Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο, αυτή τη χρονική περίοδο.

Επικοινωνήστε με τους πωλητές μας, ώστε να σας προτείνουν μία εναλλακτική πρόταση.

ΑΠΟ 2665€  11 Ημέρες

Ταξίδι Ισλανδία & Βόρειο Σέλας

Ταξίδι Ισλανδία & Βόρειο Σέλας : Αύγουστος 2022

Ισλανδία : Αντικρουόμενα στοιχεία – πάγος και φωτιά – συνθέτουν μια ακατέργαστη και επιβλητική ομορφιά. Ένα μοναδικό ταξίδι για όσους θέλουν να ζήσουν την απόλυτη περιπέτεια, στο νησί της φωτιάς και του πάγου.


Ταξίδι στην Ισλανδία | Σαφάρι Βόρειο Σέλας | Διακοπές στην Ισλανδία | Ταξίδι Βόρειο Σέλας

Ένα μοναδικό ταξίδι στην βορειότερη άκρη της Ευρώπης που προσφέρει συγκλονιστικές εικόνες μιας μοναδικής φύσης στον Ευρωπαϊκό χώρο. Η Ισλανδία είναι μια χώρα περίφημη για την παρθένα φύση της και τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά της χαρακτηριστικά. Θερμές πηγές, μεγαλοπρεπείς παγετώνες, ηφαίστεια, παγωμένες λίμνες, βαθιές ανεξερεύνητες κοιλάδες, ορμητικά ποτάμια και καταρράκτες συνθέτουν ένα σκηνικό που κόβει την ανάσα. Μια ιδανική περιήγηση για αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν τα γεωλογικά θαύματα της Ισλανδίας, τον πολιτισμό και την ιστορία.

Η Ισλανδία, η "χώρα των πάγων", είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ευρώπης και η πιο αραιοκατοικημένη της χώρα, με χαρακτηριστική την αγνή και καθαρή φύση, αμόλυντη από την ανθρώπινη επίδραση. Το τοπίο συνθέτουν παγωμένες βουνοκορφές, η ψηλότερη από τις οποίες είναι το Hvannadalshnjúkur, παγετώνες όπως ο Vatnajökull, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, και οι γνωστοί κρατήρες. Μια χώρα περίφημη για την παρθένα της φύση, τα μαγευτικά τοπία & τον ιδιαίτερο γεωμορφολογικό της πλούτο: μεγαλοπρεπείς παγετώνες, πολυσχιδή φιόρδ, θερμοπίδακες, ενεργά και ανενεργά ηφαίστεια, ορμητικοί καταρράκτες, ονειρικές λίμνες, απόκρημνα βράχια, παγωμένες θάλασσες, και άλλα πολλά. Είναι όμως και μια χώρα με πλούσια ιστορία, λογοτεχνία και λαϊκές παραδόσεις.

Στο ταξίδι αυτό θα ανακαλύψουμε το μυστήριο της χώρας αυτής και την απαράμιλλη ομορφιά των τοπίων της!

