Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο, αυτή τη χρονική περίοδο.

Επικοινωνήστε με τους πωλητές μας, ώστε να σας προτείνουν μία εναλλακτική πρόταση.

ΑΠΟ 0€  6 ημέρες

Άγιοι Τόποι – Ιεροσόλυμα

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στους Άγιους Τόπους. Ιερουσαλήμ – Τελ Αβίβ – Ιεριχώ – Βηθλεέμ – Γαλιλαία (Ναζαρέτ / Κάνα / Καπερναούμ / Τιβεριάδα) – Νεκρά Θάλασσα – Κάστρο Μασάντα.


ΑΠΟ 0€  6 ημέρες
23/12/2017
28/12/2017

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ALITALIA:

ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ 07:30-09:25
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ 19:45-21:55

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΒΗΘΛΕΕΜ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - Ξενάγηση στο Ναό της Αναστάσεως
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη και μεταφορά στην Ιερουσαλήμ. Θα ξεκινήσουμε από το Ναό της Αναστάσεως, στο χώρο του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αγία Αποκαθήλωση και θα ανέβουμε τα σκαλιά για να βρεθούμε στο μαρτυρικό Γολγοθά, όπου θα δούμε το κομμάτι του βράχου που βρισκόταν ο σταυρός του Ιησού. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα υπόλοιπα τμήματα του Ναού για να δούμε σημεία με ιδιαίτερη ιστορική και θρησκευτική σημασία, όπως την πρώτη φυλακή του Ιησού, κομμάτι της στήλης που μαστιγώθηκε ο Θεάνθρωπος καθώς και το σπήλαιο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός.

Θα συνεχίσουμε με την οδό του Μαρτυρίου επί της οποίας βρίσκεται το Παραιτώριο, όπου ο Ιησούς δικάστηκε, θα σταθούμε στο προαύλιο όπου βασανίστηκε και επωμίστηκε το σταυρό και θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγ. Άννης, που είναι χτισμένος στα θεμέλια του σπιτιού που γεννήθηκε η Παναγία, όπου σώζεται ακόμη η κρύπτη της γέννησής της. Πολύ κοντά στο Ναό, θα δούμε επίσης την Προβατική Κολυμβήθρα, όπου ο Ιησούς θεράπευσε τον λεπρό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - Μονή Τίμιου Σταυρού - Όρος των Ελαιών
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με ξενάγηση στο Όρος των Ελαιών, για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό πανόραμα της Ιερουσαλήμ. Θα επισκεφθούμε τον κήπο της Γεσθημανής, όπου θα δούμε το σημείο της προδοσίας του Ιησού και το Ναό των Εθνών, όπου διατηρείται ανέπαφος ο βράχος πάνω στον οποίο προσευχήθηκε ο Ιησούς. Επόμενος μας σταθμός ο Τάφος της Παναγίας, όπου και θα προσκυνήσουμε.

Κατόπιν θα μεταφερθούμε στο λόφο της Σιών, όπου θα επισκεφθούμε την κρύπτη που εκοιμήθη η Παναγία στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το Υπερώο, όπου τελέστηκε ο Μυστικός Δείπνος και η Επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος. Θα δούμε επίσης το σημείο όπου πιστεύεται ότι έχει ταφεί ο βασιλιάς Δαυίδ. Επόμενη μας επίσκεψη στη Μονή του Τιμίου Σταυρού, με τα πανέμορφα μωσαϊκά και τις μοναδικές αγιογραφίες. Θα μεταφερθούμε στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ για να περιηγηθούμε με τα πόδια στα γραφικά της λιθόστρωτα στενά και να ξεναγηθούμε στα πλέον ιστορικά σημεία της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - Βηθλέεμ - Ιεριχώ
Πρωινό και ξεκινάμε τη σημερινή μας ημέρα με την ξενάγηση στη Βηθλέεμ. Θα επισκεφθούμε το μεγαλόπρεπο και επιβλητικό Ναό της Γέννησης, όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γέννησης του Ιησού και την Αγία Φάτνη και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά μωσαϊκά και τον εκπληκτικό διάκοσμο. Κατόπιν θα κατεβούμε στο σπήλαιο των Νηπίων, όπου φυλάσσονται τα λείψανα των σφραγισθέντων, από τον Ηρώδη, βρεφών.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Χωριό των Ποιμένων. Εκεί θα ξεναγηθούμε στον Ιερό Ναό των Ποιμένων, που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής του Αγ. Σάββα καθώς και στα ερείπια της παλαιάς εκκλησίας με τα υπέροχα μωσαϊκά και στο σπήλαιο, όπου φυλάσσονται τα λείψανα των ποιμένων. Θα ξεναγηθούμε στη Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό σπήλαιο των Τριών Μάγων.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Ιεριχώ, όπου θα επισκεφθούμε τον Ναό του Προφήτου Ελισαίου και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στη Μονή του Αγ. Γερασίμου, η οποία βρίσκεται κοντά στην πόλη της Ιεριχώ. Κατόπιν, προαιρετικά, μπορούμε να επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, στο οποίο η ανάβαση πραγματοποιείται με τελεφερίκ.

