Βερολίνο – Πότσδαμ

5 ημέρες

Βερολίνο – Πότσδαμ

Το Βερολίνο εντυπωσιάζει, με μια ασυνήθιστη ποικιλία σε αξιοθέατα, με την πλούσια πολιτιστική ζωή και με τον έντονο και ταυτόχρονα χαλαρό τρόπο ζωής. Η πόλη σφραγίζεται από τις αντιθέσεις που δημιουργούν τα ιστορικά κτήρια με τη μοντέρνα παράδοση. Θεωρείται η πιο πράσινη μητρόπολη της Γερμανίας, με εκτεταμένες εγκαταστάσεις πάρκων, δασών και λιμνών. Και για όσους θέλουν να δουν τη νυχτερινή ζωή της πόλης μπορούν να  διασκεδάσουν στα πολυάριθμα θέατρα, βαριετέ, επιθεωρήσεις και καμπαρέ (Βερολίνο – Πότσδαμ – Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά).


, , , , ,

Γερμανία Πακέτα Εξωτερικού

Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα - Βερολίνο
Άφιξη αεροπορικώς στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Γερμανίας. Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Ως προς τον πληθυσμό μάλιστα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης η πόλη του Βερολίνου αποτελεί και κρατίδιο της γερμανικής ομοσπονδίας. Η πόλη αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών, όπως και οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο με πολυάριθμα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, θέατρα, μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία.

Σήμερα θα κάνουμε την απευθείας γνωριμία μας με το Βερολίνο, που αποτελεί την πόλη σύμβολο της επανένωσης της Γερμανίας. Θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Κοινοβούλιο με το γυάλινο θόλο, τη μοντέρνα πλατεία Ποτσντάμερ, τη μισογκρεμισμένη εκκλησία στη γνωστή λεωφόρο Κούνταμ, τον πύργο της τηλεόρασης στην πλατεία Αλεξάντερ και θα επισκεφθούμε εσωτερικά το μουσείο της Περγάμου, όπου φιλοξενούνται οι Πύλες της Βαβυλώνας και ο περίφημος ομώνυμος ναός.

(Σημείωση: Η αίθουσα με τον Βωμό της Περγάμου είναι κλειστή για το κοινό λόγω ανακαίνισης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019. Επισκέψιμα εκθέματα είναι η πύλη της αγοράς της Μιλήτου, οι Πύλες της Βαβυλώνας, το ξύλινο δωμάτιο από τη Συρία και η πρόσοψη του κάστρου της Ιορδανίας). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (Βερολίνο - Πότσδαμ - Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά).

Hμέρα 2η: Βερολίνο (Πότσδαμ)
Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια ωραία εκδρομή στο Πότσδαμ, 30 χλμ. νότια του Βερολίνου, την επίσημη πρωτεύουσα των Αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Το Πότσνταμ ή Πότσδαμ είναι η πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Η πόλη είναι ευρέως γνωστή για τα μοναδικά πολιτιστικά τοπία της, ειδικότερα τα πάρκα και το περίφημο ανάκτορο «Σανσουσί», (Sanssouci), που έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας και που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco.

Το διασχίζει ο ποταμός Χάβελ, και η πόλη χαρακτηρίζεται από μια σειρά διασυνδεδεμένων λιμνών μεταξύ των οποίων η Griebnitzsee, η Templiner See και άλλες. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα θρυλικά ανάκτορα Σανσουσί του Κάιζερ Γουλιέλμου, που χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Επιστρέφοντας στο Βερολίνο θα δείτε το ιστορικό Σεσίλιενχοφ, όπου το 1945 υπογράφτηκε η συνθήκη του Πότσνταμ χωρίζοντας το Βερολίνο σε 5 τομείς.

Hμέρα 3η: Βερολίνο
Ελεύθερη μέρα στη διάθεσή σας. Η πρότασή μας είναι μια προαιρετική εκδρομή στο υπέροχο Μάισεν και στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη «Μπαρόκ Σειρήνα», τη Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Το παραμυθένιο Μάισεν είναι σημαντική Σαξονική πόλη και η αφετηρία του οίκου των Σαξόνων αρχόντων. Ο Αύγουστος ο Κραταιός, φυγάδεψε τον διωκόμενο αλχημιστή Φρειδερίκο Μποέτγκερ, ο οποίος ισχυριζόταν και διέδιδε στους βασιλιάδες της εποχής του ότι είναι ικανός να βρει τη σύσταση του χρυσού.

