ΑΠΟ 995€  7 Ημέρες

Μεγάλη Περιήγηση της Ελλάδας

Μεγάλη Περιήγηση της Ελλάδας : Μάιος - Σεπτέμβριος 2024

Ολόκληρη η Ελληνική ιστορία μέσα από τους αιώνες, θα ξεδιπλωθεί μπροστά σας σε αυτή την επταήμερη περιοδεία: Προϊστορία, Κλασική περίοδος, Χρυσή εποχή, Ρωμαϊκή κυριαρχία, Βυζαντινή αυτοκρατορία, Σταυροφορίες και Νεώτερες εποχές, Το Μεγάλο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Βεργίνα και πολλά άλλα σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε…


Επίδαυρος - Ναύπλιο - Μυκήνες - Ολυμπία - Δελφοί - Μετέωρα - Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - Βεργίνα ... Περιήγηση στην Κλασική Ελλάδα!

Η Επίδαυρος ήταν μια μικρή πόλη στην αρχαία Ελλάδα, στη χερσόνησο της Αργολίδας στον Σαρωνικό κόλπο η οποία υπήρξε πολύ δημοφιλής, λόγω του Ασκληπιείου, που ήταν το πιο γνωστό θεραπευτικό κέντρο του κλασσικού κόσμου και επίσης λόγω του θεάτρου. Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου είναι γνωστό, μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, για την άψογη ακουστική του, τη συμμετρία και την ομορφιά.

Το όμορφο Ναύπλιο είναι μια πόλη λιμάνι στην Πελοπόννησο που έχει επεκταθεί στις πλαγιές των βόρειων άκρων του Αργολικού Κόλπου. Η πόλη ήταν η πρωτεύουσα της Πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Ελλάδος, από το 1821 μέχρι το 1834.

Οι Αρχαίες Μυκήνες είναι ένας από τους σπουδαιότερους και παγκόσμια γνωστός αρχαιολογικός χώρος για τα ευρύματά του, ο οποίος βρίσκεται νοτιοδυτικά από την Αθήνα, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Από το λόφο στο οποίο βρίσκεται το παλάτι, μπορεί κανείς να δει όλη την Αργολίδα. Έδωσε το όνομα σε μια ολόκληρη ένδοξη εποχή, τη Μυκηναϊκή εποχή, από το 1600 π.Χ έως το 1100 π.Χ., όπου αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού και ισχυρότατο στρατιωτικό φρούριο της Νότιας Ελλάδας.

Η Ολυμπία, αποτελεί το πιο ένδοξο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, γνωστότερο σαν ο ιερός χώρος των Ολυμπιακών Αγώνων κατά την αρχαιότητα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια, από τον 8ο αιώνα π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ. Ο Ναός της Ήρας, ο ναός του Δία, το Πρυτανείο και το Φιλίππειο είναι μερικά από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα που θα ανακαλύψουμε.

Οι Δελφοί είναι διάσημοι από την αρχαιότητα για το ξακουστό μαντείο των Δελφών αλλά και το αρχαίο ιερό του Απόλλωνα. Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Δίας έστειλε από τα άκρα του σύμπαντος δύο αετούς τους Δελφούς τον ομφαλό του κόσμου, όπως εκπροσωπείται από το πέτρινο μνημείο που είναι γνωστό ως ο Ομφάλος των Δελφών. Σύμφωνα με τη μυθολογία η πρωθιέρεια του μαντείου, η Πυθία, καθόταν στον τρίποδα θρόνο και έδινε τις προφητείες της για σημαντικές αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν σε όλο τον αρχαίο κλασικό κόσμο.

