ΑΠΟ 495€  5 Ημέρες

Ταξίδι στο Βελιγράδι

Ταξίδι στο Βελιγράδι : Εορταστική Περίοδος 2023 - 2024

Βελιγράδι… το «Βερολίνο των Βαλκανίων», η «Λευκή Πόλη»… Καταπράσινο, γεμάτο πάρκα, με καφετέριες και μπαράκια, κατοίκους φιλικούς και μια ατμόσφαιρα ξεχωριστή και ταυτόχρονα οικεία, σας υπόσχεται τις πιο όμορφες γιορτές!


 


Ταξίδι στο Βελιγράδι... Ταξίδια στη Σερβία... Διακοπές στο Βελιγράδι!

Η πρωτεύουσα της Σερβίας έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Το Βελιγράδι έχει μπει δυναμικά στους «βολικούς» και οικονομικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, εξασφαλίζοντάς μια απόδραση στο εξωτερικό που έχει πολλά να δείξει. Λαμβάνοντας υπόψη ότι απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, ότι είναι οικονομική πόλη, ότι συνδυάζει κάτι από Βαλκάνια και κάτι από Ευρώπη κι ότι ξεφεύγει από τα καθιερωμένα με τις αντιθέσεις του, το Βελιγράδι μάλλον είναι ιδανικός προορισμός για ένα σύντομο ταξίδι, που θα χαραχτεί έντονα στην ταξιδιωτική μας μνήμη.

Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις, χτισμένη από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της πρώην Γιουγκοσλαβίας και η τέταρτη μεγαλύτερη στα Βαλκάνια μετά την Κωνσταντινούπολη, την Αθήνα και το Βουκουρέστι, ενώ βρίσκεται και αναπτύσσεται στις όχθες του Σάβου, παραπόταμου του Δούναβη, στο βόρειο τμήμα της Σερβίας. Η τραγική σύγχρονη ιστορία του Βελιγραδίου δεν λείπει από διάφορα σημεία του. Ένα από αυτά είναι και ένα κτήριο στο κέντρο της πόλης, που χτυπήθηκε από το ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών στη Σερβία το 1999 και δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί. Μπορεί να έχει περάσει πολλά, αλλά σήμερα το Βελιγράδι έχει εξελιχθεί σε μια αγαπητή, οικονομική και φιλόξενη πόλη για πολλούς ταξιδιώτες.

Ο Ναός του Άγιου Σάββα είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στον κόσμο και αξίζει μια επίσκεψη, ακόμη κι αν το εσωτερικό του ακόμη δεν είναι έτοιμο. Ο ναός λέγεται πως χτίστηκε αποκλειστικά με προσφορές, ενώ εικάζεται ότι χτίστηκε στο σημείο που θάφτηκε ο Άγιος Σάββας.

Οι κάτοικοι της πόλης, φιλικοί και χαμογελαστοί, ξεκινούν σχεδόν πάντα την ημέρα τους με μια στάση σε έναν φούρνο (Pekara), όπου λαχταριστές πίτες (Burek) απλώνονται μπροστά τους, έτοιμες να προσφέρουν την απόλαυση. Γεμιστές με το δικό τους λευκό τυρί που μοιάζει πολύ με φέτα, αλλά δεν είναι, πατάτα, κιμά, μανιτάρια κ.α. είναι πραγματικά ένα γευστικό ποίημα. Γευστικός θεσμός της πόλης είναι οι ντόπιες ταβέρνες kafanas, που συνδυάζουν άρτο και θέαμα από περιφερόμενους πλανόδιους μουσικούς. Πολλές επιλογές προσφέρει η Skadarska, ένας μάλλον τουριστικός δρόμος με ατμόσφαιρα που θα σας θυμίσει Πλάκα. Η περιοχή Skadarska αποτελεί την ιδανική περιοχή για τους πιο μποέμ τουρίστες και ντόπιους, παίρνοντας συχνά τον χαρακτηρισμό «η Μονμάρτη του Βελιγραδίου». Στην περιοχή αυτή σύχναζαν μποέμ ποιητές και καλλιτέχνες στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ σήμερα είναι γεμάτη με café, εστιατόρια, μπαράκια. Στο λιθόστρωτο δρόμο της θα βρείτε και μουσικούς τους δρόμου, όπως και πολλές γκαλερί.

