Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο, αυτή τη χρονική περίοδο.

Επικοινωνήστε με τους πωλητές μας, ώστε να σας προτείνουν μία εναλλακτική πρόταση.

ΑΠΟ 620€  4 ή 5 Ημέρες

Κωνσταντινούπολη – Πάσχα

Κωνσταντινούπολη - Πάσχα : Μάιος 2024

Κωνσταντινούπολη… το σταυροδρόμι των πολιτισμών και πρωτεύουσα του Βυζαντίου… η πόλη των αισθήσεων, των ατελείωτων θρύλων, των γεύσεων της ανατολής, των αναμνήσεων, της μοναδικής κληρονομιάς της και του ένδοξου παρελθόντος της… Ένας τόπος γεμάτος αντιθέσεις, μας προσκαλεί να τον ανακαλύψουμε αυτές τις γιορτές.


Κωνσταντινούπολη Οργανωμένα Ταξίδια... Κωνσταντινούπολη Διακοπές... Κωνσταντινούπολη Εκδρομή!

Με περίπου 15 εκατομμύρια κατοίκους, η Κωνσταντινούπολη αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου και κατ' επέκταση είναι το κύριο πολιτισμικό, οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Η μοναδική πόλη στον κόσμο που βρίσκεται σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία, κτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης Βυζάντιο. Μια πόλη-θρύλος, που για περισσότερο από χίλια χρόνια αποτελούσε συνώνυμο της δύναμης, του πλούτου και του πολιτισμού, για όλο το μεσογειακό κόσμο του Μεσαίωνα. Μετέδωσε τη λάμψη και την αρχοντιά της αρχαίας «μητέρας» της, της Ρώμης, μέχρι και την άλωσή της από τους Τούρκους, το 1453 μ.Χ.

Η ρομαντική πόλη, με τους εκατοντάδες γλάρους, χαρακτηρίζεται από ζωντάνια και καινοτομία που έχει να παρατηρηθεί από την εποχή του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Με αξιοσημείωτα ιστορικά κτήρια και μνημεία, αποτελεί έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα προορισμό. Τη νύχτα, το τοπίο αλλάζει και οι επιλογές για διασκέδαση, είναι αμέτρητες: ανοιχτά bar με θέα το Βόσπορο, υπόγεια jazz καφέ και εναλλακτικά rock bars.

Περιηγηθείτε στην Αγιά Σοφιά, τον καθεδρικό ναό «Αριστούργημα», που ξεχωρίζει τόσο για τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο, αλλά και για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του. Σύμβολο της Πόλης τόσο κατά τη Βυζαντινή όσο και την Οθωμανική περίοδο, όπου αποτελεί σήμερα μουσειακό χώρο, που όμως σε μεγάλο βαθμό καταστράφηκε στην πορεία του χρόνου. Χαζέψτε τα γραφικά κόκκινα τραμ, με τους νεαρούς λαθρεπιβάτες που κάθονται εξωτερικά στα σκαλοπάτια του για να αποφύγουν το εισιτήριο, αγοράστε μπακλαβαδάκια πασπαλισμένα με φιστίκι και ψωνίστε από τα τουρκικά πολυκαταστήματα, που ομολογουμένως έχουν εξαιρετικά χαμηλές τιμές σε επώνυμες μάρκες. Περπατήστε στη γέφυρα του Γαλατά το σούρουπο, χαθείτε στα απέραντα παζάρια του Sultanahmet τα γεμάτα αρώματα, γεύσεις και ήχους και απολαύστε ένα χαλαρωτικό ατμόλουτρο σε ένα από τα παραδοσιακά χαμάμ.

Η μαγεία, η κουλτούρα και ο ρομαντισμός που αποπνέει η Κωνσταντινούπολη, δεν περιγράφονται με λόγια. Με σημαντικά ιστορικά κτήρια και μνημεία, νέες αίθουσες τέχνης και μουσεία, αλλά και πανέμορφα φυσικά τοπία και έντονη νυχτερινή ζωή, η «βασιλεύουσα» θέλγει τους ταξιδιώτες και τους οδηγεί σε ανατολίτικους πειρασμούς.