Τα Μετέωρα είναι ένας τεράστιος βραχώδης σχηματισμός στην κεντρική Ελλάδα που φιλοξενεί σε κάποιες απο τις κορυφές του ένα από τα μεγαλύτερα μοναστικά συγκροτήματα των ορθόδοξων μοναστηριών, το δεύτερο πλέον σημαντικό μετά το Άγιο Όρος. Βρίσκεται κοντά στην πόλη της Καλαμπάκας στη βορειοδυτική άκρη της πεδιάδας της Θεσσαλίας, κοντά στον ποταμό Πηνειό και στα βουνά της Πίνδου. Τα Μετέωρα περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, γνωστή και ως "συμπρωτεύουσα" της χώρας, φιλοξενεί πολλά αξιόλογα Βυζαντινά, παλαιοχριστιανικά, Οθωμανικά και Ρωμαϊκά μνημεία τα οποία είναι Ιστορικά διατηρητέα μνημεία. 15 εκ των οποίων ανήκουν στη παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

Η Έδεσσα ή “Πόλη των Νερών”, ήταν γνωστή, σύμφωνα με κάποιες αρχαίες πηγές, ως η πρώτη πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας η οποία ιδρύθηκε το 813 π.Χ. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, αποτέλεσε ένα σημαντικό αστικό και διοικητικό κέντρο της κεντρικής Μακεδονίας. Σήμερα, οικονομικά, η Έδεσσα βασίζεται στην τουριστική βιομηχανία λόγω των καταπληκτικών καταρρακτών στο τοπίο.

Η Βεργίνα είναι περισσότερο γνωστή ως η περιοχή των αρχαίων Αιγών, αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Μετά από ανασκαφές, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο του Φιλίππου Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο αρχαιολογικός χώρος των Αιγών έχει ενταχθεί στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO ως «εξαιρετική μαρτυρία για μια σημαντική εξέλιξη στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, στη μετάβαση από την κλασική πόλη-κράτος στην αυτοκρατορική δομή των ελληνιστικών και ρωμαϊκών περιόδων».

Πολύ κοντά στη Βεργίνα βρίσκεται η Βέροια η οποία είναι μια αρχαία πόλη που κατοικήθηκε περίπου το έτος 1000 π. Χ. Αργότερα στα νεότερα χρόνια, ο Απόστολος Παύλος δίδαξε το λόγο του Θεού, στους κατοίκους της πόλης οι οποίοι ήταν από τους πρώτους Χριστιανούς πολίτες που υπήρξαν.

Η Πέλλα είναι μια ιστορική πόλη και γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ήταν η πρωτεύουσα του Μακεδονικού κράτους μέχρι την κατάλυση του από τους Ρωμαίους, οι οποίοι την λεηλάτησαν και μετέφεραν τους θησαυρούς της στη Ρώμη.

ΑΠΟ 995€  7 Ημέρες
09/05/2024
23/05/2024
13/06/2024
27/06/2024
11/07/2024
12/09/2024
19/09/2024
26/09/2024

Αναχώρηση : 08:45
Επιστροφή : 19:30

Είστε έτοιμοι για την καλύτερη περιοδεία στην Ελλάδα;

Ημέρα 1 : Θα αναχωρήσουμε από την Αθήνα και θα ακολουθήσουμε τον παραλιακό δρόμο προς το κανάλι της Κορίνθου. Μετά από μια σύντομη στάση εκεί, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το παγκοσμίου φήμης αρχαίο θαύμα που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο χάρη στην εξαιρετική ακουστική του.

Η επόμενη στάση μας θα είναι το Ναύπλιο, μια γραφική πόλη με μεγάλη σημασία και πολιτισμό, όπου τα βουνά, οι ενετικές οχυρώσεις και τα κομψά νεοκλασικά σπίτια συναντούν τα κύματα του Σαρωνικού κόλπου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στις Μυκήνες και θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο, την αρχαία πόλη και τον τάφο του βασιλιά Αγαμέμνονα.

Ο επόμενος προορισμός μας θα είναι η κεντρική Πελοπόννησος. Θα περάσουμε από τις πόλεις Τρίπολη και Μεγαλόπολη στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Αυτή ήταν η βάση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ολυμπία θα είναι επίσης ο τόπος όπου θα γευματίσουμε και θα περάσουμε τη νύχτα.

