Πανόραμα Μαρόκου & Νότος

Πανόραμα Μαρόκου: Μάρτιος - Ιούνιος 2019

10 Ημέρες

Πανόραμα Μαρόκου & Νότος

Πανόραμα Μαρόκου: Μάρτιος - Ιούνιος 2019

Μαρόκο… Ένα μωσαϊκό χρωμάτων, τοπίων και πολιτιστικής κληρονομιάς, θα το ανακαλύψετε εδώ, σε μια αραβική – μουσουλμανική χώρα της Βόρειας Αφρικής.


 


Μακρινά - Εξωτικά Ταξίδια Μαρόκο

Μαρόκο - Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ - Μεκνές - Φεζ - Ερφούντ - Μερζούγκα - Ουαρζαζάτ - Μαρακές - Εσσαουίρα

Ένα κομμάτι της Αφρικανικής γης μεταξύ της Μεσογείου και του Ατλαντικού, καταλαμβάνει το βορειοδυτικό άκρο της ηπείρου. Εδώ η οροσειρά του Άτλαντα σημαίνει τα Ανατολικά σύνορά του και η μυστηριακή Σαχάρα, γεμάτη οάσεις, ορίζει τα νότιά του.

Θα συναντήσετε δείγματα, παλαιά και σύγχρονα, αυτού του κόσμου όπως ιερές αυτοκρατορικές πόλεις, υπέροχα τεμένη μοναδικής αρχιτεκτονικής, απροσπέλαστα φρούρια, οικισμούς οάσεων καθώς και φυσικές ομορφιές που μας εντυπωσιάζουν και μας γεμίζουν ως επισκέπτες με υπέροχα χρώματα. Λαμπερά πρόσωπα, χαμογελαστά παιδιά, φιλόξενοι άνθρωποι και ευωδιαστά αρώματα, μας αφήνουν μια γλυκιά γεύση.

Είναι μια πολύχρωμη χώρα, με μοντέρνες αλλά και μεσαιωνικές πόλεις, ψηλά βουνά αλλά και απέραντη έρημο και παραλίες, δαιδαλώδη παζάρια, αλλά και ήρεμες γωνιές. Το χώμα, τα σπίτια, τα χαλιά, τα υφάσματα αλλά και τα κάθε λογής χειροτεχνήματα των κατοίκων συνθέτουν το πιο φανταχτερό μωσαϊκό που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια χώρα. Ένα ταξίδι που θα «ξυπνήσει» όλες σας τις αισθήσεις! Χρώματα, αρώματα, γεύσεις και εικόνες, θα σας κατακλύσουν και θα εντυπωθούν για πάντα στο μυαλό σας.

Πρόγραμμα

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Καζαμπλάνκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Μετά την άφιξή μας και την παραλαβή των αποσκευών μας, θα συναντήσουμε τον αρχηγό μας και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην Καζαμπλάνκα, την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου.

Θα επισκεφθούμε την Κεντρική αγορά, την Πλατεία Μωχάμετ του 5ου, τη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης με τη Γαλλική Πρεσβεία, το Δημαρχείο και την Υπερνομαρχία, την Πλατεία των Ηνωμένων Εθνών και θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό. Θα συνεχίσουμε με το Τζαμί του Χασάν του 2ου (εξωτερικά), ένα από τα μεγαλύτερα τζαμία του Ισλαμικού κόσμου και θα τελειώσουμε με μια περιήγηση στην πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκόλφ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση (Πανόραμα Μαρόκου & Νότος).

2η Ημέρα: ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΡΑΜΠΑΤ (90χλμ) - ΤΑΓΓΕΡΗ (250 χλμ)
Πρόγευμα και ακολούθως αναχώρηση για το Ραμπάτ, που απέχει 95 χιλιόμετρα. Θα επισκεφθούμε το παλάτι του Βασιλιά Χασάν του Β’, το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ του 5ου, τον Πύργο του Χασάν και την κάσμπα Ουιντάια. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη θρυλική Ταγγέρη, μια από τις σπουδαιότερες πόλεις και λιμένες του Μαρόκου με πληθυσμό περίπου 670.000 κατοίκων. Βρίσκεται στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, στα δυτικά του στενού του Γιβραλτάρ και κατοικήθηκε απο τους Φοίνικες, τους Ρωμαίους, τους Άραβες καθώς και τους Πορτογάλους, Ισπανούς, Βρετανούς και Γάλλους. Άφιξη και ξενάγηση στο κάστρο και τα σουκς της Ταγγέρης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση (Πανόραμα Μαρόκου & Νότος).