ΑΠΟ 620€  4 ή 5 Ημέρες
02/05/2024
03/05/2024
08/05/2024
09/05/2024

1η ημέρα: Πτήση για Κωνσταντινούπολη – Μπαλουκλί – Παναγία Βλαχερνών – Μονή της Χώρας – Πατριαρχείο - Περιπατητική ξενάγηση
Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, βασιλίδα των πόλεων μοναδική στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη στο αεροδρόμιο και η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα. Καθ’ οδόν θα διασχίσουμε ένα μεγάλο τμήμα της Ευρωπαϊκής Κωνσταντινούπολης και αφού περάσουμε την μεγάλη γέφυρα του Κερατίου Κόλπου φτάνουμε στην παλιά πόλη. Ακολουθώντας τα Χερσαία Τείχη φτάνουμε στην περιοχή Μπαλουκλή. Εδώ θα προσκυνήσουμε το σημαντικότερο Αγίασμα της Ορθοδοξίας που συνδέεται με αμέτρητα θαύματα. Θα δούμε την πηγή, τα μνήματα των Πατριαρχών και θα επισκεφτούμε την μεγαλοπρεπή εκκλησία. Μετά το προσκύνημα θα κατευθυνθούμε στην περιοχή των Βλαχερνών. Καθ’ οδόν θα θαυμάσουμε τα εν μέρη αναστηλωμένα τείχη της Πόλης, ένα από τα σημαντικότερα αμυντικά έργα της παγκόσμιας ιστορίας που χρονολογούνται από τον 5° μ.Χ. αιώνα και κτίστηκαν από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο Β’.

Μία από τις περίφημες πύλες είναι και η Κερκόπορτα που σύμφωνα με την παράδοση από εκεί μπήκαν οι πρώτοι Γενίτσαροι στην Πόλη. Η δεύτερη μας στάση είναι στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος μετά το θαύμα που έγινε το 626 μ·Χ και τη Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες (εφόσον είναι ανοικτή στο κοινό μετά τις εργασίες συντήρησης). Η τρίτη μας στάση θα είναι στην καρδιά του Φαναρίου όπου θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παγκόσμια έδρα της Ορθοδοξίας. Στην διαδρομή θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Ξυλόπορτας όπου λειτούργησε για μερικά χρόνια ως Πατριαρχικός Ναός και την Βουλγάρικη εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, που είναι η μοναδική σιδερένια εκκλησία στον κόσμο. Θα θαυμάσουμε ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πόλης, η Μεγάλη του Γένους Σχολή που το κτίσμα έχει την μορφή του αετού με τα φτερά ανοιχτά και συμβολίζει την αναγέννηση του Ελληνικού Γένους. Φθάνοντας στο Πατριαρχείο θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου και την Κλειστή Πύλη, το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε'.

Μετά το τέλος της ξεναγήσεως θα γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα κάνουμε ένα περίπατο για να γνωρίσουμε την περιοχή του Πέρα με το ένδοξο κοσμοπολίτικο παρελθόν του. Θα δούμε τον Ναό της Αγίας Τριάδος την μεγαλύτερη ελληνική εκκλησία της Πόλης και στην συνέχεια θα περπατήσουμε την Μεγάλη Λεωφόρο του Πέραν με τα εκπληκτικά νεοκλασικά κτήρια όπως το Σισμανόγλειο Μέγαρο, το Λύκειο Galatasaray, την Καθολική εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και την στοά των λουλουδιών. Θα καταλήξουμε στο ξακουστό ξενοδοχείο «Pera Palace» που εξυπηρετούσε τους πελάτες του περίφημου «Orient Express». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Aνάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ - Πριγκιπόννησα – Ακολουθία & περιφορά Επιταφίου στην Πρίγκιπο
Μπουφέ πρωινό και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ, ένα από τα ωραιότερα παλάτια του κόσμου, τις «Βερσαλλίες της Ανατολής» επάνω στον Βόσπορο. Μόνο για την κατασκευή του κτίσματος με τα 285 δωμάτια και τα 46 σαλόνια δαπανήθηκαν πάνω από 35 τόνους χρυσού. Στην είσοδο του παλατιού αυτού που έζησαν οι έξι τελευταίοι σουλτάνοι βρίσκεται ο εντυπωσιακός πύργος του ρολογιού και το τζαμί του παλατιού σε ρυθμό μπαρόκ με τους λεπτότερους μιναρέδες του κόσμου. Έπειτα αναχωρούμε για την Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Αφού περάσουμε την μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που είναι η πρώτη που ένωσε τις δύο ηπείρους απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Θα κάνουμε μία στάση στην Χαλκηδόνα όπου στο κέντρο της γραφικής συνοικίας βρίσκεται ο Ναός της Αγίας Ευφημίας όπου είχε γίνει η 4η Οικουμενική Σύνοδος.

Θα συνεχίσουμε για την ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιπόνησσα. Αναχωρούμε με το πούλμαν για την αποβάθρα του «Bostanci» από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας. Επιβίβαση στο πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκηπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Στον τελευταίο μας σταθμό την Πρίγκιπο θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και θα ακολουθήσουμε την περιφορά του στα γραφικά σοκάκια της Πριγκίπου σε μια κατανυκτική και ξεχωριστή εμπειρία. Επιστροφή με πλοιάριο από την Πρίγκηπο για το Καμπάτας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Στις αναχωρήσεις 03/05 με την άφιξη θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή στα Πριγκιπόννησα και η επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ θα πραγματοποιηθεί την 4η ή την 5η ημέρα .

