Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο, αυτή τη χρονική περίοδο.

Επικοινωνήστε με τους πωλητές μας, ώστε να σας προτείνουν μία εναλλακτική πρόταση.

Βουκουρέστι – Ρουμανία

Βουκουρέστι - Ρουμανία : Πάσχα 2019

6 Hμέρες

Βουκουρέστι – Ρουμανία

Βουκουρέστι - Ρουμανία : Πάσχα 2019

Πρωτεύουσα – πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο της Ρουμανίας – το Βουκουρέστι, τα τελευταία χρόνια φιγουράρει στις λίστες των ανερχόμενων τουριστικών προορισμών και όχι άδικα, αφού πρόκειται για μια πόλη με εντυπωσιακά κτήρια, τεράστια πάρκα και πεδιάδες που εκτείνονται ανάμεσα στους πρόποδες των Καρπαθίων και του Δούναβη. Ένα ταξίδι στη Βαλκανική κουλτούρα που αξίζει να δείτε!


Πασχαλινά Πακέτα

Εκδρομή στο Βουκουρέστι... Διακοπές στο Βουκουρέστι... Ταξίδι για το Βουκουρέστι!

«Το μικρό Παρίσι της Ανατολής» αναπνέει πλέον «ευρωπαϊκό αέρα», με αναπαλαιωμένα κτήρια που στολίζουν το ιστορικό κέντρο του, μνημεία, ωραίες γειτονιές και έντονη νυχτερινή ζωή. Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας συνεχίζει να ξεχωρίζει, παρουσιάζοντας το ιστορικό παρελθόν της με μία σύγχρονη ταυτότητα. Όσο περισσότερο εξερευνήσει κανείς μία από τις πολλά υποσχόμενες πρωτεύουσες θα ανακαλύψει όλο και περισσότερες γοητείες. Υπάρχουν αρχαϊκά αστικά πάρκα, εξαιρετικά μουσεία και λιτά αλλά γοητευτικά δρομάκια στην Old Town. Βιβλιοπωλεία, θέατρα, εστιατόρια και καφέ προσθέτουν ένα επιπλέον ενδιαφέρον στον κάθε επισκέπτη.

Το Βουκουρέστι περιβάλλεται από όμορφα πάρκα και λίμνες. Επισκεφθείτε το καλύτερο βιβλιοπωλείο της Ευρώπης... Μέσα σε ένα όμορφα ανακαινισμένο κτήριο του 19ου αιώνα, το Carturesti Carusel θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία στον κόσμο. Σεργιανίστε τη λεωφόρο Calea Victoriei με την αύρα του μεγαλοπρεπούς παρελθόντος χάρη στο πανέμορφο ωδείο Athenaeum ή στην Αψίδα του Θριάμβου. Υπάρχουν επίσης και άλλα Belle Epoque κτήρια όπως το Muzeul National de Arta al Romaniei και το Muzeul National George Enescu. Άλλη σημαντική λεωφόρος, η Soseaua Kiseleff, που θα σας φέρει στο εύπορο Βόρειο Βουκουρέστι και το πανέμορφο πάρκο Herastrau. Το Κοινοβούλιο είναι από εκείνα τα κτήρια που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο, καθώς απαλλοτριώθηκε το 1/6 της πόλης, προκειμένου να κατασκευαστεί! Η μεσαιωνική συνοικία Lipscani διασώθηκε μέχρι σήμερα σχεδόν από θαύμα, ενώ τα όμορφα μπαράκια και τα μοντέρνα μαγαζιά στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια μαγνητίζουν τη μποέμ νεολαία της πόλης.

Μία εξαιρετικά οικονομική και απροσδόκητα όμορφη και αναπτυσσόμενη πόλη, με σταθερή εξέλιξη και ιδιαίτερα μεγάλο πλούτο αξιοθέατων, σας περιμένει να τη γνωρίσετε...

Πρόγραμμα

1η μέρα: Aθήνα - Βουκουρέστι - Παλάτι Πέλες - Μοναστήρι Σινάια
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και με απευθείας πτήση πετάμε για Βουκουρέστι, το μικρό «Παρίσι των Βαλκανίων». Άφιξη στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου και αναχώρηση για την περιοχή των Καρπαθίων και την Σινάια. Eπίσκεψη στο παλάτι Πέλες ένα αναγεννησιακό στολίδι που αποτελούσε τη θερινή κατοικία του Βασιλιά Καρόλου και στο μοναστήρι στη Σινάια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μπρασόβ - πύργος Δράκουλα - Βουκουρέστι
Πρωινό και αναχώρηση για τα Καρπάθια και το Φρούριο Μπράν, γνωστό και ως «Πύργος του Δράκουλα» λόγω της ομώνυμης ιστορίας τρόμου και τα υπαίθρια μαγαζάκια δίπλα του για αγορά σουβενίρ σχετικά με τον περίφημο μύθο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Στην πόλη είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί, κάνοντάς την, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτήριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης.

Στη συνέχεια θα απολαύσουμε γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο στο Μπρασόβ. Ακολούθως αναχώρηση για το Βουκουρέστι, το «Παρίσι της Ανατολής». Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα : Βoυκουρέστι
Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται σαν μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες και τα επιβλητικά δημόσια κτήρια, τα πάρκα, τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα παλιά σπίτια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Μουσείο του Χωριού, στο πάρκο Χεραστράου. Είναι μια εξαιρετική σύνθεση της αγροτικής αρχιτεκτονικής και των μορφών της λαϊκής τέχνης της Poυμαvίας. Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο και άλλα αξιοθέατα που εντυπωσιάζoυν.