ΑΠΟ 2665€  11 Ημέρες
19/08/2022

Ημέρα 1η : Αθήνα - Ρέικιαβικ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα και πτήση για την Ισλανδία μέσω Βιέννης. Μέχρι να αναχωρήσει η πτήση μας για το Ρέικιαβικ ευκαιρία να γνωρίσουμε την πανέμορφη Αυστριακή πόλη. Περιπατιτική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο, στην παλιά πόλη της Βιέννης. Κτήρια με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική όπως o γοτθικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου, η Κρατική Όπερα της Βιέννης και το ανάκτορο Χόφμπουργκ. Πολυτελή καταστήματα και καφέ, γκαλερί τέχνης και εστιατόρια διάσπαρτα στους πεζοδρομημένους δρόμους, θα κλέψουν τη ματιά σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέικιαβικ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η : Χρυσός Κύκλος - Snowmobile στην Κορυφή του Παγετώνα Langjokull
Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου". Θα γνωρίσουμε την "εξοχή της Ισλανδίας", αρχίζοντας από το Θίνγκβελιρ (Pingvellir), μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930 και εδώ ανακηρύχτηκε η ανεξαρτησία της Ισλανδίας το 1944. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Θίνγκβαλαβατν (Pingvallavatn), τη μεγαλύτερη του νησιού. Στην περιοχή βρίσκεται και ο μεγάλος πίδακας Γκέισερ (Geyser), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δούμε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες παγκοσμίως, το Στρόκουρ (Strokkur), που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Γεύμα και συνεχίζουμε για το Γκούλφος (Gulfoss), τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης. Χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Η συνέχεια του προγράμματος έχει «περιπέτεια στον Langjokull», τον δεύτερο μεγαλύτερο Παγετώνα της Ισλανδίας. Θα φορέσουμε τις στολές μας και μέσα από ασφαλή μονοπάτια θα οδηγήσουμε τα μηχανάκια του χιονιού (snowmobiles) στην κορυφή του.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον κρατήρα Κέριδ (Kerið), πριν περάσουμε από την πράσινη πόλη Χβέραγερντι (Hveragerði), που αποκαλείται η "πρωτεύουσα των θερμών πηγών του κόσμου" ("hot springs capital of the world"), έχοντας θερμές πηγές που τις εκμεταλλεύονται για θέρμανση και καλλιέργειες. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η : Καταρράκτες Gljúfrafoss - Skogafoss - Πάρκο μνήμης - Kirkjubaer
Αναχωρούμε για το Νότο μετά το πρωινό μας. Περνάμε το Σέλφος (Selfoss) και τη Χέλα (Hella), έχοντας πάντα στα αριστερά μας το γνωστό ηφαίστειο Χέκλα (Ηekla), ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας με περισσότερες από 20 εκρήξεις να έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο αυτό, "πύλη για την κόλαση". Επίσκεψη του Σέλιαλάντφος (Seljalandfoss) και ίσως κάποιοι καταφέρουν να ανακαλύψουν και τον κρυμμένο καταρράκτη Γκλίγιουφραφος (Gljúfrafoss). Συνεχίζουμε για την περιοχή Σκόγκαφος (Skógafoss), τον υψηλότερο καταρράκτη της Ισλανδίας, συνδεδεμένο με πολλούς μύθους. Η Μαύρη Παραλία με την σπηλιά από βασάλτη είναι η επόμενη στάση μας. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο τα χαριτωμένα πουλιά puffins. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και αμέσως μετά επίσκεψη στο Πάρκο Μνήμης Λάουφσκαλαβαρντα (Laufskálavarða). Σειρά να γνωρίσουμε και να περπατήσουμε έχει το μαγευτικό φαράγγι Φγιάδραργλιουφουρ (Fjaðrárgljúfur). Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η : Πάρκο Skaftafell - Βαρκάδα στην λιμνοθάλασσα του παγετώνα - Egilsstaðir
Mέσα από τα "λιβάδια" της λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από τους βραχώδεις σχηματισμούς Ντβεργκχαμάρ (Dverghamrar) και Χαούλδοκβιστ (Haoldukvisl), που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος. Περνάμε την γέφυρα-μνημείο Σκέιδαρα (Skeiðará), κατεστραμμένη από την έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημμύρα που ακολούθησε.

Στην πορεία μας για τον παγετώνα Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), θα επισκεφθούμε το πάρκο Σκάφταφελ (Skaftafell) και τους καταρράκτες Χούφναφος (Hufnafoss), Μαγκνουσαρφος (Magnusarfoss) και τον Μαύρο καταρράκτη Σβάρτιφος (Svartifoss).

Άφιξη στην λιμνοθάλασσα Φγιαλσαρλον (Fjallsarlon), ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους ταξιδιώτες. Ακολουθεί βόλτα με zodiac στο Εθνικό Πάρκο Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), το οποίο καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης. Τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα. Απολαύστε το θέαμα και αφήστε τους έμπειρους οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης.

