Βερολίνο – Πότσδαμ

Βερολίνο - Πότσδαμ : Μάιος - Σεπτέμβριος 2021

895

7 Ημέρες

Βερολίνο – Πότσδαμ

Βερολίνο - Πότσδαμ : Μάιος - Σεπτέμβριος 2021

Βερολίνο! Η ιστορία και το έντονο παρελθόν της άλλοτε διχασμένης γερμανικής πόλης συνδυάζει σήμερα μια underground κουλτούρα. Το Βερολίνο εντυπωσιάζει με μια ασυνήθιστη ποικιλία αξιοθεάτων, με την πλούσια πολιτιστική ζωή και με τον έντονο και ταυτόχρονα χαλαρό τρόπο ζωής.


ΓερμανίαΠακέτα Εξωτερικού

Ταξίδι στο Βερολίνο... Βερολίνο - Γερμανία... Εκδρομή στο Βερολίνο!

Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη σε έκταση και πληθυσμό, της Γερμανίας. Ως προς την ιστορία του, το Βερολίνο υπήρξε πρωτεύουσα διάφορων κρατών, όπως του Πριγκιπάτου του Βρανδεμβούργου, του Βασιλείου της Πρωσίας, του Γερμανικού Ράιχ και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Σήμερα, αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών όπως και οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο με πολυάριθμα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, θέατρα, μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία. Σε αυτήν την ονειρική πόλη, μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Αβανγκάρντ μουσεία κι εκλεκτικές γκαλερί, κλασική όπερα και ολονύχτια clubs με ηλεκτρονική μουσική, jazz bars με αύρα Μεσοπολέμου…

Παρά τους έντονους ρυθμούς, το Βερολίνο είναι πολύ φιλικό στους επισκέπτες και τους κατοίκους του και διαθέτει πληθώρα low budget επιλογών. Και για όσους θέλουν να δουν τη νυχτερινή ζωή της πόλης μπορούν να διασκεδάσουν στα πολυάριθμα θέατρα, βαριετέ, επιθεωρήσεις και καμπαρέ.

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα - Αμβούργο
Οι πρωινές μας πτήσεις θα μας μεταφέρουν σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά λιμάνια της Ευρώπης, το Αμβούργο. Ιδιαίτερη πόλη, με μια τεράστια λίμνη στο κέντρο της, 2.300 γέφυρες πάνω από τα κανάλια, τεράστια πράσινα πάρκα (το 2011 το Αμβούργο ψηφίστηκε «Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης»), που φυσικά διαθέτει πλούσια ιστορία ως σημαντικότατο λιμάνι της Χανσεατικής Ένωσης και τεράστια ποικιλία αρχιτεκτονικών ρευμάτων στα κτήριά της.

Η ξενάγησή μας στη 2η μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο, το περίφημο Rathaus, που στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτήριο που έχει γίνει και το σύμβολο της πόλης. Περνώντας από την υπαίθρια αγορά και τις κομψές στοές γύρω από το δημαρχείο, θα βρεθούμε μπροστά στην Bienalster, την μεγάλη λίμνη του κέντρου και θα συνεχίσουμε στις μοναδικές αρχιτεκτονικά και πλήρως αναπλασμένες περιοχές του κέντρου Speicherstadt με τις μοναδικές αποθήκες του λιμανιού και Kontorhausviertel με τα καταπληκτικά πρωτοποριακά κτήρια των δεκαετιών του '20 και του '30 και θα καταλήξουμε στο σημείο που βρίσκεται το εμβληματικό νέο κτήριο της Φιλαρμονικής επί του Έλβα (Elbphilarmonie) ποταμού για να απολαύσουμε τη εξαιρετική του αρχιτεκτονική.

Τέλος ολοκληρώνοντας τη γνωριμία μας με τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης, επισκεπτόμαστε τη πρώην «αμαρτωλή» περιοχή του St Pauli, που σήμερα αποτελεί ένα από τα βασικά κέντρα διασκέδασης της πόλης, πριν καταλήξουμε στις διάσημες προβλήτες της περιοχής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση και βραδινός περίπατος για να απολαύσουμε τα υπέροχα κτήρια του κέντρου της πόλης.