Εγκλεισμένος στο κάστρο του Μάισεν, τα πειράματά του τον οδήγησαν να ανακαλύψει τη σύσταση της πορσελάνης και έτσι από το 1710 ιδρύθηκε το εργοστάσιο πορσελάνης Meißen, που παράγει μία από τις πιο πολύτιμες πορσελάνες της Ευρώπης. Αναχωρώντας από το Μάϊσεν και στη διαδρομή για Δρέσδη απολαμβάνουμε το σαξονικό δρόμο του κρασιού κατά μήκος του ποταμού Έλβα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Δρέσδη (Βερολίνο - Πότσδαμ - Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά).

Η Δρέσδη είναι μέρος της μητροπολιτικής περιοχής του σαξονικού τριγώνου (Δρέσδη, Λειψία και Κέμνιτς), έχει δε μακροχρόνια ιστορία ως κύρια και βασιλική κατοικία για τους βασιλείς της Σαξονίας. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και η ιστορική αναδόμηση και αποκατάσταση των κτηρίων της, της επανάφερε την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο «Φλωρεντία του Έλβα».

Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης (στο μεγαλύτερο μέρος της γίνεται πεζή), κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε εξωτερικά, μεταξύ άλλων, την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, τον ναό του παλατιού, τον έξοχα ανακαινισμένο ναό των γυναικών, το Δημαρχείο, το αναγεννησιακό παλάτι, τα ανάκτορα Τζβίνγκερ, τον μπαρουτόπυργο, τη βεράντα του Έλβα, την Ακαδημία Καλών Τεχνών, την απεικόνιση των Σαξόνων αρχόντων στα πλακάκια Μάισεν που διακοσμούν έναν από τους τοίχους των ανακτόρων κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο, το βράδυ.

Hμέρα 4η: Βερολίνο
Μέρα ελεύθερη. Ακολουθήστε τις προτάσεις της συνοδού μας για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σας. Προτείνουμε να επισκεφθείτε τον περίφημο ζωολογικό κήπο της πόλης ή να περπατήσετε σε μία από τις κεντρικές λεωφόρους (Κουρφύρστενταμ Φρίντριχστρασε) με τα μεγάλα πολυκαταστήματα, στη λεωφόρο Ούντερ ντερ Λίντεν ή στην πολύ εντυπωσιακή περιοχή της Πότσνταμερπλατς.

Ημέρα 5η: Βερολίνο - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Τέλος εκδρομής Βερολίνο - Πότσδαμ - Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά.

Τιμοκατάλογος
Ημέρες Ξενοδοχεία Αναχωρήσεις Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί
5Μ / 4Ν COURTYARD MARRIOTT 4* 23/12/2017 475€ 635€
5Μ / 4Ν COURTYARD MARRIOTT 4* 30/12/2017 515€ 715€

 

Ξενοδοχεία • Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίων 150€
Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines Απευθείας πτήσεις
 • Διαμονή: 4* Courtyard Marriott
 • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Εκτεταμένη ξενάγηση στην πόλη του Βερολίνου και στο μουσείο της Περγάμου
 • ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόγραμμα με επίσκεψη και στο πανέμορφο Πότσδαμ
 • Δυνατότητα επίσκεψης στη γοητευτική Δρέσδη
 • Αντιπρόσωπος / Συνοδός: Έμπειρος τοπικός αρχηγός/ επίσημος ξεναγός
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • ΦΠΑ
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 150 €
 • Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση με κόστος 15€.
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο
Σημειώσεις
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του, χωρίς καμία παράλειψη.
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορούν να αλλάξουν μέχρι και δύο ημέρες πριν την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 • Οι προαιρετικές υπηρεσίες εκτελούνται εφόσον το επιτρέπει ο αριθμός συμμετεχόντων.

23/12/2017
30/12/2017

Πτήσεις Aegean
Αθήνα - Βερολίνο 08:30 10:25 Α3 852
Βερολίνο - Αθήνα 16:50 20:50 Α3 853

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με