1η ημέρα: Αθήνα – Κάιρο
Αναχώρηση από Αθήνα με απευθείας πτήση για το Κάιρο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση. Προαιρετικά μπορείτε να απολαύσετε μια μαγευτική δίωρη κρουαζιέρα σε πλωτό εστιατόριο πάνω στον ποταμό Νείλο με χορό της κοιλιάς και Δερβίσηδων.
2η ημέρα: Κάιρο – Επίσκεψη πόλης
Νωρίς το πρωί αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την ολοήμερη περιήγησή μας στα αξιοθέατα του Καΐρου. Θα ξεκινήσουμε με το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM). Η αρχιτεκτονική του μουσείου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με το γιγαντιαίο άγαλμα του Ραμσή Β’ να υποδέχεται τους επισκέπτες στην είσοδο. Το μουσείο έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, συνδυάζοντας την αρχαία αιγυπτιακή κληρονομιά με τις σύγχρονες μουσειολογικές πρακτικές. Συνεχίζουμε με τις πυραμίδες της Γκίζας όπου θα επισκεφθούμε τις μεγάλες πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρήν και του Μικερίνου και στη συνέχεια τον Ναό της Κοιλάδας, όπου οι ιερείς μουμιοποίησαν το σώμα του βασιλιά Χεφρήν. Ακολουθεί η επίσκεψη στη Σφίγγα, τον θρυλικό φύλακα που βρίσκεται δίπλα στους τάφους με το σώμα του λιονταριού και το κεφάλι του βασιλιά Χεφρήν. Στάση για γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επίσκεψη στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το ξακουστό παζάρι Χαν Ελ Χαλίλι. Τα πολυάριθμα καταστήματα σε αυτήν την περιοχή είναι γνωστά για είδη εξαιρετικών αντικειμένων από ορείχαλκο, χαλκό, ασήμι και χρυσό, αρώματα, δερμάτινα είδη, αντίκες και πολλά άλλα.
3η ημέρα: Κάιρο – Αλεξάνδρεια
Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, στην πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Πρώτη στάση στις κατακόμβες του Κομ Ελ Σουκάφα. Επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα (εκτός Παρασκευής που είναι κλειστή). Η Βιβλιοθήκη σχεδιάστηκε έτσι ώστε να συγκλίνει προς τη θάλασσα, ενώ ένα τμήμα της είναι βυθισμένο σε μια δεξαμενή νερού, έτσι ώστε να συμβολίζει τον αρχαίο αιγυπτιακό ήλιο που προβάλλει από τη θάλασσα. Στη συνέχεια θα δούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία & φρούριο Κάιτ Μπέη που βρίσκεται στη θέση του Φάρου της Αλεξάνδρειας. Θα επισκεφτούμε το σπίτι του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη (εκτός Δευτέρας που είναι κλειστό) και αμέσως μετά στάση για γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
4η – 7η ημέρα: Κάιρο – Ερυθρά Θάλασσα – All inclusive στο Σαρμ Ελ Σέιχ
Μετά το πρωινό, πτήση για το διάσημο παραθαλάσσιο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ. Ελεύθερες μέρες για να απολαύσετε τα καταγάλανα νερά με τον μοναδικά πολύχρωμο βυθό της Ερυθράς Θάλασσας και να περπατήσετε στον πολύβουο πεζόδρομο του Naama Bay. Προτείνουμε να επισκεφθείτε με σκάφος το εθνικό πάρκο Ρας Μοχάμεντ για σνόρκελινγκ στον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο της Αφρικής με εκατοντάδες ενδημικά είδη. Βουτήξτε στο νερό και θα ζήσετε αυτό το μοναδικό θαύμα της φύσης. Μην παραλείψετε το σαφάρι με jeep 4×4 ή με buggies με βεδουίνικο δείπνο ή τη μονοήμερη εκδρομή στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, χτισμένο στις παρυφές του όρους Σινά, την παλαιότερη μονή στον κόσμο, η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
8η ημέρα: Σαρμ Ελ Σέιχ – Κάιρο – Αθήνα
Ένα πετυχημένο ταξίδι – όνειρο ζωής για τους περισσότερους – έφτασε στο τέλος του. Χορτασμένοι από το πλούσιο οδοιπορικό που πραγματοποιήσαμε στην πανέμορφη χώρα των μεγάλων αρχαιολογικών θησαυρών αναχωρούμε αεροπορικώς για την Αθήνα. Το μυστικό της αιωνιότητας των φαραώ είναι πια αποτυπωμένο σε ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη. Τέλος του προγράμματος «Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Σάρμ Ελ Σέιχ».
«Μακρινά Ταξίδια: Ταξίδι στην Αίγυπτο: Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Σάρμ Ελ Σέιχ»
Πακέτα Διακοπών Σάρμ Ελ Σέιχ: Ατομικά, Εξωτικά & Μακρινά Ταξίδια, Τιμές κατ’ άτομο.
| Ημέρες |
Διαμονή |
Αναχώρηση |
Δίκλινο / Τρίκλινο |
Μονόκλινο |
| 8Μ / 7Ν |
Baron Heliopolis/Pyramisa 4* &
Safir Water Falls 5* |
Οκτώβριος 2026 – Απρίλιος 2027 |
1195 € |
1590 € |
Ramses Hilton 5* &
Safir Waterfalls Sharm 5* |
1095 € |
1660 € |
Steingerberger El Tahrir Cairo 4*sup &
Safir Waterfalls Sharm 5* |
1245 € |
1680 € |
Cairo Marriot 5* deluxe &
Safir Waterfalls Sharm 5* |
1335 € |
2245 € |
| Παρατηρήσεις |
- Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε € και ισχύουν ανά άτομο.
- Φόροι και επίναυλοι αεροδρομίων: 360 €.
- Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
|
Οι ανωτέρω τιμοκατάλογοι αφορούν ατομικά μεμονωμένα ταξίδια για την Αίγυπτο: Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Σάρμ Ελ Σέιχ. Οι τιμές είναι ενδεικτικές και βασίζονται σε συγκεκριμένη κατηγορία ναύλου και δωματίων.
Οι προτάσεις είναι δυνατόν να τροποποιηθούν, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις προσωπικές σας επιλογές, όπως τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και τον μέγιστο προϋπολογισμό που έχετε καθορίσει. Σε περίπτωση που οι ημερομηνίες, η διάρκεια ή η διαδρομή του ταξιδιού δεν είναι αυτό που επιθυμείτε, μην διστάσετε να μας ενημερώσετε. Οι έμπειροι σύμβουλοί μας είναι διαθέσιμοι για να συνεργαστούν μαζί σας, ώστε να διαμορφώσετε το ταξίδι σας ακριβώς όπως το έχετε ονειρευτεί.
Περισσότερες προτάσεις για ταξίδια στην Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή: Κάιρο – Αλεξάνδρεια, Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Κρουαζιέρα Νείλου, Ντουμπάι.