Ημέρα 2 : Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας, το ιερό του Ολυμπίου Διός και το Αρχαίο Στάδιο. Η Ολυμπία είναι ο τόπος όπου ανά τέσσερα χρόνια ανάβει η φλόγα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και όπου βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα φτάσουμε στο λεωφορείο μας και θα οδηγήσουμε προς τις θρυλικές πεδιάδες της Ηλείας και της Αχαΐας και προς την εντυπωσιακή καλωδιακή γέφυρα Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου ή, επίσημα, Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης».  Αυτό το θαύμα της σύγχρονης μηχανικής συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και προς τα πάνω και ευρύτερα με το υπόλοιπο της Ευρώπης.

Η διέλευση μας από τη γέφυρα θα προσφέρει μια εκπληκτική θέα στη θάλασσα που δεν ξεκουράζεται ποτέ. Θα κατευθυνθούμε προς τις γραφικές πόλεις Ναύπακτο και Ιτέα προς το τελικό προορισμό μας, τους Δελφούς. Σε αυτόν τον ιστορικά δοξασμένο τόπο θα δειπνήσουμε και θα ξεκουραστούμε για το βράδυ.

Ημέρα 3 : Θα απολαύσουμε το πρωινό μας και θα ετοιμαστούμε για την επίσκεψή μας στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο των Δελφών. Οι Δελφοί ήταν ήταν η αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο με τη μέγιστη επιρροή σε όλον τον αρχαιοελληνικό κόσμο. Αργότερα, θα αναχωρήσουμε για τον επόμενο προορισμό μας, την Καλαμπάκα. Πρόκειται για μια μικρή πόλη, που βρίσκεται στους πρόποδες του εκπληκτικού συμπλέγματος των τεράστιων βράχων των Μετεώρων. Το επόμενο δείπνο και η διαμονή μας θα είναι εδώ.

Ημέρα 4 : Μόλις ολοκληρώσουμε το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε τα Μετέωρα. Αυτό το θαύμα της φύσης παρείχε καταφύγιο στους μοναχούς. Κατασκεύασαν τα μοναστήρια τους πάνω από τα εντυπωσιακά  κατακόρυφα βράχια που φαίνονται σαν να αιωρούνται. Θα έχουμε αρκετό χρόνο για να θαυμάσουμε τα τέλεια διατηρημένα αντικείμενα της βυζαντινής τέχνης και να μια πάρουμε μια γεύση από τη μοναστική ζωή μέσα στη διάρκεια των αιώνων. Θα επισκεφθούμε δύο από αυτά τα βυζαντινά μοναστήρια και στη συνέχεια θα αφήσουμε πίσω μας την Καλαμπάκα. Ο επόμενος προορισμός μας είναι η φιλόξενη και πανέμορφη Θεσσαλονίκη.

Κάνοντας το δρόμο μας μέσα από την εκπληκτική κοιλάδα του μακρύτερου ποταμού της Ελλάδας, τον Αλιάκμωνα, φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, αλλά θεωρείται η πιο ζωντανή. Είναι ένα ιδανικό μέρος για το δείπνο μας.

Ημέρα 5 : Καθώς ο ήλιος ανατέλλει, θα έχουμε τελειώσει το πρωινό μας και θα αρχίσουμε να περιηγούμαστε στην πόλη. Είναι μια πόλη με μεγάλη ομορφιά και πλούσια ιστορία. Η Θεσσαλονίκη ήταν η «συν-βασιλέουσα» πόλη της βυζαντινής αυτοκρατορίας, που έρχεται δεύτερη σε πληθυσμό και γόητρο μόνο από την Κωνσταντινούπολη. Θα περπατήσουμε ανάμεσα σε μοναδικά μνημεία και θα νιώσουμε το ένδοξο βυζαντινό παρελθόν σε μερικές από τις παλαιότερες και πιο χαρακτηριστικές εκκλησίες του χριστιανικού κόσμου. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το οποίο βραβεύτηκε με το Βραβείο Μουσείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μουσείου της Ευρώπης για το έτος 2005. Το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι στη διάθεσή σας. Μπορείτε να περπατήσετε στο ζωντανό κέντρο της κοσμοπολίτικης αυτής πόλης ή να απολαύσετε το καφεδάκι σας με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο και τον Λευκό Πύργο. Θα συγκεντρωθούμε αργότερα για το δείπνο μας και να ξεκουραστούμε.

