Δαλματικές Ακτές

Δαλματικές Ακτές : Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2021

485

8 Ημέρες

Δαλματικές Ακτές

Δαλματικές Ακτές : Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2021

Σας προσκαλούμε να εξερευνήσουμε μαζί τις Δαλματικές Ακτές και τα Δυτικά Βαλκάνια σε αυτή την 7ήμερη, οδική εκδρομή. Θα επισκεφθούμε….  Τίρανα – Μπούτβα – Ντουμπρόβνικ – Νησί Κόρτσουλα – Μόσταρ – Μπλαγκάι – Πέραστ – Κότορ!


ΚροατίαΠακέτα Εξωτερικού

Οδική Εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές από Αθήνα... Διακοπές στις Δαλματικές Ακτές... Ταξίδι στις Δαλματικές Ακτές!

Η Δαλματία είναι ιστορική περιοχή της ανατολικής Αδριατικής. Σήμερα είναι μία από τις τέσσερις ιστορικές περιοχές της Κροατίας, μαζί με την κυρίως Κροατία, τη Σλαβονία και την Ίστρια.

Η Δαλματία είναι μια στενή παραλιακή περιοχή, που εκτείνεται από το νησί Ραμπ στο βορρά μέχρι τον Κόλπο του Κότορ στο νότο. Η ενδοχώρα ποικίλλει σε πλάτος από πενήντα χιλιόμετρα στα βόρεια μέχρι λίγα μόνο χιλιόμετρα στα νότια. Καλύπτεται κυρίως από τις απόκρημνες Δειναρικές Άλπεις. Πολλά νησιά είναι παράλληλα με την ακτή, με μεγαλύτερα τα Μπρατς, Χβαρ και Κόρτσουλα. Μεγαλύτερες πόλεις είναι οι Σπλιτ, Ζαντάρ, Ντουμπρόβνικ και Σίμπενικ.

Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα καθαρά νερά της Αδριατικής Θάλασσας και το ήπιο Μεσογειακό κλίμα καθιστούν την περιοχή δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα - Πάτρα/Πλοίο
Αναχώρηση από την Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα - Βενετία
'Αφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για Μέστρε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και με ιδιωτικό βαπορέτο (έξοδα ατομικά) θα επισκεφθούμε την πόλη των Δόγηδων, για να δούμε την πλατεία και την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, την περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών, τον Πύργο του Ρολογιού κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βενετία - Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) - Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, την πανέμορφη Λιουμπλιάνα, που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτήρια με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις, μέχρι την τριπλή γέφυρα Tromostovje, για να αντικρίσουμε το φρούριο του Αγίου Γεωργίου και να καταλήξουμε στην πλατεία Πρέσερεν.

Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, όπου κατά την πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ζάγκρεμπ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Ζαντάρ - Σίμπενικ
Σήμερα αναχωρούμε για την περιοχή των Λιμνών Πλίτβιτσε. Εδώ θα έχουμε χρόνο για να επισκεφθούμε ένα σημαντικό τμήμα του τεράστιου Εθνικού πάρκου, το οποίο διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίο οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων - ένα θέαμα μοναδικό που θα απολαύσουμε για δύο περίπου ώρες. Εικόνες μαγικές, που θα "πάρουμε μαζί μας" στο δρόμο προς το πανέμορφο Ζαντάρ, το οποίο θα επισκεφθούμε λίγο αργότερα. Η περιπλάνηση μας στις όμορφες ακτές της Αδριατικής ολοκληρώνεται σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Σίμπενικ (ή του Σπλιτ). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σίμπενικ - Τρογκίρ - Σπλιτ - Νέουμ (Βοσνία)
Πρωινή επίσκεψη στο Τρογκίρ, τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Την αποκαλούν "μινιατούρα της Βενετίας" και διαθέτει πλούσια ιστορία, αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.Χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους, που την ονόμασαν Τραγούριον. Η σημερινή πόλη αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών. Η διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών ακτών μας οδηγεί σε μία ακόμη σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι, το Σπλιτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη, την οποία επέλεξε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός για να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου. Μία πόλη που συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Νωρίς το βράδυ θα φθάσουμε στην περιοχή Νέουμ της Βοσνίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Νέουμ - Ντουμπρόβνικ - Νέουμ
Πρωινή αναχώρηση για την Κροατία, όπου θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό το σύμπλεγμα ρωμαϊκών, μεσαιωνικών και αναγεννησιακών στοιχείων ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτηρίων του. Το ιστορικό του τμήμα (προστατευόμενο από την UNESCO) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Πανύψηλα πέτρινα κτήρια με παράθυρα - πολεμίστρες, μικροσκοπικές "κρεμαστές" αυλές, εκκλησιές, παλάτια και στη μέση η Placa - Stradun, ένας υπέροχος πλακόστρωτος πεζόδρομος, που οδηγεί από την Πύλη Pile, το σιντριβάνι Onofrio (ένα από τα διασημότερα ορόσημα της πόλης), την Εκκλησία του Σωτήρος και το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στην πλατεία Luza με την Στήλη του Ορλάνδου, τον Πύργο του Ρολογιού, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Sveti Vlaho ('Αγιος Βλάσιος) και το Παλάτι Sponza, στην άλλη άκρη, κοντά στην Πύλη Ploce.

Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην πόλη και προαιρετικά μίνι κρουαζιέρα στο πευκόφυτο νησί Λόκρουμ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Νέουμ - Κότορ - Μπούντβα (Μαυροβούνιο) - Τίρανα (Αλβανία)
Η διαδρομή μας μαγευτική και σήμερα, με δύο σημαντικούς σταθμούς, το γραφικό κολπίσκο του Κότορ με την ομώνυμη κωμόπολη, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, με καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, ενώ κατά μήκος των ακτών του σχηματίζονται μοναδικά φιόρδ, αλλά και το τουριστικό θέρετρο της Μπούντβα, την αρχαία Βουθόη, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.

Συνεχίζουμε για την περιοχή των Τιράνων. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Τίρανα - Αθήνα
Κατά τη σύντομη περιήγηση μας στην Αλβανική πρωτεύουσα θα δούμε την πλατεία Σκερντέμπεη, την παλιά Όπερα, το Κοινοβούλιο, τον Πύργο του ρολογιού και την ορθόδοξη εκκλησία της Ανάστασης. Αναχώρηση για την Αθήνα μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς. 'Αφιξη το βράδυ.

Τιμοκατάλογος

« Ταξίδια Στην Ευρώπη : Δαλματικές Ακτές »

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
8Μ / 7ΝΞενοδοχεία 3*sup & 4*15/07/2021
29/07/2021
05/08/2021
12/08/2021
19/08/2021
30/08/2021
19/09/2021
485 €660 €437 €

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Παιδί εώς 12 ετών
Περιλαμβάνονται

 • Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) με W.C.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* sup., 4*.
 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (6 πρωινά, 6 δείπνα).
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν βάσει προγράμματος.
 • Αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι ξενοδοχείων & check point 25 €.
 • Τα εισιτήρια του Βαπορέτου (15€), για την επίσκεψη στη Βενετία.
 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και λοιπά αξιοθέατα.
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Σημειώσεις

 • Ο κατάπλους του πλοίου για όλες τις αναχωρήσεις, θα γίνεται στο λιμάνι της Βενετίας, με δύο διαν/σεις στο πλοίο, (μεταφέρεται η διαν/ση του ξενοδοχείου του ΜΕΣΤΡΕ στο πλοίο).
 • Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο για όλες τις ημέρες.
 • Απαραίτητα διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου.
 • Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 • Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.filippistours.gr.

15/07/2021
29/07/2021
05/08/2021
12/08/2021
19/08/2021
30/08/2021
19/09/2021

X

  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

  Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

  Συμπληρώστε όλα τα πεδία με

  GDPR : Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται από τους πελάτες μας θα ελέγχονται και θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την εταιρία Filippis Tours, για τους σκοπούς εκτέλεσης των συναλλαγών με τους πελάτες μας και την παροχή των υπηρεσιών μας προς αυτούς. Επιπρόσθετα, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία με συνδεδεμένες εταιρείες του Υπευθύνου Επεξεργασίας και μόνο υπό τις οδηγίες του τελευταίου.