Εκδρομή Καστοριά – Πρέσπες

Καστοριά - Πρέσπες : Φεβρουάριος 2020

153

3 Ημέρες

Εκδρομή Καστοριά – Πρέσπες

Καστοριά - Πρέσπες : Φεβρουάριος 2020

Καστοριά, Φλώρινα, Πρέσπες, Νυμφαίο… Ένα μοναδικό πρόγραμμα… Το Filippis Tours σας ταξιδεύει στις ομορφιές της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Ελάτε να τις ανακαλύψουμε…


, ,

ΜακεδονίαΠακέτα Εσωτερικού

Ταξίδια στην Ελλάδα.... Εκδρομές στην Ελλάδα.... Διακοπές στην Ελλάδα.... Εκδρομή Καστοριά – Πρέσπες.

Καστοριά. Μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, με πλούσια φύση και ιστορία. Ένα από τα παγκοσμίως σημαντικότερα κέντρα παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης γούνας. Η δε λίμνη της Καστοριάς έχει χαρακτηρισθεί ως "Μνημείο Φυσικού Κάλλους" από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Φλώρινα. Μια πόλη με γοητευτική ατμόσφαιρα. Ο ποταμός Σακουλέβας, τα εντυπωσιακά αρχοντικά, η παλιά αγορά και τα σπουδαία μουσεία, την καθιστούν την ιδανική πρόταση για τις ορεινές σας εξορμήσεις.

Πρέσπες. Σε παρθένο τοπίο μοναδικής ομορφιάς, στη βορειοδυτική άκρη της χώρας, οι λίμνες των Πρεσπών και τα μικρά χωριά τους, αποτελούν έναν από τους πιο ιδιαίτερους και ελκυστικούς προορισμούς της χώρας.

Νυμφαίο. Ορεινός οικισμός που έχει σηματοδοτηθεί, από το 1978, ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός». Έχει χαρακτηρισθεί ως ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας και ένα από τα δέκα καλύτερα της Ευρώπης. Αναγεννήθηκε μετά από πολλά χρόνια και προσφέρει πλέον ιδιαίτερες τουριστικές υποδομές σε ένα πανέμορφο φυσικό και αρχιτεκτονικό τοπίο, πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 07:30 από Αθήνα, μικρή στάση στην περιοχή της Λαμίας. Aκολούθως μέσω Δομοκού - Καρδίτσας - Τρικάλων, φθάνουμε στην Καλαμπάκα. Στάση, γεύμα προαιρετικά και συνεχίζουμε για Καστοριά. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, περίπατοι γνωριμίας στην πόλη με τα αμφιθεατρικά κτισμένα αρχοντικά της και τα γνωστά γουναράδικα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πρωινό και μια όμορφη εκδρομή ξεκινάει. Θα επισκεφθούμε τα γραφικά τοπία των Πρεσπών. Μέσω της νέας πλωτής γέφυρας θα γνωρίσουμε το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη Μικρή Πρέσπα όπου κατοικούν σπάνια πουλιά, ενώ λίγο αργότερα θα φθάσουμε στο τελευταίο ακριτικό χωριό, τους Ψαράδες, όπου θα έχουμε και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στην Καστοριά και το βράδυ περπατώντας στην πόλη θα απολαύσουμε το τοπικό έθιμο «Μπουμπούνες» και «Χάσκαρης», δείπνο και διασκέδαση με ζωντανή μουσική σε ταβέρνα της πόλης, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στην Παναγία τη Μαυριώτισσα, καθώς επίσης και στο Λιμναίο Οικισμό. Αναχώρηση για Αθήνα μέσω Γρεβενών - Καλαμπάκας - Τρικάλων, στάση, γεύμα προαιρετικά. Ακολούθως μέσω Καρδίτσας - Δομοκού - Λαμίας με μικρή ενδιάμεση στάση στην περιοχή, θα καταλήξουμε το βράδυ στην Αθήνα. Τέλος του προγράμματος « Εκδρομή Καστοριά – Πρέσπες».

Σημείωση : Τη 2η ημέρα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο ΝΥΜΦΑΙΟ και τη ΦΛΩΡΙΝΑ, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και η διαδρομή είναι προσβάσιμη με ασφάλεια.

 

Τιμοκατάλογος

« Εκδρομές στην Ελλάδα, Ταξίδια στην Ελλάδα : Εκδρομή Καστοριά – Πρέσπες »

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
3Μ / 2ΝEuropa 4*29/02/2020168 €208 €145 €

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο μαζί με τους γονείς
• Για κρατήσεις με προκαταβολή 50€ ανά άτομο (για περιορισμένο αριθμό θέσεων) έως 31/01/20, παρέχεται 15€ ανά άτομο.

 

Περιλαμβάνονται

  • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή, (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Europa 4* της Καστοριάς.
  • Ημιδιατροφή, 2 πρωινά και 2 δείπνα το ένα εορταστικό με ζωντανή μουσική, σε ταβέρνα της πόλης.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής.
Δεν Περιλαμβάνονται

  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων, ποτά γευμάτων, αχθοφορικά.
Σημειώσεις

  • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ’ άτομο για όλες τις ημέρες.
  • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράληψη για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.

Καθαρά Δευτέρα
29/02/2020

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με