1η ημέρα: Ελλάδα – Λονδίνο (Περιήγηση πόλης)
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN ή BRITISH για Λονδίνο. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με τη Βρετανική πρωτεύουσα από το αριστοκρατικό προάστιο Σάουθ Κένσινγκτον, όπου θα θαυμάσουμε τα ογκώδη, επιβλητικά μουσεία Φυσικής Ιστορίας, Επιστημών, Βικτωρίας και Αλβέρτου. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Νάιτσμπριντζ με τα καλόγουστα πολυκαταστήματα Χάροντς και Χάρβεϊ Νίκολς. Διασχίζοντας την Park Lane, θα δούμε τη Marble Arch και το αριστοκρατικό Mayfair. Συνεχίζουμε προς την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας - τα περίφημα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ - και περνάμε από το Ουέστμινστερ με την πλατεία του Κοινοβουλίου, στην οποία δεσπόζουν τα αγάλματα Εθνικών Ηρώων, το άρρηκτα συνδεδεμένο με τη βρετανική μοναρχία, την τέχνη και την ιστορία Αβαείο, το κτίριο του Κοινοβουλίου και το Μπιγκ Μπεν, το έμβλημα της πόλης. Φυσικά δεν θα ξεχάσουμε την περιοχή του Southwark και την νότια όχθη του Τάμεση όπου θα θαυμάσουμε το Globe Theatre , την Millenium Bridge και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στο More London Place με θέα την Tower Bridge τον ουρανοξύστη Shard, την London Bridge και φυσικά τον Πύργο του Λονδίνου. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση σε ένα από τα κεντρικά ξενοδοχεία. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Λονδίνου(Βρετανικό μουσείο & εκδρομή στο Γουίνσδορ)
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας (με το πούλμαν και τον αρχηγό μας) με πρώτη μας επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου, το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο στεγάζει μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης από κάθε γωνιά του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και τα περίφημα Γλυπτά του Παρθενώνα – μετόπες με θέμα την Κενταυρομαχία, την Ζωφόρο του Σηκού που απεικονίζει την Πομπή των Παναθηναίων, τα αριστουργηματικά συντάγματα γλυπτικής των δύο αετωμάτων από τον Φειδία και φυσικά δεν θα ξεχάσουμε να θαυμάσουμε μία από τις έξι Καρυάτιδες του Ερεχθείου, καθώς και άλλα αντικείμενα από διάφορα κτίρια της Αθηναϊκής Ακρόπολης (Ναό της Νίκης, Προπύλαια).
Ελεύθερος χρόνος και θα αναχωρήσουμε για το Γουίνσδορ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το ομώνυμο κάστρο/παλάτι - κατοικία των βασιλέων της Αγγλίας από τον καιρό του Γουλιέλμου του Κατακτητή (προαιρετική είσοδος - έξοδα ατομικά, απαιτείται προ κράτηση από τους ίδιους τους ταξιδιώτες). Θα επισκεφθείτε τα επίσημα διαμερίσματα, το κουκλόσπιτο της βασίλισσας και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Επιστροφή στο Λονδίνο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Λονδίνο, Ελεύθερη μέρα Προαιρετικά: Ημερήσια εκδρομή στην Οξφόρδη
Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Εναλλακτικά σας προτείνουμε να λάβετε μέρος στην ημερήσια εκδρομή στην Οξφόρδη.
Σήμερα θα αναχωρήσουμε (09:00πμ) για την εκδρομή μας (έξοδα ατομικά) στην επαρχία της Αγγλίας όπου θα επισκεφθούμε την περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους που υψώνονται πάνω από τα παμπάλαια κολέγια, περιποιημένα παρτέρια και κήπους, τετράγωνες αυλές με κιονοστοιχίες και αετώματα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες αγορές , καφέ, γεύμα και το μεσημέρι επιστροφή στο Λονδίνο. Διανυκτέρευση. (70 £ ο ενήλικας και 40 £ το παιδί / πληρώνονται απευθείας στον αρχηγό)
4η ημέρα: Λονδίνο, Ελεύθερη μέρα Προαιρετικά: Ημερήσια εκδρομή σε Μουσείο Madame Tussauds, Γκρίνουιτς, Κρουαζιέρα στον Τάμεση
Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε ένα από τα δεκάδες πανέμορφα πάρκα του Λονδίνου, όπως τα Saint James Park, Kensington Gardens, Green Park, Hyde Park. Επίσης, σας προτείνουμε να λάβετε μέρος στην προαιρετική εκδρομή σε Μουσείο Madame Tussauds, Γκρίνουιτς και Κρουαζιέρα στον Τάμεση (προαιρετικά, έξοδα ατομικά). Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή (έξοδα ατομικά). Θα ξεκινήσουμε με το περίφημο Μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσσό , το καλύτερο στο είδος του, για να γνωρίσετε «από κοντά» μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας, της πολιτικής, της show biz και του αθλητισμού, να περπατήσετε το Horror Section Walk, να μάθετε για την ιστορία της πρωτεύουσας με το Spirit of London Ride, να γνωρίσετε τους σούπερ ήρωες της Marvel με το Marvel Universe 4D Experience.