3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Ξενάγηση πόλης - Επίσκεψη στην αγορά Arasta Bazaar- Ανάσταση στην Αγία Παρασκευή στα Θεραπειά - Αναστάσιμο Δείπνο
Μπουφέ πρωινό και θα ξεκινήσουμε με την γνωριμία της βασιλεύουσας. Οδεύοντας προς την καρδιά της ιστορικής πόλης καθ’ οδόν θα διασχίσουμε τον Κεράτιο Κόλπο από την γέφυρα Ουνκαπανί (Unkapanı) και θα κατευθυνθούμε στον πρώτο από τους επτά λόφους την καρδιά της Αρχαιοελληνικής, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Οθωμανικής πόλης. Θα περπατήσουμε την γραφική αγορά Arasta και θα επισκεφθούμε την πλατεία των αλόγων (At meydan) εκεί που βρισκόταν κάποτε ο περίφημος Ιππόδρομος που εγκαινίασε ο Μέγας Κωνσταντίνος και έγινε η Στάση του Νίκα επί του Ιουστινιανού. Το κτίσμα καταστράφηκε και λεηλατήθηκε από τους σταυροφόρους το 1.204. Σώζονται όμως τρία μνημεία που διακοσμούσαν κάποτε το μνημείο, ο Οβελίσκος Θεοδοσίου, ο Τρίποδας των Πλαταιών και η Στήλη του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Παλάτι του μεγάλου βεζίρη İbrahim Paşa (Pargalı) Πάργαλι, σήμερα μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, αξιόλογο να το επισκεφτεί κανείς στον ελεύθερο του χρόνο. Απέναντι του βρίσκεται το περίφημο Μπλε Τζαμί ή αλλιώς τέμενος Σουλτάν Αχμέτ που έδωσε το όνομά του σε όλη την συνοικία. Είναι το μοναδικό Οθωμανικό τέμενος με έξι μιναρέδες και έχει εξαιρετική διακόσμηση.

Στην συνέχεια περνώντας δίπλα από το μεγαλύτερο χαμάμ της Πόλης τα λουτρά της Χουρέμ, φτάνουμε στον υπέρλαμπρο Ναό της Αγίας Σοφίας, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου, αλλά πήρε την τελική του μορφή τον 6° αιώνα επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας. Μετά από μία σύντομη στάση, θα επισκεφτούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16° έως και τον 19° αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές, σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά όπως και τον Ναό της Αγία Ειρήνης δίπλα στην Αγία Σοφία ο οποίος ήταν Βυζαντινή εκκλησία, σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και είναι πλέον γνωστή με την ονομασία AyaIrini.

Χτίστηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και ονομαζόταν και Πατριαρχείο. Μέχρι το 360 μ·Χ και πριν την κατασκευή της Αγίας Σοφίας ήταν η μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης, καταστράφηκε για πρώτη φορά από τον όχλο στην «Στάση του Νίκα» επί Ιουστινιανού για να ανοικοδομηθεί στην ίδια θέση από τον ίδιο αυτοκράτορα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στα Θεραπειά για να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Αναστάσεως στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ακολουθεί Αναστάσιμο Δείπνο όπου θα γευτείτε την μαγειρίτσα και το αναστάσιμο μενού που έχουμε επιλέξει σε τοπικό ελληνικό εστιατόριο της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Κρουαζιέρα στο Βόσπορο - Αιγυπτιακή & Κλειστή Αγορά
Μπουφέ πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας απολαμβάνοντας μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου όπου θα δούμε τα εκπληκτικά ξύλινα αρχοντικά που οι ντόπιοι τα αποκαλούν «yalı», τα παλάτια των σουλτάνων όπως το Ντολμάμπαχτσέ, το Τσιραγάν και το Μπεϊλερμπεγί και στο στενότερο σημείο τα κάστρα της Ρούμελης και της Ανατολής. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην αγορά Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά) Misir Carsιsi.

Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το τέμενος Γιενί Τζαμί (Yeni Camii) που χτίστηκε το 1.662 μαζί με την Αιγυπτιακή Αγορά. Θα συνεχίσουμε με το γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Κapali Carsi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα για αγορές και την παραδοσιακή βόλτα όπου στην διαδρομή μας προς την αγορά θα δούμε αρκετά παλιά αρχοντικά και μνημεία διαφόρων εποχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Ελεύθερη ημέρα στη διάθεση σας -Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Ελεύθερη ημέρα στη διάθεση των πελατών για βόλτες και περιπλανήσεις στην μαγική Κωνσταντινούπολη. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα. Τέλος του προγράμματος «Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη - Πάσχα».