Στη συνέχεια με την συνοδεία του αρχηγού μας θα εξερευνήσουμε την πανέμορφη πόλη. Θα ξεκινήσουμε με το εντυπωσιακό χάνι του Μανούκ χτισμένο το 1808 για να φιλοξενεί τους εμπόρους που έρχονταν στην πόλη. Συνεχίζουμε με την Εκκλησία της Σταυροπόλεως μια μικρή εκκλησία που ξεχωρίζει για την ομορφιά της και την απλότητα της. Χτίστηκε το 1724, κατά την εποχή της κυριαρχίας του Φαναρίοτη βασιλιά Νικόλαου Μαυροκορδάτου, από τον Έλληνα μοναχό και αρχιμανδρίτη Ιωάννη Στρατονικέα. Η αρχιτεκτονική είναι επηρεασμένη από Οθωμανικά, δυτικά και τοπικά Ρουμανικά στοιχεία. Το εσωτερικό είναι εντυπωσιακό με ξύλινα και πέτρινα γλυπτά, πίνακες και τοιχογραφίες. Ανήκει στο ομώνυμο μοναστήρι του Σταυροπόλεως όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχει μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη με περισσότερα από 8.000 βιβλία.

Ακολουθεί το Ρουμανικό Αθήναιον ένα περίκομψο, καλυμμένο με θόλο, κυκλικό κτήριο που στεγάζει το μέγαρο μουσικής από τα διασημότερα αξιοθέατα του Βουκουρεστίου. Άνοιξε το 1888 και έκτοτε αποτελεί το σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι στην Πλατεία Επανάστασης στο κέντρο της πόλης που φτιάχτηκε το 1937. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν συλλογές από μεσαιωνική και μοντέρνα Ρουμανική τέχνη όπως επίσης και διεθνείς συλλογές της βασιλικής οικογένειας. Το κτήριο υπέστη σοβαρές ζημίες κατά την διάρκεια της επανάστασης το 1989 και πέρασαν περίπου 10 χρόνια για να ξανανοίξει της πύλες του στο κοινό. Την Kretzulescu Εκκλησία μια Ανατολική Ορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο του Βουκουρεστίου με πολύ εντυπωσιακές αγιογραφίες. Καταλήγουμε στην περιοχή με τα ιστορικά καφέ της παλιάς πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Βoυκουρέστι - (ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ)
Πρωινό και ελεύθερη μέρα ή προαιρετική εκδρομή στην Κωστάντζα, στα όμορφα τοπία των ρουμάνικων ακτών της Μαύρης Θάλασσας. Περιήγηση - ξενάγηση της ιστορικής πόλης. Θα δούμε το Λιμάνι, το Καζίνο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου και Παύλου, το Άγαλμα του Οβιδίου, το τζαμί του Μεγάλου Μαχμούτ και το Ιστορικό - Αρχαιολογικό Μουσείο. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βoυκουρέστι (ελευθερη μέρα)
Πρωινό και όλη η μέρα στη διάθεσή σας για να αποχαιρετήσετε την πανέμορφη πόλη. να κάνετε τις αγορές σας στα επώνυμα εμπορικά καταστήματα της Calea Victorei ή να περιπλανηθείτε στην παλιά πόλη (εμπορική γειτονιά με παλιά κτήρια του 17ου αιώνα). Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο σπα της Ευρώπης που μοιάζει με τροπικό νησί. Ο παράδεισος αυτός είναι αληθινός και βρίσκεται στην Ρουμανία, στην καρδιά του Βουκουρεστίου. Πρόκειται για το Therme Bucharest Park, που άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του 2016 και είναι ένα πάρκο ευεξίας, χαλάρωσης και διασκέδασης 30.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βασίζεται στα ιαματικά νερά της περιοχής Balotesti. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Βουκουρέστι - Αθήνα
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή στην Αθήνα. Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί καμία επίσκεψη. Τέλος εκδρομής Βουκουρέστι - Ρουμανία.

Τιμοκατάλογος
ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
6Μ / 5ΝSINAIA PALACE 4*
INTERNATIONAL 4*
26/04/2019
30/04/2019
495€635€Κατόπιν ζήτησης

 

Ξενοδοχεία• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίων 150€
Πτήσεις

A3 960 ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 08:25 - 10:00
A3 961 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ 10:40 - 12:15

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά Εισιτήρια οικονομικής θέσης με Aegean Airlines.
 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο SINAIA PALACE 4* με ημιδιατροφή στη Σινάια.
 • 1 γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο στο Μπρασόβ.
 • 4 διανυκτερεύσεις & 3 δείπνα στο κεντρικό ξενοδοχείο INTERNATIONAL 4* ή παρόμοιο στο Βουκουρέστι.
 • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ελληνόφωνος ξεναγός.
 • Ασφάλεια Αστικής - Επαγγελματικής ευθύνης.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων 150€.
 • Είσοδοι σε Μουσεία, Ανάκτορα, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κ.λ.π.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Σημειώσεις

 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του, χωρίς καμία παράλειψη.
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορούν να αλλάξουν μέχρι και δύο ημέρες πριν την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 • Οι προαιρετικές υπηρεσίες εκτελούνται εφόσον το επιτρέπει ο αριθμός συμμετεχόντων.

26/04/2019
30/04/2019

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με