ΑΠΟ 895€  8 Ημέρες

Πολιτιστικό Πανόραμα Ιορδανίας – Έρημος

Πολιτιστικό Πανόραμα Ιορδανίας - Έρημος : Μάιος - Ιούνιος 2024

Ένας ξεχωριστός προορισμός γεμάτος ιστορικές μνήμες και φυσικά θαύματα που περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Ένα ταξίδι στο χρόνο, που θα περπατήσουμε μαζί στην αρχαία πόλη της Πέτρας …


Ταξίδι Πανόραμα Ιορδανίας... Διακοπές στην Μέση Ανατολή... Ταξίδια στην Ασία!

Επίσης θα περπατήσουμε μαζί .... στη Νεκρά Θάλασσα, στην Μάνταμπα με τον υπέροχο ψηφιδωτό κόσμο που κρύβει εντός της και φυσικά στην αρχαία πόλη Γέρασα που ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Μοναδική και αξέχαστη εμπειρία αποτελεί η διανυκτέρευση στην περίφημη έρημο Wadi Rum, η «Κόκκινη Έρημος» του Λόρενς της Αραβίας. Μια από τις εντυπωσιακότερες ερήμους του πλανήτη, και προστατευμένο Εθνικό Πάρκο, γεμάτο γιγάντια βράχια σε παράξενους σχηματισμούς, πελώριους κατακόκκινους αμμόλοφους!

Ταξίδι στο Πανόραμα Ιορδανίας - Αμμάν - Πέτρα - Γέρασα - Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Μπέιντα - Κεράκ - Ουάντι Ραμ – Άκαμπα - Νεκρά Θάλασσα.

ΑΠΟ 895€  8 Ημέρες
02/05/2024
17/05/2024
07/06/2024

1η ημέρα: Αθήνα - Αμμάν
Αναχώρηση αεροπορικώς για το Αμμάν, την ιστορική πρωτεύουσα με το ζωηρό, σύγχρονο πρόσωπο και τις πολύχρωμες αντιθέσεις. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αμμάν (ξενάγηση πόλης, Γέρασα, κάστρο Αζλούν)
Ραμπάτ Αμμούν, Φιλαδέλφεια, Αμμάν. Η πανάρχαια και συνάμα σύγχρονη πόλη που στις μέρες μας ακούει στο όνομα Αμμάν αποτελεί την αφετηρία της σημερινής μας ξενάγησης. Στην κορυφή της Ακρόπολης, το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, τις Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών μας υπενθυμίζει τις ένδοξες καταβολές του. Από την άλλη μεριά, το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Οντεόν, αλλά και το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ (εξωτερική επίσκεψη) ανήκουν στα νεότερα λαμπρά αξιοθέατα της περιήγησης που πραγματοποιούμε σ’ αυτό. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για τη Γέρασα, γνωστή και ως Πομπηία της Ανατολής.

Ο ιππόδρομος, η μοναδική οβάλ πλατεία, η οδός με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, ο ναός της Αρτέμιδος, αλλά και οι τρεις βυζαντινές εκκλησίες -η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά- δικαιώνουν απόλυτα τον τίτλο της ως η πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης. Κατά την επιστροφή μας για δείπνο και διανυκτέρευση στο Αμμάν, κάνουμε μια στάση στο επιβλητικό κάστρο Αζλούν που δεσπόζει στην πεδιάδα του Ιορδάνη για να θαυμάσουμε το πανόραμα της αραβοϊσλαμικής αρχιτεκτονικής του 12ου αιώνα.

3η ημέρα: Αμμάν - Μάνταμπα - Όρος Νέμπο - Κεράκ - Πέτρα
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τη Μάνταμπα με την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Σ’ αυτήν ο επισκέπτης μπορεί να δει τον πρώτο χάρτη των Αγίων Τόπων! Τα ιερά προσκυνήματα του χριστιανικού κόσμου που βρίσκονται στην επικράτεια Ιορδανίας και Αιγύπτου είναι φιλοτεχνημένα με τα περίτεχνα ψηφιδωτά για τα οποία φημίζονται οι εξαιρετικοί τεχνίτες της πόλης. Η παράδοση αναφέρει πως στο όρος Νέμπο -προς το οποίο συνεχίζουμε-, ο Μωυσής στάθηκε για να ατενίσει την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και τη Νεκρά Θάλασσα. Αναβιώνοντας τη βιβλική σκηνή, στεκόμαστε στο ίδιο σημείο έκθαμβοι.

