1290 €1830 €

 

Παρατηρήσεις
 • Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 990 € – ανά άτομο.
 • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

 

Περισσότερες προτάσεις για ταξίδια στην Ασία και την Ινδονησία  : Κίνα, Ιαπωνία, Μπάλι

Qatar Airways 01/05

Αθήνα – Ντόχα 13:55 - 18:20
Ντόχα - Κολόμπο 19:50 - 03:25*

Κολόμπο – Ντόχα 04:55 - 07:25
Ντόχα – Αθήνα 13:20 - 18:10

 

Gulf Air 

Αθήνα – Μπαχρέιν 15:00 - 19:00
Μπαχρέιν - Κολόμπο 23:05 - 09:05*

Κολόμπο – Μπαχρέιν 17:00 - 21:50
Μπαχρέιν – Αθήνα 01:30 - 06:00

 • Πτήσεις με Qatar Airways / Gulf Air.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*sup, 5* ως ακολούθως ή παρόμοια: Cinnamon Lakeside 5* (Κολόμπο) Sigiriana Resort  Spa 5 (Ντάμπουλα) Mahaweli Reach Hotel 5* (Κάντυ) Araliya Green Hills 4*sup (Νουβάρα Ελίγια) Cinnamon Bay 5* (Μπερουβέλα)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (9 δείπνα).
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό της εκδρομής.
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 990€.
 • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
 • Βίζα εισόδου στη χώρα 55€ πληρωτέα στην Ελλάδα.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα. Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • All Inclusive = πρωινό, γεύμα, δείπνο, αναψυκτικά, καφέδες, μπύρα, κρασί κτλ.
 • Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε € (Ευρώ) και έχουν υπολογισθεί, βάσει των νομισματικών ισοτιμιών καθώς και των τιμών ξενοδοχείων και αεροπορικών ναύλων που ισχύουν την ημέρα έκδοσης του τιμοκαταλόγου.
 • Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων η εταιρεία μας φέρει δικαίωμα ανάλογης αναπροσαρμογής των τιμών. Οποιαδήποτε διαφορά ναύλου, λόγω διαθεσιμότητας, αεροπορικών θέσεων επιβαρύνει τον πελάτη.
 • Παιδιά έως 12 ετών συνήθως δικαιούνται έκπτωση από τον αεροπορικό ναύλο και ενδεχομένως και από το ξενοδοχείο.
 • Τρίκλινα δεν υφίστανται και δεν συνιστώνται καθώς ουσιαστικά είναι δίκλινα δωμάτια με πρόσθετη κλίνη.
 • Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων.
 • Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνεται Ασφάλεια Αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 • Για την επικύρωση της κράτησης απαιτείται προκαταβολή ύψους 30% επί του συνόλου.
 • Εξόφληση 20 ημέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου.​

Μία φτωχή φαινομενικά χώρα, με άγρια και υπέροχη βλάστηση, φιλικότατους ανθρώπους και δεκάδες μικρές γωνιές για να ανακαλύψετε. Ένα τροπικό τοπίο με ποτάμια, βουνά, λίμνες άσπυλες από πολιτισμό, και απέραντες εκτάσεις με φοινικιές και μπανανιές. Ελέφαντες, αρχαιολογικοί θησαυροί, μυστηριακή ατμόσφαιρα, καταπράσινες διαδρομές, εξωτικές παραλίες σε ένα ταξίδι που ξεχειλίζει από εξωτισμό. Η Σρι Λάνκα είναι ένας προορισμός παρθένος για ανακάλυψη και ένα ταξίδι όπου οι παραδόσεις χιλιάδων ετών θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη διάσταση. Φεύγοντας από τη Σρι Λάνκα, βάλτε στις αποσκευές σας για αναμνηστικά από αυτό το ταξίδι παραδοσιακά ξυλόγλυπτα, μεταξωτά, αρώματα, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, κεραμικά, ασημένια και χάλκινα κοσμήματα σε εξαιρετικά σχέδια, χειροποίητα υφαντά, τσάι και μπαχαρικά.

Η Σρι Λάνκα σε συγκινεί με την πολιτιστική της κληρονομιά και με το φυσικό της πλούτο. Ταξίδεψε στη Σρι Λάνκα και ζήσε τη μαγεία! Η Ταϊτή της Ανατολής, το Δάκρυ της Ινδίας, το Στολίδι του Ινδικού Ωκεανού και πολλά άλλα κοσμιτικά επίθετα εμπνευσμένα από την απαράμιλλη ομορφιά της, έρχονται για να παρουσιάσουν το εξωτικό νησί με τις μαγικές παραλίες, την πλούσια βλάστηση, τις ζούγκλες και το μοναδικό στον κόσμο ορφανοτροφείο Ελεφάντων. Η Σρι Λάνκα με τα οκτώ μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, από ερείπια αρχαίων πόλεων έως απίστευτα διατηρημένους βουδιστικούς ναούς, αλλά και με τις ατελείωτες χρυσές αμμώδεις ακτές, τις καταπράσινες κοιλάδες, τα δύο μεγάλα εθνικά πάρκα, καθώς και τους φιλικότατους κατοίκους, είναι ένα ταξίδι απλά ονειρικό!

«Όλα είναι αρμονικά και σε απόλυτη καλαισθησία στη Σρι Λάνκα», έγραφε ο Μαρκ Τουέιν, συνεπαρμένος από την ανείπωτη ομορφιά χρωμάτων και σχημάτων της Σρι Λάνκα (πρώην Κεϊλάνη). Με ιστορική και πολιτισμική παρουσία 2000 ετών, η Σρι Λάνκα (σημαίνει «Ευλογημένο Νησί») είναι ένας προορισμός που απευθύνεται όχι σε αυτούς που θέλουν να «αράξουν» στην ξαπλώστρα μιας τροπικής παραλίας, αλλά σε εκείνους που εξερευνούν τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτισμικά μνημεία του τόπου που επισκέπτονται. (Σρι Λάνκα Ταξίδι)

Τα μνημεία ενός αρχαίου πολιτισμού: Η Anuradhapura, πρώτη πρωτεύουσα της αρχαίας Κεϊλάνης, από τον 4° π.Χ. αιώνα μέχρι τις αρχές του 11° π.Χ. αιώνα. Από τα σπουδαιότερα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου (UNESCO από το 1982) είναι το παλάτι Brazen (164 π.Χ.), το φημισμένο άγαλμα του Βούδα «Samadhi» (Βούδας σε βαθιά περισυλλογή), ο ναός Isurumuniya και το Sri Maha Bodhi: ένα δενδρύλλιο ηλικίας 2200 ετών, κάτω από το οποίο διαφωτίστηκε ο πρίγκιπας Siddhartha (Βούδας).