Ημέρα 6 : Αφού ανακτήσουμε την ενέργειά μας από έναν ωραίο ύπνο και το πρωινό μας,θα φύγουμε από το ξενοδοχείο για να κάνουμε μια μοναδική ξενάγηση στην ιστορική περιοχή της Μακεδονίας. Η πρώτη στάση θα είναι στη γραφική πόλη της Έδεσσας, όπου θα δούμε τους περίφημους καταρράκτες της. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τη Νάουσα, η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και είναι ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Είναι ο τόπος όπου ήταν η Σχολή του Αριστοτέλη. Ο μεγάλος φιλόσοφος δίδασκε τα δόγματα της ηθικής και της πολιτικής σε πολλούς νέους Μακεδόνες, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος. 

Επόμενος προορισμός μας είναι η Βεργίνα, η αρχαία πόλη των Αιγών. Πιστεύεται ότι η πρωτεύουσα των Μακεδόνων βασιλέων ονομάστηκε έτσι από τον βασιλιά Πέρδικα τον Α', ο οποίος έλαβε τον χρησμό από την Πυθία να χτίσει την πρωτεύουσα του βασιλείου του εκεί, όπου θα τον οδηγούσαν τα κατσίκια. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο και τους βασιλικούς τάφους των μακεδονικών δυναστειών. Μπορείτε να παρατηρήσετε τα εκπληκτικά ευρήματα από τον τάφο του βασιλιά Φίλιππου Β', τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και να νιώσετε τη συγκίνηση μιας από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του 20ού αιώνα.

Σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Βεργίνα, βρίσκεται η (βιβλική) Βέροια, όπου βρίσκεται το «Βήμα του Αποστόλου Παύλου» από το 1ο° αιώνα  μ.Χ. . Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε μέσα από την παλιά Eβραϊκή γειτονιά και την πολύχρωμη αγορά της. Απολαύστε μια βόλτα σε μια πόλη, όπου το παρελθόν είναι ακόμα ζωντανό. Σύμφωνα με το πλάνο μας, θα επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη για το βράδυ.

Ημέρα 7 : Θα ξυπνήσουμε, θα συγκεντρωθούμε για πρωινό και θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Πέλλας. Ήταν η πρωτεύουσα της Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο νέο Μουσείο, μπορείτε να δείτε τα εξαιρετικά ψηφιδωτά δάπεδα του 4ου αιώνα π.Χ., μεταξύ άλλων κομψοτεχνημάτων της εποχής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίον, που ήταν μια ιερή πόλη για τους αρχαίους Μακεδόνες. Χτίστηκε στους πρόποδες του Ολύμπου, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και σπίτι των 12 Θεών της Ελληνικής Μυθολογίας.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, θα περάσουμε από την εκπληκτική πεδιάδα της Θεσσαλίας και την κοιλάδα των Τεμπών. Αυτό το οδικό ταξίδι θα σας επιτρέψει να θαυμάσετε τη γιγαντιαία μορφή του Όρους Ολύμπου. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τη Λαμία, τις Θερμοπύλες, όπου θα δούμε το Μνημείο του Λεωνίδα και τη Θήβα.

Καθώς φτάνουμε στην Αθήνα αργά το απόγευμα, το ταξίδι μας θα φτάσει στο τέλος της, σηματοδοτώντας το κλείσιμο της εκδρομής «Μεγάλη Περιήγηση της Ελλάδας»...

« Ξεναγήσεις στην Ελλάδα : Μεγάλη Περιήγηση της Ελλάδας »

 

Μεγάλη Περιήγηση της ΕλλάδαςΤιμή ανά άτομο σε μονόκλινοΤιμή ανά άτομο σε δίκλινο
Ξενοδοχείο 4* – με ημιδιατροφή1350 €1105 €
Ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή
Early booking 10% έκπτωση – κρατήσεις 90 ημέρες πριν την ημερομηνία της αναχώρησης
1240 €995 €

 