ΑΠΟ 495€  5 Ημέρες
22/12/2023
23/12/2023
29/12/2023
30/12/2023
02/01/2024

1η ημέρα: Αθήνα - Βελιγράδι
Σπάνια μια πόλη που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το μέλλον συγκεντρώνει τόσο ενδιαφέρον για το παρελθόν της. Όμως, το Βελιγράδι για το οποίο αναχωρούμε σήμερα ξεδιπλώνεται στον ταξιδιώτη μέσα από τις ίδιες τις αντιθέσεις που το κάνουν συναρπαστικό! Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια όπου συγχωνεύονται η ευρωπαϊκή φινέτσα με το πάθος της Ανατολής. Αρτ νουβό αριστουργήματα, οθωμανικά λείψανα και απομεινάρια της σοσιαλιστικής αρχιτεκτονικής συνυπάρχουν με τη μοντέρνα αισθητική που η πόλη φαίνεται να αποκτά τα τελευταία χρόνια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για εγκατάσταση στα δωμάτια. Το απόγευμά μας είναι ελεύθερο για να ζήσουμε με την καθοδήγηση του συνοδού μας, τους παλμούς που μας προσφέρει απλόχερα το νυχτερινό Βελιγράδι με τις αναρίθμητες επιλογές για να το γνωρίσουμε.

2η ημέρα: Βελιγράδι
Η περιπατητική μας ξενάγηση θα ξεκινήσει με τη βασική αρτηρία της πόλης, τον γνωστόπεζόδρομο Κνέζ Μιχαήλοβα να μας μυεί στην hip εικόνα της πόλης με τα ιστορικά κτίρια του 19ου αι., τα μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά, τα κομψά καφέ και εστιατόρια. Αφού δούμε τη Μητρόπολη θα προχωρήσουμε μέχρι το σήμα κατατεθέν του Βελιγραδίου: Χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Από μακριά ο Πύργος Νεμπόισα, πάλαι ποτέ οχυρό στην άμυνα της πόλης ενάντια στους Τούρκους, υψώνεται στο βλέμμα ατρόμητος (αυτό άλλωστε σημαίνει και το όνομά του). Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας.

3η ημέρα: Βελιγράδι
Η σημερινή μας πανοραμική ξενάγηση αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στον ποταμό Σάβα που χωρίζει την παλιά με τη νέα πόλη θα μας βγάλει στο μοντέρνο Βελιγράδι. Εδώ τις επάλξεις δίνουν ξανά τα εμπορικά καταστήματα, τα σύγχρονα καφέ κι οι καλλιτέχνες του δρόμου. Για να επιστρέψουμε στην παλιά πόλη διανύουμε τη νέα γέφυρα Άντα και ύστερα το πάρκο Τόπσιντερ. Η διαδρομή θα μας βγάλει στην πιο αριστοκρατική περιοχή του Βελιγραδίου. Εδώ θα επισκεφτούμε το μαυσωλείο του Τίτο, ενώ στη συνέχεια θα δούμε το Ναό του Αγίου Σάββα, από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες στον κόσμο, την πλατεία Σλάβια, αλλά και ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο με βομβαρδισμένα κτίρια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς να υπενθυμίζει τη βιαιότητα του πολέμου. Το κτίριο της Κυβέρνησης, η Βουλή, το Δημαρχείο και η Πλατεία της Δημοκρατίας ολοκληρώνουν την ξενάγησή μας στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη στην διάθεση σας

4η ημέρα: Βελιγράδι (Μοναστήρι Χόποβο, Σρέμσκι Κάρλοβτσι, Νόβι Σαντ)
Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή μας στη Βόρεια Σερβία. Διασχίζοντας την απέραντη πεδιάδα της Βοϊβοντίνας θα επισκεφτούμε πρώτα το μοναστήρι Χόποβο, ένα από τα πολλά που υπάρχουν στην περιοχή Φρούσκα Γκόρα. Ακολουθεί η πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το παλιό Πατριαρχείο, τη Θεολογική Σχολή, το πρώτο σέρβικο γυμνάσιο και άλλα εξαιρετικά δείγματα ιστορικής αρχιτεκτονικής. Όμως την παράσταση της μέρας κλέβει αναμφισβήτητα η επίσκεψή μας σε τοπικό οινοποιείο στο Νόβι Σαντ στο οποίο θα δοκιμάσουμε ποικιλίες κρασιών και μέλι. Χτισμένο στις όχθες του Δούναβη, το Νόβι Σαντ εξυπηρετούσε στις εμπορικές συναλλαγές ως ενδιάμεση στάση. Το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, η Καθολική Εκκλησία της Παναγίας μας δίνουν ένα πλούσιο δείγμα γραφής της δεύτερη μεγαλύτερης πόλης της Σερβίας. Το απόγευμα επιστρέφουμε ξανά στο Βελιγράδι. Η πρόταση μας για το βράδυ (έξοδα ατομικά) είναι δείπνο με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής δείπνο στην πλακόστρωτη περιοχή της Σκαντάρλια που φημίζεται για τις γραφικές ταβέρνες, τη ρακή και φυσικά, για την εξαιρετική κουζίνα με τις υπέροχες σπεσιαλιτέ.