Η Polonnaruwa ήταν η δεύτερη αρχαία πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα (1070 μ.Χ - 1200 μ.Χ) στην UNESCO από το 1982. Μέσα από μία μοναδική σύνθεση ναών και αγαλμάτων, ξεχωρίζουν το Βασιλικό Παλάτι, ο ναός Lankatilaka, το Polonnaruwa Vatadage, το άγαλμα του βασιλιά Parakramabahu και το άγαλμα του «Αναπαυόμενου Βούδα». Η εντυπωσιακή ακρόπολη Sigiriya (Lion Rock Citadel) χτίστηκε από τον βασιλιά Kashyapa (5° μ. Χ. αιώνα) πάνω σε έναν γιγάντιο, απομονωμένο βράχο ύψους 200μ. Στην κορυφή του κυριαρχεί μια ακρόπολη με πύλες, τάφρους και προμαχώνες, ενώ μέσα σε αυτή θα θαυμάσετε τα καλοδιατηρημένα ερείπια μιας πόλης με τεράστιους κήπους. Τα περίφημα «Θεϊκά Κορίτσια», οι τοιχογραφίες με τις γυμνόστηθες παρθένες, αποτελούν σημείο αναφοράς της αρχαίας ακρόπολης. (Σρι Λάνκα Ταξίδια)

Σπηλιές στην Dambulla, με νωπογραφίες του 15° αιώνα στους τοίχους και τις οροφές, έχουν μετατραπεί σε τόπο θρησκευτικής λατρείας των Βουδιστών (Golden Dambulla Rock Temple). Σε μια από τις σπηλιές υπάρχει λαξευμένο πάνω στο βράχο το άγαλμα του «Ξαπλωμένου Βούδα» (μήκους 14μ.), ενώ στη μεγαλύτερη σπηλιά δεσπόζουν 150 αγάλματα φυσικού μεγέθους διαφόρων θεοτήτων. Οι σπηλιές στην Dambulla έχουν χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1991.

Κολόμπο: Είναι η πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα και σημαντικό εμπορικό κέντρο της Ασίας. Γοητευτική πόλη με αντιθέσεις, με έντονη επιρροή από φυλές και κατακτητές που έχουν κατά καιρούς κατοικήσει αυτό το μέρος του Ινδικού Ωκεανού. Σύγχρονη με έντονες επιρροές του δυτικού τρόπου ζωής και της Ανατολής. Δεν πρέπει να παραλείψετε την τοπική κουζίνα η οποία βασίζεται στο κάρυ, γάλα καρύδας και τα μπαχαρικά. Χαρακτηριστικά αξιοθέατα είναι οι Βουδιστικοί & Ινδουιστικοί ναοί, το παζάρι, κήποι με δέντρα κανέλας κ.α. (Σρι Λάνκα Πακέτο Διακοπών)

Πολονάρουα: Πρώην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, από τον 10°- 12° αιώνα μ.Χ. Αξιοθέατο που σώζεται σε καλή κατάσταση είναι το συγκρότημα Γκαλ Βιχάρε με θαυμάσια γλυπτά του Βούδα.

Συγκιρία: Φρούριο κτισμένο από τον πρόσφυγα Βασιλιά Κασιάπα της Σρι Λάνκα τον 5° αιώνα μ.Χ. Το φρούριο και το παλάτι είναι κτισμένο στην κορυφή του λόφου. Γνωστό και ως «Φρούριο του Λέοντος», λόγω του τεράστιου λιονταριού που φύλασσε την είσοδο μιας επιβλητικής ακρόπολης και με μεγαλύτερο αξιοθέατό του τις νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις «Παρθένες της Σιγκιρίγια», που βρίσκονται σε μία προστατευμένη εσοχή ενός βράχου. Οι εντυπωσιακές αυτές νωπογραφίες είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές ουσίες πάνω σε ασβεστοκονίαμα.

Κάντυ: Βασιλική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, κτισμένη σε μία οριεντάλ ατμόσφαιρα σε πολύ παραδοσιακό φυσικό περιβάλλον το οποίο περιβάλλεται από βουνά, λίμνες και ποτάμια. Ένα πολιτιστικό κέντρο, όπου συναντούνται παλαιά έθιμα, τέχνες και χειροτεχνήματα. Το κέντρο του Κάντυ είναι το Νταλάντα Μαλιγκάουα, το τέμπλο στο οποίο φυλάσσεται το δόντι του Βούδα. Η πόλη είναι φημισμένη για τα ασημικά, πολύτιμους λίθους και αριστουργήματα σε ξύλο και μπρούτζο. Οι βασιλικοί βοτανικοί κήποι της Παραντένια, μόλις λίγο έξω από το Κάντυ είναι φημισμένοι για την σπάνια συλλογή άγριων ορχιδέων. Η επίσκεψη στο Κάντυ, ολοκληρώνεται με την παρακολούθηση των παραδοσιακών χορών Καντιάν και πυροβασία. (Σρι Λάνκα Διακοπές)

Νουβάρα Ελίγια: Το πιο ωραίο ορεινό θέρετρο της Σρι Λάνκα σε υψόμετρο 1890 μέτρων. Μια κηπούπολη κρυμμένη μέσα στην ομίχλη και στις σμαραγδένιες φυτείες τσαγιού, ένα θέαμα ασύλληπτο, μια εξωτική απόλαυση. Εδώ βρίσκεται ένα από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ της Ασίας και οι βοτανικοί κήποι της Χαγγάλα, φημισμένοι για την σπάνια συλλογή τριαντάφυλλων. Η επίσκεψη σε μια από τις φυτείες τσαγιού θα σας εντυπωσιάσει.

Γιάλα: Το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Σρι Λάνκα βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού. Μοναδικό και εντυπωσιακό σκηνικό είναι η φυσική ομορφιά που θα αντικρίσετε σε αυτόν τον απέραντο παράδεισο, αμμόλοφους, λίμνες, ποτάμια και δάση. Είναι σπίτι για χιλιάδες ελέφαντες, ελάφια και πολλά μικρότερα ζώα και φυσικά πουλιά όπως παγώνια και πολλά αποδημητικά πουλιά.

Μάταλε: Μια περιοχή γνωστή από τις αναρίθμητες φυτείες μπαχαρικών και από την μοναδική τέχνη του Μπατίκ, για τα οποία είναι γνωστή επίσης η Σρι Λάνκα.

Πιναβέλλα: Εδώ βρίσκεται το μοναδικό στον κόσμο ορφανοτροφείο Ελεφάντων στις όχθες του ποταμού Μάχα Ογια.

