Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο, αυτή τη χρονική περίοδο.

Επικοινωνήστε με τους πωλητές μας, ώστε να σας προτείνουν μία εναλλακτική πρόταση.

Ταξίδι στο Βελιγράδι

Ταξίδι στο Βελιγράδι : Εορταστική Περίοδος 2020 - 2021

445

5 Ημέρες

Ταξίδι στο Βελιγράδι

Ταξίδι στο Βελιγράδι : Εορταστική Περίοδος 2020 - 2021

Βελιγράδι… το “Βερολίνο των Βαλκανίων,” η “Λευκή Πόλη”… Καταπράσινο, γεμάτο πάρκα, με καφετέριες και μπαράκια, κατοίκους φιλικούς και μια ατμόσφαιρα ξεχωριστή και ταυτόχρονα οικεία, σας υπόσχεται τις πιο όμορφες γιορτές!


 


, , ,

Χριστουγεννιάτικα Πακέτα Διακοπών

Ταξίδι στο Βελιγράδι... Ταξίδια στη Σερβία... Διακοπές στο Βελιγράδι!

Η πρωτεύουσα της Σερβίας έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Το Βελιγράδι έχει μπει δυναμικά στους «βολικούς» και οικονομικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, εξασφαλίζοντάς μια απόδραση στο εξωτερικό που έχει πολλά να δείξει. Λαμβάνοντας υπόψη ότι απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, ότι είναι οικονομική πόλη, ότι συνδυάζει κάτι από Βαλκάνια και κάτι από Ευρώπη κι ότι ξεφεύγει από τα καθιερωμένα με τις αντιθέσεις του, το Βελιγράδι μάλλον είναι ιδανικός προορισμός για ένα σύντομο ταξίδι, που θα χαραχτεί έντονα στην ταξιδιωτική μας μνήμη.

Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις, χτισμένη από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της πρώην Γιουγκοσλαβίας και η τέταρτη μεγαλύτερη στα Βαλκάνια μετά την Κωνσταντινούπολη, την Αθήνα και το Βουκουρέστι, ενώ βρίσκεται και αναπτύσσεται στις όχθες του Σάβου, παραπόταμου του Δούναβη, στο βόρειο τμήμα της Σερβίας. Η τραγική σύγχρονη ιστορία του Βελιγραδίου δεν λείπει από διάφορα σημεία του. Ένα από αυτά είναι και ένα κτήριο στο κέντρο της πόλης, που χτυπήθηκε από το ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών στη Σερβία το 1999 και δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.
Μπορεί να έχει περάσει πολλά, αλλά σήμερα το Βελιγράδι έχει εξελιχθεί σε μια αγαπητή, οικονομική και φιλόξενη πόλη για πολλούς ταξιδιώτες.

Ο Ναός του Άγιου Σάββα είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στον κόσμο και αξίζει μια επίσκεψη, ακόμη κι αν το εσωτερικό του ακόμη δεν είναι έτοιμο. Ο ναός λέγεται πως χτίστηκε αποκλειστικά με προσφορές, ενώ εικάζεται ότι χτίστηκε στο σημείο που θάφτηκε ο Άγιος Σάββας.

Οι κάτοικοι της πόλης, φιλικοί και χαμογελαστοί, ξεκινούν σχεδόν πάντα την ημέρα τους με μια στάση σε έναν φούρνο (Pekara), όπου λαχταριστές πίτες (Burek) απλώνονται μπροστά τους, έτοιμες να προσφέρουν την απόλαυση. Γεμιστές με το δικό τους λευκό τυρί που μοιάζει πολύ με φέτα, αλλά δεν είναι, πατάτα, κιμά, μανιτάρια κ.α. είναι πραγματικά ένα γευστικό ποίημα. Γευστικός θεσμός της πόλης είναι οι ντόπιες ταβέρνες kafanas, που συνδυάζουν άρτο και θέαμα από περιφερόμενους πλανόδιους μουσικούς. Πολλές επιλογές προσφέρει η Skadarska, ένας μάλλον τουριστικός δρόμος με ατμόσφαιρα που θα σας θυμίσει Πλάκα. Η περιοχή Skadarska αποτελεί την ιδανική περιοχή για τους πιο μποέμ τουρίστες και ντόπιους, παίρνοντας συχνά τον χαρακτηρισμό «η Μονμάρτη του Βελιγραδίου». Στην περιοχή αυτή σύχναζαν μποέμ ποιητές και καλλιτέχνες στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ σήμερα είναι γεμάτη με café, εστιατόρια, μπαράκια. Στο λιθόστρωτο δρόμο της θα βρείτε και μουσικούς τους δρόμου, όπως και πολλές γκαλερί.