Το Σαραντάριο όρος είναι το σημείο όπου ο Ιησούς δέχθηκε τους πειρασμούς του Εωσφόρου και πρόκειται για ένα μοναδικής, φυσικής ομορφιάς, βουνό. Μπορεί κανείς να επισκεφθεί τη Μονή των Πειρασμών, η οποία είναι λαξευμένη στο βράχο του βουνού και να θαυμάσει την υπέροχη θέα που περιλαμβάνει την Κοιλάδα της Ιεριχώ καθώς και τη Νεκρά Θάλασσα που βρίσκεται νότια της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - Γαλιλαία (Ναζαρέτ / Κάνα / Καπερναούμ / Τιβεριάδα)
Πρωινό και σήμέρα θα ξεναγηθούμε στη βόρεια περιοχή του Ισραήλ. Θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη ξενάγησή μας αρχίζοντας από την περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανέβουμε οδικώς στο όρος Θαβώρ, εκεί που έγινε το θαύμα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρως, όπου προαιρετικά μπορούμε να επισκεφθούμε τη Μονή της Μεταμορφώσεως, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του βουνού, στο σημείο που πιστεύεται ότι τελέστηκε το θαύμα. Μετά το όρος Θαβώρ θα επισκεφθούμε τη Ναζαρέτ, όπου βρίσκεται ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Συνεχίζουμε με την πόλη της Κανά και επισκεπτόμαστε το Ναό του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο οποίος είναι χτισμένος επάνω στα ερείπια του σπιτιού του Σίμωνα του Κανανίτη, όπου τελέστηκε ο γάμος της Κανά. Νωρίς το μεσημέρι, άφιξη στην περιοχή της λίμνης Τιβεριάδος, απ’ όπου βλέπουμε το όρος των Μακαρισμών. Πρώτος μας σταθμός η Καπερναούμ, όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων.

Ο ναός είναι χτισμένος εκεί όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Ιησούς θεράπευσε τον παράλυτο. Από εκεί επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια πανοραμική θέα της λίμνης Τιβεριάδος. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τον Ιορδάνη ποταμό, στον αυθεντικό τόπο της Βάπτισης του Ιησού για αγιασμό. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΟΡΕΙΝΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΑΣΑΝΤΑ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη Νεκρά Θάλασσα, το χαμηλότερο σημείο της γης, 411 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Λόγω της σύστασης του νερού και της λάσπης, θεωρείτε σημαντικό θεραπευτικό κέντρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ορεινό φρούριο της Μασάντα στο οποίο διατηρούσε τη χειμερινή κατοικία του ο Βασιλιάς Ηρώδης. Θα ανεβούμε το βουνό με τελεφερίκ, για να δούμε τα λουτρά και την αρχαία Συναγωγή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Περιήγηση Πόλης) - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Τελ Αβίβ όπου ακολουθεί περιήγηση. Μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία Γιαμπίν με το Δημαρχείο, το μνημείο του Ολοκαυτώματος και τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της πειροχής, την Carmen. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη Γιάφα (Πράσινος Λόφος) και την αρχαία Ιόππη, που θεωρείτε ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια στον κόσμο.