2η ημέρα: Αμβούργο (Λούμπεκ - Κίελο)
Η μέρα μας σήμερα ξεκινάει με την επίσκεψη μίας από τις «άγνωστες» στο ευρύ κοινό, πόλεις-κοσμήματα της Βόρειας Ευρώπης που δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από το πρόγραμμά μας. Η πόλη που μοιάζει με εικονογραφημένο παραμύθι, που δεν είναι άλλη από το πολύχρωμο Λούμπεκ. Μία πανάρχαια Χανσεατική πόλη, χτισμένη πάνω στον ποταμό Τράβε, ασύλληπτης αρχιτεκτονικής αρμονίας, που δικαίως έχει ανακηρυχτεί από την Unesco, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και που θα μας αφήσει άφωνους με την απαράμιλλη ομορφιά της.

Επόμενη επίσκεψη στην ιστορική πόλη, σημαντικό λιμάνι επί της Βαλτικής και πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Σλέσβιγκ-Χολστάιν, το αρχοντικό Κίελο. Η πόλη μπορεί να υπέστη σοβαρές καταστροφές, όπως πολλές άλλες άλλωστε, κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά η αποκατάσταση των ιστορικών του κτηρίων ήταν υποδειγματική και σήμερα βρίθει όμορφων ιστορικών κτηρίων όπως η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το επιβλητικό κτήριο του Δημαρχείου και η Όπερα, τα οποία και θα απολαύσουμε στη ξενάγησή μας.

Τέλος μας περιμένει ο κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος της πόλης, Χολστενστάσε με τα δεκάδες καταστήματα για να περάσουμε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας. Tο απόγευμα θα επιστρέψουμε στο γνώριμο Αμβούργο, ενώ για το βράδυ, μη παραλείψετε να πάρετε μία γεύση από μία από τις διασημότερες περιοχές διασκέδασης της Βόρειας Ευρώπης, τη πασίγνωστη γειτονιά των «Κόκκινων Φαναριών», St Pauli.

3η ημέρα: Αμβούργο (Bρέμη)
Αμέσως μετά το πρωινό μας ξεκινούμε για την ιστορική πόλη της Βρέμης, φυσικά μέλος και αυτή της περίφημης Χανσεατικής Ένωσης και σημαντικότατο λιμάνι της Βόρειας Γερμανίας, κτισμένη στις όχθες το Βέζερ ποταμού, 60χλμ πριν αυτός εκβάλλει στη Βόρεια Θάλασσα. Παρ' όλες τις καταστροφές λόγω των βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το ιστορικό της κέντρο αποκαταστάθηκε στην παλιά του αίγλη και σήμερα εκπλήσσει ευχάριστα τον ταξιδιώτη με τον αρχιτεκτονικό του πλούτο. Το διάσημο Δημαρχείο της Πόλης, κτήριο με πλούσια ιστορία, το άγαλμα του Ρολάνδου, η Πλατεία της Αγοράς, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου και φυσικά η γραφική γειτονιά του μεσαιωνικού λιμανιού, το πασίγνωστο Shlachte με τα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας, στην ενδελεχή μας ξενάγηση.

Επιστροφή το απόγευμα στο Αμβούργο και χρόνος στη διάθεση σας για την πλούσια αγορά της πόλης ή για να επισκεφθείτε κάποιο από τα σημαντικά μουσεία της πόλης όπως το διάσημο Μουσείο Καλών Τεχνών της πόλης.

4η ημέρα: Αμβούργο (Κάστρο Σβέριν, Πότσδαμ ) - Βερολίνο
Αφήνουμε το πρωί το Αμβούργο και κατευθυνόμαστε αρχικά στο Σβερίν, τη πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Μακλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, κτισμένο αριστοτεχνικά στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Εδώ κυριαρχεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα αξιοθέατα, το περίφημο Παλάτι του Σβέριν, κτισμένο σε ένα νησάκι επί της λίμνης, το οποίο αποτελεί το κορυφαίο δείγμα της ρομαντικής ιστορικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και που δικαίως αποκαλείται το «Νοισβανστάιν του Βορρά».