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα - Βελιγράδι
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βελιγράδι. Άφιξη στη πρωτεύουσα της Σερβίας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος και πρώτη γνωριμία με τη πόλη. Γοητευτικό μες στις αντιθέσεις του, γεμάτο πάρκα, με πολύ ζωντανή coffee & bar culture, το Βελιγράδι δεν πλασάρεται τυχαία ως το Βερολίνο των Βαλκανίων από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βελιγράδι
Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε το πανέμορφο Βελιγράδι, με το φρούριο Kalemegdan να δεσπόζει πάνω από τη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα - σήμα κατατεθέν μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις στον κόσμο. Ο πεζόδρομος Κνεζ Μιχαήλοβα είναι ο πρώτος δρόμος του Βελιγραδίου που ονοματοδοτήθηκε και ταυτόχρονα ο αγαπημένος πεζόδρομος ντόπιων και επισκεπτών για βόλτα όλες τις ώρες της ημέρας. Η Λυρική Σκηνή, η Βουλή, τα παλιά Ανάκτορα και ο εντυπωσιακός ναός του Αγίου Σάββα είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ δείπνο σε εστιατόριο στην Skadarlija, την Μποέμικη συνοικία του Βελιγραδίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Πάρκο Φρούσκα Γκόρα - «Άγιο Όρος» - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci
Πρωινό γεύμα στο ξενοδοχείο. Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα των Βαλκανίων, την Φρούσκα Γκόρα, όπου βρίσκονται τα Ορθόδοξα μοναστήρια του Σερβικού «Αγίου Όρους» και αποτελούν μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό μνημείο (Unesco). Θα επισκεφθούμε δύο ή τρεις μονές.

Συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σαντ. Χτισμένο στις όχθες του Δούναβη, στη γραφική παλιά πόλη ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει κατά μήκος του πεζοδρόμου Zmaj Jovina και να ανακαλύψει μικρά μαγαζιά και κρυμμένες πλατείες. Επόμενος σταθμός το κουκλίστικο Sremski Karlovci, όπου το μεσημέρι θα έχουμε πλούσιο γεύμα με κρασί και μουσική σε επιλεγμένο εστιατόριο. Επιστροφή στο Βελιγράδι και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος.

4η ημέρα: Βελιγράδι
Αφού πάρουμε το πρωινό μας η μέρα μας είναι ελεύθερη στην ολοζώντανη αυτήν πόλη, που τώρα «φοράει» και τα γιορτινά της, για να περπατήσουμε αν το επιθυμούμε στα σοκάκια του παλιού της τομέα. Προτείνουμε να ανακαλύψετε την περιοχή Skadarlija, η οποία βρίσκεται στο κέντρο. Αποτελεί την ιδανική περιοχή για τους πιο μποέμ τουρίστες και ντόπιους, καθώς της αποδίδεται συχνά ο χαρακτηρισμός «Μονμάρτη του Βελιγραδίου». Στην περιοχή αυτήν σύχναζαν ποιητές και καλλιτέχνες στις αρχές του 20ού αιώνα, ενώ σήμερα είναι γεμάτη με café, εστιατόρια, μπαράκια. Στο λιθόστρωτο δρόμο της θα βρείτε και πλανόδιους μουσικούς, όπως και πολλές γκαλερί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.

5η ημέρα: Βελιγράδι - Αθήνα
Λίγος χρόνος ελεύθερος πριν τη μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής Βελιγράδι - Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά.

Τιμοκατάλογος

« Χριστουγεννιάτικα Πακέτα Διακοπών : Ταξίδι στο Βελιγράδι »

 

Εορταστική Περίοδος 2020 – 2021

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
5M / 4NRadisson Collection Hotel
Old Mill Belgrade 4* Superior ή παρόμοιο
23/12/2020
24/12/2020
06/01/2021
*465 €605 €395 €
30/12/2020*495 €655 €425€

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 140 €
* Early Booking -20€ για περιορισμένο αριθμό θέσεων
Πτήσεις

Αθήνα - Βελιγράδι JU 513 15:35 16:15
Βελιγράδι - Αθήνα JU 512 13:15 15:55

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βελιγράδι - Αθήνα με Air Serbia.
 • Μεταφορές, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • 4 διανυκτερεύσεις στο Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade 4* Superior ή παρόμοιο
 • 3 δείπνα στο ξενοδοχείο.
 • Εορταστικό γεύμα 25/12 & 1/1 με πλούσια πιάτα, κρασί & μουσική σε επιλεγμένο εστιατόριο στο κουκλίστικο Sremski Karlovci στην όχθη του Δούναβη (ως μέρος της ημιδιατροφής).
 • 1 δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο στη Skadarlija, τη Μποέμικη συνοικία του Βελιγραδίου (ως μέρος της ημιδιατροφής).
 • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 140 €.
 • Είσοδοι σε μουσεία, ανάκτορα κλπ.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις

 • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.
 • Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.

23/12/2020
24/12/2020
30/12/2020
06/01/2021

X

  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

  Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

  Συμπληρώστε όλα τα πεδία με  GDPR : Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται από τους πελάτες μας θα ελέγχονται και θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την εταιρία Filippis Tours, για τους σκοπούς εκτέλεσης των συναλλαγών με τους πελάτες μας και την παροχή των υπηρεσιών μας προς αυτούς. Επιπρόσθετα, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία με συνδεδεμένες εταιρείες του Υπευθύνου Επεξεργασίας και μόνο υπό τις οδηγίες του τελευταίου.