Η Γη της Επαγγελίας απλώνεται τώρα μπροστά στα μάτια μας ενώνοντας το βιβλικό παρελθόν και το παρόν μέσα στο χρονικό συνεχές. Η παλιά πρωτεύουσα του βιβλικού βασιλείου Μοάμπ και το κάστρο των Μοαβιτών στην πόλη Κεράκ είναι ο επόμενος σταθμός της ξενάγησής μας. Xτισμένο το 1142 στα ερείπια των τειχών που χρονολογούνται από τα χρόνια των Ναβαταίων, το κάστρο μαρτυρά ένδοξες μέρες, αλλά και μια ιστορία απανωτών επιθέσεων και πολιορκιών. Άφιξη στην Πέτρα και τακτοποίηση αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

4η ημέρα: Πέτρα (ξενάγηση) - Μπέιντα - Ουάντι Ραμ
Στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, το χέρι του Θεού και η ανθρώπινη εφευρετικότητα φαίνεται πως ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα που συγκλονίζει σύγκορμο τον επισκέπτη. Τι κι αν η δόξα των Ναβαταίων κράτησε μόλις δυο αιώνες; Στο διάστημα αυτό, ο νομαδικός λαός που έφτασε από τα βάθη της Αραβίας κατάφερε να αφήσει πίσω του ένα απαράμιλλο πολιτιστικό στίγμα με μνημεία που αφηγούνται στον επισκέπτη τον πλούτο καθώς και την εξαισίως υπερβατική αισθητική τους. Ο περίπατος μέσα στο στενό φαράγγι με τα ψηλά βράχια που λέγεται Σικ θα μας αποζημιώσει βγάζοντάς μας μπροστά από το Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ). Το πιο φωτογενές μνημείο της Πέτρας, μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό, δικαιώνοντας κάθε φήμη, αλλά και κάθε «κλικ» της φωτογραφικής μας μηχανής!

Η περιπλάνησή μας στο εσωτερικό Σικ και τον δρόμο των προσόψεων θα μας αποκαλύψει κι άλλα εξαιρετικά μνημεία όπως το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, τη Βασιλική, αλλά και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, ενώ στη ρωμαϊκή πλευρά της πόλης θα θαυμάσουμε την οδό με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. Συνεχίζοντας στη Μπέιντα, τη «Μικρή Πέτρα», περπατάμε κατά μήκος του λαξευμένου φαραγγιού. Μια σειρά κτισμάτων που φυσικά, δεν στερούνται δεξιοτεχνίας, όπως αποθήκες, ταφικά μνημεία, κανάλια νερού, αλλά και δεξαμενές μας αποκαλύπτει πως δεν κέρδισε αδίκως τον ρόλο του πιο σημαντικού προαστίου της Πέτρας. Μόνο αν δει κανείς με τα μάτια του τη ροζ άμμο της ερήμου της Ουάντι Ραμ με τις προϊστορικές πετρογραφίες και τις απίθανες φυσικές αψίδες που η ίδια η φύση δημιούργησε ως μέγας γλύπτης, θα μπορέσει να εξηγήσει το προσωνύμιο που της έχουν δώσει οι βεδουίνοι αποκαλώντας την Κοιλάδα της Σελήνης. Και μπορεί στην περιοχή να έλαβαν χώρα πολλές από τις μάχες ενάντια στους Οθωμανούς κατά τη διάρκεια της Αραβικής Εξέγερσης το 1916, ωστόσο στο μυαλό μας δεν μπορεί να μην έρθει ο Πίτερ Ο’ Τουλ ως Λόρενς της Αραβίας! Δείπνο και διανυκτέρευση μέσα στις σκηνές μας. Πάνω στο προσκέφαλό σας, τ’ αστέρια στον ουρανό της ερήμου κεντούν ένα φωτεινό πέπλο, στήνοντας μια μαγική σύνθεση σε μια νύχτα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

