Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο, αυτή τη χρονική περίοδο.

Επικοινωνήστε με τους πωλητές μας, ώστε να σας προτείνουν μία εναλλακτική πρόταση.

Αγγλία – Σκωτία

Σκωτία : Ιούνιος - Αύγουστος 2019

7 Ημέρες

Αγγλία – Σκωτία

Σκωτία : Ιούνιος - Αύγουστος 2019

Ο θρύλος της Μ. Βρετανίας, η Σκωτία… σας καλωσορίζει σε ένα ταξίδι ονείρου… Μεσαιωνικά Κάστρα, Αβαεία και μεσαιωνικοί Ναοί, Χάιλαντς, λίμνες με τέρατα, κοιλάδες και φαράγγια, αποστακτήρια ουίσκι και χάγκις, Άγιοι, μοναχοί, Κλανς, θρύλοι και ήρωες της Σκωτικής Ιστορίας και πολεμιστές της μεσαιωνικής περιόδου … είναι ένα μικρό δείγμα όσων θα δείτε, θα ακούσετε και θα γευτείτε σε αυτό το μοναδικό ταξίδι … μην το χάσετε ! Ελάτε να ανακαλύψουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σκωτίας ένα πλήρες πρόγραμμα και ταξίδι στο μεσαίωνα και στην απαράμιλλης ομορφιάς σκωτική επαρχία …


Ηνωμένο ΒασίλειοΠακέτα Εξωτερικού

Σκωτία Οργανωμένα Ταξίδια... Σκωτία Πακέτα Διακοπών... Σκωτία με Γκρουπ... Εκδρομή στη Σκωτία!

Θρύλοι, διηγήσεις και περιγραφές, δεν έχουν σταματημό για την Σκωτία. Η χώρα των Κελτών βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό και τη Βόρεια Θάλασσα και χωρίζεται σε δύο περιοχές, στις ορεινές (Highlands) και στις πεδινές (Lowlands), ενώ οι δυτικές ακτές της βρέχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό και οι ανατολικές ακτές της από τη Βόρεια Θάλασσα. Αντίστοιχα οι κάτοικοί της, που είναι κυρίως κέλτικης προέλευσης, χωρίζονται σε ορεινούς (Χάιλαντερς - Highlanders) και πεδινούς (Λόουλαντερς - Lowlanders). Οι Highlanders είναι αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους, τους πιο γνήσιους Σκωτσέζους, ζούνε στα ορεινά, κυρίως στα βόρεια της χώρας, και στη γλώσσα τους θα βρει κανείς πολυάριθμα ιδιωματικά στοιχεία, σε αντίθεση με τους Lowlanders που λόγω γεωγραφίας και γειτνίασης με την Αγγλία, είχαν μεγαλύτερη επιρροή του αγγλικού στοιχείου.

Ελάτε να γνωρίσετε την πατρίδα του whisky και της γκάιντας. Ένας μοναδικός συνδυασμός μαγευτικών τοπίων, με μοναδικά μουσεία τέχνης και επιστήμης και κάστρα που όμοιά τους δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο, η Σκωτία είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη για να ταξιδέψει κανείς.

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα – Εδιμβούργο (Κάστρο Εδιμβούργου – περιήγηση πόλης)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη και μεταφορά στο ιστορικό κάστρο του Εδιμβούργου για επίσκεψη (προαιρετική είσοδος). Εδώ εκτίθενται «τα κοσμήματα του στέμματος» δηλαδή, το Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο, όπως και η θρυλική Λίθος του Scone ή Λίθος του πεπρωμένου. Η περιήγηση θα συνεχιστεί στο γεωργιανό τμήμα της πόλης, που άρχισε να κτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα όπου θα δούμε υπέροχες πλατείες, μεγάλους δρόμους και ιστορικά κτήρια που διατηρούν μέχρι σήμερα τη μεγαλοπρέπειά τους.

Συνεχίζοντας, θα ανεβούμε στον λόφο Κάρλτον, όπου βρίσκεται το μνημείο του Νέλσωνα και ο ημιτελής Παρθενώνας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Στην συνέχεια, θα περάσουμε από το ιστορικό παλάτι του Χόλιρουντ – την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας, που το χρησιμοποιεί ως κατοικία όταν επισκέπτεται την Σκωτία. Δια μέσου του Royal Mile – του Βασιλικού Μιλίου – θα διασχίσουμε την παλιά πόλη του Εδιμβούργου, βλέποντας το Τόλμπουθ (Tolbooth), το σπίτι του Τζον Νοξ και την παλιά αγορά Grass Μarket στους πρόποδες του πύργου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη στη μεσαιωνική πόλη. Στη φημισμένη παμπ Γκρεϊφίαρς, που φιλοξενείται σε παλαιό μοναστήρι, θα πιείτε την καλύτερη μπύρα αλλά και η επίσκεψη σε μια-δυο άλλες θα σας δώσει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

