Άγιοι Τόποι – Ιεροσόλυμα

Άγιοι Τόποι - Ιεροσόλυμα, : Αύγουστος 2019

8 Ημέρες

Άγιοι Τόποι – Ιεροσόλυμα

Άγιοι Τόποι - Ιεροσόλυμα, : Αύγουστος 2019

Ιεροσόλυμα… το Ιουδαϊκό, Ισλαμικό και Χριστιανικό κέντρο, αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια πιστούς ανά την υφήλιο αλλά και για χιλιάδες ταξιδιώτες που επισκέπτονται την πόλη για την πολύ σημαντική ιστορική της σημασία.


Μακρινά - Εξωτικά Ταξίδια Ισραήλ - Ιεροσόλυμα

Άγιοι Τόποι - Ιεροσόλυμα - Βηθλεεμ - Λύδδα - Σαμάρεια - Γεθσημανή - Όρος των Ελαιών - Γολγοθάς - Ιεριχώ - Βηθανία - Τιβεριάδα - Γαλιλαία

Ιερουσαλήμ, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της παγκόσμιας ιστορίας. Ανάμεσα στη Μεσόγειο και τη Νεκρά Θάλασσα, αυτή η πόλη, υπήρξε αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ, για πολλά χρόνια. Εξαιρετική αύρα και υπέροχες τοποθεσίες σε μεταφέρουν, με την πρώτη ματιά, σε άλλες εποχές. Σε όποια θρησκεία και αν πιστεύεις, το ταξίδι αυτό είναι από τα πιο ενδιαφέροντα που μπορείς να κάνεις.

Για τους Χριστιανούς είναι η πόλη που μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός και Υιός του Θεού. Για τους Εβραίους είναι η ιερότερη πόλη και μάλιστα υπήρξε και πρωτεύουσα των λαών του Ισραήλ. Για τους μουσουλμάνους είναι η τρίτη ιερότερη τοποθεσία του κόσμου. Εδώ θα συναντήσεις σε μεγάλο βαθμό και το ελληνικό στοιχείο, καθ' ότι υπάρχουν πολλές ελληνικές επιγραφές, αλλά και μοναστήρια.

Η Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων, η οποία περιβάλλεται από τείχος του 16ου αιώνα, είναι χωρισμένη σε τέσσερις τομείς : τον Εβραϊκό, το Μουσουλμανικό, το Χριστιανικό και τον Αρμένικο. Πλήθος κόσμου από όλες τις θρησκείες και τις εθνικότητες, παρευρίσκονται στην είσοδο της πόλης... μια εικόνα που δύσκολα περιγράφεται, ενώ η ατμόσφαιρα που επικρατεί, προκαλεί έντονο συναίσθημα σε όποιον γίνεται μάρτυρας της συνύπαρξης αυτής.

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Πέμπτη 29/8/19 ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Κάιρο στις 07.30 π.μ.. Άφιξη στις 08.30 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για ξενάγηση στο Κάιρο ξεκινώντας από επίσκεψη στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο.

Στη συνέχεια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου στεγάζονται φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας χιλιάδων ετών, μεταξύ των οποίων και τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτανχαμόν. Έπειτα θα επισκεφθούμε τις Πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου, ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα που απεικονίζει τον Φαραώ Χεφρίνο με σώμα λιονταριού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Παρασκευή 30/8/19 KAΪΡO – AΛEΞΑΝΔΡΕΙΑ
Tο πρωί αναχώρηση για την Αλεξάνδρεια, όπου θα επισκεφθούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο, το Ναό του Ευαγγελισμού ( από τις ωραιότερες εκκλησίες της πόλεως ), το Ναό του Αγίου Σάββα, τους Κήπους της Μοντάζα και το περίφημο φάρο όπου έγινε η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του ποιητή Καβάφη και την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Το απόγευμα κατά την επιστροφή μας στο Κάιρο θα επισκεφθούμε τα Μοναστήρια της Νιτρίας (Αγ. Παϊσίου, Αγ. Μακαρίου). Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί κρουαζιέρα στον Νείλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Κάιρο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σάββατο 31/8/19 ΚΑΪΡΟ – ΣΙΝΑ
Το πρωί αναχώρηση για το Σινά, όπου κατά την διαδρομή θα περάσουμε τη διώρυγα του Σουέζ και θα επισκεφθούμε τη γυναικεία Ιερά Μονή της Φαράν. Άφιξη το απόγευμα στο Σινά, τακτοποίηση στα καταλύματα, διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, όπου ο Θεόπτης Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

4η ημέρα: Κυριακή 1/9/19 ΣΙΝΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορίας κάτω από τη σιωπή της Ερήμου.