3η Ημέρα: ΤΑΓΓΕΡΗ - ΣΕΦΣΑΟΥΕΝ (110 χλμ) - ΜΕΚΝΕΣ (300 χλμ) - ΦΕΖ (70 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Σεφσαουεν ή αλλιώς το Μπλε Χωριό, όπως ονομάζεται, μιας που όλα τα σπίτια έχουν μπλέ απόχρωση. Επόμενή μας στάση, η παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Άφιξη και μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως «πλατεία της καταστροφής», θα γνωρίσουμε εξωτερικά, το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, με τη μεγαλόπρεπη πύλη Μπάμπ Ελ Μανσούρ και τα τείχη της πόλης. Αναχώρηση για την αυτοκράτειρα των πόλεων, τη Φεζ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση (Πανόραμα Μαρόκου & Νότος).

4η Ημέρα: ΦΕΖ
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την ξενάγησή μας στη Μέκκα του Μαρόκου, μιας και πρόκειται για την κατ’ εξοχήν ιερή πόλη της χώρας. Θεμελιώθηκε το 791 μ.Χ. από τον Μουλά Ιντρίς τον 1°, τον ιερό άντρα του Μαρόκου. Ξεκινάμε την περιπλάνησή μας από το ανάκτορο των Μερινιδών, τη δυναστεία που προσέδωσε αίγλη και κύρος στη Φεζ. Είναι το παλαιότερο ανάκτορο του Μαρόκου και καλύπτει μια επιφάνεια 800ων εκταρίων. Η επίσκεψη γίνεται μόνο εξωτερικά.

Συνεχίζουμε με την Εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, μια από τις ωραιότερες και τις πλουσιότερες της χώρας και καταλήγουμε στη Μεντίνα, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Πρόκειται για έναν πραγματικό λαβύρινθο με 9.202 σοκάκια, μέσα στον οποίο θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, έδρα του μουσουλμανικού Πανεπιστημίου της Φέζ, που ιδρύθηκε στο 10ο αιώνα και είναι ίσως το παλαιότερο του κόσμου, το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς του 2ου (εξωτερικά) και τη μεδρέσα Μπου Ινανία.

Μέσα στη Mεδίνα, εφόσον υπάρχει χρόνος, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και τα βυρσοδεψεία, που λειτουργούν ακόμα με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείο Μπαταα. Τελειώνουμε την ξενάγησή μας με τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερινιδών. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση (Πανόραμα Μαρόκου & Νότος).

5η Ημέρα: ΦΕΖ - ΙΦΡΑΝ - ΜΙΝΤΕΛΤ - ΕΡΡΑΣΙΝΤΙΑ - ΕΡΦΟΥΝΤ (410χλμ)
Μετά το πρωϊνό μας, αφήνουμε πίσω μας τη Φεζ και αρχίζουμε την ανάβασή μας στο Μέσο Άτλαντα, για να καταλήξουμε αργά το απόγευμα στην Ερφούντ. Στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε στα ορεινά χωριά του Άτλαντα, όπως το Ιφράν, που θεμελιώθηκε από τους Γάλλους το 1929, για να γίνει σταθμός αναψυχής για τις οικογένειές τους, το Μιντέλτ, μεγάλο γεωργικό κέντρο και την Ερρασιντία, απ’ όπου αρχίζουν οι μεγάλες οάσεις του μαροκινού νότου. Με την άφιξή μας στην Ερφούντ, θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση (Πανόραμα Μαρόκου & Νότος).

6η Ημέρα: ΕΡΦΟΥΝΤ & εκδρομή στη Μερζούγκα με jeep 4×4 - ΤΙΝΕΡΧΙΡ - ΕΛ ΚΕΛΛΑΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΝΤΑΝΤΕΣ - ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ (310 χλμ)
Το ξύπνημά μας σήμερα θα είναι πολύ πρωϊνό, μιας και πρόκειται να βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία! Με ειδικά διαμορφωμένα jeep 4×4, θα αναχωρήσουμε για τους αμμόλοφους της Μερζούγκα, απ’ όπου θα απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου. Το θέαμα κόβει πραγματικά την ανάσα, μιας και η κόκκινη άμμος της ερήμου μοιάζει πυρπολημένη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, πρωινό και αναχώρηση για την Ουαρζαζάτ. Στη διαδρομή μας θα διασχίσουμε εντυπωσιακές οάσεις. Θα περάσουμε από την πόλη Τινεχρίρ, που κατοικείται ως επί το πλείστον από Αμαζίνγκ, δηλαδή αυτόχθονες βερβέρους.

