ΑΠΟ 2450€  8 Ημέρες

Ισλανδία – Aurora Borealis – Γκέιζερ – Ηφαίστεια – Παγετώνες

Ισλανδία - Aurora Borealis - Γκέιζερ - Ηφαίστεια - Παγετώνες : Οκτώβριος - Νοέμβριος 2023

Ελάτε να ανακαλύψουμε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα της φύσης το Aurora Borealis και να χαθούμε στην μαγεία του γεωμορφολογικού πλούτου της χώρας με τους παγετώνες & τα γκέιζερ.


Εκδρομή Ισλανδία, Aurora Borealis, Γκέιζερ Ηφαίστεια Παγετώνες! Διακοπές στην Βόρεια Ευρώπη! Ταξίδια στην Ευρώπη!

Ένα εκπληκτικό ταξίδι στη βορειότερη άκρη της Ευρώπης, που προσφέρει εικόνες αναπάντεχης ομορφιάς και συναρπαστικές εμπειρίες. Τα απόκοσμα τοπία και οι πολυάριθμοι τρόποι με τους οποίους μπορεί ο επισκέπτης να έρθει σε επαφή με τη φύση στην πιο παρθένα μάλιστα μορφή της, καθιστούν την Ισλανδία έναν εξαιρετικά ελκυστικό προορισμό.

Η Ισλανδία είναι μία χώρα αντιθέσεων απομονωμένη στο βορειοδυτικό άκρο της Ευρώπης. Η νησιωτική αυτή χώρα του Βόρειου Ατλαντικού είναι διάσημη τόσο για τις θερμές πηγές της όσο και για τους περίφημους παγετώνες της. Η παρθένα φυσική ομορφιά του νησιού που βρίσκεται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, η συναρπαστική ποικιλομορφία των τοπίων του και οι αντιθέσεις που δημιουργούν τα ενεργά ηφαίστεια και οι παγετώνες, προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ελάτε να περιηγηθούμε στην υπέροχη Ισλανδία, την πιο γοητευτική εποχή του χρόνου! Μια εποχή κατά την οποία όχι μόνο μπορούμε να απολαύσουμε την ξεχωριστή φύση με τις γεωθερμικές πηγές, τα μεγάλα ρήγματα & τις απόκοσμες ακτές της, αλλά και να ατενίσουμε στον σκοτεινό ορίζοντα το φαινόμενο Aurora Borealis.

Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis)...Ένα φυσικό φαινόμενο που έχει μια ανεξήγητη μαγεία και μπορεί να μας χαρίσει μια από τις πιο συγκλονιστικές & αξέχαστες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς ταξιδεύοντας στο βόρειο ημισφαίριο! Μαγευτικές στιγμές σας περιμένουν σε ένα μαγευτικό ταξίδι στην Ισλανδία!

ΑΠΟ 2450€  8 Ημέρες
27/10/2023
03/11/2023

Ημέρα 1η: Αθήνα – Ρέυκιαβικ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης βρίσκετα στην χερσόνησο του Ρέκιανες, μια περιοχή σχεδόν σεληνιακού τοπίου, καλυμμένη από λάβα. Το γυμνό, απόκοσμο τοπίο δίνει τη θέση του στα προάστεια της πρωτεύουσας όπου κυριαρχούν κτίρια γραφείων μεγάλων εταιριών με μοντέρνα αρχιτεκτονική. Στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας ζει σήμερα το 70% του πληθυσμού της χώρας! Όμως η πρωτεύουσα η «μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου», όπως την αποκαλούν οι ίδιοι και η βορειότερη πρωτεύουσα του Κόσμου, διατηρεί τον «επαρχιακό» της χαρακτήρα – κυρίως στο κέντρο της πόλης– ενώ κοσμείται από αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντα κτίρια όπως το καινούργιο κτίριο της Όπερας στο λιμάνι, το παλιό Πολιτιστικό Κέντρο και τις ιστορικές οικίες στην ανακαινισμένη προκυμαία της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Ρέυκιαβικ (τούνελ λάβας - οδήγηση με snowmobiles στο παγετώνα Langjokull) – Νότια Ισλανδία
Ένα ταξίδι στο Raufarhólshellir είναι μια μοναδική εμπειρία και μια εξαιρετική ευκαιρία για να δούμε από κοντά και να παρατηρήσουμε την εσωτερική λειτουργία μιας ηφαιστειακής έκρηξης καθώς θα περπατήσουμε σε μονοπάτια λάβας που δημιουργήθηκε κατά την έκρηξη Leitahraun, που συνέβη ανατολικά των βουνών Bláfjöll περίπου πριν από 5200 χρόνια. Κάθε χειμώνα σχηματίζονται εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο στην είσοδο του σπηλαίου κάνοντας την εμπειρία της επίσκεψης σε αυτό το τούνελ της λάβας ακόμα πιο συναρπαστική. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στις παρυφές του παγετώνα Langjökull, το κορυφαίο αξιοθέατο της μέρας μας. Η χειμωνιάτικη φύση στην Ισλανδία είναι καθηλωτική! Τεράστιοι όγκοι πάγου, εκατομμύρια χρόνια, συμπιέζονται, συνθλίβοντας το υπόστρωμα. Εκεί μας περιμένει μία μοναδική εμπειρία. Με ειδικά μηχανάκια χιονιού (snowmobiles) θα διασχίσουμε ένα κομμάτι του τεράστιου παγετωνικού όγκου στις πλαγιές του παγετώνα που φτάνουν μέχρι και τα 1.000μ υψόμετρο. Διανυκτέρευση στην περιοχή του Vesturbrún.