Γεύμα και συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για το φάρο Χβάλνες (Hvalnes) σε μία άκρη της δαντελωτής ακτογραμμής των ανατολικών φιόρδ. Το ψαροχώρι του Ντιούπιβογκουρ (Djupivogur) με το μικρό μουσείο πετρωμάτων είναι η επόμενη στάση πριν ανέβουμε στον μοναδικό δρόμο του ΟΞΙ και για να θαυμάσουμε τα ακατοίκητα υψίπεδα και την άγρια ομορφιά του σεληνιακού τοπίου της Ανατολικής Ισλανδίας. Επόμενη στάση το Έγκιλσταντίρ (Egilsstaðir), η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη επαρχιακή πόλη της χώρας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Το φαράγγι του Βασάλτη – Ισλανδικά άλογα - Μπάνιο στην φυσική θερμή πηγή Myvatn
Μετά το πρωινό και μέσα από τα έρημα υψίπεδα της Ισλανδίας και αφού κάνουμε πολλές στάσεις να χαϊδέψουμε τα Ισλανδικά άλογα, να θαυμάσουμε το φαράγγι του Βασάλτη Studalgil και τους καταρράκτες με τα διάφορα σχήματα, θα καταλήξουμε στη λίμνη Μύβατν (Mývatn). Μέσα στο φως του «Ήλιου του Μεσονυχτίου», θα απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο στα φυσικά θερμά λουτρά της, τα οποία περιέχουν ένα μοναδικό μείγμα μετάλλων, πυριτικών αλάτων και γεωθερμικών μικροοργανισμών. Η επαφή με τα ιαματικά αυτά νερά είναι ευεργετική τόσο για το δέρμα όσο και για το πνεύμα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η : Husavik - Φωτογραφικό Safari Φαλαινών - Φαράγγι Asbyrgi - Καταρράκτης Dettifoss - Πάρκο Krafla - Akureyri
Πρωινό και μετάβαση στο λιμάνι του Χουσάβικ (Husavik) για το φωτογραφικό σαφάρι φαλαινών. Το μεσημέρι επιστροφή και συνεχίζουμε με το πανέμορφο φαράγγι Άσμπιργκι (Asbyrgi). Η διαδρομή μας προς τα νότια θα μας οδηγήσει στον καταρράκτη Ντέτιφος (Dettifoss), τον πιο ισχυρό καταρράκτη της Ευρώπης, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Βάτναγιοκουλ (Vatnajökull) και αμέσως μετά στο πάρκο Κράφλα (Krafla) και την ηφαιστειακή γαλάζια λίμνη Βίτι (Viti). Στάση για γεύμα και σειρά έχει το Νάμασκαρντ (Námaskarð) με τις απόκοσμες πισίνες λάσπης και των φυσαλίδων που βγαίνουν από το σώμα της γης και ο Γκόνταφος (Goðafoss), ο Καταρράκτης των Θεών, που βρίσκεται στον μυχό του Έιγιαφγορδουρ (Eyjafjörður), του μεγαλύτερου φιόρδ της χώρας.Επόμενος σταθμός το Ακουρέιρι (Akureyri), από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας γνωστή και ως «Η πόλη του Ήλιου του Μεσονυχτίου». Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η : Κρατήρας Grabrok - Καταρράκτης Glannifoss - Borgarnes
Μετά το πρωινό μας κατευθυνόμενοι δυτικά. Θα σταματήσουμε για επίσκεψη της πιο παλιάς φάρμας της Ισλανδίας και νυν λαογραφικό μουσείο, το Γκλάουμμπαερ (Glaumbær 900 μ.Χ.). Συνεχίζοντας νότια θα σταματήσουμε στον εντυπωσιακό κρατήρα του ηφαιστείου Γράμπροκ (Grábrók) με τη μαγευτική θέα στην κοιλάδα με τα πανάρχαια ίχνη λάβας, τη λίμνη και το δάσος του καταρράκτη Γκλάνιφος (Glannifoss). Στο Μπόργιαρνες (Borgarnes) σας προτείνουμε μία βόλτα στο παραλιακό πάρκο, μέσα στο φως του Ήλιου του Μεσονυχτίου. Διανυκτέρευση.


