Βουδαπέστη – Ουγγαρία

Βουδαπέστη - Ουγγαρία, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2018

4 ημέρες

Βουδαπέστη – Ουγγαρία

Βουδαπέστη - Ουγγαρία, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2018

Βουδαπέστη… το Παρίσι της Ανατολής! Η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η  εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη, ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος, θα μείνουν αξέχαστες εικόνες στη μνήμη σας.


Ουγγαρία Πακέτα Εξωτερικού

Βουδαπέστη - Ουγγαρία - Άγιος Ανδρέας - Έστεργκομ - Βίσενγκραντ - Άγιος Στέφανος

Η Βουδαπέστη, γνωστή και ως η «Βασίλισσα του Δούναβη», είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και έδρα της κομητείας της Πέστης. Καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη, με τη συγχώνευση της Βούδας και της Πέστης.

Ατμοσφαιρική, κοσμοπολίτικη, ιδιαίτερη, με μεγάλη πληθώρα από αξιοθέατα, μουσεία, πλατείες, εστιατόρια και καφετέριες. Το κάστρο της Βούδας, που διαθέτει μια μοναδική ατμόσφαιρα, αλλά και ολόκληρη η περιοχή του κάστρου, είναι ανάμεσα στα πιο γνωστά και πιο επισκέψιμα αξιοθέατα της Βουδαπέστης.
Μια από τις ομορφότερες Πρωτεύουσες της Ευρώπης! Με μια μοναδική και νεανική ατμόσφαιρα καθώς και με έντονη νυχτερινή ζωή, που λαμβάνει την εκτίμηση, όλο και περισσότερο, από μικρούς και μεγάλους τουρίστες.

Πρόγραμμα

1η μέρα: Αθήνα - Βουδαπέστη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το «μαργαριτάρι του Δούναβη», τη Βουδαπέστη. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο και σας προτείνουμε να απολαύσετε τον καφέ σας στο φημισμένο καφέ Ζερμπό με τον πλούσιο διάκοσμο ή να περιπλανηθείτε στο πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα, που διαθέτει ποικιλία απο καταστήματα, καφέ και εστιατόρια.

2η μέρα: Βουδαπέστη (ξενάγησης πόλης)
Πρόγευμα και σήμερα θα ξεναγηθούμε στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, με στάσεις στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Θα αρχίσουμε από την Πέστη και την περίφημη Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με τα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ναό του Αγ. Στεφάνου, τη λεωφόρο ANDRASSY με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα της κτήρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο, τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη.

Στη συνέχεια θα περάσουμε στη Βούδα, όπου θα δούμε το Βασιλικό Κάστρο, την Εθνική Πινακοθήκη, τον Πύργο των Ψαράδων, τον Γοτθικό Ναό Ματύας όπου εστέφοντο παλιά οι Ούγγροι Βασιλείς. Από το λόφο Γκέλλερτ, θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Ελευθερίας και πανοραμικά τις δυο πόλεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Tο βράδυ σας προτείνουμε δείπνο με τσιγγάνικα βιολιά και άφθονο κρασί, το φημισμένο «αίμα του Ταύρου».

3η μέρα: Βουδαπέστη (Παραδουνάβια χωριά)
Ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά μετά το πρωινό, μπορείτε να λάβετε μέρος στην ολοήμερη εκδρομή στην καμπή του Δούναβη. Μια μαγευτική διαδρομή στις σημαντικότερες ιστορικές πόλεις της Ουγγαρίας και ταυτόχρονα μια υπέροχη αναδρομή στην ιστορία της χώρας. Πρώτος σταθμός το πανέμορφο παραδοσιακό χωριό του Άγιου Ανδρέα, το χωριό των καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται, όπου και θα ξεναγηθείτε. Στο χωριό μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα.

Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο - η πρώην Βασιλική κατοικία του Μπιλά του 4ου της δυναστείας Αρμπαντ - και με την καταπληκτική θέα στην κοιλάδα του Δούναβη στο «VISEGRAD», όπου μπορείτε να γευματίσετε σε γραφικό εστιατόριο δίπλα στις όχθες του Δούναβη. Τελευταίος σταθμός το «ESZTERGOME», πρώτη πρωτεύουσα του ουγγρικού κράτους , κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας όπου θα επισκεφθείτε το μητροπολιτικό ναό, ο οποίος υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κτίσματα του κόσμου. Μετά την επίσκεψη στο εσωτερικό του Καθεδρικού ναού, επιστροφή στη Βουδαπέστη (κόστος κατ’ άτομο €70).

4η μέρα: Βουδαπέστη - Αθήνα
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής σας στην Αθήνα. Τέλος του ταξιδιού στη Βουδαπέστη - Ουγγαρία!

Τιμοκατάλογος
Ημέρες Ξενοδοχείο Αναχωρήσεις Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί εώς 11 ετών
4Μ / 3Ν Atrium Fashion 4* ή παρόμοιο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2018
Καθημερινά Εκτός Τετάρτης
300€ 425€ 270€
4Μ / 3Ν La Prima Fashion 4*
Estilo Fashion 4*
Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2018
Καθημερινά Εκτός Τετάρτης
375€ 575€ 345€
4Μ / 3Ν Novotel Centrum 4*
Continental Hotel 4*
Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2018
Καθημερινά Εκτός Τετάρτης
415€ 645€ 385€

 

Ξενοδοχείο • Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίων 150€
Παιδί εώς 11 ετών • Πρόσθετη κλίνη

 

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια με AEGEAN ή RYANAIR Airlines.
 • 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχεία 4*.
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο.
 • Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων € 150.
 • Είσοδοι μουσείων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Kόστος αποσκευής για πτήσεις Α3, FR (€40 το άτομο).
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ’ άτομο για όλες τις ημέρες.
 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράληψη για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορούν να αλλάξουν μέχρι και δύο ημέρες πριν την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν του συμμετέχοντες.

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2018
Καθημερινά Εκτός Τετάρτης

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με