Εκεί θα επισκεφθούμε τη Γέφυρα των Ευχών, τον Πύργο του Ρολογιού, το Τέμενος της θάλασσας και θα περιπλανηθούμε στις γραφικές συνοικίες του παλιού Τελ Αβίβ. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και μεσημερινανό γεύμα (έξοδα ατομικά) στο τοπικό παζάρι με τα πολλά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για Αθήνα.

ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί εώς 11 ετών
6M / 5NΞενοδοχεία 4* στη Βηθλεέμ23/12/2017550€695€450€
6M / 5NΞενοδοχεία 4* στην Ιερουσαλήμ28/12/2017695€950€595€

 

Ξενοδοχεία• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίων 150€
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως με Alitalia Airlines
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Βηθλέεμ ή στην Ιερουσαλήμ με ημιδιατροφή
 • Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Ξεναγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
 • Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια (Ενημερωθείτε για τις παροχές)
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • ΦΠΑ
 • Φόροι αεροδρομίων (150€ σημερινή τιμή)
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς & αρχαιολογικούς χώρους
 • Το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος, η μετάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ, η είσοδος στο κάστρο Μασάντα.
 • Αχθοφορικά & Φιλοδωρήματα
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ’ άτομο για όλες τις ημέρες.
 • Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς καμία παράλειψη.
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορεί να αλλάξουν έως και δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 • Απαραίτητη ισχύς διαβατηρίου 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης & διαβατήρια νέου τύπου (αυτό ισχύει για τα Ελληνικά διαβατήρια κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να συμβουλεύονται την πρεσβεία τους ή τον πωλητή μας). Ο κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για την έκδοση, την ισχύ, την εγκυρότητα και τη θεώρηση των ταξιδιωτικών εγγράφων που απαιτούνται για την αναχώρηση, διέλευση και παραμονή στις χώρες που περιλαμβάνει το ταξίδι.
 • Σε όλες τις εκδρομές απαιτείται διαβατήριο νέου τύπου (έκδοση μόνο από την αστυνομία) για έλληνες υπηκόους. Πολίτες άλλων χωρών παρακαλούνται να μας δηλώνουν εξ αρχής την υπηκοότητά τους ώστε να τους ενημερώνουμε για τυχόν επιπλέον διατυπώσεις.
Πρόγραμμα

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΒΗΘΛΕΕΜ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - Ξενάγηση στο Ναό της Αναστάσεως
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη και μεταφορά στην Ιερουσαλήμ. Θα ξεκινήσουμε από το Ναό της Αναστάσεως, στο χώρο του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αγία Αποκαθήλωση και θα ανέβουμε τα σκαλιά για να βρεθούμε στο μαρτυρικό Γολγοθά, όπου θα δούμε το κομμάτι του βράχου που βρισκόταν ο σταυρός του Ιησού. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα υπόλοιπα τμήματα του Ναού για να δούμε σημεία με ιδιαίτερη ιστορική και θρησκευτική σημασία, όπως την πρώτη φυλακή του Ιησού, κομμάτι της στήλης που μαστιγώθηκε ο Θεάνθρωπος καθώς και το σπήλαιο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός.

Θα συνεχίσουμε με την οδό του Μαρτυρίου επί της οποίας βρίσκεται το Παραιτώριο, όπου ο Ιησούς δικάστηκε, θα σταθούμε στο προαύλιο όπου βασανίστηκε και επωμίστηκε το σταυρό και θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγ. Άννης, που είναι χτισμένος στα θεμέλια του σπιτιού που γεννήθηκε η Παναγία, όπου σώζεται ακόμη η κρύπτη της γέννησής της. Πολύ κοντά στο Ναό, θα δούμε επίσης την Προβατική Κολυμβήθρα, όπου ο Ιησούς θεράπευσε τον λεπρό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - Μονή Τίμιου Σταυρού - Όρος των Ελαιών
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με ξενάγηση στο Όρος των Ελαιών, για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό πανόραμα της Ιερουσαλήμ. Θα επισκεφθούμε τον κήπο της Γεσθημανής, όπου θα δούμε το σημείο της προδοσίας του Ιησού και το Ναό των Εθνών, όπου διατηρείται ανέπαφος ο βράχος πάνω στον οποίο προσευχήθηκε ο Ιησούς. Επόμενος μας σταθμός ο Τάφος της Παναγίας, όπου και θα προσκυνήσουμε.