« Πάσχα στην Ευρώπη : Κωνσταντινούπολη – Πάσχα »

 

ΗμέρεςΞενοδοχείοΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
5Μ / 4Ν TKCVK PARK BOSHPORUS 5*02/05/20241110 €1560 €860 €
CVK TAKSIM 4*SUP890 €1130 €715 €
AKKA LUSH 4* Special boutique840 €1040 €710 €
NOVA PLAZA TAKSIM 4* & NOVA PLAZA BOUTIQUE 4*740 €880 €655 €
5M / 4N Α3CVK PARK BOSHPORUS 5*02/05/2024
03/05/2024
1040 €1490 €790 €
CVK TAKSIM 4*SUP820 €1060 €645 €
AKKA LUSH 4* Special boutique760 €960 €630 €
NOVA PLAZA TAKSIM 4* & NOVA PLAZA BOUTIQUE 4*640 €780 €555 €
4Μ / 3ΝCVK PARK BOSHPORUS 5*03/05/2024990 €1330 €745 €
CVK TAKSIM 4*SUP790 €970 €645 €
AKKA LUSH 4* Special boutique730 €880 €620 €
NOVA PLAZA TAKSIM 4* & NOVA PLAZA BOUTIQUE 4*620 €725 €545 €
5Μ/ 4Ν Α3/ΤΚCVK PARK BOSHPORUS 5*08/05/2024
09/05/2024
980 €1430 €730 €
CVK TAKSIM 4*SUP740 €980 €575 €
AKKA LUSH 4* Special boutique670 €85 0€565 €
NOVA PLAZA TAKSIM 4* & NOVA PLAZA BOUTIQUE 4*620 €760 €540 €

 

Παρατηρήσεις
 • Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 165€ – άτομο.
 • Παιδί έως 12 ετών.

Περισσότερες προτάσεις για ταξίδια: Kωνσταντινούπολη οδικώς, Βελιγράδι, Βουκουρέστι

Turkish Airlines

02 - 06/05/2024
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη ΤΚ 1844 10:35 - 12:05
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα ΤΚ 1845 18:50 - 20:15

03 - 07/05/2024
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη ΤΚ 1844 09:55 - 11:20
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα ΤΚ 1841 +01:20 - 02:45*

09 - 14/05/2024
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη ΤΚ 1844 10:35 - 12:05
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα ΤΚ 1841 +01:20 - 02:45*

Aegean Airlines

02 - 06/05/2024
03 - 07/05/2024
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη Α3 990 08:20 - 09:50
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα Α3 995 20:50 - 22:20

08 - 12/05/2024
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη Α3 990 08:20 - 09:50
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα Α3 993 15:50 - 17:00

Αθήνα - Κωνσταντινούπολη Α3 992 13:25 - 15:00
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα Α3 993 15:50 - 17:00

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Aegean &Turkish Airlines.
 • Κόστος αποσκευής έως 20 κιλά & χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο ( Πτήσεις Turkish Airlines ).
 • Κόστος αποσκευής έως 23 κιλά & χειραποσκευή έως 8 κιλά ή ένα προσωπικό αντικείμενο ανά άτομο ( Πτήσεις Aegean Airlines ).
 • Διαμονή ( 3 / 4 διανυκτερεύσεις ) στα επιλεγμένα μας κεντρικά ξενοδοχεία ή παρόμοια
  Στο κεντρικό υπερπολυτελές ξενοδοχείο The Ritz Carlton 5* dlx κεντρικο
  Στο κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο The Cvk Park Bosporus 5* κεντρικό ( Σε δωμάτια superior ).
  Στο κεντρικό CVK Taksim 4* superior https://www.cvkhotelsandresorts.com/cvk-taksim-hotel-istanbul
  Στο κεντρικό AKKA LUSH 4*special boutique (Σε δωμάτια superior) https://www.akkahotels.com/en/lush
  Στο κεντρικό NOVA PLAZA TAKSIM 4* https://www.novaplazahotels.com/novaplazataksim/en/
  Στο κεντρικό NOVA PLAZA BOUTIQUE 4* https://www.novaplazahotels.com/novaplazaspa/en/
 • Μπουφέ Πρόγευμα καθημερινά.
 • Αναστάσιμο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στα Θεραπειά ( Αναχωρήσεις του Πάσχα 2/5/24 & 3/5/24).
 • Μεταφορές , ξεναγήσεις , εκδρομές με ελληνόφωνο ξεναγό σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια.
 • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στον Βόσπορο.
  ΔΩΡΕΑΝ χρήση εσωτερικής πισίνας και fitness center του ξενοδοχείου The Ritz Carlton 5*dlx.
  ΔΩΡΕΑΝ χρήση χαμάμ, σάουνα & fitness center του ξενοδοχείου CVK Park Bosporus 5 *.
  ΔΩΡΕΑΝ χρήση χαμάμ, σάουνα & fitness center του ξενοδοχείου CVK Taksim.
  ΔΩΡΕΑΝ παροχή Wi-fi σε όλα τα προαναφερόμενα ξενοδοχεία
 • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης, Ταξιδιωτική Ασφάλιση και ασφάλεια covid για τους εκδρομείς έως 75 ετών.
 • Φόροι αεροδρομίων , επίναυλοι καυσίμων €155 ανά άτομο ( πτήσεις Turkish ) / € 165 ανά άτομο ( πτήσεις Aegean).
 • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: 100 € και από άλλες πόλεις: 200 € με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα).
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους ( όπου απαιτείται ).
 • Ποτά στο αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο.
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Όλες οι παραπάνω τιμές εκδρομικών πακέτων περιλαμβάνουν πρόγευμα καθημερινά.

