Άγιοι Τόποι – Ιεροσόλυμα

Άγιοι Τόποι - Ιεροσόλυμα : Φεβρουάριος 2020

880

8 Ημέρες

Άγιοι Τόποι – Ιεροσόλυμα

Άγιοι Τόποι - Ιεροσόλυμα : Φεβρουάριος 2020

Ιεροσόλυμα… το Ιουδαϊκό, Ισλαμικό και Χριστιανικό κέντρο, αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια πιστούς ανά την υφήλιο αλλά και για χιλιάδες ταξιδιώτες που επισκέπτονται την πόλη για την πολύ σημαντική ιστορική της σημασία.


Ισραήλ - ΙεροσόλυμαΜακρινά - Εξωτικά Ταξίδια

Ταξίδια στα Ιεροσόλυμα, Ταξίδι στους Αγίους Τόπους, Προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα και στους Αγίους Τόπους

Ιερουσαλήμ, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της παγκόσμιας ιστορίας. Ανάμεσα στη Μεσόγειο και τη Νεκρά Θάλασσα, αυτή η πόλη, υπήρξε αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ, για πολλά χρόνια. Εξαιρετική αύρα και υπέροχες τοποθεσίες σε μεταφέρουν, με την πρώτη ματιά, σε άλλες εποχές. Σε όποια θρησκεία και αν πιστεύεις, το ταξίδι αυτό είναι από τα πιο ενδιαφέροντα που μπορείς να κάνεις.

Για τους Χριστιανούς είναι η πόλη που μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός και Υιός του Θεού. Για τους Εβραίους είναι η ιερότερη πόλη και μάλιστα υπήρξε και πρωτεύουσα των λαών του Ισραήλ. Για τους μουσουλμάνους είναι η τρίτη ιερότερη τοποθεσία του κόσμου. Εδώ θα συναντήσεις σε μεγάλο βαθμό και το ελληνικό στοιχείο, καθ' ότι υπάρχουν πολλές ελληνικές επιγραφές, αλλά και μοναστήρια.

Η Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων, η οποία περιβάλλεται από τείχος του 16ου αιώνα, είναι χωρισμένη σε τέσσερις τομείς : τον Εβραϊκό, το Μουσουλμανικό, το Χριστιανικό και τον Αρμένικο. Πλήθος κόσμου από όλες τις θρησκείες και τις εθνικότητες, παρευρίσκονται στην είσοδο της πόλης... μια εικόνα που δύσκολα περιγράφεται, ενώ η ατμόσφαιρα που επικρατεί, προκαλεί έντονο συναίσθημα σε όποιον γίνεται μάρτυρας της συνύπαρξης αυτής.

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Δευτέρα 24/2/2020 ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ - ΠΕΤΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, (Κυριακή 23/2/20) όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αμμαν στις 23:50 μ.μ.. Άφιξη στις 02:05 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πέτρα. Άφιξη στη μοναδική Πέτρα, τόσο παλιά όσο και ο χρόνος. Διασχίζοντας το επιβλητικό φαράγγι, σχηματισμένο από πλαγιές που φθάνουν και τα 100 μέτρα, βρισκόμαστε στην καλά κρυμμένη, λαξεμένη σε μασίφ βράχους πόλη. Ναοί, επεξεργασμένοι βασιλικοί τάφοι, ένα Ρωμαϊκό θέατρο 3.000 θέσεων, μικρά και μεγάλα σπίτια και πολλά άλλα περικυκλώνουν το μοναδικό αυτό θέαμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τρίτη 25/2/20 ΠΕΤΡΑ - ΑΜΜΑΝ
Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στην Πέτρα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές. Νωρίς το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Wadi Rum όπου θα πάρουμε μέρος σε Σαφάρι απολαμβάνοντας ένα ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στους αμμόλοφους, που προκαλεί δέος. Μετάβαση στο Αμμάν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τετάρτη 26/2/20 ΑΜΜΑΝ
Μετά το πρωινό επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ελληνορωμαϊκό Θέατρο και την Ελληνιστική Ακρόπολη της Πόλεως. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Μαδυβά (προάστιο του Αμμάν) με τα θαυμάσια Μωσαϊκά της. Εκεί βρίσκεται και ο αρχαιότερος ψηφιδωτός χάρτης με την έξοδο των Εβραίων προς την Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ, στο δάπεδο του Ι. Ναού του Αγ. Γεωργίου.