2η ημέρα: Εδιμβούργο (ελεύθερη μέρα, προαιρετική εκδρομή στο Στέρλινγκ)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και μέρα ελεύθερη στην «Αθήνα του Βορρά». Μπορείτε να επισκεφτείτε την Εθνική Πινακοθήκη και τον πλούσιο Βοτανικό Κήπο, καθώς και τον γνωστό ζωολογικό κήπο. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε την προαιρετική εκδρομή μισής μέρας (έξοδα ατομικά) μέχρι το κοντινό Στέρλινγκ, για να δείτε το Κάστρο του, γνωστό από την περίφημη μάχη, με πρωταγωνιστές τον Γουίλιαμ Γουάλας (ο Braveheart της γνωστής ταινίας) και τους Χαϊλάντερς του, απέναντι στους Άγγλους στρατιώτες του Εδουάρδου Α’ της Αγγλίας.

Για το βράδυ επιλέξτε μια σκοτσέζικη βραδιά με γκάιντες και παραδοσιακούς χορούς με τοπικές γεύσεις.

3η ημέρα: Εδιμβούργο - Περθ - Πίτλοχρι - Κάστρο Μπλερ - Αποστακτήριο Whiskey Dalwinnie - Ευρύτερη περιοχή Ινβερνές / Άβιεμορ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τα βορειοανατολικά Χάιλαντς (τα υψίπεδα της Σκωτίας). Θα διασχίσουμε την παλαιότερη κρεμαστή γέφυρα της Σκωτίας, την Forth Bridge και πρώτος μας σταθμός το Περθ, η όμορφη πόλη στις όχθες του ποταμού Τεν. Συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Πίτλοχρι, στο κέντρο της Σκωτίας, μέσα στην κοιλάδα Τάμελ με έναν εξαιρετικό περίγυρο από λίμνες, δάση και βουνά. Στο Πίτλοχρι θα δούμε το κλιμακωτό φράγμα στον υδροηλεκτρικό σταθμό της πόλης, απ' όπου ανεβαίνουν οι σολομοί ανάποδα στη ροή του ποταμού κατά την περίοδο ωοτοκίας τους.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το κάστρο Μπλερ, το κάστρο των δουκών του Άθολ. Είσοδος προαιρετική. Πρόκειται για το μοναδικό κάστρο της Βρετανίας που έχει μέχρι και σήμερα ιδιωτικό στρατό! Από την εντυπωσιακή είσοδό του που φιλοτέχνησε ο αρχιτέκτονας David Βryce, έως την γεωργιανή σκάλα με τα πορτραίτα, τις αίθουσες των δείπνων και τα ballrooms, θα φανταστούμε την καθημερινότητα μιας από τις σημαντικότερες οικογένειες ευγενών της Σκωτίας.

Στη συνέχεια θα περάσουμε από τον Εθνικό δρυμό των Cairngorms, το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της δυτικής Ευρώπης με έκταση που ξεπερνά τα 4.500 τ.μ., και η ματιά μας θα χορτάσει τη φύση σε όλο το μεγαλείο της, διασχίζοντας παράλληλα τους κυριότερους ορεινούς όγκους της Σκωτίας, την οροσειρά Grampian. Θα σταματήσουμε στο Ντάλουϊνυ (ή σε άλλη κωμόπολη), για επίσκεψη σε σκωτσέζικο αποστακτήριο ουίσκι, για να δοκιμάσετε το εθνικό ποτό της Σκωτίας που έγινε παγκόσμιο ποτό. Το απόγευμα καταλήγουμε στο Αβιεμόρ ή στο Ινβερνές, πρωτεύουσα των «Χάιλαντς». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στην ευρύτερη περιοχή.

4η ημέρα: Ευρύτερη περιοχή Ινβερνές / Άβιεμορ (Χάιλαντς - Λοχ Νες - Κάστρο Urquhart - Φορτ Αγκούστους - Κάστρο Elilean Donan)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Η σημερινή θαυμάσια διαδρομή θα μας οδηγήσει στην καρδιά των περίφημων Χάιλαντς. Διασχίζουμε τα σκωτσέτζικα υψίπεδα προς τα νότια. Ανάμεσα από σκουροπράσινα δάση, βλέπουμε τα Λοχς, τις περίφημες λίμνες, να λάμπουν σαν λιωμένο ασήμι, με πιο γνωστή, χάρη στο ομώνυμο θρυλικό τέρας, τη Λοχ Νες και τη Νέσι της, που ο θρύλος (ή για άλλους η πραγματικότητα) τη θέλει να ζει μέσα στα νερά της.