Συνεχίζουμε με τελικό προορισμό το Βερολίνο αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας στο Πότσδαμ, την επίσημη πρωτεύουσα των Αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Το Πότσδαμ είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, διάσημο κυρίως για την ιστορική κληρονομιά του ως αλλοτινή έδρα των Πρώσων και διαθέτει μεγάλες εκτάσεις καλυμμένες από ανάκτορα και πάρκα. Η λάμψη και η δόξα των Πρώσων, το κληροδότημα των Πρώσων βασιλιάδων Φρειδερίκου I και Φρειδερίκου II, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Μέγα, η παράδοση ως πόλη των επιστημών και των τεχνών: μια πόλη που προσφέρει πολιτισμό και ιστορία σε μια εκπληκτική διάσταση, μια πόλη που ήταν και είναι πάντα ανοιχτή στους ανθρώπους, τις κουλτούρες και τις ιδέες. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το ιστορικό Σεσίλιενχοφ, όπου το 1945 υπογράφτηκε η συνθήκη του Πότσνταμ χωρίζοντας το Βερολίνο σε 5 τομείς. Η διάσκεψη του Πότσδαμ ήταν η τελευταία διάσκεψη των ηγετών των τριών μεγάλων συμμαχικών δυνάμεων αμέσως μετά την παράδοση άνευ όρων της ναζιστικής Γερμανίας και τον τερματισμό του Β' παγκόσμιου πολέμου στην Ευρώπη. Στη διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Ανάκτορο Σεσίλιενχοφ (του διαδόχου Βίλχελμ Χοεντζόλλερν) στο χρονικό διάστημα 17 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 1945, συμμετείχαν οι Χάρι Τρούμαν, Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ιωσήφ Στάλιν της ΕΣΣΔ και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ της Αγγλίας. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο και τακτοποίηση στα δωμάτια.

5η ημέρα: Βερολίνο
Το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού πολέμου, το Βερολίνο που θα ξεναγηθούμε σήμερα, είναι σήμερα η πρωτεύουσα της Γερμανίας αλλά και των νέων Ευρωπαϊκών τάσεων. Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι, την περίφημη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το ανακαινισμένο Ράιχσταγκ, με τον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο, τη Λεωφόρο των ηγεμόνων στη διάσημη Κουρφούρστερνταμ (Ku’Dam).

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο της Περγάμου στο νησί των μουσείων. Από το 1999, το πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα του Νησιού των Μουσείων έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Στο μουσείο θα θαυμάσουμε την Πύλη της Ιστάρ, Ασσυριακά, Σουμεριακά και Βαβυλωνιακά εκθέματα, όπως την στήλη των Εσαρχαδδών. Ο επιβλητικός Βωμός της Περγάμου (180-160 π.Χ.), ο οποίος ανακαλύφθηκε από Γερμανούς αρχαιολόγους σε εκσκαφές στη Μικρά Ασία γύρω στα 1880 και μεταφέρθηκε στο Βερολίνο για να ξαναχτιστεί στην αρχική του μορφή εντός του ομώνυμου Μουσείου, βρίσκεται σε ανακαίνιση, γι’ αυτό θα μεταφερθούμε ακριβώς δίπλα, όπου από τον περασμένο Νοέμβριο, εκτίθεται η καταπληκτική δουλειά του Ιρανού Αρχιτέκτονα Yadegar Asisi, με θέμα την Αρχαία Πέργαμο. Αφήστε όλες τις αισθήσεις σας να λειτουργήσουν, για να μπορέσετε να μεταφερθείτε νοερά στην εποχή αυτή.

Στο ελεύθερο απόγευμα προτείνουμε να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης Tiergarden, καταπράσινο και αγαπημένο σημείο των ντόπιων και των τουριστών. Το βράδυ αξίζει να επισκεφθείτε κάποιο από τα πολλά και διαφορετικά εθνικά εστιατόρια της πόλης με ποικίλα στυλ και γεύσεις.