Κατόπιν θα μεταφερθούμε στο λόφο της Σιών, όπου θα επισκεφθούμε την κρύπτη που εκοιμήθη η Παναγία στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το Υπερώο, όπου τελέστηκε ο Μυστικός Δείπνος και η Επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος. Θα δούμε επίσης το σημείο όπου πιστεύεται ότι έχει ταφεί ο βασιλιάς Δαυίδ. Επόμενη μας επίσκεψη στη Μονή του Τιμίου Σταυρού, με τα πανέμορφα μωσαϊκά και τις μοναδικές αγιογραφίες. Θα μεταφερθούμε στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ για να περιηγηθούμε με τα πόδια στα γραφικά της λιθόστρωτα στενά και να ξεναγηθούμε στα πλέον ιστορικά σημεία της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - Βηθλέεμ - Ιεριχώ
Πρωινό και ξεκινάμε τη σημερινή μας ημέρα με την ξενάγηση στη Βηθλέεμ. Θα επισκεφθούμε το μεγαλόπρεπο και επιβλητικό Ναό της Γέννησης, όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γέννησης του Ιησού και την Αγία Φάτνη και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά μωσαϊκά και τον εκπληκτικό διάκοσμο. Κατόπιν θα κατεβούμε στο σπήλαιο των Νηπίων, όπου φυλάσσονται τα λείψανα των σφραγισθέντων, από τον Ηρώδη, βρεφών.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Χωριό των Ποιμένων. Εκεί θα ξεναγηθούμε στον Ιερό Ναό των Ποιμένων, που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής του Αγ. Σάββα καθώς και στα ερείπια της παλαιάς εκκλησίας με τα υπέροχα μωσαϊκά και στο σπήλαιο, όπου φυλάσσονται τα λείψανα των ποιμένων. Θα ξεναγηθούμε στη Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό σπήλαιο των Τριών Μάγων.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Ιεριχώ, όπου θα επισκεφθούμε τον Ναό του Προφήτου Ελισαίου και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στη Μονή του Αγ. Γερασίμου, η οποία βρίσκεται κοντά στην πόλη της Ιεριχώ. Κατόπιν, προαιρετικά, μπορούμε να επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, στο οποίο η ανάβαση πραγματοποιείται με τελεφερίκ.

Το Σαραντάριο όρος είναι το σημείο όπου ο Ιησούς δέχθηκε τους πειρασμούς του Εωσφόρου και πρόκειται για ένα μοναδικής, φυσικής ομορφιάς, βουνό. Μπορεί κανείς να επισκεφθεί τη Μονή των Πειρασμών, η οποία είναι λαξευμένη στο βράχο του βουνού και να θαυμάσει την υπέροχη θέα που περιλαμβάνει την Κοιλάδα της Ιεριχώ καθώς και τη Νεκρά Θάλασσα που βρίσκεται νότια της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - Γαλιλαία (Ναζαρέτ / Κάνα / Καπερναούμ / Τιβεριάδα)
Πρωινό και σήμέρα θα ξεναγηθούμε στη βόρεια περιοχή του Ισραήλ. Θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη ξενάγησή μας αρχίζοντας από την περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανέβουμε οδικώς στο όρος Θαβώρ, εκεί που έγινε το θαύμα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρως, όπου προαιρετικά μπορούμε να επισκεφθούμε τη Μονή της Μεταμορφώσεως, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του βουνού, στο σημείο που πιστεύεται ότι τελέστηκε το θαύμα. Μετά το όρος Θαβώρ θα επισκεφθούμε τη Ναζαρέτ, όπου βρίσκεται ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Συνεχίζουμε με την πόλη της Κανά και επισκεπτόμαστε το Ναό του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο οποίος είναι χτισμένος επάνω στα ερείπια του σπιτιού του Σίμωνα του Κανανίτη, όπου τελέστηκε ο γάμος της Κανά. Νωρίς το μεσημέρι, άφιξη στην περιοχή της λίμνης Τιβεριάδος, απ’ όπου βλέπουμε το όρος των Μακαρισμών. Πρώτος μας σταθμός η Καπερναούμ, όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων.