Διασχίζοντας τις όχθες της μυστηριακής αυτής, δεύτερης μεγαλύτερης λίμνης της Σκωτίας μετά τη Λοχ Λομόντ, θα κάνουμε μια μικρή στάση για φωτογραφίες στο Κάστρο Urquhart (εξωτερικά) και θα απολαύσουμε την εντυπωσιακή θέα από ψηλά! Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στην Λίμνη Νες (περιλαμβάνεται το εισιτήριο) μέχρι το Φορτ Αγκούστους όπου θα δούμε πώς ενώνονται οι λίμνες Λοχ Όικχ και Λοχ Νες με τις τεχνητές δεξαμενές και το κανάλι της Καληδονίας. Θα δούμε επίσης το πανέμορφο κάστρο Eilean Donan που θεωρείται το πιο εμβληματικό κάστρο της Σκωτίας (είσοδος προαιρετική). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στην ευρύτερη περιοχή.

5η ημέρα: Ευρύτερη περιοχή Ινβερνές / Άβιεμορ (Νήσος Skye)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και πολύ πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στην μαγευτική νήσο Skye. Μέσω της γέφυρας Skye θα βρεθούμε στη Νήσο που είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του τοπίου και της άγριας ακτογραμμής. Εδώ δεν θα σταματήσετε να γεμίζετε την φωτογραφική σας μηχανή με απίστευτες εικόνες καθώς πρόκειται για τοπίο εκπληκτικής άγριας και απόκοσμης ομορφιάς. Το Portree, η μεγαλύτερη πόλη του νησιού, βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής και είναι ιδανικό σημείο εκκίνησης για να πάρουμε μια γεύση από αυτό το πανέμορφο νησί. Θα θαυμάσουμε τον γρανιτένιο μονόλιθο του Old Man of Storr, την οροσειρά των Black Cuillin, την ηφαιστειακή παραλία του Talisker Bay (όπου χρειάζεται περπάτημα) και τον διάσημο λόφο του Quiraing. Οι γρανιτένιοι βράχοι και τα εντυπωσιακά βουνά παντρεύονται με το υδάτινο στοιχείο του ωκεανού, την ομίχλη και τα σύννεφα, δημιουργώντας ένα μυστηριακό σκηνικό.

Φεύγοντας θα δούμε τις εντυπωσιακές παραδεισένιες πισίνες «Fairy Pools» με τους ονειρικούς καταρράκτες μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, ένα θαύμα της φύσης που αξίζει να το απολαύσουμε! Λόγω της εξαιρετικής ομορφιάς του τοπίου, την υψηλή καλοκαιρινή περίοδο το νησί έχει αυξημένους επισκέπτες οπότε ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις στις διαδρομές μας. Αργά το απόγευμα θα περάσουμε από τη γέφυρα Skye για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή Αβιεμόρ / Ινβερνές.

6η ημέρα: Ευρύτερη περιοχή Ινβερνές / Άβιεμορ - Φορτ Ουίλιαμ - Γκλένκοου - Εθνικό Πάρκο Λοχ Λομόντ - Τροσσάκς - Γλασκώβη
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Ακόμη μια μέρα που είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Θα θαυμάσουμε το Φορτ Ουίλλιαμ, γραφικό ψαροχώρι που απολαμβάνει εντυπωσιακή θέα του ψηλότερου βουνού της Σκωτίας, του Μπεν Νέβις (1343 μ.). Θα περάσουμε μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, μοναδική εμπειρία μαγικού τοπίου, βγαλμένου από παραμύθια. Εδώ η φύση έχει δικούς της κανόνες, με τα σύννεφα να «χορεύουν» πάνω από τα βουνά και το ατέλειωτο πράσινο σκηνικό να ευχαριστεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη! Διασκορπισμένες κορυφές βουνών, ρομαντικές λίμνες, στενές κοιλάδες και γραφικά χωριά μας περιμένουν όσο κατευθυνόμαστε στο Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς της Σκωτίας, το οποίο συχνά αποκαλείται ως η «μινιατούρα των Χάιλαντς».

Τελευταία στάση στο Λας (Luss), ένα από τα ωραιότερα ψαροχώρια της κεντρικής Σκωτίας, πάνω στη δυτική όχθη της λίμνης Λόμοντ, που είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Βρετανία. Συνεχίζουμε δυτικά με τελικό προορισμό την πανέμορφη και αναγεννημένη Γλασκώβη με τον ποταμό Κλάιντ να την διασχίζει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Για τους ακούραστους ταξιδιώτες προτείνουμε βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο της οδού Μπιουκάναν.