Αγορές: Βάλτε στις αποσκευές σας παραδοσιακά ξυλόγλυπτα, μεταξωτά, αρώματα, πολύτιμους λίθους, κεραμικά, ασημένια και χάλκινα κοσμήματα σε εξαιρετικά σχέδια, χειροποίητα υφαντά, τσάι και μπαχαρικά.

Φυτείες και εργοστάσια τσαγιού: Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φυτείες τσαγιού που υπάρχουν κοντά στην πόλη Nuwara Eliya (στην τοποθεσία Horton) παράγουν το καλύτερο τσάι του κόσμου. Από τα πολλά εργοστάσια τσαγιού της περιοχής, το πιο γνωστό είναι αυτό που έχτισε ο Sir Tomas Lipton το 1890.

Εθνικά Πάρκα: Στη Σρι Λάνκα υπάρχουν δύο μεγάλα εθνικά πάρκα: το Εθνικό Πάρκο Bundala και το Εθνικό Πάρκο Yala. Το πρώτο βρίσκεται 250 χλμ. νοτιοανατολικά του Κολόμπο και φιλοξενεί κροκόδειλους, σπάνια είδη πουλιών και ελέφαντες. Το Yala είναι το δεύτερο σε έκταση της Σρι Λάνκα (979 τετρ. χλμ.) και δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες. Ιδρύθηκε το 1900, αρχικά ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής. Στα όρια του Yala μπορείτε να δείτε κροκόδειλους, ελέφαντες, μαϊμούδες, βουβάλια και λεοπαρδάλεις.

Φαγητό: Τα εστιατόρια στη Σρι Λάνκα σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ και πιάτα από την ινδική, την κινέζικη αλλά και από τη διεθνή κουζίνα. Πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό, μη χρησιμοποιείτε παγάκια, αποφεύγετε τις ωμές σαλάτες και τα ακαθάριστα φρούτα.

Πληροφορίες: Από το 1983, η Σρι Λάνκα σπαραζόταν από έναν εμφύλιο πόλεμο, με χιλιάδες νεκρούς. Μετά όμως από 26 χρόνια, το 2009, οι συγκρούσεις μεταξύ των αυτονομιστών Ταμίλ (διεκδικούσαν την αυτονομία του βορειοανατολικού τμήματος) και της νόμιμης κυβέρνησης του νησιού τερματίστηκαν. Σήμερα, το γαλήνιο νησί του Ινδικού - που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ινδίας και το σχήμα του θυμίζει δάκρυ, εξ ου και το προσωνύμιο «Δάκρυ της Ινδίας» - είναι και πάλι ένας ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες. H Σρι Λάνκα βρίσκεται στην τροπική ζώνη και επηρεάζεται από δύο μουσώνες: τον βορειοανατολικό (από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο) και τον νοτιοδυτικό (από Μάιο μέχρι Αύγουστο). Οι μουσώνες επηρεάζουν μόνο την αντίστοιχη πλευρά του νησιού, πράγμα που σημαίνει ότι, όταν στην ανατολική πλευρά βρέχει, η δυτική είναι στεγνή και αντίστροφα (Σρι Λάνκα Εκδρομές).

Ο υδράργυρος διατηρείται όλο τον χρόνο γύρω στους 27°C και σημειώνει πτώση όσο ανεβαίνει κανείς σε υψόμετρο, φτάνοντας μέχρι και τους 16°C στην πόλη Nuwara Eliya, που βρίσκεται στην καρδιά του νησιού, σε υψόμετρο 1.800 μ. Η Nuwara Eliya, που περιβάλλεται από φυτείες τσαγιού, υπήρξε το δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο των Άγγλων στο νησί (ονομάζεται επίσης και «Μικρή Αγγλία») και διατηρεί μέχρι σήμερα έντονη την ατμόσφαιρα της αγγλικής αποικιοκρατικής περιόδου (1802-1948).

Κάθε χρόνο στη Σρι Λάνκα πραγματοποιούνται πολλές θρησκευτικές γιορτές, με σημαντικότερες τις Esala Perachera και Katagkarama. Η πρώτη - διάρκειας 12 ημερών - γιορτάζεται από τους Βουδιστές στην πόλη Kandy. Με τη συνοδεία στολισμένων ελεφάντων, χιλιάδες πιστοί παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης χορεύοντας με μουσική και τυμπανοκρουσίες. Πάνω στον πιο μεγαλόσωμο ελέφαντα μεταφέρεται ένα αντίγραφο της Κιβωτού με το Ιερό Δόντι του Βούδα. Αντίθετα, η Katagkarama γιορτάζεται από τους Ινδουιστές κατοίκους του νησιού. Στη διάρκεια της γιορτής, εθελοντές πιστοί υποβάλλονται σε δοκιμασίες διαπερνώντας τη γλώσσα τους και το δέρμα τους με αιχμηρά αντικείμενα. Η γιορτή ολοκληρώνεται με τοπικούς χορούς και πυροβασία. (Σρι Λάνκα Γαμήλιο Ταξίδι)

Κλίμα και ρουχισμός: Τροπικό, ζεστό με αρκετή υγρασία και στα ορεινά δροσερό.

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Είναι απαραίτητο, το διαβατήριο να μη λήγει για τους επόμενους 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στη Σρι Λάνκα. Η βίζα δεν είναι απαραίτητη για τους Έλληνες υπηκόους.

Υγειονομικοί περιορισμοί: Τα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα, καλό όμως θα είναι να έχετε μαζί σας προσωπικά φάρμακα.

Γλώσσα: Επίσημη γλώσσα είναι η Σιναλέζικη και η Ταμίλ, όμως μιλάνε αρκετά και την Αγγλική.

Ώρα: Η διαφορά ώρας Ελλάδας - Σρι Λάνκα είναι +4 ώρες τον χειμώνα και + 3 ώρες το καλοκαίρι.

Μετακινήσεις: Γίνονται με ταξί και λεωφορεία στις πόλεις και με τρένα ή λεωφορεία από πόλη σε πόλη (Πακέτα Διακοπών Σρι Λάνκα​).

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα– Κολόμπο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κολόμπο, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα: Κολόμπο
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα αφιερώσουμε τη σημερινή ημέρα μας στη μητροπολιτική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο, εμπορικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Μεγάλο λιμάνι, με κομβική θέση, ένωνε ανατολή και δύση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν, κυρίως οι Ολλανδοί και οι Άγγλοι. Όπως πολλές μεγαλουπόλεις, στις αναπτυσσόμενες χώρες, το Κολόμπο αλλάζει με ταχείς ρυθμούς το πρόσωπό του. Σχεδόν εν μία νυκτί, εμφανίζονται ουρανοξύστες παίρνοντας τη θέση των παλαιών κτηρίων. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα σημεία της πόλης που αναδύουν τη γοητεία του παρελθόντος, καθώς προβάλουν υπέροχα αποικιακά κτίσματα. Κατά την περιήγησή μας θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πόλης, γνωστή με το όνομα «Φρούριο», χτισμένη από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το Εθνικό Μουσείο με θαυμάσιους αρχαιολογικούς θησαυρούς Σινγαλέζικης Τέχνης, το Δημαρχείο, την Πλατεία Ανεξαρτησίας και την περιοχή του Σίναμον Γκάρντες.