Ο ναός είναι χτισμένος εκεί όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Ιησούς θεράπευσε τον παράλυτο. Από εκεί επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια πανοραμική θέα της λίμνης Τιβεριάδος. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τον Ιορδάνη ποταμό, στον αυθεντικό τόπο της Βάπτισης του Ιησού για αγιασμό. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΟΡΕΙΝΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΑΣΑΝΤΑ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη Νεκρά Θάλασσα, το χαμηλότερο σημείο της γης, 411 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Λόγω της σύστασης του νερού και της λάσπης, θεωρείτε σημαντικό θεραπευτικό κέντρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ορεινό φρούριο της Μασάντα στο οποίο διατηρούσε τη χειμερινή κατοικία του ο Βασιλιάς Ηρώδης. Θα ανεβούμε το βουνό με τελεφερίκ, για να δούμε τα λουτρά και την αρχαία Συναγωγή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Περιήγηση Πόλης) - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Τελ Αβίβ όπου ακολουθεί περιήγηση. Μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία Γιαμπίν με το Δημαρχείο, το μνημείο του Ολοκαυτώματος και τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της πειροχής, την Carmen. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη Γιάφα (Πράσινος Λόφος) και την αρχαία Ιόππη, που θεωρείτε ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια στον κόσμο.

Εκεί θα επισκεφθούμε τη Γέφυρα των Ευχών, τον Πύργο του Ρολογιού, το Τέμενος της θάλασσας και θα περιπλανηθούμε στις γραφικές συνοικίες του παλιού Τελ Αβίβ. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και μεσημερινανό γεύμα (έξοδα ατομικά) στο τοπικό παζάρι με τα πολλά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για Αθήνα.

Τιμοκατάλογος
ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί εώς 11 ετών
6M / 5NΞενοδοχεία 4* στη Βηθλεέμ23/12/2017550€695€450€
6M / 5NΞενοδοχεία 4* στην Ιερουσαλήμ28/12/2017695€950€595€

 

Ξενοδοχεία• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίων 150€
Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως με Alitalia Airlines
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Βηθλέεμ ή στην Ιερουσαλήμ με ημιδιατροφή
 • Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Ξεναγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
 • Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια (Ενημερωθείτε για τις παροχές)
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • ΦΠΑ
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων (150€ σημερινή τιμή)
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς & αρχαιολογικούς χώρους
 • Το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος, η μετάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ, η είσοδος στο κάστρο Μασάντα.
 • Αχθοφορικά & Φιλοδωρήματα
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο
Σημειώσεις
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ’ άτομο για όλες τις ημέρες.
 • Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς καμία παράλειψη.
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορεί να αλλάξουν έως και δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 • Απαραίτητη ισχύς διαβατηρίου 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης & διαβατήρια νέου τύπου (αυτό ισχύει για τα Ελληνικά διαβατήρια κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να συμβουλεύονται την πρεσβεία τους ή τον πωλητή μας). Ο κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για την έκδοση, την ισχύ, την εγκυρότητα και τη θεώρηση των ταξιδιωτικών εγγράφων που απαιτούνται για την αναχώρηση, διέλευση και παραμονή στις χώρες που περιλαμβάνει το ταξίδι.
 • Σε όλες τις εκδρομές απαιτείται διαβατήριο νέου τύπου (έκδοση μόνο από την αστυνομία) για έλληνες υπηκόους. Πολίτες άλλων χωρών παρακαλούνται να μας δηλώνουν εξ αρχής την υπηκοότητά τους ώστε να τους ενημερώνουμε για τυχόν επιπλέον διατυπώσεις.