Η διαδρομή μας ονομάζεται και «διαδρομή με τις χίλιες κάσμπες», γιατί όλα τα χωριά από τα οποία περνάμε είναι μικρές κάσμπες, δηλαδή περιτειχισμένες μικρές πόλεις. Περνάμε και από την Ελ Κελάα Μ’Γκούνα, ή αλλιώς πόλη των ρόδων, όπου βρίσκονται και όλες οι φυτείες τριαντάφυλλων. Καταλήγουμε στην Ουαρζαζάτ την «Πύλη της ερήμου», η οποία αποτελούσε παλιά οχυρό των Γάλλων Λεγεωνάριων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην κοιλάδα Ντάντες ή στην περιοχή της Ουαρζαζάτ, δείπνο και διανυκτέρευση (Πανόραμα Μαρόκου & Νότος).

7η Ημέρα: ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ/ΚΟΙΛΑΔΑ ΝΤΑΝΤΕΣ  - ΜΑΡΑΚΕΣ(210 χλμ)
Πρωινό και ημέρα ξενάγησης στην Ουαρζαζάτ. Η πόλη είναι το προπύργιο της ερήμου και διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου, τις οποίες και θα επισκεφθούμε. Η κάσμπα Ταουρίτ, πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι, ο οποίος απέκτησε μεγάλο πλούτο από τη συνεργασία του με τους Γάλλους. Έχει αναστηλωθεί σχετικά πρόσφατα και η επίσκεψη μέσα στους εσωτερικούς της χώρους, θα σας συναρπάσει.

Η δεύτερη κάσμπα, η Άϊτ Μπενχάντου απέχει 30 χλμ. από την Ουαρζαζάτ και είναι πραγματικά μοναδική. Έχει χαρακτηριστεί από την Unesco Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά λόγω της θέσης της και της γραφικότητάς της έχει συχνά χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό κινηματογραφικών γυρισμάτων. Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Μαρακές μέσω του Μεγάλου Άτλαντα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση (Πανόραμα Μαρόκου & Νότος).

8η Ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ
Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές, που είναι γνωστό και ως «Κόκκινη Πόλη». Θα ξεκινήσουμε από το Τζαμί της Κουτούμπια, το οποίο βλέπουμε εξωτερικά μιας και δεν επιτρέπεται η επίσκεψη στους μη μουσουλμάνους. Ο μιναρές του τζαμιού αποτελεί το σύμβολο του Μαρακές.

Θα συνεχίσουμε με το παλάτι Ελ Μπαχία, δηλαδή το παλάτι της ευνοούμενης, που έχει κτιστεί προς τα τέλη του 19ου αιώνα και το Μουσείο Νταρ Σι Σαίντ, ένα πανέμορφο ανάκτορο που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία και όχι μόνο. Συνεχίζουμε με τη φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων». Σύμφωνα με την ΟΥΝΕΣΚΟ η πλατεία αποτελεί αριστούργημα προφορικής και ανέπαφης παγκόσμιας κληρονομιάς. Είναι σύμβολο του Μαρακές και είναι εκεί όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι - εστιατόρια, οι γητευτές φιδιών, οι παραμυθάδες και οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες γωνιές των σουκς.

Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους του Μαζορέλ, ένα είδος παράδεισου σε μινιατούρα που σήμερα αποτελούν ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Για το βράδυ, θα απολαύσουμε το φολκλορικό show FANTASIA. Διανυκτέρευση (Πανόραμα Μαρόκου & Νότος).

9η Ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ - ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ - ΜΑΡΡΑΚΕΣ
Πρωινό και στη συνέχεια θα επισκευθούμε την Εσσαουίρα, που βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού. Απέχει από το Μαρρακές 175 χλμ. και είναι η πιο ονομαστή από τις παραθαλάσσιες πόλεις του Μαρόκου. Με τα υπέροχα οχυρά της, τους μεγαλόπρεπους πέτρινους πύργους και έναν λαβύρινθο για μεντίνα, η πόλη που είναι ντυμένη στα λευκά και τα μπλε, αποτελεί σημαντικό κέντρο της μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ανεβείτε στο κάστρο και απολάυστε την μαγευτική θέα, περπατήστε κατά μήκος του ωκεανού και ακούστε το τιτίβισμα των γλάρων... Η Εσσαουίρα φιλοξενεί το φεστιβάλ μουσικής Γκλάουϊ και μιας και οι άνεμοι αλιζέϊ που έρχονται από τον ωκεανό φυσσούν όλο τον χρόνο, είναι ο παράδεισος των απανταχού σέρφερ. Η πόλη σίγουρα θα σας αφήσει όμορφες εικόνες. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση (Πανόραμα Μαρόκου & Νότος). 