Τέλος στη γραφική αγορά του Πέταχ μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας, όπως κοσμήματα από χρωματιστές ημιπολύτιμες και πολύτιμες πέτρες, ενώ για χειροποίητες δαντέλες θα αναζητήσουμε τις “λασέ”, σε τραπεζομάντιλα και σεντόνια. Επιβάλλεται μία στάση για να απολαύσουμε ένα τσάι με κανέλλα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κολόμπο – Ντάμπουλα (Πιναβέλα – Πολοναρούβα)
Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην περιοχή της Πιναβέλα, που βρίσκεται στην επαρχία Σαμπαραγκάμουβα, κοντά στην πόλη Κεγκάλλε, θα επισκεφτούμε το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, αφού φιλοξενεί τους περισσότερους ελέφαντες που χρήζουν βοηθείας και είναι επισκέψιμο τόσο από ξένους, όσο και από ντόπιους τουρίστες. Εκεί εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει απλόχερα φροντίδα και περίθαλψη στα εγκαταλελειμμένα μωρά και στους τραυματισμένους ελέφαντες. Μοναδική εμπειρία, να παρακολουθήσουμε τα ζώα να παίρνουν το μπάνιο τους στο ποτάμι, όταν ελέφαντες όλων των ηλικιών πλατσουρίζουν στα νερά και ταΐζουν τα μικρά τους ή παίζουν μαζί τους.

Συνεχίζουμε με ξενάγηση στην Πολοναρούβα, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Σρι Λάνκα, γνωστή για τα εντυπωσιακά – πεντακάθαρα τοπία της, και τα πάμπολλα, σχεδόν ανέγγιχτα από το χρόνο, που φτάνουν έως τις ημέρες μας, λείψανα της αρχαίας πόλης, των ναών της και του παλατιού. Ιστορικά τοποθετείται στο πρώιμο βασίλειο του νησιού και προστατεύεται από την UNESCO σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Βασιλικό Παλάτι, με τα 4 υπέροχα, σκαλισμένα στο βράχο, αγάλματα του Βούδα, την αίθουσα ακροάσεων και τα λουτρά, κάποια ερείπια παλαιών Ναών καθώς και τη μοναδική δεξαμενή Parakrama Samundra, χτισμένη το 1200. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ντάμπουλα (Ανουρανταπούρα)
Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στην ιερή πόλη, βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση της Βουδιστικής κουλτούρας, την Ανουρανταπούρα. Ορίστηκε ως πρώτη πρωτεύουσα του κράτους από το Βασιλιά Παντουκαμπάγια, τον 4ο π.Χ. αιώνα και παρέμεινε η μακροβιότερη ενεργή πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα έως τον 11 μ.Χ. αιώνα, αποτελώντας κέντρο πολιτιστικής ζωής, δύναμης και εξουσίας για τη Νότια Ασία. Χτισμένη στις όχθες του ιστορικού Malvathu Oya
ποταμού, ξεχωρίζει για τους αρχαίους ναούς της, καθώς αποτελεί και αυτή με τη σειρά της μία από τις 8 πόλεις της χώρας που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εδώ θα δούμε επίσης το περίφημο ιερό δέντρο Jaya Sri Maha Bodhi, το αρχαιότερο στον κόσμο, που φέρεται να φυτεύτηκε το 288 π.Χ., τα ερείπια του Brazen Palace, με τις 1.600 κολώνες του, την πανύψηλη Ruwanveliseya, την πιο φημισμένη Dagοba, τον καθισμένο Βούδα σε στάση περισυλλογής και το Isurumuniya, έναν γραφικό «ναό-βράχο» που χρονολογείται από τον 3ο π.Χ. αιώνα και είναι γνωστός για τα όμορφα πέτρινα γλυπτά του. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την ίδια την Ντάμπουλα, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Σρι Λάνκα, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας. Στην ευρύτερη περιοχή της πόλης υπάρχουν πάνω από 80 σπήλαια, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί ως τόπο διαλογισμού. Ωστόσο, τόπος κατανύξεως θεωρείται ο «Ναός του Σπηλαίου», χτισμένος κατά το 2ο π.Χ. αιώνα, που στην πραγματικότητα εξαπλώνεται σε 5 διαφορετικά σπήλαια στα οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει 153, εκπληκτικού κάλλους και διαφορετικού μεγέθους, αγάλματα του Βούδα, 4 αγάλματα μοναρχών της χώρας και 4 Ινδουιστικές θεότητες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ντάμπουλα (Tρινκομαλί)
Σήμερα θα απολαύσουμε μία ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια Τρινκομαλί, στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού. Ιστορικό λιμάνι κατά την εποχή της βρετανικής και ολλανδικής κατάκτησης με θαυμάσια αμμώδης ακτογραμμή αποτελεί σήμερα πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους. Εμείς θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το φρούριο Φρέντερικ το οποίο σήμερα αποτελεί στρατιωτική βάση, θα περπατήσουμε στην Παραλία Νιλαβέλι με την ψιλή χρυσή άμμο και θα επισκεφθούμε τον ναό Thirukoneswaram αφιερωμένο στον θεό Σίβα, ένα από τα ιερά προσκυνήματα των ινδουιστών του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ντάμπουλα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ντάμπουλα - Σιγκιρίγια – Φυτεία Μπαχαρικών – Κάντυ
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για ξενάγηση στον εμβληματικό βράχο της Σιγκιρίγια. Ύστερα από την ανάβαση στο βράχο κι αφού φωτογραφήσουμε τις υπέροχες νωπογραφίες των «κυριών» καθοδόν προς την κορυφή, θα ατενίσουμε το μοναδικό πανόραμα της επικράτειας του ομώνυμου βασιλείου. Η εμπειρία μας απογειώνεται κατακτώντας την κορυφή που μας προσφέρει απλόχερα μία ξεχωριστή θέα. Στη συνέχεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών για να μυρίσουμε το μοσχοβολιστό πιπέρι, το πικάντικο μοσχοκάρυδο, την αρωματική βανίλια αλλά και το δροσιστικό γαρίφαλο! Εξάλλου τη Σρι Λάνκα τη ζει κανείς με όλες του τις αισθήσεις.

Φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό για σήμερα που δεν είναι άλλο από το δημοφιλές και γοητευτικό Κάντυ. Ιδανικό μέρος για να αντιληφθεί κανείς τον πλούτο του πολιτισμού και της ιστορίας της χώρας. Περιστοιχισμένο από λόφους, κοιλάδες, ποτάμια, λίμνες και καταρράκτες, αποτελεί ίσως το κυριότερο πολιτιστικό κέντρο του νησιού και χαρακτηρίζεται από την Unesco ως κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα που βρίσκεται στη Dalada Maligawa και φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη, αποτελεί ιερό προσκύνημα για τους απανταχού βουδιστές. Η μέρα θα κλείσει με παράσταση παραδοσιακών χορών και πυροβασίας σε θέατρο στο κέντρο της πόλης του Κάντυ. Εορταστικό δείπνο πριν την έλευση του Νέου Έτους. Καλή Χρονιά.

7η ημέρα: Κάντυ – Βοτανικοί Κήποι – Καταρράκτες Ραμπόντα – Φυτεία Τσαγιού – Νουβάρα Ελίγια
Σήμερα, αφήνουμε πίσω μας την ορεινή ιερή πόλη Κάντυ, με κατεύθυνση τη Νουβάρα Ελίγια. Καθοδόν, θα βρεθούμε στους Βασιλικούς κήπους της Περαντένια. Αυτοί οι εντυπωσιακοί βοτανικοί κήποι αποτελούν ένα μοναδικό αξιοθέατο καθώς φιλοξενούν πάνω από 4.000 διαφορετικά είδη φυτών! Στη συνέχεια της διαδρομής μας, θα έχουμε την ευκαιρία  να θαυμάσουμε τους καταρράκτες της Ραμπόντα. Πριν την είσοδό μας στην πόλη που περιβάλλεται από φυτείες τσαγιού, ιδανικά ευνοημένες από το υψόμετρο, εμείς θα επισκεφθούμε μία φυτεία και ένα εργοστάσιο κατεργασίας τσαγιού. Θα μάθουμε για τη διαδικασία παρασκευής αυτού του “ευγενούς” αφεψήματος και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές από τις πιο σπάνιες ποικιλίες.

Η κατάφυτη από αρωματικό τσάι Νουβάρα Ελίγια, βρίσκεται στα 1.800 μ. υψόμετρο και κάποτε δέσποζε ως θέρετρο για τις διακοπές των Άγγλων, γεγονός που μέχρι σήμερα αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της αποικιοκρατίας στην ατμόσφαιρα της περιοχής. Στα 20 χλμ. νοτιότερα βρίσκονται τα λιβάδια Χόρτον Πλέιν, απλωμένα σε οροπέδιο που τελειώνει εντυπωσιακά απότομα σε ένα κενό βάθους 700 μ. γνωστό σαν "Το Τέλος του Κόσμου".  Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Νουβάρα Ελίγια – Εθνικό Πάρκο Γιάλα (Σαφάρι)
Νωρίς το πρωί, κατηφορίζουμε τους δροσερούς λόφους της Νουβάρα Ελίγια με προορισμό το ξενοδοχείο μας λίγα χιλιόμετρα έξω από την είσοδο του Εθνικού Πάρκου Γιάλα, ώστε να το εξερευνήσουμε με ένα πλήρες σαφάρι. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο στη Σρι Λάνκα και φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία άγριων ζώων. Σμήνη πελαργών φτεροκοπούν στις όχθες της Λαγκούνας του Πάρκου υπό το άγρυπνο βλέμμα των κροκοδείλων, ενώ παγώνια απλώνουν τα πολύχρωμα φτερά τους βολτάροντας στη σκιά των συστοιχιών από ακακίες. Μαϊμούδες και ελέφαντες απολαμβάνουν τρυφερά φύλλα και ξερόκλαδα αντίστοιχα, ενώ όλοι οι κάτοικοι του πάρκου έχουν αυτιά και μάτια ανοιχτά για τις - ελάχιστες βέβαια - λεοπαρδάλεις που καραδοκούν τη λεία τους. Οπλίστε λοιπόν τις φωτογραφικές σας μηχανές κι αναζητήστε τα ωραιότερα ινσταντενέ! Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Γιάλα – Παραδοσιακοί Ψαράδες – Γκάλε – Μπερουβέλα
Στο σημερινό μας οδοιπορικό θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τις νοτιοανατολικές παραλίες του νησιού, όπου μας περιμένει ένα μοναδικό θέαμα με τους ψαράδες να ψαρεύουν ακόμα και σήμερα, παραδοσιακά, αναρριχημένοι στα καλάμια τους. Έπειτα αναχωρούμε για το Γκάλλε, μία πανέμορφη αποικιοκρατική πόλη, που απλώνεται στη Νότια ακτή της Σρι Λάνκα. Το Γκάλλε είναι γνωστό για το 300 ετών κάστρο του, χαρακτηρισμένο από την Unesco ως μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Τα 36 εκτάρια που καταλαμβάνει το κάστρο είναι περιστοιχισμένα από τις 3 πλευρές από το ωκεανό, γεγονός που το έκανε απόρθητο.

Στα στενά σοκκάκια γεμάτα καφέ και μαγαζάκια με αναμνηστικά θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε τον Πύργου του Ρολογιού, τις αναστηλωμένες εκκλησίες της πόλης και φυσικά το σπίτι του διοικητή με το βρετανικό οικόσημο στον εξωτερικό του τοίχο. Μετά από μία γεμάτη ημέρα με υπέροχες εικόνες, καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας το οποίο τοποθετείται στην Μπερουβέλα για να απολαύσουμε τη διαμονή μας σε μία από τις εξωτικές παραλίες του νότου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Μπερουβέλα – Κολόμπο - Αθήνα
Η σημερινή ημέρα είναι στη διάθεσής σας για να απολαύσετε τα ζεστά νερά του Ινδικού με τις αμμώδεις παραλίες του και να χαρείτε τις εξωτικές ομορφιές του νησιού. Το μεσημέρι αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Κολόμπο κι από εκεί μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ελλάδα.

11η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Τέλος για το «Ταξίδι Πανόραμα Σρι Λάνκα».

Τιμοκατάλογος

« Μακρινά Ταξίδια : Ταξίδι Πανόραμα Σρι Λάνκα​ »

 

Πακέτα Διακοπών Σρι Λάνκα​ : Ατομικά, Εξωτικά & Μακρινά Ταξίδια, Τιμές κατ’ άτομο.