Ημέρα 8η : Xερσόνησος Snæfellsnes – Kirkjufjel – Ólafsvík – Ρέικιαβικ
Σήμερα αναχωρούμε πολύ νωρίς το πρωί για να πάμε στο πιο φωτογραφημένο βουνό της χώρας, το Kirkjufjel, σε σχήμα πυραμίδας και τον καταρράκτη του. Συνεχίζουμε την εξερεύνηση με την Νοτιοδυτική ακτή και τα απότομα ηφαιστειακά Βράχια. Εδώ βρίσκεται και η είσοδος για το κέντρο της Γης, σύμφωνα με τον Ιούλιο Βέρν. Στάση για γεύμα και συνεχίζουμε για το Olafsvik (Όλαφσβικ), την Μαύρη εκκλησία και άλλα ενδιαφέροντα σημεία, για να καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο Ρέικιαβικ, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Ρέικιαβικ στην καρδιά της πόλης.

Hμέρα 9η : Σπηλιά Λάβας Raufarhólshellir - Blue Lagoon - Reykjanes - Grindavik
Σήμερα θα θαυμάσουμε την Ισλανδία από το εσωτερικό της. Kατεβαίνουμε στα έγκατα της γης μέσα σε μία από τις μοναδικές παγκοσμίως σωλήνες Λάβας, μια μοναδική εμπειρία και μια εξαιρετική ευκαιρία για να παρακολουθήσουμε τις εσωτερικές λειτουργίες μιας ηφαιστειακής έκρηξης. Το Raufarhólshellir είναι ένας σωλήνας λάβας που σχηματίστηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Leitin και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ισλανδίας (προαιρετική επίσκεψη).

Το μεσημέρι μεταφορά στη Blue Lagoon. Προαιρετική είσοδος και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας. Μικρή εξερεύνηση της ηφαιστειογενούς χερσονήσου. Γεύμα στο ψαροχώρι Grindavik και επιστροφή στο Ρέικιαβικ.

Ημέρα 10 - 11η: Ρέικιαβικ - Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα ο πεπειραμένος αρχηγός μας, σε ένα περίπατο, θα σας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα, το Δημαρχείο με τη Λίμνη του, το Κοινοβούλιο, την εκκλησία HallgrΙmskirkja στο κέντρο της πόλης, τον Ταξιδιώτη του Ήλιου εμπνευσμένο από τον Μ. Αλέξανδρο, τον Καθεδρικό Ναό. Βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης και το άγαλμα του Ingolfur Arnarson, του πρώτου άποικου της περιοχής που έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, που βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ο περίπατος μας τελειώνει στο παλιό λιμάνι και το πολιτιστικό Χάρπα. Χρόνος ελεύθερος και το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο πριν την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα (μέσω σταθμού). Τέλος του ταξιδιού, Ταξίδι Ισλανδία & Βόρειο Σέλας.

« Ταξίδια Στην Ευρώπη : Ταξίδι Ισλανδία & Βόρειο Σέλας »

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΗμερομηνίεςΔίκλινοΜονόκλινο
11Μ / 10ΝReykjavik: Center Grandi Hotel ή παρόμοιο
Nupar: Foss Hotel Nupar ή παρόμοιο
Egilstadir: Hotel Herad ή παρόμοιο
Husavik: Foss Hotel Husavik ή παρόμοιο
Borgarnes: B59 ή παρόμοιο
19/08/20222665 €3300 €