6η ημέρα: Βερολίνο (προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη)
Ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Εμείς σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή σε μια πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς από επιδρομή των συμμάχων τον Φεβρουάριο του 1945 και ξαναχτίστηκε στη συνέχεια, την Δρέσδη, που στέκει πανέμορφη πάνω στον ποταμό Έλβα. Πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας μαγεύει τον επισκέπτη με τον ξεχωριστό της χαρακτήρα και τον συνδυασμό παράδοσης και μοντέρνου στυλ. Η πόλη αυτή αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Ειδικά στην παλιά πόλη, στην οποία και θα ξεναγηθούμε, αφιερώθηκαν αρκετές δεκαετίες για την αναστήλωσή της, όπως επίσης και τεράστια χρηματικά ποσά. Τα κυριότερα κτήρια είναι ο Καθεδρικός ναός (Frauenkirche), στην καρδιά της Παλιάς πόλης, η υπέροχη όπερα Σέμπερ , η παλιά Ορανζερί Τσβίνγκερ σε ρυθμό αναγεννησιακό, που στεγάζει σήμερα πολλά μουσεία με παγκοσμίου κύρους συλλογές. Επίσης η μοναδική τοιχογραφία στην Fürstenzug, απεικονίζει την πομπή των πεζών και έφιππων ηγεμόνων της Σαξονίας. Το μήκος είναι 102 μέτρα και αποτελείται από 23.000 πλακάκια πορσελάνης Meissen. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στο Μπαλκόνι της Ευρώπης με την καταπληκτική θέα στον Έλβα. Το 2004 η Ουνέσκο ανακήρυξε τη Δρέσδη και το τμήμα της κοιλάδας του ποταμού Έλβα ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή το απόγευμα στο Βερολίνο.

7η ημέρα: Βερολίνο - Αθήνα
Απολαύστε τις τελευταίες ώρες στην γερμανική πρωτεύουσα καθώς το ταξίδι μας πλησιάζει προς το τέλος του. Πλήρεις όμορφων ταξιδιωτικών εντυπώσεων μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την επιστροφής μας στην Ελλάδα. Τέλος της εκδρομής « Βερολίνο - Πότσδαμ »

Τιμοκατάλογος

« Ταξίδια Στην Ευρώπη : Βερολίνο – Πότσδαμ »

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
7Μ / 6ΝMercure Hamburg City 4* sup
Westin Grand Berlin 5* or similar
29/05/2021925 €1275 €825 €
19/06/2021
10/07/2021
24/07/2021
31/07/2021
07/08/2021
14/08/2021
21/08/2021
895 €1225 €795 €
28/08/2021
11/09/2021
25/09/2021
945 €1325 €845 €

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 250€
• Παιδί έως 11 ετών
Πτήσεις

1η μέρα
Αθήνα - Μόναχο 06:00 07:35
Μόναχο - Αμβούργο 08:30 09:45

 

7η μέρα
Βερολίνο - Φρανκφούρτη 18:45 19:55
Φρανκφούρτη - Αθήνα 21:00 00:45

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Lufthansa Airlines.
 • Διαμονή: Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*s & 5*.
 • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπος/Συνοδός.
 • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 250€.
 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.
Σημειώσεις

 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του, χωρίς καμία παράλειψη.
 • Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων, εορτών & επίσημων αργιών.
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορούν να αλλάξουν μέχρι και δύο ημέρες πριν την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 • Οι προαιρετικές υπηρεσίες εκτελούνται εφόσον το επιτρέπει ο αριθμός συμμετεχόντων.

29/05/2021
19/06/2021
10/07/2021
24/07/2021
31/07/2021
07/08/2021
14/08/2021
21/08/2021
28/08/2021
11/09/2021
25/09/2021

X

  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

  Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

  Συμπληρώστε όλα τα πεδία με

  GDPR : Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται από τους πελάτες μας θα ελέγχονται και θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την εταιρία Filippis Tours, για τους σκοπούς εκτέλεσης των συναλλαγών με τους πελάτες μας και την παροχή των υπηρεσιών μας προς αυτούς. Επιπρόσθετα, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία με συνδεδεμένες εταιρείες του Υπευθύνου Επεξεργασίας και μόνο υπό τις οδηγίες του τελευταίου.