10η Ημέρα: MΑΡΑΚΕΣ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ (245 χλμ) - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Θα πρέπει να αφήσουμε τα δωμάτια μέχρι της 12:00 το μεσημέρι. Σε περίπτωση που τα θέλετε μέχρι αργά το απόγευμα θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό των 50 €. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα. Άφιξη τα ξημερώματα της 11ης Μέρας. Τέλος εκδρομής Πανόραμα Μαρόκου & Νότος.

Τιμοκατάλογος
ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔιατροφήΔίκλινοΜονόκλινο
10Μ / 9ΝΞενοδοχεία 4* Sup ή 5*08/03/2019
22/03/2019
Ημιδιατροφή960 €+330 €
Κάθε Πέμπτη
16/04-30/06
Ημιδιατροφή καθημερινά
εκτός της 1ης ημέρας
1175 €1525 €

 

Ξενοδοχεία
 • Οι ανωτέρω τιμές είναι ειδικές τιμές και ισχύουν για τις 10 πρώτες συμμετοχές.
 • Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
 • Φόροι αεροδρομίων 365 € (Μάρτιος)
 • Φόροι αεροδρομίων 200 € (Απρίλιος-Ιούνιος)
Πτήσεις

Μάρτιος
ΑΘΗΝΑ ΡΩΜΗ 05:55 - 07:00
ΡΩΜΗ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ 13:20 - 15:35
ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ ΡΩΜΗ 16:25 - 20:30
ΡΩΜΗ ΑΘΗΝΑ 21:50 - #00:45

 

Απρίλιος - Ιούνιος
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ 21.10 00.20
ΜΑΡΑΚΕΣ – ΑΘΗΝΑ 01.10 07.25

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με Alitalia ή Aegean Airlines.
 • Διαμονή και διατροφή όπως αναφέρονται στο σχετικό τιμοκατάλογο.
 • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
 • Ξεναγήσεις/εκδρομές όπως αναφέρονται ανωτέρω.
 • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός.
 • Τοπικοί ξεναγοί & Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου.
 • Είσοδοι σε μουσεία/μνημεία.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλεια (ενημερωθείτε για τις παροχές).
 • Ενημερωτικά έντυπα.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων 365€ ή 200€.
 • Αχθοφορικά & Φιλοδωρήματα (30€ υποχρεωτική καταβολή με την άφιξή σας).
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις

 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ' άτομο για όλες τις ημέρες.
 • Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς καμία παράλειψη.
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορεί να αλλάξουν έως και δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 • Απαραίτητη ισχύς διαβατηρίου 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης & διαβατήρια νέου τύπου (αυτό ισχύει για τα Ελληνικά διαβατήρια κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να συμβουλεύονται την πρεσβεία τους ή τον πωλητή μας). Ο κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για την έκδοση, την ισχύ, την εγκυρότητα και τη θεώρηση των ταξιδιωτικών εγγράφων που απαιτούνται για την αναχώρηση, διέλευση και παραμονή στις χώρες που περιλαμβάνει το ταξίδι. Τυχόν βοήθεια στην έκδοση των προαναφερθέντων ταξιδιωτικών εγγράφων ή θεωρήσεων δε σημαίνει την ευθύνη και την υποχρέωση της εταιρείας για την απόκτηση τους.
 • Όλες οι τιμές του τιμοκαταλόγου αναφέρονται σε standard δωμάτια στα ξενοδοχεία. Για δωμάτια ανώτερων κατηγοριών ή με διαφόρων τύπων θέα υπάρχει επιβάρυνση.
 • Όλα τα ονόματα των ξενοδοχείων που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ. Διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε παρόμοια ή εφάμιλλα ξενοδοχεία της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας σε κάθε αναχώρηση. Τυχόν τέτοια τροποποίηση δεν αποτελεί αιτία ακύρωσης και θα επιφέρει την αντίστοιχη χρέωση ακυρωτικών εξόδων. Τα ξενοδοχεία που εν τέλει θα χρησιμοποιηθούν σε κάθε αναχώρηση θα ανακοινώνονται στο τελικό ενημερωτικό το οποίο θα αποστέλεται το αργότερο 4 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι σε όλες τις εκδρομές δίκλινα με προσθήκη τρίτου πρόσθετου κρεβατιού και καλό θα είναι να μην επιλέγονται από 3 ενήλικες.
 • Ρωτήστε μας για τις παιδικές εκπτώσεις (1-12 ετών) σε τρίκλινα δωμάτια.

08/03/2019
22/03/2019
Απρίλιος - Ιούνιος
Κάθε Πέμπτη

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με