 •  

  Στις αναχωρήσεις του Πάσχα ( 2/5 & 3/5 ) περιλαμβάνεται και Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο το βράδυ σε τοπικό εστιατόριο στα Θεραπειά.

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων : € 155 ( Πτήσεις Turkish Airlines ).

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων : € 165 ( Πτήσεις Aegean Airlines ).

 • Στο ξενοδοχείο CVK PARK BOSHPORUS όλα τα δωμάτια θα είναι σε superior τύπο . Σε περίπτωση αιτήματος για δωμάτια με θέα Βόσπορο θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση.

 • Στο ξενοδοχείο AKKA LUSH όλα τα δωμάτια θα είναι σε superior τύπο.

 • Διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας απαραίτητα.

  ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ : ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ

  ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 • Την Μ. Παρασκευή θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκιπο και την περιφορά του στα γραφικά σοκάκια της Πριγκίπου σε μια ξεχωριστή εμπειρία.
Πρόγραμμα

1η ημέρα: Πτήση για Κωνσταντινούπολη – Μπαλουκλί – Παναγία Βλαχερνών – Μονή της Χώρας – Πατριαρχείο - Περιπατητική ξενάγηση
Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, βασιλίδα των πόλεων μοναδική στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη στο αεροδρόμιο και η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα. Καθ’ οδόν θα διασχίσουμε ένα μεγάλο τμήμα της Ευρωπαϊκής Κωνσταντινούπολης και αφού περάσουμε την μεγάλη γέφυρα του Κερατίου Κόλπου φτάνουμε στην παλιά πόλη. Ακολουθώντας τα Χερσαία Τείχη φτάνουμε στην περιοχή Μπαλουκλή. Εδώ θα προσκυνήσουμε το σημαντικότερο Αγίασμα της Ορθοδοξίας που συνδέεται με αμέτρητα θαύματα. Θα δούμε την πηγή, τα μνήματα των Πατριαρχών και θα επισκεφτούμε την μεγαλοπρεπή εκκλησία. Μετά το προσκύνημα θα κατευθυνθούμε στην περιοχή των Βλαχερνών. Καθ’ οδόν θα θαυμάσουμε τα εν μέρη αναστηλωμένα τείχη της Πόλης, ένα από τα σημαντικότερα αμυντικά έργα της παγκόσμιας ιστορίας που χρονολογούνται από τον 5° μ.Χ. αιώνα και κτίστηκαν από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο Β’.

Μία από τις περίφημες πύλες είναι και η Κερκόπορτα που σύμφωνα με την παράδοση από εκεί μπήκαν οι πρώτοι Γενίτσαροι στην Πόλη. Η δεύτερη μας στάση είναι στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος μετά το θαύμα που έγινε το 626 μ·Χ και τη Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες (εφόσον είναι ανοικτή στο κοινό μετά τις εργασίες συντήρησης). Η τρίτη μας στάση θα είναι στην καρδιά του Φαναρίου όπου θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παγκόσμια έδρα της Ορθοδοξίας. Στην διαδρομή θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Ξυλόπορτας όπου λειτούργησε για μερικά χρόνια ως Πατριαρχικός Ναός και την Βουλγάρικη εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, που είναι η μοναδική σιδερένια εκκλησία στον κόσμο. Θα θαυμάσουμε ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πόλης, η Μεγάλη του Γένους Σχολή που το κτίσμα έχει την μορφή του αετού με τα φτερά ανοιχτά και συμβολίζει την αναγέννηση του Ελληνικού Γένους. Φθάνοντας στο Πατριαρχείο θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου και την Κλειστή Πύλη, το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε'.