 

ΗμέρεςΞενοδοχεία 4* & 5*ΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινο
12Μ / 9ΝΚολόμπο: Cinnamon Lakeside 5*
Ντάμπουλα: Sigiriana Resort Spa 5*
Κάντυ: Mahaweli Reach Hotel 5*
Νουβάρα Ελίγια: Araliya Green Hills 4*sup
Μπερουβέλα: Cinnamon Bay 5*
16/06/2024
30/06/2024
07/07/2024
21/07/2024
04/08/2024
14/08/2024
18/08/2024
01/09/2024
15/09/2024
1290 €1830 €

 

Παρατηρήσεις
 • Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 990 € – ανά άτομο.
 • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

 

Περισσότερες προτάσεις για ταξίδια στην Ασία και την Ινδονησία  : Κίνα, Ιαπωνία, Μπάλι

Πτήσεις

Qatar Airways 01/05

Αθήνα – Ντόχα 13:55 - 18:20
Ντόχα - Κολόμπο 19:50 - 03:25*

Κολόμπο – Ντόχα 04:55 - 07:25
Ντόχα – Αθήνα 13:20 - 18:10

 

Gulf Air 

Αθήνα – Μπαχρέιν 15:00 - 19:00
Μπαχρέιν - Κολόμπο 23:05 - 09:05*

Κολόμπο – Μπαχρέιν 17:00 - 21:50
Μπαχρέιν – Αθήνα 01:30 - 06:00

Περιλαμβάνονται
 • Πτήσεις με Qatar Airways / Gulf Air.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*sup, 5* ως ακολούθως ή παρόμοια: Cinnamon Lakeside 5* (Κολόμπο) Sigiriana Resort  Spa 5 (Ντάμπουλα) Mahaweli Reach Hotel 5* (Κάντυ) Araliya Green Hills 4*sup (Νουβάρα Ελίγια) Cinnamon Bay 5* (Μπερουβέλα)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (9 δείπνα).
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό της εκδρομής.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 990€.
 • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
 • Βίζα εισόδου στη χώρα 55€ πληρωτέα στην Ελλάδα.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα. Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • All Inclusive = πρωινό, γεύμα, δείπνο, αναψυκτικά, καφέδες, μπύρα, κρασί κτλ.
 • Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε € (Ευρώ) και έχουν υπολογισθεί, βάσει των νομισματικών ισοτιμιών καθώς και των τιμών ξενοδοχείων και αεροπορικών ναύλων που ισχύουν την ημέρα έκδοσης του τιμοκαταλόγου.
 • Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων η εταιρεία μας φέρει δικαίωμα ανάλογης αναπροσαρμογής των τιμών. Οποιαδήποτε διαφορά ναύλου, λόγω διαθεσιμότητας, αεροπορικών θέσεων επιβαρύνει τον πελάτη.
 • Παιδιά έως 12 ετών συνήθως δικαιούνται έκπτωση από τον αεροπορικό ναύλο και ενδεχομένως και από το ξενοδοχείο.
 • Τρίκλινα δεν υφίστανται και δεν συνιστώνται καθώς ουσιαστικά είναι δίκλινα δωμάτια με πρόσθετη κλίνη.
 • Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων.
 • Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνεται Ασφάλεια Αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 • Για την επικύρωση της κράτησης απαιτείται προκαταβολή ύψους 30% επί του συνόλου.
 • Εξόφληση 20 ημέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου.​
Πληροφορίες Προορισμού

Μία φτωχή φαινομενικά χώρα, με άγρια και υπέροχη βλάστηση, φιλικότατους ανθρώπους και δεκάδες μικρές γωνιές για να ανακαλύψετε. Ένα τροπικό τοπίο με ποτάμια, βουνά, λίμνες άσπυλες από πολιτισμό, και απέραντες εκτάσεις με φοινικιές και μπανανιές. Ελέφαντες, αρχαιολογικοί θησαυροί, μυστηριακή ατμόσφαιρα, καταπράσινες διαδρομές, εξωτικές παραλίες σε ένα ταξίδι που ξεχειλίζει από εξωτισμό. Η Σρι Λάνκα είναι ένας προορισμός παρθένος για ανακάλυψη και ένα ταξίδι όπου οι παραδόσεις χιλιάδων ετών θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη διάσταση. Φεύγοντας από τη Σρι Λάνκα, βάλτε στις αποσκευές σας για αναμνηστικά από αυτό το ταξίδι παραδοσιακά ξυλόγλυπτα, μεταξωτά, αρώματα, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, κεραμικά, ασημένια και χάλκινα κοσμήματα σε εξαιρετικά σχέδια, χειροποίητα υφαντά, τσάι και μπαχαρικά.

Η Σρι Λάνκα σε συγκινεί με την πολιτιστική της κληρονομιά και με το φυσικό της πλούτο. Ταξίδεψε στη Σρι Λάνκα και ζήσε τη μαγεία! Η Ταϊτή της Ανατολής, το Δάκρυ της Ινδίας, το Στολίδι του Ινδικού Ωκεανού και πολλά άλλα κοσμιτικά επίθετα εμπνευσμένα από την απαράμιλλη ομορφιά της, έρχονται για να παρουσιάσουν το εξωτικό νησί με τις μαγικές παραλίες, την πλούσια βλάστηση, τις ζούγκλες και το μοναδικό στον κόσμο ορφανοτροφείο Ελεφάντων. Η Σρι Λάνκα με τα οκτώ μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, από ερείπια αρχαίων πόλεων έως απίστευτα διατηρημένους βουδιστικούς ναούς, αλλά και με τις ατελείωτες χρυσές αμμώδεις ακτές, τις καταπράσινες κοιλάδες, τα δύο μεγάλα εθνικά πάρκα, καθώς και τους φιλικότατους κατοίκους, είναι ένα ταξίδι απλά ονειρικό!

«Όλα είναι αρμονικά και σε απόλυτη καλαισθησία στη Σρι Λάνκα», έγραφε ο Μαρκ Τουέιν, συνεπαρμένος από την ανείπωτη ομορφιά χρωμάτων και σχημάτων της Σρι Λάνκα (πρώην Κεϊλάνη). Με ιστορική και πολιτισμική παρουσία 2000 ετών, η Σρι Λάνκα (σημαίνει «Ευλογημένο Νησί») είναι ένας προορισμός που απευθύνεται όχι σε αυτούς που θέλουν να «αράξουν» στην ξαπλώστρα μιας τροπικής παραλίας, αλλά σε εκείνους που εξερευνούν τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτισμικά μνημεία του τόπου που επισκέπτονται. (Σρι Λάνκα Ταξίδι)

Τα μνημεία ενός αρχαίου πολιτισμού: Η Anuradhapura, πρώτη πρωτεύουσα της αρχαίας Κεϊλάνης, από τον 4° π.Χ. αιώνα μέχρι τις αρχές του 11° π.Χ. αιώνα. Από τα σπουδαιότερα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου (UNESCO από το 1982) είναι το παλάτι Brazen (164 π.Χ.), το φημισμένο άγαλμα του Βούδα «Samadhi» (Βούδας σε βαθιά περισυλλογή), ο ναός Isurumuniya και το Sri Maha Bodhi: ένα δενδρύλλιο ηλικίας 2200 ετών, κάτω από το οποίο διαφωτίστηκε ο πρίγκιπας Siddhartha (Βούδας).