 • Διαμονή της επιλογής σας με ημιδιατροφή.
 • Εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, των Μυκηνών, της Επιδαύρου.
 • Εισιτήρια εισόδου σε δύο μοναστήρια των Μετεώρων.
 • Εισιτήριο εισόδου στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, της Νάουσας και της Βεργίνας.
 • Εισιτήριο εισόδου στο βυζαντινό μουσείο της Θεσσαλονίκης.
 • Ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα, με Αγγλόφωνο Ξεναγό.
 • Ποτά & αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
 • Προσωπικά έξοδα και φιλοδωρήματα.
 • Δημοτικός φόρος διαμονής, 3* hotel 1,50€, 4* hotel 3.00€, πληρωτέος απευθείας στο ξενοδοχείο (Νοέμβριος - Φεβρουάριος) / νύχτα / δωμάτιο.
 • Δημοτικός φόρος διαμονής, 3* hotel 3,00€, 4* hotel 7.00€, πληρωτέος απευθείας στο ξενοδοχείο (Μάρτιος - Οκτώβριος) / νύχτα / δωμάτιο.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Οι κυρίες για την επίσκεψη στα μοναστήρια θα χρειστούν μακρυά φούστα και οι κύριοι μακρύ παντελόνι.
 • Στα Μετέωρα, θα επισκεφθούμε δύο μοναστήρια.
Πρόγραμμα

Είστε έτοιμοι για την καλύτερη περιοδεία στην Ελλάδα;

Ημέρα 1 : Θα αναχωρήσουμε από την Αθήνα και θα ακολουθήσουμε τον παραλιακό δρόμο προς το κανάλι της Κορίνθου. Μετά από μια σύντομη στάση εκεί, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το παγκοσμίου φήμης αρχαίο θαύμα που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο χάρη στην εξαιρετική ακουστική του.

Η επόμενη στάση μας θα είναι το Ναύπλιο, μια γραφική πόλη με μεγάλη σημασία και πολιτισμό, όπου τα βουνά, οι ενετικές οχυρώσεις και τα κομψά νεοκλασικά σπίτια συναντούν τα κύματα του Σαρωνικού κόλπου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στις Μυκήνες και θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο, την αρχαία πόλη και τον τάφο του βασιλιά Αγαμέμνονα.

Ο επόμενος προορισμός μας θα είναι η κεντρική Πελοπόννησος. Θα περάσουμε από τις πόλεις Τρίπολη και Μεγαλόπολη στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Αυτή ήταν η βάση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ολυμπία θα είναι επίσης ο τόπος όπου θα γευματίσουμε και θα περάσουμε τη νύχτα.

Ημέρα 2 : Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας, το ιερό του Ολυμπίου Διός και το Αρχαίο Στάδιο. Η Ολυμπία είναι ο τόπος όπου ανά τέσσερα χρόνια ανάβει η φλόγα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και όπου βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα φτάσουμε στο λεωφορείο μας και θα οδηγήσουμε προς τις θρυλικές πεδιάδες της Ηλείας και της Αχαΐας και προς την εντυπωσιακή καλωδιακή γέφυρα Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου ή, επίσημα, Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης».  Αυτό το θαύμα της σύγχρονης μηχανικής συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και προς τα πάνω και ευρύτερα με το υπόλοιπο της Ευρώπης.

Η διέλευση μας από τη γέφυρα θα προσφέρει μια εκπληκτική θέα στη θάλασσα που δεν ξεκουράζεται ποτέ. Θα κατευθυνθούμε προς τις γραφικές πόλεις Ναύπακτο και Ιτέα προς το τελικό προορισμό μας, τους Δελφούς. Σε αυτόν τον ιστορικά δοξασμένο τόπο θα δειπνήσουμε και θα ξεκουραστούμε για το βράδυ.

Ημέρα 3 : Θα απολαύσουμε το πρωινό μας και θα ετοιμαστούμε για την επίσκεψή μας στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο των Δελφών. Οι Δελφοί ήταν ήταν η αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο με τη μέγιστη επιρροή σε όλον τον αρχαιοελληνικό κόσμο. Αργότερα, θα αναχωρήσουμε για τον επόμενο προορισμό μας, την Καλαμπάκα. Πρόκειται για μια μικρή πόλη, που βρίσκεται στους πρόποδες του εκπληκτικού συμπλέγματος των τεράστιων βράχων των Μετεώρων. Το επόμενο δείπνο και η διαμονή μας θα είναι εδώ.