5η ημέρα: Βελιγράδι - Αθήνα
Στην αποφώνηση του ταξιδιού μας, οι λιγοστές ελεύθερες ώρες παραμονής στο Βελιγράδι είναι ό,τι πρέπει για ψώνια και αναμνηστικά τελευταίας στιγμής, αλλά και για να αφουγκραστούμε λίγο ακόμα την πολύπαθη μεν, πανέμορφη δε, πόλη που πιστεύουμε ακράδαντα πως ως αυτή τη στιγμή θα σας έχει κερδίσει με τη ζωντάνια και την πληθωρική προσωπικότητά της! Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Τέλος εκδρομής "Βελιγράδι - Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά".

« Χριστουγεννιάτικα Πακέτα Διακοπών : Ταξίδι στο Βελιγράδι »

 

Εορταστική Περίοδος 2023 – 2024

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
5M / 4NRoyal Inn 4*s22/12/2023
23/12/2023
495 €625 €415 €
29/12/2023
30/12/2023
575 €755 €495 €
02/01/2024495 €625 €415 €

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
• Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 220 €.

Air Serbia 22, 29 /12

15:40 16:15 Αθήνα - Βελιγράδι

12:20 14:50 Βελιγράδι - Αθήνα

 

Air Serbia 23, 30 /12

16:15 16:55 Αθήνα - Βελιγράδι

12:15 14:45 Βελιγράδι - Αθήνα

 

Aegean 02/01

13:10 13:50 Αθήνα - Βελιγράδι

14:35 17:10 Βελιγράδι - Αθήνα

 

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια Air Serbia & Aegean Airlines: Αθήνα – Βελιγράδι – Αθήνα.
 • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο ROYAL INN 4*s ή παρόμοιο.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο.
 • Δοκιμή κρασιών και μελιού στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Είσοδο στο μουσείο του Τίτο & τρενάκι στο φρούριο Καλεμεκτάν.
 • Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων.
 • Εμπειρότατος τοπικός συνοδός ξεναγός του ταξιδιού.
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 220 €.
 • Είσοδοι σε μουσεία, ανάκτορα κλπ.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.
 • Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.
Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα - Βελιγράδι
Σπάνια μια πόλη που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το μέλλον συγκεντρώνει τόσο ενδιαφέρον για το παρελθόν της. Όμως, το Βελιγράδι για το οποίο αναχωρούμε σήμερα ξεδιπλώνεται στον ταξιδιώτη μέσα από τις ίδιες τις αντιθέσεις που το κάνουν συναρπαστικό! Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια όπου συγχωνεύονται η ευρωπαϊκή φινέτσα με το πάθος της Ανατολής. Αρτ νουβό αριστουργήματα, οθωμανικά λείψανα και απομεινάρια της σοσιαλιστικής αρχιτεκτονικής συνυπάρχουν με τη μοντέρνα αισθητική που η πόλη φαίνεται να αποκτά τα τελευταία χρόνια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για εγκατάσταση στα δωμάτια. Το απόγευμά μας είναι ελεύθερο για να ζήσουμε με την καθοδήγηση του συνοδού μας, τους παλμούς που μας προσφέρει απλόχερα το νυχτερινό Βελιγράδι με τις αναρίθμητες επιλογές για να το γνωρίσουμε.

2η ημέρα: Βελιγράδι
Η περιπατητική μας ξενάγηση θα ξεκινήσει με τη βασική αρτηρία της πόλης, τον γνωστόπεζόδρομο Κνέζ Μιχαήλοβα να μας μυεί στην hip εικόνα της πόλης με τα ιστορικά κτίρια του 19ου αι., τα μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά, τα κομψά καφέ και εστιατόρια. Αφού δούμε τη Μητρόπολη θα προχωρήσουμε μέχρι το σήμα κατατεθέν του Βελιγραδίου: Χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Από μακριά ο Πύργος Νεμπόισα, πάλαι ποτέ οχυρό στην άμυνα της πόλης ενάντια στους Τούρκους, υψώνεται στο βλέμμα ατρόμητος (αυτό άλλωστε σημαίνει και το όνομά του). Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας.