Ακολουθεί επίσκεψη στο Όρος Νέμπο όπου σύμφωνα με την παράδοση από το σημείο εκείνο ο Θεόπτης Μωυσής είδε για μοναδική φορά στη ζωή του τη Γη της Επαγγελίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πέμπτη 27/2/20 ΑΜΜΑΝ - ΙΕΡΙΧΩ
Μετά το πρωινό θα περάσουμε τα σύνορα και θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Παρασκευή 28/2/20 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (εσωτερικό)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Ιεροσόλυμα, όπου θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο.

Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου) και το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου).

Έπειτα θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σάββατο 29/2/20 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Αναχώρηση το πρωί για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση

7η ημέρα: Κυριακή 1/3/20 ΒΗΘΛΕΕΜ
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Δευτέρα 2/3/20 ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για Τελ Αβίβ, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε πανοραμική περιήγηση της πόλης και θα επισκεφτούμε τη Γιάφα και τη παλιά Ιόππη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση στις 19:50 μ.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 21.50 μ.μ. Τέλος του ταξιδιού Άγιοι Τόποι - Ιεροσόλυμα.

Τιμοκατάλογος

« Μακρινά Ταξίδια : Άγιοι Τόποι – Ιεροσόλυμα »

 

Άγιοι Τόποι – Ιεροσόλυμα. Μακρινά Ταξίδια – Ταξίδι Προσκύνημα στους Άγιους Τόπους και στα Ιεροσόλυμα.

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί εώς 12 ετών
8M / 7NΞενοδοχεία 4*24/02/2020880 €1170 €770 €

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 170€
• Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς 770€.
• Παιδί έως 6 ετών στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς 480€.
Πτήσεις

Α3 ATH-AMM 23.50-02.05 (+1)
Α3 ΤLV-ΑΤΗ 19.50-21.50

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα - Αμμάν - Tel Aviv - Αθήνα).
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στην Πέτρα, στο Αμμάν και στη Βηθλεέμ.
 • 7 πρωινά και 7 γεύματα (μπουφέ).
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία.
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Φόροι αεροδρομίων - συνόρων, επίναυλος καυσίμων.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης).
 • Ταξιδιωτική τσάντα.
 • Συνοδός – ξεναγός.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων: 170 €.
Σημειώσεις

 • Σας ενημερωνουμε ότι λόγω της διαδιακασίας ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Αθηνών αλλα και του Τελ Αβίβ υπάρχει καθυστέρηση από τους ελεγχους που κάνουν οι ελεγκτές ασφαλείας. Παρακαλούμε δείξτε υπομονή.
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ’ άτομο για όλες τις ημέρες.
 • Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς καμία παράλειψη.
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορεί να αλλάξουν έως και δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 • Απαραίτητη ισχύς διαβατηρίου 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης & διαβατήρια νέου τύπου (αυτό ισχύει για τα Ελληνικά διαβατήρια κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να συμβουλεύονται την πρεσβεία τους ή τον πωλητή μας). Ο κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για την έκδοση, την ισχύ, την εγκυρότητα και τη θεώρηση των ταξιδιωτικών εγγράφων που απαιτούνται για την αναχώρηση, διέλευση και παραμονή στις χώρες που περιλαμβάνει το ταξίδι.
 • Σε όλες τις εκδρομές απαιτείται διαβατήριο νέου τύπου (έκδοση μόνο από την αστυνομία) για έλληνες υπηκόους. Πολίτες άλλων χωρών παρακαλούνται να μας δηλώνουν εξ αρχής την υπηκοότητά τους ώστε να τους ενημερώνουμε για τυχόν επιπλέον διατυπώσεις.

24/02/2020

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με