Μετά το τέλος της ξεναγήσεως θα γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα κάνουμε ένα περίπατο για να γνωρίσουμε την περιοχή του Πέρα με το ένδοξο κοσμοπολίτικο παρελθόν του. Θα δούμε τον Ναό της Αγίας Τριάδος την μεγαλύτερη ελληνική εκκλησία της Πόλης και στην συνέχεια θα περπατήσουμε την Μεγάλη Λεωφόρο του Πέραν με τα εκπληκτικά νεοκλασικά κτήρια όπως το Σισμανόγλειο Μέγαρο, το Λύκειο Galatasaray, την Καθολική εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και την στοά των λουλουδιών. Θα καταλήξουμε στο ξακουστό ξενοδοχείο «Pera Palace» που εξυπηρετούσε τους πελάτες του περίφημου «Orient Express». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Aνάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ - Πριγκιπόννησα – Ακολουθία & περιφορά Επιταφίου στην Πρίγκιπο
Μπουφέ πρωινό και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ, ένα από τα ωραιότερα παλάτια του κόσμου, τις «Βερσαλλίες της Ανατολής» επάνω στον Βόσπορο. Μόνο για την κατασκευή του κτίσματος με τα 285 δωμάτια και τα 46 σαλόνια δαπανήθηκαν πάνω από 35 τόνους χρυσού. Στην είσοδο του παλατιού αυτού που έζησαν οι έξι τελευταίοι σουλτάνοι βρίσκεται ο εντυπωσιακός πύργος του ρολογιού και το τζαμί του παλατιού σε ρυθμό μπαρόκ με τους λεπτότερους μιναρέδες του κόσμου. Έπειτα αναχωρούμε για την Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Αφού περάσουμε την μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που είναι η πρώτη που ένωσε τις δύο ηπείρους απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Θα κάνουμε μία στάση στην Χαλκηδόνα όπου στο κέντρο της γραφικής συνοικίας βρίσκεται ο Ναός της Αγίας Ευφημίας όπου είχε γίνει η 4η Οικουμενική Σύνοδος.

Θα συνεχίσουμε για την ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιπόνησσα. Αναχωρούμε με το πούλμαν για την αποβάθρα του «Bostanci» από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας. Επιβίβαση στο πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκηπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Στον τελευταίο μας σταθμό την Πρίγκιπο θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και θα ακολουθήσουμε την περιφορά του στα γραφικά σοκάκια της Πριγκίπου σε μια κατανυκτική και ξεχωριστή εμπειρία. Επιστροφή με πλοιάριο από την Πρίγκηπο για το Καμπάτας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Στις αναχωρήσεις 03/05 με την άφιξη θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή στα Πριγκιπόννησα και η επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ θα πραγματοποιηθεί την 4η ή την 5η ημέρα .

3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Ξενάγηση πόλης - Επίσκεψη στην αγορά Arasta Bazaar- Ανάσταση στην Αγία Παρασκευή στα Θεραπειά - Αναστάσιμο Δείπνο
Μπουφέ πρωινό και θα ξεκινήσουμε με την γνωριμία της βασιλεύουσας. Οδεύοντας προς την καρδιά της ιστορικής πόλης καθ’ οδόν θα διασχίσουμε τον Κεράτιο Κόλπο από την γέφυρα Ουνκαπανί (Unkapanı) και θα κατευθυνθούμε στον πρώτο από τους επτά λόφους την καρδιά της Αρχαιοελληνικής, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Οθωμανικής πόλης. Θα περπατήσουμε την γραφική αγορά Arasta και θα επισκεφθούμε την πλατεία των αλόγων (At meydan) εκεί που βρισκόταν κάποτε ο περίφημος Ιππόδρομος που εγκαινίασε ο Μέγας Κωνσταντίνος και έγινε η Στάση του Νίκα επί του Ιουστινιανού. Το κτίσμα καταστράφηκε και λεηλατήθηκε από τους σταυροφόρους το 1.204. Σώζονται όμως τρία μνημεία που διακοσμούσαν κάποτε το μνημείο, ο Οβελίσκος Θεοδοσίου, ο Τρίποδας των Πλαταιών και η Στήλη του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Παλάτι του μεγάλου βεζίρη İbrahim Paşa (Pargalı) Πάργαλι, σήμερα μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, αξιόλογο να το επισκεφτεί κανείς στον ελεύθερο του χρόνο. Απέναντι του βρίσκεται το περίφημο Μπλε Τζαμί ή αλλιώς τέμενος Σουλτάν Αχμέτ που έδωσε το όνομά του σε όλη την συνοικία. Είναι το μοναδικό Οθωμανικό τέμενος με έξι μιναρέδες και έχει εξαιρετική διακόσμηση.