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
• Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 390 €.
Τιμή προσφοράς. Ισχύει για εγγραφές έως 30 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 19 - 29 ΟS802 19/08 ATH - VIE 13:40 - 14:55 Αθήνα - Βιέννη OS327 19/08 VIE - KEF 21:00 - 23:20 Βιέννη - Ρέικιαβικ OS328 29/08 KEF - VIE 01:00 - 07:05 Κεφλάβικ - Βιέννη OS801 29/08 VIE - ATH 09:35 - 12:45 Βιέννη - Αθήνα
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ρέικιαβικ - Αθήνα μέσω ευρωπαϊκού σταθμού.
 • Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση.
 • 6 ημέρες πλήρης γύρος με ιδιωτικό λεωφορείο.
 • 9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* και 4* με ιδιωτικό μπάνιο.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Ολοήμερη εκδρομή Χρυσός Κύκλος.
 • Είσοδος και πετσέτα στα "Mývatn Nature Baths".
 • Σαφάρι με snowmobile στον παγετώνα.
 • 8 γεύματα.
 • Βόλτα/ γνωριμία της πόλης του Ρέικιαβικ.
 • Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.
 • Βόλτα με βάρκα zodiac στην Λίμνη του Παγετώνα Vatnajokull.
 • Σαφάρι φαλαινών στο Husavik.
 • Επίσκεψη φάρμαςGlaumbær.
 • Επίσκεψη Πάρκου Skaftafell.
 • Επίσκεψη πάρκουDimmuborgir.
 • Επίσκεψη κρατήρα Grabrok.
 • Επίσκεψη κρατήρα Krafla/ Viti.
 • Επίσκεψη Παγετώνα Solheimar.
 • Επίσκεψη πάρκου Glanni.
 • Επίσκεψη πάρκου Ásbyrgi.
 • Επίσκεψη ιστορικού κοινοβουλίου Alþingi.
 • Επίσκεψη πάρκου Þingvellir.
 • Επίσκεψη των πιο γνωστών καταρρακτών της Ισλανδίας.
 • 1 χειραποσκευή & 1 αποσκευή έως 20 κιλά.
 • ΔΩΡΟ: Ξενάγηση στο Ιστορικό κέντρο της Βιέννης.
 • Φόροι αεροδρομίων και λοιπά τέλη: 390€.
 • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.
 • Προαιρετική εκδρομή "σωλήνα" λάβας Raufarhólshellir (κόστος 80€).
 • Blue Lagoon (κόστος από 130€, περιλαμβάνει μεταφορές, είσοδος, χρήση πισίνας και μια πετσέτα).
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ' άτομο για όλες τις ημέρες.
 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράληψη για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.
 • Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας.
Πρόγραμμα

Ημέρα 1η : Αθήνα - Ρέικιαβικ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα και πτήση για την Ισλανδία μέσω Βιέννης. Μέχρι να αναχωρήσει η πτήση μας για το Ρέικιαβικ ευκαιρία να γνωρίσουμε την πανέμορφη Αυστριακή πόλη. Περιπατιτική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο, στην παλιά πόλη της Βιέννης. Κτήρια με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική όπως o γοτθικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου, η Κρατική Όπερα της Βιέννης και το ανάκτορο Χόφμπουργκ. Πολυτελή καταστήματα και καφέ, γκαλερί τέχνης και εστιατόρια διάσπαρτα στους πεζοδρομημένους δρόμους, θα κλέψουν τη ματιά σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέικιαβικ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η : Χρυσός Κύκλος - Snowmobile στην Κορυφή του Παγετώνα Langjokull
Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου". Θα γνωρίσουμε την "εξοχή της Ισλανδίας", αρχίζοντας από το Θίνγκβελιρ (Pingvellir), μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930 και εδώ ανακηρύχτηκε η ανεξαρτησία της Ισλανδίας το 1944. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Θίνγκβαλαβατν (Pingvallavatn), τη μεγαλύτερη του νησιού. Στην περιοχή βρίσκεται και ο μεγάλος πίδακας Γκέισερ (Geyser), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δούμε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες παγκοσμίως, το Στρόκουρ (Strokkur), που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Γεύμα και συνεχίζουμε για το Γκούλφος (Gulfoss), τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης. Χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Η συνέχεια του προγράμματος έχει «περιπέτεια στον Langjokull», τον δεύτερο μεγαλύτερο Παγετώνα της Ισλανδίας. Θα φορέσουμε τις στολές μας και μέσα από ασφαλή μονοπάτια θα οδηγήσουμε τα μηχανάκια του χιονιού (snowmobiles) στην κορυφή του.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον κρατήρα Κέριδ (Kerið), πριν περάσουμε από την πράσινη πόλη Χβέραγερντι (Hveragerði), που αποκαλείται η "πρωτεύουσα των θερμών πηγών του κόσμου" ("hot springs capital of the world"), έχοντας θερμές πηγές που τις εκμεταλλεύονται για θέρμανση και καλλιέργειες. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η : Καταρράκτες Gljúfrafoss - Skogafoss - Πάρκο μνήμης - Kirkjubaer
Αναχωρούμε για το Νότο μετά το πρωινό μας. Περνάμε το Σέλφος (Selfoss) και τη Χέλα (Hella), έχοντας πάντα στα αριστερά μας το γνωστό ηφαίστειο Χέκλα (Ηekla), ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας με περισσότερες από 20 εκρήξεις να έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο αυτό, "πύλη για την κόλαση". Επίσκεψη του Σέλιαλάντφος (Seljalandfoss) και ίσως κάποιοι καταφέρουν να ανακαλύψουν και τον κρυμμένο καταρράκτη Γκλίγιουφραφος (Gljúfrafoss). Συνεχίζουμε για την περιοχή Σκόγκαφος (Skógafoss), τον υψηλότερο καταρράκτη της Ισλανδίας, συνδεδεμένο με πολλούς μύθους. Η Μαύρη Παραλία με την σπηλιά από βασάλτη είναι η επόμενη στάση μας. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο τα χαριτωμένα πουλιά puffins. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και αμέσως μετά επίσκεψη στο Πάρκο Μνήμης Λάουφσκαλαβαρντα (Laufskálavarða). Σειρά να γνωρίσουμε και να περπατήσουμε έχει το μαγευτικό φαράγγι Φγιάδραργλιουφουρ (Fjaðrárgljúfur). Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η : Πάρκο Skaftafell - Βαρκάδα στην λιμνοθάλασσα του παγετώνα - Egilsstaðir
Mέσα από τα "λιβάδια" της λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από τους βραχώδεις σχηματισμούς Ντβεργκχαμάρ (Dverghamrar) και Χαούλδοκβιστ (Haoldukvisl), που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος. Περνάμε την γέφυρα-μνημείο Σκέιδαρα (Skeiðará), κατεστραμμένη από την έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημμύρα που ακολούθησε.