5η ημέρα: Σαφάρι στο Ουάντι Ράμ - Άκαμπα
Μπορεί οι πρώτοι κάτοικοι να έφθασαν στο Ουάντι Ραμ κατά την Παλαιολιθική εποχή με τα πόδια ή σε καραβάνια, όμως εμείς για τις ανάγκες της ταξιδιωτικής αυτής περιπλάνησης θα οδηγηθούμε εκεί με τα σύγχρονα Jeep 4Χ4 (με καρότσα). Στο φαράγγι του Καζάλι θα δούμε αρχαίες πετρογραφίες με δεκάδες κρυπτογραφημένα μηνύματα (γραμμένα τα περισσότερα στα Ναβαταϊκά) να συντηρούν στον χρόνο ανεξίτηλο το μυστήριό τους. Γεμάτο με πολύχρωμη άμμο και βουνά από ψαμμίτη και γρανίτη, σμιλεμένα από τα στοιχεία της φύσης, το Ουάντι Ραμ χαρακτηρίστηκε το 2011 από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Μετά το σαφάρι μας στην έρημο, αναχωρούμε για την Άκαμπα, το κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Νότιας Ιορδανίας που βρίσκεται πάνω στην Ερυθρά θάλασσα. Μια σύντομη περιήγηση της όμορφης παραθαλάσσιας πόλης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Άκαμπα - Βηθανία - Νεκρά θάλασσα
Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε προς τη Βηθανία, πόλη που συνδέεται άρρηκτα με τη ζωή και το θαυματουργό έργο του Ιησού, καθώς και του Ιωάννη του Βαπτιστή. Συνεχίζουμε για τη Νεκρά Θάλασσα, το χαμηλότερο σημείο επιφάνειας της ηπειρωτικής Γης! Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και φυσικά, τη δυνατότητα να κολυμπήσουμε για να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές ιδιότητες του πιο πλούσιου σε περιεκτικότητα άλατος νερού (10 φορές περισσότερο από τον ωκεανό!). Οι ιαματικές ιδιότητες των μετάλλων θα χαρίσουν στο δέρμα σας αποτοξίνωση και ευεξία. Τέλος, ένα χαλαρωτικό μασάζ, ένα χαμάμ ή ένα μοναδικό spa αποτελούν την ξεκούραστη αποφώνηση ενός ταξιδιού που μας έφερε σε επαφή με τον σπάνιο πολιτισμό και την πληθωρική ιστορία της φιλόξενης χώρας. Δείπνο και τελευταία διανυκτέρευση, λίγο πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

7η ημέρα: Νεκρά θάλασσα
Μέρα ελεύθερη όπου θα έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε και να έχετε την εμπειρία από τις ιαματικές ιδιότητες που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση. Χαλαρώσετε κάνοντας χαμάμ ή χαρίζοντας στον εαυτό σας ένα μοναδικό spa! Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Νεκρά θάλασσα - Αμμάν - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση που θα μας μεταφέρει πίσω στην Αθήνα. Τέλος του προγράμματος «Πολιτιστικό Πανόραμα Ιορδανίας & Έρημος».

« Μακρινά – Εξωτικά Ταξίδια : « Πολιτιστικό Πανόραμα Ιορδανίας – Έρημος »

 

ΗμέρεςΞενοδοχεία 4* & 5*ΗμερομηνίεςΔίκλινοΜονόκλινο
8Μ / 7ΝLandmark / Royal 5* Amman
Movenpick 5* Dead Sea
Petra Moon/Panorama 4*
Oryx/Grand 5* Aqaba
Wadi Rum Desert Seasons Camp ή παρόμοια
02/05/2024
17/05/2024
07/06/2024
895 €1345 €

 

Παρατηρήσεις
 • Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
 • Βίζα, Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 495€ – άτομο.
 • Η ροή των ημερήσεων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπετε τίποτα.

