Άγιοι Τόποι – Ιεροσόλυμα

Άγιοι Τόποι - Ιεροσόλυμα : Δεκέμβριος 2019

8 Ημέρες

Άγιοι Τόποι – Ιεροσόλυμα

Άγιοι Τόποι - Ιεροσόλυμα : Δεκέμβριος 2019

Ιεροσόλυμα… το Ιουδαϊκό, Ισλαμικό και Χριστιανικό κέντρο, αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια πιστούς ανά την υφήλιο αλλά και για χιλιάδες ταξιδιώτες που επισκέπτονται την πόλη για την πολύ σημαντική ιστορική της σημασία.


Ισραήλ - Ιεροσόλυμα Μακρινά - Εξωτικά Ταξίδια

Ταξίδια στα Ιεροσόλυμα, Ταξίδι στους Αγίους Τόπους, Προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα και στους Αγίους Τόπους

Ιερουσαλήμ, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της παγκόσμιας ιστορίας. Ανάμεσα στη Μεσόγειο και τη Νεκρά Θάλασσα, αυτή η πόλη, υπήρξε αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ, για πολλά χρόνια. Εξαιρετική αύρα και υπέροχες τοποθεσίες σε μεταφέρουν, με την πρώτη ματιά, σε άλλες εποχές. Σε όποια θρησκεία και αν πιστεύεις, το ταξίδι αυτό είναι από τα πιο ενδιαφέροντα που μπορείς να κάνεις.

Για τους Χριστιανούς είναι η πόλη που μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός και Υιός του Θεού. Για τους Εβραίους είναι η ιερότερη πόλη και μάλιστα υπήρξε και πρωτεύουσα των λαών του Ισραήλ. Για τους μουσουλμάνους είναι η τρίτη ιερότερη τοποθεσία του κόσμου. Εδώ θα συναντήσεις σε μεγάλο βαθμό και το ελληνικό στοιχείο, καθ' ότι υπάρχουν πολλές ελληνικές επιγραφές, αλλά και μοναστήρια.

Η Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων, η οποία περιβάλλεται από τείχος του 16ου αιώνα, είναι χωρισμένη σε τέσσερις τομείς : τον Εβραϊκό, το Μουσουλμανικό, το Χριστιανικό και τον Αρμένικο. Πλήθος κόσμου από όλες τις θρησκείες και τις εθνικότητες, παρευρίσκονται στην είσοδο της πόλης... μια εικόνα που δύσκολα περιγράφεται, ενώ η ατμόσφαιρα που επικρατεί, προκαλεί έντονο συναίσθημα σε όποιον γίνεται μάρτυρας της συνύπαρξης αυτής.

Πρόγραμμα

1η ημέρα Τρίτη 3/12/19 ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Συγκέντρωση στo αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 17.00 μ.μ.. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα Τετάρτη 4/12/19 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Αναχώρηση για την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα Πέμπτη 5/12/19 ΒΗΘΛΕΕΜ
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Ναό της Γεννήσεως του Κυρίου (όπου βρίσκεται το Σπήλαιο της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου, καθώς και το Σπήλαιο των Νηπίων), το χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) μετάβαση με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Σαρανταρίου Όρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα Παρασκευή 6/12/19 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Αναχώρηση μετά το πρωινό για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Έπειτα προχωρώντας προς την κοιλάδα του Ιορδάνου Ποταμού θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα Σάββατο 7/12/19 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΣΙΝΑ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Όρος Σινά. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στη Νεκρά Θάλασσα και στην πόλη Εϊλάτ (σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου), όπου βρίσκεται το περίφημο ενυδρείο (προαιρετικό). Άφιξη το απόγευμα στο Σινά, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, εκεί που παρέλαβε ο Μωυσής τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

6η Ημέρα Κυριακή 8/12/19 ΣΙΝΑ (εορτή Αγίας Αικατερίνης) - ΚΑΪΡΟ
Το πρωί θα συμμετάσχουμε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμή της Αγίας Αικατερίνης στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορίας κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Το μεσημέρι θα συμμετάσχουμε στον Αρχιερατικό Εσπερινό προς τιμήν της Μεγαλομάρτυρος Αγ. Αικατερίνης. Αναχώρηση για Κάιρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα Δευτέρα 09/12/19 ΚΑΪΡΟ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Κάιρο, όπου θα ξεκινήσει η ξενάγησή μας από επίσκεψη στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου στεγάζονται φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας χιλιάδων ετών, μεταξύ των οποίων και τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτανχαμόν. Έπειτα θα επισκεφθούμε τις Πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου, ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα που απεικονίζει τον Φαραώ Χεφρίνο με σώμα λιονταριού. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, όπου βρίσκεται και το κελί του Αγίου Νεκταρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση. Το βράδυ θα ακολουθήσει προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Νείλο.

8η ημέρα Τρίτη 10/12/19 ΚΑΪΡΟ-ΑΘΗΝΑ
Τις πρώτες πρωινές ώρες θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο Καíρου. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 04:40. Άφιξη στην Αθήνα στις 06:40 π.μ. Τέλος του ταξιδιού Άγιοι Τόποι - Ιεροσόλυμα.

Τιμοκατάλογος

« Μακρινά Ταξίδια : Άγιοι Τόποι – Ιεροσόλυμα »

 

Άγιοι Τόποι – Ιεροσόλυμα. Μακρινά Ταξίδια – Ταξίδι Προσκύνημα στους Άγιους Τόπους και στα Ιεροσόλυμα.

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί εώς 12 ετών
8M / 7NΞενοδοχεία 4*03/12/2019990€1210€Κατόπιν ζήτησης

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων συμπεριλαμβάνονται στις ανωτέρω τιμές
Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα – Τε λ Αβίβ – Κάιρο-Αθήνα).
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στα Ιεροσόλυμα - Σινά.
 • 7 Πρωινά και 7 γεύματα.
 • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία.
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι αεροδρομίων, συνόρων και βίζα Αιγύπτου.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Αρχηγός – Συνοδός.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Οι είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
Σημειώσεις

 • Σας ενημερωνουμε ότι λόγω της διαδιακασίας ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Αθηνών αλλα και του Τελ Αβίβ υπάρχει καθυστέρηση από τους ελεγχους που κάνουν οι ελεγκτές ασφαλείας. Παρακαλούμε δείξτε υπομονή.
 • Ο αρχηγός/ξεναγός βρίσκεται στο Τελ Αβίβ και τον συναντάτε κατά την άφιξή σας εκεί.
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ’ άτομο για όλες τις ημέρες.
 • Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς καμία παράλειψη.
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορεί να αλλάξουν έως και δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 • Απαραίτητη ισχύς διαβατηρίου 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης & διαβατήρια νέου τύπου (αυτό ισχύει για τα Ελληνικά διαβατήρια κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να συμβουλεύονται την πρεσβεία τους ή τον πωλητή μας). Ο κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για την έκδοση, την ισχύ, την εγκυρότητα και τη θεώρηση των ταξιδιωτικών εγγράφων που απαιτούνται για την αναχώρηση, διέλευση και παραμονή στις χώρες που περιλαμβάνει το ταξίδι.
 • Σε όλες τις εκδρομές απαιτείται διαβατήριο νέου τύπου (έκδοση μόνο από την αστυνομία) για έλληνες υπηκόους. Πολίτες άλλων χωρών παρακαλούνται να μας δηλώνουν εξ αρχής την υπηκοότητά τους ώστε να τους ενημερώνουμε για τυχόν επιπλέον διατυπώσεις.

03/12/2019

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με