Στην πορεία μας για τον παγετώνα Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), θα επισκεφθούμε το πάρκο Σκάφταφελ (Skaftafell) και τους καταρράκτες Χούφναφος (Hufnafoss), Μαγκνουσαρφος (Magnusarfoss) και τον Μαύρο καταρράκτη Σβάρτιφος (Svartifoss).

Άφιξη στην λιμνοθάλασσα Φγιαλσαρλον (Fjallsarlon), ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους ταξιδιώτες. Ακολουθεί βόλτα με zodiac στο Εθνικό Πάρκο Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), το οποίο καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης. Τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα. Απολαύστε το θέαμα και αφήστε τους έμπειρους οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης.

Γεύμα και συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για το φάρο Χβάλνες (Hvalnes) σε μία άκρη της δαντελωτής ακτογραμμής των ανατολικών φιόρδ. Το ψαροχώρι του Ντιούπιβογκουρ (Djupivogur) με το μικρό μουσείο πετρωμάτων είναι η επόμενη στάση πριν ανέβουμε στον μοναδικό δρόμο του ΟΞΙ και για να θαυμάσουμε τα ακατοίκητα υψίπεδα και την άγρια ομορφιά του σεληνιακού τοπίου της Ανατολικής Ισλανδίας. Επόμενη στάση το Έγκιλσταντίρ (Egilsstaðir), η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη επαρχιακή πόλη της χώρας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Το φαράγγι του Βασάλτη – Ισλανδικά άλογα - Μπάνιο στην φυσική θερμή πηγή Myvatn
Μετά το πρωινό και μέσα από τα έρημα υψίπεδα της Ισλανδίας και αφού κάνουμε πολλές στάσεις να χαϊδέψουμε τα Ισλανδικά άλογα, να θαυμάσουμε το φαράγγι του Βασάλτη Studalgil και τους καταρράκτες με τα διάφορα σχήματα, θα καταλήξουμε στη λίμνη Μύβατν (Mývatn). Μέσα στο φως του «Ήλιου του Μεσονυχτίου», θα απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο στα φυσικά θερμά λουτρά της, τα οποία περιέχουν ένα μοναδικό μείγμα μετάλλων, πυριτικών αλάτων και γεωθερμικών μικροοργανισμών. Η επαφή με τα ιαματικά αυτά νερά είναι ευεργετική τόσο για το δέρμα όσο και για το πνεύμα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η : Husavik - Φωτογραφικό Safari Φαλαινών - Φαράγγι Asbyrgi - Καταρράκτης Dettifoss - Πάρκο Krafla - Akureyri
Πρωινό και μετάβαση στο λιμάνι του Χουσάβικ (Husavik) για το φωτογραφικό σαφάρι φαλαινών. Το μεσημέρι επιστροφή και συνεχίζουμε με το πανέμορφο φαράγγι Άσμπιργκι (Asbyrgi). Η διαδρομή μας προς τα νότια θα μας οδηγήσει στον καταρράκτη Ντέτιφος (Dettifoss), τον πιο ισχυρό καταρράκτη της Ευρώπης, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Βάτναγιοκουλ (Vatnajökull) και αμέσως μετά στο πάρκο Κράφλα (Krafla) και την ηφαιστειακή γαλάζια λίμνη Βίτι (Viti). Στάση για γεύμα και σειρά έχει το Νάμασκαρντ (Námaskarð) με τις απόκοσμες πισίνες λάσπης και των φυσαλίδων που βγαίνουν από το σώμα της γης και ο Γκόνταφος (Goðafoss), ο Καταρράκτης των Θεών, που βρίσκεται στον μυχό του Έιγιαφγορδουρ (Eyjafjörður), του μεγαλύτερου φιόρδ της χώρας.Επόμενος σταθμός το Ακουρέιρι (Akureyri), από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας γνωστή και ως «Η πόλη του Ήλιου του Μεσονυχτίου». Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η : Κρατήρας Grabrok - Καταρράκτης Glannifoss - Borgarnes
Μετά το πρωινό μας κατευθυνόμενοι δυτικά. Θα σταματήσουμε για επίσκεψη της πιο παλιάς φάρμας της Ισλανδίας και νυν λαογραφικό μουσείο, το Γκλάουμμπαερ (Glaumbær 900 μ.Χ.). Συνεχίζοντας νότια θα σταματήσουμε στον εντυπωσιακό κρατήρα του ηφαιστείου Γράμπροκ (Grábrók) με τη μαγευτική θέα στην κοιλάδα με τα πανάρχαια ίχνη λάβας, τη λίμνη και το δάσος του καταρράκτη Γκλάνιφος (Glannifoss). Στο Μπόργιαρνες (Borgarnes) σας προτείνουμε μία βόλτα στο παραλιακό πάρκο, μέσα στο φως του Ήλιου του Μεσονυχτίου. Διανυκτέρευση.


Ημέρα 8η : Xερσόνησος Snæfellsnes – Kirkjufjel – Ólafsvík – Ρέικιαβικ
Σήμερα αναχωρούμε πολύ νωρίς το πρωί για να πάμε στο πιο φωτογραφημένο βουνό της χώρας, το Kirkjufjel, σε σχήμα πυραμίδας και τον καταρράκτη του. Συνεχίζουμε την εξερεύνηση με την Νοτιοδυτική ακτή και τα απότομα ηφαιστειακά Βράχια. Εδώ βρίσκεται και η είσοδος για το κέντρο της Γης, σύμφωνα με τον Ιούλιο Βέρν. Στάση για γεύμα και συνεχίζουμε για το Olafsvik (Όλαφσβικ), την Μαύρη εκκλησία και άλλα ενδιαφέροντα σημεία, για να καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο Ρέικιαβικ, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Ρέικιαβικ στην καρδιά της πόλης.

Hμέρα 9η : Σπηλιά Λάβας Raufarhólshellir - Blue Lagoon - Reykjanes - Grindavik
Σήμερα θα θαυμάσουμε την Ισλανδία από το εσωτερικό της. Kατεβαίνουμε στα έγκατα της γης μέσα σε μία από τις μοναδικές παγκοσμίως σωλήνες Λάβας, μια μοναδική εμπειρία και μια εξαιρετική ευκαιρία για να παρακολουθήσουμε τις εσωτερικές λειτουργίες μιας ηφαιστειακής έκρηξης. Το Raufarhólshellir είναι ένας σωλήνας λάβας που σχηματίστηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Leitin και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ισλανδίας (προαιρετική επίσκεψη).

Το μεσημέρι μεταφορά στη Blue Lagoon. Προαιρετική είσοδος και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας. Μικρή εξερεύνηση της ηφαιστειογενούς χερσονήσου. Γεύμα στο ψαροχώρι Grindavik και επιστροφή στο Ρέικιαβικ.