 

Περισσότερες προτάσεις για ταξίδια στην Αφρική και την Μέση Ανατολή :  Αίγυπτος,  Ντουμπάι,  Μαρόκο

ROYAL JORDANIAN

Αθήνα – Αμμάν 13:35 - 15:50
Αμμάν – Αθήνα 10:20 - 12:50

 • Πτήσεις με Royal Jordanian.
 • Ξενοδοχεία 5*, 4* (Landmark/ Royal 5* Amman, Movenpick 5* Dead Sea, Petra
  Moon/Panorama 4*, Oryx/ Grand 5* Aqaba, Wadi Rum Desert Seasons Camp) ή παρόμοια.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές, μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων στα όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Βίζα εισόδου στη χώρα για γκρουπ άνω των 5 ατόμων.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις από έμπειρους τοπικούς ξεναγούς.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Έμπειρο αρχηγό / συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Αχθοφορικά και ποτά στην διάρκεια των γευμάτων.
 • Βίζα, Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 495 €.
 • Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά και τοπικοί φόροι 50€, πληρωτέα στον αρχηγό κατά την άφιξη.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ' άτομο για όλες τις ημέρες.
 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράληψη για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.
 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

Η Ιορδανία θα σας εκπλήξει ευχάριστα και αφάνταστα! Είναι ένας ζεστός & φιλόξενος τόπος με τρομερά ιστορικά τοπία καθώς η χώρα είναι πλούσια σε αρχαιολογικό πολιτισμό από την περίοδο της Παλαιολιθικής εποχής.
Η μυθική πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν κατοικείται εδώ και 9.000 χρόνια. Ακόμη και στη Βίβλο γίνεται αναφορά στη συγκεκριμένη πόλη με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν. Στην ακρόπολη θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε αρκετά κατάλοιπα από τα βάθη της ιστορίας. Η Ιορδανία εκτός από τουριστικός είναι και γαστρονομικός προορισμός. Οι γεύσεις, τα αρώματα και οι παραδόσεις θα σας εκπλήξουν.

Πέτρα...Ένα από τα 7 νέα θαύματα του κόσμου. Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και αναμφισβήτητα το στολίδι της Ιορδανίας. Ένα από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς έστω μια φορά  στη ζωή σου!

Η περίφημη έρημος Wadi Rum (η κοιλάδα της Σελήνης) με το εξωπραγματικό σεληνιακό τοπίο είναι ένα μέρος που αξίζει να το περπατήσεις και με το παραπάνω. Η έλλειψη του νερού και ο αέρας έχουν σμιλέψει το χώμα και τα βράχια τόσο περίτεχνα δημιουργώντας ένα ανυπέρβλητο φυσικό θησαυρό!

Το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι συμπληρώνεται με διανυκτέρευση σε σκηνές στην έρημο και με ένα διάλειμμα χαλάρωσης στα Ιαματικά Νερά της Νεκρά Θάλασσας! Μην το χάσετε!

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα - Αμμάν
Αναχώρηση αεροπορικώς για το Αμμάν, την ιστορική πρωτεύουσα με το ζωηρό, σύγχρονο πρόσωπο και τις πολύχρωμες αντιθέσεις. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αμμάν (ξενάγηση πόλης, Γέρασα, κάστρο Αζλούν)
Ραμπάτ Αμμούν, Φιλαδέλφεια, Αμμάν. Η πανάρχαια και συνάμα σύγχρονη πόλη που στις μέρες μας ακούει στο όνομα Αμμάν αποτελεί την αφετηρία της σημερινής μας ξενάγησης. Στην κορυφή της Ακρόπολης, το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, τις Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών μας υπενθυμίζει τις ένδοξες καταβολές του. Από την άλλη μεριά, το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Οντεόν, αλλά και το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ (εξωτερική επίσκεψη) ανήκουν στα νεότερα λαμπρά αξιοθέατα της περιήγησης που πραγματοποιούμε σ’ αυτό. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για τη Γέρασα, γνωστή και ως Πομπηία της Ανατολής.