Η Polonnaruwa ήταν η δεύτερη αρχαία πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα (1070 μ.Χ - 1200 μ.Χ) στην UNESCO από το 1982. Μέσα από μία μοναδική σύνθεση ναών και αγαλμάτων, ξεχωρίζουν το Βασιλικό Παλάτι, ο ναός Lankatilaka, το Polonnaruwa Vatadage, το άγαλμα του βασιλιά Parakramabahu και το άγαλμα του «Αναπαυόμενου Βούδα». Η εντυπωσιακή ακρόπολη Sigiriya (Lion Rock Citadel) χτίστηκε από τον βασιλιά Kashyapa (5° μ. Χ. αιώνα) πάνω σε έναν γιγάντιο, απομονωμένο βράχο ύψους 200μ. Στην κορυφή του κυριαρχεί μια ακρόπολη με πύλες, τάφρους και προμαχώνες, ενώ μέσα σε αυτή θα θαυμάσετε τα καλοδιατηρημένα ερείπια μιας πόλης με τεράστιους κήπους. Τα περίφημα «Θεϊκά Κορίτσια», οι τοιχογραφίες με τις γυμνόστηθες παρθένες, αποτελούν σημείο αναφοράς της αρχαίας ακρόπολης. (Σρι Λάνκα Ταξίδια)

Σπηλιές στην Dambulla, με νωπογραφίες του 15° αιώνα στους τοίχους και τις οροφές, έχουν μετατραπεί σε τόπο θρησκευτικής λατρείας των Βουδιστών (Golden Dambulla Rock Temple). Σε μια από τις σπηλιές υπάρχει λαξευμένο πάνω στο βράχο το άγαλμα του «Ξαπλωμένου Βούδα» (μήκους 14μ.), ενώ στη μεγαλύτερη σπηλιά δεσπόζουν 150 αγάλματα φυσικού μεγέθους διαφόρων θεοτήτων. Οι σπηλιές στην Dambulla έχουν χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1991.

Κολόμπο: Είναι η πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα και σημαντικό εμπορικό κέντρο της Ασίας. Γοητευτική πόλη με αντιθέσεις, με έντονη επιρροή από φυλές και κατακτητές που έχουν κατά καιρούς κατοικήσει αυτό το μέρος του Ινδικού Ωκεανού. Σύγχρονη με έντονες επιρροές του δυτικού τρόπου ζωής και της Ανατολής. Δεν πρέπει να παραλείψετε την τοπική κουζίνα η οποία βασίζεται στο κάρυ, γάλα καρύδας και τα μπαχαρικά. Χαρακτηριστικά αξιοθέατα είναι οι Βουδιστικοί & Ινδουιστικοί ναοί, το παζάρι, κήποι με δέντρα κανέλας κ.α. (Σρι Λάνκα Πακέτο Διακοπών)

Πολονάρουα: Πρώην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, από τον 10°- 12° αιώνα μ.Χ. Αξιοθέατο που σώζεται σε καλή κατάσταση είναι το συγκρότημα Γκαλ Βιχάρε με θαυμάσια γλυπτά του Βούδα.

Συγκιρία: Φρούριο κτισμένο από τον πρόσφυγα Βασιλιά Κασιάπα της Σρι Λάνκα τον 5° αιώνα μ.Χ. Το φρούριο και το παλάτι είναι κτισμένο στην κορυφή του λόφου. Γνωστό και ως «Φρούριο του Λέοντος», λόγω του τεράστιου λιονταριού που φύλασσε την είσοδο μιας επιβλητικής ακρόπολης και με μεγαλύτερο αξιοθέατό του τις νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις «Παρθένες της Σιγκιρίγια», που βρίσκονται σε μία προστατευμένη εσοχή ενός βράχου. Οι εντυπωσιακές αυτές νωπογραφίες είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές ουσίες πάνω σε ασβεστοκονίαμα.

Κάντυ: Βασιλική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, κτισμένη σε μία οριεντάλ ατμόσφαιρα σε πολύ παραδοσιακό φυσικό περιβάλλον το οποίο περιβάλλεται από βουνά, λίμνες και ποτάμια. Ένα πολιτιστικό κέντρο, όπου συναντούνται παλαιά έθιμα, τέχνες και χειροτεχνήματα. Το κέντρο του Κάντυ είναι το Νταλάντα Μαλιγκάουα, το τέμπλο στο οποίο φυλάσσεται το δόντι του Βούδα. Η πόλη είναι φημισμένη για τα ασημικά, πολύτιμους λίθους και αριστουργήματα σε ξύλο και μπρούτζο. Οι βασιλικοί βοτανικοί κήποι της Παραντένια, μόλις λίγο έξω από το Κάντυ είναι φημισμένοι για την σπάνια συλλογή άγριων ορχιδέων. Η επίσκεψη στο Κάντυ, ολοκληρώνεται με την παρακολούθηση των παραδοσιακών χορών Καντιάν και πυροβασία. (Σρι Λάνκα Διακοπές)

Νουβάρα Ελίγια: Το πιο ωραίο ορεινό θέρετρο της Σρι Λάνκα σε υψόμετρο 1890 μέτρων. Μια κηπούπολη κρυμμένη μέσα στην ομίχλη και στις σμαραγδένιες φυτείες τσαγιού, ένα θέαμα ασύλληπτο, μια εξωτική απόλαυση. Εδώ βρίσκεται ένα από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ της Ασίας και οι βοτανικοί κήποι της Χαγγάλα, φημισμένοι για την σπάνια συλλογή τριαντάφυλλων. Η επίσκεψη σε μια από τις φυτείες τσαγιού θα σας εντυπωσιάσει.

Γιάλα: Το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Σρι Λάνκα βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού. Μοναδικό και εντυπωσιακό σκηνικό είναι η φυσική ομορφιά που θα αντικρίσετε σε αυτόν τον απέραντο παράδεισο, αμμόλοφους, λίμνες, ποτάμια και δάση. Είναι σπίτι για χιλιάδες ελέφαντες, ελάφια και πολλά μικρότερα ζώα και φυσικά πουλιά όπως παγώνια και πολλά αποδημητικά πουλιά.