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα, όπου καθοδόν θα δούμε τη Νεκρά Θάλασσα και θα πραγματοποιηθεί (προαιρετική) επίσκεψη στο ενυδρείο του Εϊλάτ. Μετά τα σύνορα της Αιγύπτου, φθάνουμε στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Δευτέρα 02/9/19 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο, όπου θα μας δεχτεί η Α.Θ.Μ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας.

Μετά το μεσημέρι, θα προσκυνήσουμε στην Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), το Όρος των Ελαιών(τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου) και την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Τρίτη 03/9/19 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον).

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα).

Κατά την επιστροφή μας, θα επισκεφτούμε την Σαμάρεια, όπου θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Τετάρτη 04/9/19 ΙΕΡΙΧΩ
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος), το Σαραντάριο Όρος, και την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στη συνέχεια θα τελεστεί αγιασμός στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Πέμπτη 05/9/19 ΒΗΘΛΕΕΜ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ
Το πρωί, Θεία Λειτουργία στο Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα στην Γεθσημανή για την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Έπειτα θα επισκεφθούμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ιερά Μονή Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου.

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Αθήνα στις 19:20 μ.μ.. Άφιξη στην Αθήνα στις 21.30 μ.μ.  Τέλος του ταξιδιού Άγιοι Τόποι - Ιεροσόλυμα.

Τιμοκατάλογος
ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί εώς 12 ετών
8M / 7NΞενοδοχεία 4*29/08/20191080€Κατόπιν ζήτησης

 

Ξενοδοχεία• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων συμπεριλαμβάνονται στις ανωτέρω τιμές

 

Πτήσεις

29/8/19
A3 932 ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ 08.30 07.30
Α3 925 ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ 19.20 21.30

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Κάιρο - Tel Aviv – Αθήνα).
 • Διαμονή σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο.
 • Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως (μπουφέ).
 • Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία.
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης).
 • Ταξιδιωτική τσάντα.
 • VISA Αιγύπτου.
 • Φόροι συνόρων.
 • Κρουαζιέρα στο Νείλο.
 • Συνοδός – ξεναγός.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
Σημειώσεις

 • Σας ενημερωνουμε ότι λόγω της διαδιακασίας ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Αθηνών αλλα και του Τελ Αβίβ υπάρχει καθυστέρηση από τους ελεγχους που κάνουν οι ελεγκτές ασφαλείας. Παρακαλούμε δείξτε υπομονή.
 • Ο αρχηγός/ξεναγός βρίσκεται στο Τελ Αβίβ και τον συναντάτε κατά την άφιξή σας εκεί.
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ’ άτομο για όλες τις ημέρες.
 • Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς καμία παράλειψη.
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορεί να αλλάξουν έως και δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 • Απαραίτητη ισχύς διαβατηρίου 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης & διαβατήρια νέου τύπου (αυτό ισχύει για τα Ελληνικά διαβατήρια κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να συμβουλεύονται την πρεσβεία τους ή τον πωλητή μας). Ο κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για την έκδοση, την ισχύ, την εγκυρότητα και τη θεώρηση των ταξιδιωτικών εγγράφων που απαιτούνται για την αναχώρηση, διέλευση και παραμονή στις χώρες που περιλαμβάνει το ταξίδι.
 • Σε όλες τις εκδρομές απαιτείται διαβατήριο νέου τύπου (έκδοση μόνο από την αστυνομία) για έλληνες υπηκόους. Πολίτες άλλων χωρών παρακαλούνται να μας δηλώνουν εξ αρχής την υπηκοότητά τους ώστε να τους ενημερώνουμε για τυχόν επιπλέον διατυπώσεις.

29/08/2019

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με