Ημέρα 10 - 11η: Ρέικιαβικ - Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα ο πεπειραμένος αρχηγός μας, σε ένα περίπατο, θα σας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα, το Δημαρχείο με τη Λίμνη του, το Κοινοβούλιο, την εκκλησία HallgrΙmskirkja στο κέντρο της πόλης, τον Ταξιδιώτη του Ήλιου εμπνευσμένο από τον Μ. Αλέξανδρο, τον Καθεδρικό Ναό. Βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης και το άγαλμα του Ingolfur Arnarson, του πρώτου άποικου της περιοχής που έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, που βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ο περίπατος μας τελειώνει στο παλιό λιμάνι και το πολιτιστικό Χάρπα. Χρόνος ελεύθερος και το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο πριν την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα (μέσω σταθμού). Τέλος του ταξιδιού, Ταξίδι Ισλανδία & Βόρειο Σέλας.

Τιμοκατάλογος

« Ταξίδια Στην Ευρώπη : Ταξίδι Ισλανδία & Βόρειο Σέλας »

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΗμερομηνίεςΔίκλινοΜονόκλινο
11Μ / 10ΝReykjavik: Center Grandi Hotel ή παρόμοιο
Nupar: Foss Hotel Nupar ή παρόμοιο
Egilstadir: Hotel Herad ή παρόμοιο
Husavik: Foss Hotel Husavik ή παρόμοιο
Borgarnes: B59 ή παρόμοιο
19/08/20222665 €3300 €

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
• Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 390 €.
Τιμή προσφοράς. Ισχύει για εγγραφές έως 30 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 

Πτήσεις
ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 19 - 29 ΟS802 19/08 ATH - VIE 13:40 - 14:55 Αθήνα - Βιέννη OS327 19/08 VIE - KEF 21:00 - 23:20 Βιέννη - Ρέικιαβικ OS328 29/08 KEF - VIE 01:00 - 07:05 Κεφλάβικ - Βιέννη OS801 29/08 VIE - ATH 09:35 - 12:45 Βιέννη - Αθήνα
Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ρέικιαβικ - Αθήνα μέσω ευρωπαϊκού σταθμού.
 • Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση.
 • 6 ημέρες πλήρης γύρος με ιδιωτικό λεωφορείο.
 • 9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* και 4* με ιδιωτικό μπάνιο.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Ολοήμερη εκδρομή Χρυσός Κύκλος.
 • Είσοδος και πετσέτα στα "Mývatn Nature Baths".
 • Σαφάρι με snowmobile στον παγετώνα.
 • 8 γεύματα.
 • Βόλτα/ γνωριμία της πόλης του Ρέικιαβικ.
 • Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.
 • Βόλτα με βάρκα zodiac στην Λίμνη του Παγετώνα Vatnajokull.
 • Σαφάρι φαλαινών στο Husavik.
 • Επίσκεψη φάρμαςGlaumbær.
 • Επίσκεψη Πάρκου Skaftafell.
 • Επίσκεψη πάρκουDimmuborgir.
 • Επίσκεψη κρατήρα Grabrok.
 • Επίσκεψη κρατήρα Krafla/ Viti.
 • Επίσκεψη Παγετώνα Solheimar.
 • Επίσκεψη πάρκου Glanni.
 • Επίσκεψη πάρκου Ásbyrgi.
 • Επίσκεψη ιστορικού κοινοβουλίου Alþingi.
 • Επίσκεψη πάρκου Þingvellir.
 • Επίσκεψη των πιο γνωστών καταρρακτών της Ισλανδίας.
 • 1 χειραποσκευή & 1 αποσκευή έως 20 κιλά.
 • ΔΩΡΟ: Ξενάγηση στο Ιστορικό κέντρο της Βιέννης.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων και λοιπά τέλη: 390€.
 • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.
 • Προαιρετική εκδρομή "σωλήνα" λάβας Raufarhólshellir (κόστος 80€).
 • Blue Lagoon (κόστος από 130€, περιλαμβάνει μεταφορές, είσοδος, χρήση πισίνας και μια πετσέτα).
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ' άτομο για όλες τις ημέρες.
 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράληψη για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.
 • Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας.