Άγιοι Τόποι – Ιεροσόλυμα

Άγιοι Τόποι - Ιεροσόλυμα, : Οκτώβριος 2019

7 Ημέρες

Άγιοι Τόποι – Ιεροσόλυμα

Άγιοι Τόποι - Ιεροσόλυμα, : Οκτώβριος 2019

Ιεροσόλυμα… το Ιουδαϊκό, Ισλαμικό και Χριστιανικό κέντρο, αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια πιστούς ανά την υφήλιο αλλά και για χιλιάδες ταξιδιώτες που επισκέπτονται την πόλη για την πολύ σημαντική ιστορική της σημασία.


Ισραήλ - Ιεροσόλυμα Μακρινά - Εξωτικά Ταξίδια

Ταξίδια στα Ιεροσόλυμα, Ταξίδι στους Αγίους Τόπους, Προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα και στους Αγίους Τόπους

Ιερουσαλήμ, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της παγκόσμιας ιστορίας. Ανάμεσα στη Μεσόγειο και τη Νεκρά Θάλασσα, αυτή η πόλη, υπήρξε αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ, για πολλά χρόνια. Εξαιρετική αύρα και υπέροχες τοποθεσίες σε μεταφέρουν, με την πρώτη ματιά, σε άλλες εποχές. Σε όποια θρησκεία και αν πιστεύεις, το ταξίδι αυτό είναι από τα πιο ενδιαφέροντα που μπορείς να κάνεις.

Για τους Χριστιανούς είναι η πόλη που μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός και Υιός του Θεού. Για τους Εβραίους είναι η ιερότερη πόλη και μάλιστα υπήρξε και πρωτεύουσα των λαών του Ισραήλ. Για τους μουσουλμάνους είναι η τρίτη ιερότερη τοποθεσία του κόσμου. Εδώ θα συναντήσεις σε μεγάλο βαθμό και το ελληνικό στοιχείο, καθ' ότι υπάρχουν πολλές ελληνικές επιγραφές, αλλά και μοναστήρια.

Η Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων, η οποία περιβάλλεται από τείχος του 16ου αιώνα, είναι χωρισμένη σε τέσσερις τομείς : τον Εβραϊκό, το Μουσουλμανικό, το Χριστιανικό και τον Αρμένικο. Πλήθος κόσμου από όλες τις θρησκείες και τις εθνικότητες, παρευρίσκονται στην είσοδο της πόλης... μια εικόνα που δύσκολα περιγράφεται, ενώ η ατμόσφαιρα που επικρατεί, προκαλεί έντονο συναίσθημα σε όποιον γίνεται μάρτυρας της συνύπαρξης αυτής.

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Παρασκευή 11/10/19 ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΣΙΝΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Τελ Αβίβ στις 06.20 π.μ. Άφιξη στις 08.20 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Σινά, όπου καθοδόν θα σταματήσουμε στη Νεκρά Θάλασσα και στην κοσμοπολίτικη πόλη Eilat (στα σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου). Αργά το απόγευμα άφιξη στο Σινά, τακτοποίηση στους ξενώνες της περιοχής, δείπνο, διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, εκεί που παρέλαβε ο Μωυσής τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

2η ημέρα: Σάββατο 12/10/19 ΣΙΝΑ
Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορία κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Επιστροφή στους ξενώνες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή 13/10/19 ΣΙΝΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ
Μετά τη Θεία Λειτουργία θα αναχωρήσουμε για την Ιερουσαλήμ, κατά την διαδρομή μας, μετά τα σύνορα της Αιγύπτου και περνώντας την Νεκρά Θάλασσα, άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο στην Βηθλεέμ. Τακτοποίηση , δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Δευτέρα 14/10/19 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (εσωτερικό)
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα και θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, την Προβατική κολυμβήθρα, την φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού.

Έπειτα θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τρίτη 15/10/19 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνο). Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδος (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα) και θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων
Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ. Προαιρετικό περίπλου με πλοιάριο στην λίμνη Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Τετάρτη 16/10/19 ΙΕΡΙΧΩ
Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου) και το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Ιεριχούς, ξεκινώντας από την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία, την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου.

Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) και το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν, νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.

7η ημέρα: Πέμπτη 17/10/19 ΒΗΘΛΕΕΜ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Ναό της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου, καθώς και το Σπήλαιο των Νηπίων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Χωριό των Ποιμένων, την Ι.Μ. Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει προαιρετική μετάβαση με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου.

Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Σαμάρεια, όπου θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου) και τέλος αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου καθ’ οδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδα. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:50μ.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 21.50 μ.μ. Τέλος του ταξιδιού Άγιοι Τόποι - Ιεροσόλυμα.

Τιμοκατάλογος
ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί εώς 12 ετών
7M / 6NΞενοδοχεία 4*11/10/2019850€Κατόπιν ζήτησηςΚατόπιν ζήτησης

 

Ξενοδοχεία• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων συμπεριλαμβάνονται στις ανωτέρω τιμές

 

Πτήσεις

11/10 ΑΖ823 06:10 - 08:10
17/10 ΑΖ822 19:55 - 22:10

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Tel Aviv - Αθήνα).
 • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο στην περιοχή της Βηθλεέμ.
 • Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως.
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία.
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ταξιδιωτική τσάντα - Συνοδός- ξεναγός.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Οι είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
Σημειώσεις

 • Σας ενημερωνουμε ότι λόγω της διαδιακασίας ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Αθηνών αλλα και του Τελ Αβίβ υπάρχει καθυστέρηση από τους ελεγχους που κάνουν οι ελεγκτές ασφαλείας. Παρακαλούμε δείξτε υπομονή.
 • Ο αρχηγός/ξεναγός βρίσκεται στο Τελ Αβίβ και τον συναντάτε κατά την άφιξή σας εκεί.
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ’ άτομο για όλες τις ημέρες.
 • Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς καμία παράλειψη.
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορεί να αλλάξουν έως και δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 • Απαραίτητη ισχύς διαβατηρίου 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης & διαβατήρια νέου τύπου (αυτό ισχύει για τα Ελληνικά διαβατήρια κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να συμβουλεύονται την πρεσβεία τους ή τον πωλητή μας). Ο κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για την έκδοση, την ισχύ, την εγκυρότητα και τη θεώρηση των ταξιδιωτικών εγγράφων που απαιτούνται για την αναχώρηση, διέλευση και παραμονή στις χώρες που περιλαμβάνει το ταξίδι.
 • Σε όλες τις εκδρομές απαιτείται διαβατήριο νέου τύπου (έκδοση μόνο από την αστυνομία) για έλληνες υπηκόους. Πολίτες άλλων χωρών παρακαλούνται να μας δηλώνουν εξ αρχής την υπηκοότητά τους ώστε να τους ενημερώνουμε για τυχόν επιπλέον διατυπώσεις.

11/10/2019

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με