3η ημέρα: Βελιγράδι
Η σημερινή μας πανοραμική ξενάγηση αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στον ποταμό Σάβα που χωρίζει την παλιά με τη νέα πόλη θα μας βγάλει στο μοντέρνο Βελιγράδι. Εδώ τις επάλξεις δίνουν ξανά τα εμπορικά καταστήματα, τα σύγχρονα καφέ κι οι καλλιτέχνες του δρόμου. Για να επιστρέψουμε στην παλιά πόλη διανύουμε τη νέα γέφυρα Άντα και ύστερα το πάρκο Τόπσιντερ. Η διαδρομή θα μας βγάλει στην πιο αριστοκρατική περιοχή του Βελιγραδίου. Εδώ θα επισκεφτούμε το μαυσωλείο του Τίτο, ενώ στη συνέχεια θα δούμε το Ναό του Αγίου Σάββα, από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες στον κόσμο, την πλατεία Σλάβια, αλλά και ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο με βομβαρδισμένα κτίρια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς να υπενθυμίζει τη βιαιότητα του πολέμου. Το κτίριο της Κυβέρνησης, η Βουλή, το Δημαρχείο και η Πλατεία της Δημοκρατίας ολοκληρώνουν την ξενάγησή μας στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη στην διάθεση σας

4η ημέρα: Βελιγράδι (Μοναστήρι Χόποβο, Σρέμσκι Κάρλοβτσι, Νόβι Σαντ)
Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή μας στη Βόρεια Σερβία. Διασχίζοντας την απέραντη πεδιάδα της Βοϊβοντίνας θα επισκεφτούμε πρώτα το μοναστήρι Χόποβο, ένα από τα πολλά που υπάρχουν στην περιοχή Φρούσκα Γκόρα. Ακολουθεί η πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το παλιό Πατριαρχείο, τη Θεολογική Σχολή, το πρώτο σέρβικο γυμνάσιο και άλλα εξαιρετικά δείγματα ιστορικής αρχιτεκτονικής. Όμως την παράσταση της μέρας κλέβει αναμφισβήτητα η επίσκεψή μας σε τοπικό οινοποιείο στο Νόβι Σαντ στο οποίο θα δοκιμάσουμε ποικιλίες κρασιών και μέλι. Χτισμένο στις όχθες του Δούναβη, το Νόβι Σαντ εξυπηρετούσε στις εμπορικές συναλλαγές ως ενδιάμεση στάση. Το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, η Καθολική Εκκλησία της Παναγίας μας δίνουν ένα πλούσιο δείγμα γραφής της δεύτερη μεγαλύτερης πόλης της Σερβίας. Το απόγευμα επιστρέφουμε ξανά στο Βελιγράδι. Η πρόταση μας για το βράδυ (έξοδα ατομικά) είναι δείπνο με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής δείπνο στην πλακόστρωτη περιοχή της Σκαντάρλια που φημίζεται για τις γραφικές ταβέρνες, τη ρακή και φυσικά, για την εξαιρετική κουζίνα με τις υπέροχες σπεσιαλιτέ.

5η ημέρα: Βελιγράδι - Αθήνα
Στην αποφώνηση του ταξιδιού μας, οι λιγοστές ελεύθερες ώρες παραμονής στο Βελιγράδι είναι ό,τι πρέπει για ψώνια και αναμνηστικά τελευταίας στιγμής, αλλά και για να αφουγκραστούμε λίγο ακόμα την πολύπαθη μεν, πανέμορφη δε, πόλη που πιστεύουμε ακράδαντα πως ως αυτή τη στιγμή θα σας έχει κερδίσει με τη ζωντάνια και την πληθωρική προσωπικότητά της! Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Τέλος εκδρομής "Βελιγράδι - Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά".

Τιμοκατάλογος

« Χριστουγεννιάτικα Πακέτα Διακοπών : Ταξίδι στο Βελιγράδι »

 

Εορταστική Περίοδος 2023 – 2024

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
5M / 4NRoyal Inn 4*s22/12/2023
23/12/2023
495 €625 €415 €
29/12/2023
30/12/2023
575 €755 €495 €
02/01/2024495 €625 €415 €

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
• Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 220 €.
Πτήσεις

Air Serbia 22, 29 /12

15:40 16:15 Αθήνα - Βελιγράδι

12:20 14:50 Βελιγράδι - Αθήνα

 

Air Serbia 23, 30 /12

16:15 16:55 Αθήνα - Βελιγράδι

12:15 14:45 Βελιγράδι - Αθήνα

 

Aegean 02/01

13:10 13:50 Αθήνα - Βελιγράδι

14:35 17:10 Βελιγράδι - Αθήνα

 

 

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια Air Serbia & Aegean Airlines: Αθήνα – Βελιγράδι – Αθήνα.
 • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο ROYAL INN 4*s ή παρόμοιο.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο.
 • Δοκιμή κρασιών και μελιού στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Είσοδο στο μουσείο του Τίτο & τρενάκι στο φρούριο Καλεμεκτάν.
 • Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων.
 • Εμπειρότατος τοπικός συνοδός ξεναγός του ταξιδιού.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 220 €.
 • Είσοδοι σε μουσεία, ανάκτορα κλπ.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις
 • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.
 • Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.