Ο ιππόδρομος, η μοναδική οβάλ πλατεία, η οδός με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, ο ναός της Αρτέμιδος, αλλά και οι τρεις βυζαντινές εκκλησίες -η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά- δικαιώνουν απόλυτα τον τίτλο της ως η πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης. Κατά την επιστροφή μας για δείπνο και διανυκτέρευση στο Αμμάν, κάνουμε μια στάση στο επιβλητικό κάστρο Αζλούν που δεσπόζει στην πεδιάδα του Ιορδάνη για να θαυμάσουμε το πανόραμα της αραβοϊσλαμικής αρχιτεκτονικής του 12ου αιώνα.

3η ημέρα: Αμμάν - Μάνταμπα - Όρος Νέμπο - Κεράκ - Πέτρα
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τη Μάνταμπα με την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Σ’ αυτήν ο επισκέπτης μπορεί να δει τον πρώτο χάρτη των Αγίων Τόπων! Τα ιερά προσκυνήματα του χριστιανικού κόσμου που βρίσκονται στην επικράτεια Ιορδανίας και Αιγύπτου είναι φιλοτεχνημένα με τα περίτεχνα ψηφιδωτά για τα οποία φημίζονται οι εξαιρετικοί τεχνίτες της πόλης. Η παράδοση αναφέρει πως στο όρος Νέμπο -προς το οποίο συνεχίζουμε-, ο Μωυσής στάθηκε για να ατενίσει την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και τη Νεκρά Θάλασσα. Αναβιώνοντας τη βιβλική σκηνή, στεκόμαστε στο ίδιο σημείο έκθαμβοι.

Η Γη της Επαγγελίας απλώνεται τώρα μπροστά στα μάτια μας ενώνοντας το βιβλικό παρελθόν και το παρόν μέσα στο χρονικό συνεχές. Η παλιά πρωτεύουσα του βιβλικού βασιλείου Μοάμπ και το κάστρο των Μοαβιτών στην πόλη Κεράκ είναι ο επόμενος σταθμός της ξενάγησής μας. Xτισμένο το 1142 στα ερείπια των τειχών που χρονολογούνται από τα χρόνια των Ναβαταίων, το κάστρο μαρτυρά ένδοξες μέρες, αλλά και μια ιστορία απανωτών επιθέσεων και πολιορκιών. Άφιξη στην Πέτρα και τακτοποίηση αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

4η ημέρα: Πέτρα (ξενάγηση) - Μπέιντα - Ουάντι Ραμ
Στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, το χέρι του Θεού και η ανθρώπινη εφευρετικότητα φαίνεται πως ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα που συγκλονίζει σύγκορμο τον επισκέπτη. Τι κι αν η δόξα των Ναβαταίων κράτησε μόλις δυο αιώνες; Στο διάστημα αυτό, ο νομαδικός λαός που έφτασε από τα βάθη της Αραβίας κατάφερε να αφήσει πίσω του ένα απαράμιλλο πολιτιστικό στίγμα με μνημεία που αφηγούνται στον επισκέπτη τον πλούτο καθώς και την εξαισίως υπερβατική αισθητική τους. Ο περίπατος μέσα στο στενό φαράγγι με τα ψηλά βράχια που λέγεται Σικ θα μας αποζημιώσει βγάζοντάς μας μπροστά από το Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ). Το πιο φωτογενές μνημείο της Πέτρας, μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό, δικαιώνοντας κάθε φήμη, αλλά και κάθε «κλικ» της φωτογραφικής μας μηχανής!

Η περιπλάνησή μας στο εσωτερικό Σικ και τον δρόμο των προσόψεων θα μας αποκαλύψει κι άλλα εξαιρετικά μνημεία όπως το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, τη Βασιλική, αλλά και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, ενώ στη ρωμαϊκή πλευρά της πόλης θα θαυμάσουμε την οδό με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. Συνεχίζοντας στη Μπέιντα, τη «Μικρή Πέτρα», περπατάμε κατά μήκος του λαξευμένου φαραγγιού. Μια σειρά κτισμάτων που φυσικά, δεν στερούνται δεξιοτεχνίας, όπως αποθήκες, ταφικά μνημεία, κανάλια νερού, αλλά και δεξαμενές μας αποκαλύπτει πως δεν κέρδισε αδίκως τον ρόλο του πιο σημαντικού προαστίου της Πέτρας. Μόνο αν δει κανείς με τα μάτια του τη ροζ άμμο της ερήμου της Ουάντι Ραμ με τις προϊστορικές πετρογραφίες και τις απίθανες φυσικές αψίδες που η ίδια η φύση δημιούργησε ως μέγας γλύπτης, θα μπορέσει να εξηγήσει το προσωνύμιο που της έχουν δώσει οι βεδουίνοι αποκαλώντας την Κοιλάδα της Σελήνης. Και μπορεί στην περιοχή να έλαβαν χώρα πολλές από τις μάχες ενάντια στους Οθωμανούς κατά τη διάρκεια της Αραβικής Εξέγερσης το 1916, ωστόσο στο μυαλό μας δεν μπορεί να μην έρθει ο Πίτερ Ο’ Τουλ ως Λόρενς της Αραβίας! Δείπνο και διανυκτέρευση μέσα στις σκηνές μας. Πάνω στο προσκέφαλό σας, τ’ αστέρια στον ουρανό της ερήμου κεντούν ένα φωτεινό πέπλο, στήνοντας μια μαγική σύνθεση σε μια νύχτα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

5η ημέρα: Σαφάρι στο Ουάντι Ράμ - Άκαμπα
Μπορεί οι πρώτοι κάτοικοι να έφθασαν στο Ουάντι Ραμ κατά την Παλαιολιθική εποχή με τα πόδια ή σε καραβάνια, όμως εμείς για τις ανάγκες της ταξιδιωτικής αυτής περιπλάνησης θα οδηγηθούμε εκεί με τα σύγχρονα Jeep 4Χ4 (με καρότσα). Στο φαράγγι του Καζάλι θα δούμε αρχαίες πετρογραφίες με δεκάδες κρυπτογραφημένα μηνύματα (γραμμένα τα περισσότερα στα Ναβαταϊκά) να συντηρούν στον χρόνο ανεξίτηλο το μυστήριό τους. Γεμάτο με πολύχρωμη άμμο και βουνά από ψαμμίτη και γρανίτη, σμιλεμένα από τα στοιχεία της φύσης, το Ουάντι Ραμ χαρακτηρίστηκε το 2011 από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Μετά το σαφάρι μας στην έρημο, αναχωρούμε για την Άκαμπα, το κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Νότιας Ιορδανίας που βρίσκεται πάνω στην Ερυθρά θάλασσα. Μια σύντομη περιήγηση της όμορφης παραθαλάσσιας πόλης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Άκαμπα - Βηθανία - Νεκρά θάλασσα
Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε προς τη Βηθανία, πόλη που συνδέεται άρρηκτα με τη ζωή και το θαυματουργό έργο του Ιησού, καθώς και του Ιωάννη του Βαπτιστή. Συνεχίζουμε για τη Νεκρά Θάλασσα, το χαμηλότερο σημείο επιφάνειας της ηπειρωτικής Γης! Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και φυσικά, τη δυνατότητα να κολυμπήσουμε για να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές ιδιότητες του πιο πλούσιου σε περιεκτικότητα άλατος νερού (10 φορές περισσότερο από τον ωκεανό!). Οι ιαματικές ιδιότητες των μετάλλων θα χαρίσουν στο δέρμα σας αποτοξίνωση και ευεξία. Τέλος, ένα χαλαρωτικό μασάζ, ένα χαμάμ ή ένα μοναδικό spa αποτελούν την ξεκούραστη αποφώνηση ενός ταξιδιού που μας έφερε σε επαφή με τον σπάνιο πολιτισμό και την πληθωρική ιστορία της φιλόξενης χώρας. Δείπνο και τελευταία διανυκτέρευση, λίγο πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

7η ημέρα: Νεκρά θάλασσα
Μέρα ελεύθερη όπου θα έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε και να έχετε την εμπειρία από τις ιαματικές ιδιότητες που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση. Χαλαρώσετε κάνοντας χαμάμ ή χαρίζοντας στον εαυτό σας ένα μοναδικό spa! Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Νεκρά θάλασσα - Αμμάν - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση που θα μας μεταφέρει πίσω στην Αθήνα. Τέλος του προγράμματος «Πολιτιστικό Πανόραμα Ιορδανίας & Έρημος».