Στην συνέχεια περνώντας δίπλα από το μεγαλύτερο χαμάμ της Πόλης τα λουτρά της Χουρέμ, φτάνουμε στον υπέρλαμπρο Ναό της Αγίας Σοφίας, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου, αλλά πήρε την τελική του μορφή τον 6° αιώνα επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας. Μετά από μία σύντομη στάση, θα επισκεφτούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16° έως και τον 19° αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές, σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά όπως και τον Ναό της Αγία Ειρήνης δίπλα στην Αγία Σοφία ο οποίος ήταν Βυζαντινή εκκλησία, σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και είναι πλέον γνωστή με την ονομασία AyaIrini.

Χτίστηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και ονομαζόταν και Πατριαρχείο. Μέχρι το 360 μ·Χ και πριν την κατασκευή της Αγίας Σοφίας ήταν η μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης, καταστράφηκε για πρώτη φορά από τον όχλο στην «Στάση του Νίκα» επί Ιουστινιανού για να ανοικοδομηθεί στην ίδια θέση από τον ίδιο αυτοκράτορα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στα Θεραπειά για να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Αναστάσεως στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ακολουθεί Αναστάσιμο Δείπνο όπου θα γευτείτε την μαγειρίτσα και το αναστάσιμο μενού που έχουμε επιλέξει σε τοπικό ελληνικό εστιατόριο της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Κρουαζιέρα στο Βόσπορο - Αιγυπτιακή & Κλειστή Αγορά
Μπουφέ πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας απολαμβάνοντας μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου όπου θα δούμε τα εκπληκτικά ξύλινα αρχοντικά που οι ντόπιοι τα αποκαλούν «yalı», τα παλάτια των σουλτάνων όπως το Ντολμάμπαχτσέ, το Τσιραγάν και το Μπεϊλερμπεγί και στο στενότερο σημείο τα κάστρα της Ρούμελης και της Ανατολής. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην αγορά Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά) Misir Carsιsi.

Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το τέμενος Γιενί Τζαμί (Yeni Camii) που χτίστηκε το 1.662 μαζί με την Αιγυπτιακή Αγορά. Θα συνεχίσουμε με το γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Κapali Carsi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα για αγορές και την παραδοσιακή βόλτα όπου στην διαδρομή μας προς την αγορά θα δούμε αρκετά παλιά αρχοντικά και μνημεία διαφόρων εποχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Ελεύθερη ημέρα στη διάθεση σας -Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Ελεύθερη ημέρα στη διάθεση των πελατών για βόλτες και περιπλανήσεις στην μαγική Κωνσταντινούπολη. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα. Τέλος του προγράμματος «Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη - Πάσχα».

Τιμοκατάλογος

« Πάσχα στην Ευρώπη : Κωνσταντινούπολη – Πάσχα »

 

ΗμέρεςΞενοδοχείοΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
5Μ / 4Ν TKCVK PARK BOSHPORUS 5*02/05/20241110 €1560 €860 €
CVK TAKSIM 4*SUP890 €1130 €715 €
AKKA LUSH 4* Special boutique840 €1040 €710 €
NOVA PLAZA TAKSIM 4* & NOVA PLAZA BOUTIQUE 4*740 €880 €655 €
5M / 4N Α3CVK PARK BOSHPORUS 5*02/05/2024
03/05/2024
1040 €1490 €790 €
CVK TAKSIM 4*SUP820 €1060 €645 €
AKKA LUSH 4* Special boutique760 €960 €630 €
NOVA PLAZA TAKSIM 4* & NOVA PLAZA BOUTIQUE 4*640 €780 €555 €
4Μ / 3ΝCVK PARK BOSHPORUS 5*03/05/2024990 €1330 €745 €
CVK TAKSIM 4*SUP790 €970 €645 €
AKKA LUSH 4* Special boutique730 €880 €620 €
NOVA PLAZA TAKSIM 4* & NOVA PLAZA BOUTIQUE 4*620 €725 €545 €
5Μ/ 4Ν Α3/ΤΚCVK PARK BOSHPORUS 5*08/05/2024
09/05/2024
980 €1430 €730 €
CVK TAKSIM 4*SUP740 €980 €575 €
AKKA LUSH 4* Special boutique670 €85 0€565 €
NOVA PLAZA TAKSIM 4* & NOVA PLAZA BOUTIQUE 4*620 €760 €540 €

 

Παρατηρήσεις
 • Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 165€ – άτομο.
 • Παιδί έως 12 ετών.