7η ημέρα: Γλασκώβη (περιήγηση πόλης) - Αθήνα
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και περιήγηση της πόλης που αρχιτεκτονικά αποκαλείται «Σικάγο της Ευρώπης» λόγω των κτηρίων της που έχουν χαρακτήρα αμερικάνικης αρχιτεκτονικής με επιβλητικές όψεις σκοτεινού χρώματος. Μια, παλαιότερα, βιομηχανική πόλη έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε ένα ακόμη κόσμημα της Σκωτίας.

Κατά την περιήγησή μας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την Πλατεία του Γεωργίου με τα επιβλητικά Bικτωριανά κτήρια, το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, τον ναό του St Mungo, καθώς και την παλιά γεωργιανή συνοικία. Θα απολαύσουμε μια βόλτα στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης και θα έχετε λίγο χρόνο ελεύθερο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό στην Αθήνα. Τέλος του όμορφου σε εντυπώσεις ταξιδιού μας. Τέλος εκδρομής Σκωτία 7 Ημέρες.

Τιμοκατάλογος

« Ταξίδια Στην Ευρώπη : Σκωτία »

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινο
7Μ / 6ΝΞενοδοχεία 3* & 4*21/06/20191175€1675€
18/07/2019
04/08/2019
1060€1550€
24/07/2019
15/08/2019
20/08/2019
23/08/2019
1200€1700€

 

Ξενοδοχεία• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 295 €
• Bonus Price ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
Πτήσεις

21/06/2019
Αθήνα – Άμστερνταμ 06.00 08.30
Άμστερνταμ – Γλασκώβη 09.30 10.00
Γλασκώβη – Άμστερνταμ 16.55 19.30
Άμστερνταμ – Αθήνα 20.55 01.10*

 

18/07/2019
Αθήνα – Άμστερνταμ 06.00 08.30
Άμστερνταμ – Εδιμβούργο 09.45 10.15
Γλασκώβη – Άμστερνταμ 16.55 19.30
Άμστερνταμ – Αθήνα 20.55 01.10*

 

24/07/2019, 04,15,20 & 23/08/2019
Αθήνα – Άμστερνταμ 06.00 08.30
Άμστερνταμ – Εδιμβούργο 09.45 10.15
Εδιμβούργο – Άμστερνταμ 17.30 20.00
Άμστερνταμ – Αθήνα 20.55 01.10*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις KLM.
 • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*.
 • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά και τρία (3) γεύματα στο σύνολο.
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπος/Συνοδός: Έλληνας ξεναγός και τοπικός αντιπρόσωπος.
 • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 295€.
 • Τέλη εισόδων.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις

 • Τρίκλινα για ενήλικες μόνο κατόπιν συνεννοήσεως.
 • Γενικά τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται μετά τις 14.00 και παραδίδονται πριν τις 12.00μ.μ. ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης ή αναχώρησης των εκδρομέων στις αναφερόμενες επί του προγράμματος πόλεις.
 • Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο εν ισχύ και νέου τύπου ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε.
 • Προσοχή στις αποσκευές σας. Λάβετε υπόψη ότι επιτρέπεται μόνο 1 αποσκευή ανά επιβάτη με μέγιστο βάρος τα 20 κιλά.
 • Για τα ταξίδια σας στη Βρετανία & B. Ιρλανδία θα σας συμβουλεύαμε να προμηθευτείτε συνάλλαγμα από την Ελλάδα για καλύτερες ισοτιμίες όπως και προσαρμογέα (adaptor) για τις τριπολικές πρίζες των Βρετανικών ξενοδοχείων ώστε να καταφέρνετε να φορτίζετε τις μπαταρίες των κινητών σας αλλά και για χρήση άλλων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορούν να αλλάξουν μέχρι και δύο ημέρες πριν την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν του συμμετέχοντες.
 • Το οριστικό πρόγραμμα της εκδρομής και διαμονής δίνεται μερικές μέρες πριν την εκάστοτε αναχώρηση με το ενημερωτικό σημείωμα.

21/06/2019
18/07/2019
04/08/2019
24/07/2019
15/08/2019
20/08/2019
23/08/2019

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με

GDPR : Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται από τους πελάτες μας θα ελέγχονται και θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την εταιρία Filippis Tours, για τους σκοπούς εκτέλεσης των συναλλαγών με τους πελάτες μας και την παροχή των υπηρεσιών μας προς αυτούς. Επιπρόσθετα, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία με συνδεδεμένες εταιρείες του Υπευθύνου Επεξεργασίας και μόνο υπό τις οδηγίες του τελευταίου.