Επόμενη στάση το Γκρίνουιτς. Εκεί, θα φωτογραφηθούμε στο σημείο που περνά ο πρώτος Μεσημβρινός της γης, θα επισκεφτούμε το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το Σπίτι της Βασίλισσας και θα θαυμάσουμε το εμπορικό πλοίο Cutty Sark. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πανέμορφη εξοχική περιοχή της πόλης. Επιστροφή στο κέντρο του Λονδίνου, με μια μοναδική κρουαζιέρα με τουριστικό πλοιάριο δια μέσου του Ποταμού Τάμεση, με θέα τα πιο φημισμένα ορόσημα της πόλης μέσα από το ποτάμι. Αποβίβαση στο Westminster Pier και πάντα με την βοήθεια του αρχηγού μας θα ξεκινήσουμε για το walking tour στο κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης του Λονδίνου, το West End με τα υπέροχα musicals, το Soho με τα σκοτεινά και ιδιαίτερα σοκάκια, την China Town, τη Leicester Square όπου λαμβάνουν χώρα οι πρεμιέρες . Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το ποτό σας ή το δείπνο σας και επιστροφή στο ξενοδοχείο εξ ιδίων. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα: Λονδίνο – Αθήνα
Πρωινό και ελεύθερη μέρα στη διάθεση σας έως την μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα. Τέλος του προγράμματος «Πάσχα στο Λονδίνο».
Σημείωση: Το πρόγραμμα αφορά τις αναχωρήσεις, χωρίς την επίσκεψη στα studio Harry Potter.
« Πάσχα στην Ευρώπη : Πάσχα στo Λονδίνο »
| Ημέρες |
Ξενοδοχεία |
Αναχωρήσεις |
Αεροπορική |
Δίκλινο |
Μονόκλινο |
Παιδί |
| 5M / 4N |
Crowne Plaza London 4* |
09/04/2026
14/04/2026 |
Aegean |
1245 € |
1645 € |
895 € |
| The Marble Arch Hotel by Thistle 4* |
09/04/2026
10/04/2026 |
Aegean |
1345 € |
1845 € |
995 € |
| Holiday Inn London – Bloomsbury 4* |
10/04/2026
14/04/2026 |
Aegean |
1245 € |
1645 € |
945 € |
| Holiday Inn London – Bloomsbury 4* |
15/04/2026 |
British |
1095 € |
1595 € |
795 € |
| The Marble Arch Hotel by Thistle 4* |
15/04/2026 |
British |
1195 € |
1695 € |
845 € |
5Μ / 4Ν
(Harry Potter) |
Crowne Plaza London 4* |
09/04/2026
14/04/2026 |
Aegean |
1395 € |
1795 € |
1045 € |
| The Marble Arch Hotel by Thistle 4* |
09/04/2026
10/04/2026
14/04/2026 |
Aegean |
1495 € |
1995 € |
1145 € |
| Holiday Inn London – Bloomsbury 4* |
10/04/2026 |
Aegean |
1395 € |
1795 € |
1095 € |
| Holiday Inn London – Bloomsbury 4* |
15/04/2026 |
British |
1245 € |
1745 € |
945 € |
| The Marble Arch Hotel by Thistle 4* |
15/04/2026 |
British |
1345 € |
1845 € |
995 € |
| Παρατηρήσεις |
- Οι τιμές είναι σε ΕΥΡΩ και ισχύουν ανά άτομο.
- Το πρόγραμμα αφορά τις αναχωρήσεις, χωρίς την επίσκεψη στα studio Harry Potter.
- H ροή των ημερήσιων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
|
Περισσότερες προτάσεις για ταξίδια στην Ευρώπη, όπως το «Πάσχα στo Λονδίνο» : Άμστερνταμ – Ολλανδία, Αγγλία – Σκωτία, Ζυρίχη – Αλπικό Τραίνο.
Aegean Airlines
09/04/2026, 10/04/2026, 14/04/2026
Αθήνα - Λονδίνο 09:05 - 11:10
Λονδίνο - Αθήνα 16:35 - 22:20
British Airways
15/04/2026
Αθήνα - Λονδίνο 07:30 - 09:35
Λονδίνο - Αθήνα 20:30 - 02:10*
*Άφιξη την επόμενη μέρα
- Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ με απευθείας πτήσεις της AEGEAN ή της BRITISH.
- Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά.
- Φόροι αεροδρομίων.
- Επίναυλοι καυσίμων.
- Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
- Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
- Μεταφορές από το αεροδρόμιο του Λονδίνου στο ξενοδοχείο και αντίστροφα.
- Περιήγηση στην πόλη του Λονδίνου.
- Επίσκεψη με πούλμαν στο Βρετανικό Μουσείο και εκδρομή στο Γούινσδορ.
- Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
- Parking, (e – TA).
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών.
- Φ.Π.Α.
Σημέιωση: Τα παραπάνω αφορούν τις αναχωρήσεις, χωρίς την επίσκεψη στα studio Harry Potter.
- Είσοδοι σε μουσεία – θεάματα, φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά.
- Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή στα περιλαμβανόμενα και αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Σημέιωση: Τα παραπάνω αφορούν τις αναχωρήσεις, χωρίς την επίσκεψη στα studio Harry Potter.