Περισσότερες προτάσεις για ταξίδια: Kωνσταντινούπολη οδικώς, Βελιγράδι, Βουκουρέστι

Πτήσεις

Turkish Airlines

02 - 06/05/2024
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη ΤΚ 1844 10:35 - 12:05
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα ΤΚ 1845 18:50 - 20:15

03 - 07/05/2024
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη ΤΚ 1844 09:55 - 11:20
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα ΤΚ 1841 +01:20 - 02:45*

09 - 14/05/2024
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη ΤΚ 1844 10:35 - 12:05
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα ΤΚ 1841 +01:20 - 02:45*

Aegean Airlines

02 - 06/05/2024
03 - 07/05/2024
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη Α3 990 08:20 - 09:50
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα Α3 995 20:50 - 22:20

08 - 12/05/2024
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη Α3 990 08:20 - 09:50
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα Α3 993 15:50 - 17:00

Αθήνα - Κωνσταντινούπολη Α3 992 13:25 - 15:00
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα Α3 993 15:50 - 17:00

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Aegean &Turkish Airlines.
 • Κόστος αποσκευής έως 20 κιλά & χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο ( Πτήσεις Turkish Airlines ).
 • Κόστος αποσκευής έως 23 κιλά & χειραποσκευή έως 8 κιλά ή ένα προσωπικό αντικείμενο ανά άτομο ( Πτήσεις Aegean Airlines ).
 • Διαμονή ( 3 / 4 διανυκτερεύσεις ) στα επιλεγμένα μας κεντρικά ξενοδοχεία ή παρόμοια
  Στο κεντρικό υπερπολυτελές ξενοδοχείο The Ritz Carlton 5* dlx κεντρικο
  Στο κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο The Cvk Park Bosporus 5* κεντρικό ( Σε δωμάτια superior ).
  Στο κεντρικό CVK Taksim 4* superior https://www.cvkhotelsandresorts.com/cvk-taksim-hotel-istanbul
  Στο κεντρικό AKKA LUSH 4*special boutique (Σε δωμάτια superior) https://www.akkahotels.com/en/lush
  Στο κεντρικό NOVA PLAZA TAKSIM 4* https://www.novaplazahotels.com/novaplazataksim/en/
  Στο κεντρικό NOVA PLAZA BOUTIQUE 4* https://www.novaplazahotels.com/novaplazaspa/en/
 • Μπουφέ Πρόγευμα καθημερινά.
 • Αναστάσιμο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στα Θεραπειά ( Αναχωρήσεις του Πάσχα 2/5/24 & 3/5/24).
 • Μεταφορές , ξεναγήσεις , εκδρομές με ελληνόφωνο ξεναγό σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια.
 • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στον Βόσπορο.
  ΔΩΡΕΑΝ χρήση εσωτερικής πισίνας και fitness center του ξενοδοχείου The Ritz Carlton 5*dlx.
  ΔΩΡΕΑΝ χρήση χαμάμ, σάουνα & fitness center του ξενοδοχείου CVK Park Bosporus 5 *.
  ΔΩΡΕΑΝ χρήση χαμάμ, σάουνα & fitness center του ξενοδοχείου CVK Taksim.
  ΔΩΡΕΑΝ παροχή Wi-fi σε όλα τα προαναφερόμενα ξενοδοχεία
 • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης, Ταξιδιωτική Ασφάλιση και ασφάλεια covid για τους εκδρομείς έως 75 ετών.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων , επίναυλοι καυσίμων €155 ανά άτομο ( πτήσεις Turkish ) / € 165 ανά άτομο ( πτήσεις Aegean).
 • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: 100 € και από άλλες πόλεις: 200 € με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα).
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους ( όπου απαιτείται ).
 • Ποτά στο αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο.
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις
 • Όλες οι παραπάνω τιμές εκδρομικών πακέτων περιλαμβάνουν πρόγευμα καθημερινά.

 •  

  Στις αναχωρήσεις του Πάσχα ( 2/5 & 3/5 ) περιλαμβάνεται και Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο το βράδυ σε τοπικό εστιατόριο στα Θεραπειά.

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων : € 155 ( Πτήσεις Turkish Airlines ).

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων : € 165 ( Πτήσεις Aegean Airlines ).

 • Στο ξενοδοχείο CVK PARK BOSHPORUS όλα τα δωμάτια θα είναι σε superior τύπο . Σε περίπτωση αιτήματος για δωμάτια με θέα Βόσπορο θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση.

 • Στο ξενοδοχείο AKKA LUSH όλα τα δωμάτια θα είναι σε superior τύπο.

 • Διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας απαραίτητα.

  ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ : ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ

  ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 • Την Μ. Παρασκευή θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκιπο και την περιφορά του στα γραφικά σοκάκια της Πριγκίπου σε μια ξεχωριστή εμπειρία.