Τιμοκατάλογος

« Μακρινά – Εξωτικά Ταξίδια : « Πολιτιστικό Πανόραμα Ιορδανίας – Έρημος »

 

ΗμέρεςΞενοδοχεία 4* & 5*ΗμερομηνίεςΔίκλινοΜονόκλινο
8Μ / 7ΝLandmark / Royal 5* Amman
Movenpick 5* Dead Sea
Petra Moon/Panorama 4*
Oryx/Grand 5* Aqaba
Wadi Rum Desert Seasons Camp ή παρόμοια
02/05/2024
17/05/2024
07/06/2024
895 €1345 €

 

Παρατηρήσεις
 • Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
 • Βίζα, Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 495€ – άτομο.
 • Η ροή των ημερήσεων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπετε τίποτα.

 

Περισσότερες προτάσεις για ταξίδια στην Αφρική και την Μέση Ανατολή :  Αίγυπτος,  Ντουμπάι,  Μαρόκο

Πτήσεις

ROYAL JORDANIAN

Αθήνα – Αμμάν 13:35 - 15:50
Αμμάν – Αθήνα 10:20 - 12:50

Περιλαμβάνονται
 • Πτήσεις με Royal Jordanian.
 • Ξενοδοχεία 5*, 4* (Landmark/ Royal 5* Amman, Movenpick 5* Dead Sea, Petra
  Moon/Panorama 4*, Oryx/ Grand 5* Aqaba, Wadi Rum Desert Seasons Camp) ή παρόμοια.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές, μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων στα όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Βίζα εισόδου στη χώρα για γκρουπ άνω των 5 ατόμων.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις από έμπειρους τοπικούς ξεναγούς.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Έμπειρο αρχηγό / συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Αχθοφορικά και ποτά στην διάρκεια των γευμάτων.
 • Βίζα, Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 495 €.
 • Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά και τοπικοί φόροι 50€, πληρωτέα στον αρχηγό κατά την άφιξη.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ' άτομο για όλες τις ημέρες.
 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράληψη για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.
 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
Πληροφορίες για τον προορισμό

Η Ιορδανία θα σας εκπλήξει ευχάριστα και αφάνταστα! Είναι ένας ζεστός & φιλόξενος τόπος με τρομερά ιστορικά τοπία καθώς η χώρα είναι πλούσια σε αρχαιολογικό πολιτισμό από την περίοδο της Παλαιολιθικής εποχής.
Η μυθική πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν κατοικείται εδώ και 9.000 χρόνια. Ακόμη και στη Βίβλο γίνεται αναφορά στη συγκεκριμένη πόλη με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν. Στην ακρόπολη θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε αρκετά κατάλοιπα από τα βάθη της ιστορίας. Η Ιορδανία εκτός από τουριστικός είναι και γαστρονομικός προορισμός. Οι γεύσεις, τα αρώματα και οι παραδόσεις θα σας εκπλήξουν.

Πέτρα...Ένα από τα 7 νέα θαύματα του κόσμου. Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και αναμφισβήτητα το στολίδι της Ιορδανίας. Ένα από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς έστω μια φορά  στη ζωή σου!

Η περίφημη έρημος Wadi Rum (η κοιλάδα της Σελήνης) με το εξωπραγματικό σεληνιακό τοπίο είναι ένα μέρος που αξίζει να το περπατήσεις και με το παραπάνω. Η έλλειψη του νερού και ο αέρας έχουν σμιλέψει το χώμα και τα βράχια τόσο περίτεχνα δημιουργώντας ένα ανυπέρβλητο φυσικό θησαυρό!

Το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι συμπληρώνεται με διανυκτέρευση σε σκηνές στην έρημο και με ένα διάλειμμα χαλάρωσης στα Ιαματικά Νερά της Νεκρά Θάλασσας! Μην το χάσετε!