Ημέρα 4 : Μόλις ολοκληρώσουμε το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε τα Μετέωρα. Αυτό το θαύμα της φύσης παρείχε καταφύγιο στους μοναχούς. Κατασκεύασαν τα μοναστήρια τους πάνω από τα εντυπωσιακά  κατακόρυφα βράχια που φαίνονται σαν να αιωρούνται. Θα έχουμε αρκετό χρόνο για να θαυμάσουμε τα τέλεια διατηρημένα αντικείμενα της βυζαντινής τέχνης και να μια πάρουμε μια γεύση από τη μοναστική ζωή μέσα στη διάρκεια των αιώνων. Θα επισκεφθούμε δύο από αυτά τα βυζαντινά μοναστήρια και στη συνέχεια θα αφήσουμε πίσω μας την Καλαμπάκα. Ο επόμενος προορισμός μας είναι η φιλόξενη και πανέμορφη Θεσσαλονίκη.

Κάνοντας το δρόμο μας μέσα από την εκπληκτική κοιλάδα του μακρύτερου ποταμού της Ελλάδας, τον Αλιάκμωνα, φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, αλλά θεωρείται η πιο ζωντανή. Είναι ένα ιδανικό μέρος για το δείπνο μας.

Ημέρα 5 : Καθώς ο ήλιος ανατέλλει, θα έχουμε τελειώσει το πρωινό μας και θα αρχίσουμε να περιηγούμαστε στην πόλη. Είναι μια πόλη με μεγάλη ομορφιά και πλούσια ιστορία. Η Θεσσαλονίκη ήταν η «συν-βασιλέουσα» πόλη της βυζαντινής αυτοκρατορίας, που έρχεται δεύτερη σε πληθυσμό και γόητρο μόνο από την Κωνσταντινούπολη. Θα περπατήσουμε ανάμεσα σε μοναδικά μνημεία και θα νιώσουμε το ένδοξο βυζαντινό παρελθόν σε μερικές από τις παλαιότερες και πιο χαρακτηριστικές εκκλησίες του χριστιανικού κόσμου. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το οποίο βραβεύτηκε με το Βραβείο Μουσείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μουσείου της Ευρώπης για το έτος 2005. Το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι στη διάθεσή σας. Μπορείτε να περπατήσετε στο ζωντανό κέντρο της κοσμοπολίτικης αυτής πόλης ή να απολαύσετε το καφεδάκι σας με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο και τον Λευκό Πύργο. Θα συγκεντρωθούμε αργότερα για το δείπνο μας και να ξεκουραστούμε.

Ημέρα 6 : Αφού ανακτήσουμε την ενέργειά μας από έναν ωραίο ύπνο και το πρωινό μας,θα φύγουμε από το ξενοδοχείο για να κάνουμε μια μοναδική ξενάγηση στην ιστορική περιοχή της Μακεδονίας. Η πρώτη στάση θα είναι στη γραφική πόλη της Έδεσσας, όπου θα δούμε τους περίφημους καταρράκτες της. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τη Νάουσα, η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και είναι ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Είναι ο τόπος όπου ήταν η Σχολή του Αριστοτέλη. Ο μεγάλος φιλόσοφος δίδασκε τα δόγματα της ηθικής και της πολιτικής σε πολλούς νέους Μακεδόνες, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος. 

Επόμενος προορισμός μας είναι η Βεργίνα, η αρχαία πόλη των Αιγών. Πιστεύεται ότι η πρωτεύουσα των Μακεδόνων βασιλέων ονομάστηκε έτσι από τον βασιλιά Πέρδικα τον Α', ο οποίος έλαβε τον χρησμό από την Πυθία να χτίσει την πρωτεύουσα του βασιλείου του εκεί, όπου θα τον οδηγούσαν τα κατσίκια. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο και τους βασιλικούς τάφους των μακεδονικών δυναστειών. Μπορείτε να παρατηρήσετε τα εκπληκτικά ευρήματα από τον τάφο του βασιλιά Φίλιππου Β', τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και να νιώσετε τη συγκίνηση μιας από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του 20ού αιώνα.

Σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Βεργίνα, βρίσκεται η (βιβλική) Βέροια, όπου βρίσκεται το «Βήμα του Αποστόλου Παύλου» από το 1ο° αιώνα  μ.Χ. . Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε μέσα από την παλιά Eβραϊκή γειτονιά και την πολύχρωμη αγορά της. Απολαύστε μια βόλτα σε μια πόλη, όπου το παρελθόν είναι ακόμα ζωντανό. Σύμφωνα με το πλάνο μας, θα επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη για το βράδυ.

Ημέρα 7 : Θα ξυπνήσουμε, θα συγκεντρωθούμε για πρωινό και θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Πέλλας. Ήταν η πρωτεύουσα της Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο νέο Μουσείο, μπορείτε να δείτε τα εξαιρετικά ψηφιδωτά δάπεδα του 4ου αιώνα π.Χ., μεταξύ άλλων κομψοτεχνημάτων της εποχής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίον, που ήταν μια ιερή πόλη για τους αρχαίους Μακεδόνες. Χτίστηκε στους πρόποδες του Ολύμπου, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και σπίτι των 12 Θεών της Ελληνικής Μυθολογίας.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, θα περάσουμε από την εκπληκτική πεδιάδα της Θεσσαλίας και την κοιλάδα των Τεμπών. Αυτό το οδικό ταξίδι θα σας επιτρέψει να θαυμάσετε τη γιγαντιαία μορφή του Όρους Ολύμπου. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τη Λαμία, τις Θερμοπύλες, όπου θα δούμε το Μνημείο του Λεωνίδα και τη Θήβα.

Καθώς φτάνουμε στην Αθήνα αργά το απόγευμα, το ταξίδι μας θα φτάσει στο τέλος της, σηματοδοτώντας το κλείσιμο της εκδρομής «Μεγάλη Περιήγηση της Ελλάδας»...

Τιμοκατάλογος

« Ξεναγήσεις στην Ελλάδα : Μεγάλη Περιήγηση της Ελλάδας »

 

Μεγάλη Περιήγηση της ΕλλάδαςΤιμή ανά άτομο σε μονόκλινοΤιμή ανά άτομο σε δίκλινο
Ξενοδοχείο 4* – με ημιδιατροφή1350 €1105 €
Ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή
Early booking 10% έκπτωση – κρατήσεις 90 ημέρες πριν την ημερομηνία της αναχώρησης
1240 €995 €

 

Περιλαμβάνονται
 • Διαμονή της επιλογής σας με ημιδιατροφή.
 • Εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, των Μυκηνών, της Επιδαύρου.
 • Εισιτήρια εισόδου σε δύο μοναστήρια των Μετεώρων.
 • Εισιτήριο εισόδου στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, της Νάουσας και της Βεργίνας.
 • Εισιτήριο εισόδου στο βυζαντινό μουσείο της Θεσσαλονίκης.
 • Ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα, με Αγγλόφωνο Ξεναγό.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Ποτά & αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
 • Προσωπικά έξοδα και φιλοδωρήματα.
 • Δημοτικός φόρος διαμονής, 3* hotel 1,50€, 4* hotel 3.00€, πληρωτέος απευθείας στο ξενοδοχείο (Νοέμβριος - Φεβρουάριος) / νύχτα / δωμάτιο.
 • Δημοτικός φόρος διαμονής, 3* hotel 3,00€, 4* hotel 7.00€, πληρωτέος απευθείας στο ξενοδοχείο (Μάρτιος - Οκτώβριος) / νύχτα / δωμάτιο.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
Σημειώσεις
 • Οι κυρίες για την επίσκεψη στα μοναστήρια θα χρειστούν μακρυά φούστα και οι κύριοι μακρύ παντελόνι.
 • Στα Μετέωρα, θα επισκεφθούμε δύο μοναστήρια.