Μάταλε: Μια περιοχή γνωστή από τις αναρίθμητες φυτείες μπαχαρικών και από την μοναδική τέχνη του Μπατίκ, για τα οποία είναι γνωστή επίσης η Σρι Λάνκα.

Πιναβέλλα: Εδώ βρίσκεται το μοναδικό στον κόσμο ορφανοτροφείο Ελεφάντων στις όχθες του ποταμού Μάχα Ογια.

Αγορές: Βάλτε στις αποσκευές σας παραδοσιακά ξυλόγλυπτα, μεταξωτά, αρώματα, πολύτιμους λίθους, κεραμικά, ασημένια και χάλκινα κοσμήματα σε εξαιρετικά σχέδια, χειροποίητα υφαντά, τσάι και μπαχαρικά.

Φυτείες και εργοστάσια τσαγιού: Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φυτείες τσαγιού που υπάρχουν κοντά στην πόλη Nuwara Eliya (στην τοποθεσία Horton) παράγουν το καλύτερο τσάι του κόσμου. Από τα πολλά εργοστάσια τσαγιού της περιοχής, το πιο γνωστό είναι αυτό που έχτισε ο Sir Tomas Lipton το 1890.

Εθνικά Πάρκα: Στη Σρι Λάνκα υπάρχουν δύο μεγάλα εθνικά πάρκα: το Εθνικό Πάρκο Bundala και το Εθνικό Πάρκο Yala. Το πρώτο βρίσκεται 250 χλμ. νοτιοανατολικά του Κολόμπο και φιλοξενεί κροκόδειλους, σπάνια είδη πουλιών και ελέφαντες. Το Yala είναι το δεύτερο σε έκταση της Σρι Λάνκα (979 τετρ. χλμ.) και δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες. Ιδρύθηκε το 1900, αρχικά ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής. Στα όρια του Yala μπορείτε να δείτε κροκόδειλους, ελέφαντες, μαϊμούδες, βουβάλια και λεοπαρδάλεις.

Φαγητό: Τα εστιατόρια στη Σρι Λάνκα σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ και πιάτα από την ινδική, την κινέζικη αλλά και από τη διεθνή κουζίνα. Πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό, μη χρησιμοποιείτε παγάκια, αποφεύγετε τις ωμές σαλάτες και τα ακαθάριστα φρούτα.

Πληροφορίες: Από το 1983, η Σρι Λάνκα σπαραζόταν από έναν εμφύλιο πόλεμο, με χιλιάδες νεκρούς. Μετά όμως από 26 χρόνια, το 2009, οι συγκρούσεις μεταξύ των αυτονομιστών Ταμίλ (διεκδικούσαν την αυτονομία του βορειοανατολικού τμήματος) και της νόμιμης κυβέρνησης του νησιού τερματίστηκαν. Σήμερα, το γαλήνιο νησί του Ινδικού - που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ινδίας και το σχήμα του θυμίζει δάκρυ, εξ ου και το προσωνύμιο «Δάκρυ της Ινδίας» - είναι και πάλι ένας ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες. H Σρι Λάνκα βρίσκεται στην τροπική ζώνη και επηρεάζεται από δύο μουσώνες: τον βορειοανατολικό (από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο) και τον νοτιοδυτικό (από Μάιο μέχρι Αύγουστο). Οι μουσώνες επηρεάζουν μόνο την αντίστοιχη πλευρά του νησιού, πράγμα που σημαίνει ότι, όταν στην ανατολική πλευρά βρέχει, η δυτική είναι στεγνή και αντίστροφα (Σρι Λάνκα Εκδρομές).

Ο υδράργυρος διατηρείται όλο τον χρόνο γύρω στους 27°C και σημειώνει πτώση όσο ανεβαίνει κανείς σε υψόμετρο, φτάνοντας μέχρι και τους 16°C στην πόλη Nuwara Eliya, που βρίσκεται στην καρδιά του νησιού, σε υψόμετρο 1.800 μ. Η Nuwara Eliya, που περιβάλλεται από φυτείες τσαγιού, υπήρξε το δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο των Άγγλων στο νησί (ονομάζεται επίσης και «Μικρή Αγγλία») και διατηρεί μέχρι σήμερα έντονη την ατμόσφαιρα της αγγλικής αποικιοκρατικής περιόδου (1802-1948).

Κάθε χρόνο στη Σρι Λάνκα πραγματοποιούνται πολλές θρησκευτικές γιορτές, με σημαντικότερες τις Esala Perachera και Katagkarama. Η πρώτη - διάρκειας 12 ημερών - γιορτάζεται από τους Βουδιστές στην πόλη Kandy. Με τη συνοδεία στολισμένων ελεφάντων, χιλιάδες πιστοί παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης χορεύοντας με μουσική και τυμπανοκρουσίες. Πάνω στον πιο μεγαλόσωμο ελέφαντα μεταφέρεται ένα αντίγραφο της Κιβωτού με το Ιερό Δόντι του Βούδα. Αντίθετα, η Katagkarama γιορτάζεται από τους Ινδουιστές κατοίκους του νησιού. Στη διάρκεια της γιορτής, εθελοντές πιστοί υποβάλλονται σε δοκιμασίες διαπερνώντας τη γλώσσα τους και το δέρμα τους με αιχμηρά αντικείμενα. Η γιορτή ολοκληρώνεται με τοπικούς χορούς και πυροβασία. (Σρι Λάνκα Γαμήλιο Ταξίδι)

Κλίμα και ρουχισμός: Τροπικό, ζεστό με αρκετή υγρασία και στα ορεινά δροσερό.

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Είναι απαραίτητο, το διαβατήριο να μη λήγει για τους επόμενους 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στη Σρι Λάνκα. Η βίζα δεν είναι απαραίτητη για τους Έλληνες υπηκόους.

Υγειονομικοί περιορισμοί: Τα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα, καλό όμως θα είναι να έχετε μαζί σας προσωπικά φάρμακα.

Γλώσσα: Επίσημη γλώσσα είναι η Σιναλέζικη και η Ταμίλ, όμως μιλάνε αρκετά και την Αγγλική.

Ώρα: Η διαφορά ώρας Ελλάδας - Σρι Λάνκα είναι +4 ώρες τον χειμώνα και + 3 ώρες το καλοκαίρι.

Μετακινήσεις: Γίνονται με ταξί και λεωφορεία στις πόλεις και με τρένα ή λεωφορεία από πόλη σε πόλη (Πακέτα Διακοπών Σρι Λάνκα​).