Ημέρα 3η: Νότια Ισλανδία – Βικ
Στη διαδρομή μας θα απολαύσουμε μερικούς από τους ομορφότερους καταρράκτες, τον Σελιαλάντ και τον ιδιαίτερα φωτογενή Σκόγκα, Τελικός μας προορισμός το γραφικό ψαροχώρι Βικ, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουμε. Θα συνεχίσουμε στην διάσημη μαύρη παραλία Reynisfjara με τις θεαματικές κολώνες από βασάλτη στην πλαγιά του λόφου καθώς και χαρακτηριστικούς βραχώδεις πυλώνες που υψώνονται μέσα από τη θάλασσα. Κατά τη θερινή περίοδο υπάρχουν πολλά θαλασσοπούλια που βρίσκουν καταφύγιο στις βραχώδεις ακτές. Τις μέρες με καλή ορατότητα υπάρχει μπορεί κανείς να δει το ακρωτήριο Dyrhólaey, όπου η θάλασσα έχει λαξεύσει μια μεγάλη χαρακτηριστική αψίδα στο βραχώδες τοπίο. Στο Vík μας περιμένει άλλη μια συγκλονιστική εμπειρία. Θα επιβιβαστούμε στα ειδικά διαμορφωμένα σούπερ τζιπ που θα μας οδηγήσουν στην άκρη του παγετώνα Mýrdalsjökull.

Θα προετοιμαστούμε με τον κατάλληλο εξοπλισμό (παρέχεται από την εταιρεία) για την πεζοπορία μας στην επιφάνεια του παγετώνα! Μόλις φτάσουμε στη είσοδο της παγετωνικής σπηλιάς, θα περπατήσουμε μέσα και θα εκπλαγείτε από τα μαγευτικά τείχη του σπηλαίου πάγου, που φαίνονται να λάμπουν στις αποχρώσεις του γαλάζιου. Όμορφα στρώματα πάγου διαφορετικού χρώματος και ηφαιστειακής τέφρας ξεδιπλώνονται από τον πάγο καθώς πλησιάζουμε στο σπήλαιο, ζωγραφίζοντας εντυπωσιακές ρίγες στον παγετώνα. Ο παγετώνας Mýrdalsjökull είναι ένας από τους πιο γνωστούς στην Ισλανδία, από τον οποίο προέρχεται ο σαγηνευτικός παγετώνας Kötlujökull. Το Kötlujökull πήρε το όνομά του από το ισχυρό ισλανδικό ηφαίστειο Katla, που καλύπτεται από τον παγετώνα. Η τεράστια μάζα πάγου κατεβαίνει αργά από το βουνό του ηφαιστείου, δημιουργώντας μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές σπηλιές πάγου της Ισλανδίας. Τελικός μας προρισμός το γραφικό ψαροχώρι Βικ, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 4η: Βικ (Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ - παγετώνας Γιοκούλσαρλον)
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το επόμενο σημαντικό αξιοθέατο, το Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ ή Βάτναγιοκουλ όπως είναι επίσης γνωστό. Είναι ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της Ισλανδίας και καλύπτει το 13% του εδάφους της και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον ομώνυμο παγετώνα Vatnajökull. Το τοπίο που διαμορφώνεται είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως εδώ, όπου η αέναη μάχη μεταξύ πάγου και φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και να δημιουργεί ξεχωριστής ομορφιάς φυσικά τοπία που προέρχονται από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών, του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας.

Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η διάσημη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιοκούλσαρλον που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της χώρας. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στη γύρω περιοχή. Σήμερα έχει μέγεθος περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Παράλληλα είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Η επίσκεψή μας μέσα στη λίμνη, με ειδικές αμφίβιες βάρκες είναι μία εμπειρία που θα μας αποκαλύψει σε όλη της τη διάσταση τη μαγεία και τα θαύματα που προσφέρει η υπέροχη αυτή περιοχή. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στην «Διαμαντένια Ακτή» που πήρε το όνομα της από τα κομμάτια πάγου που ερχόμενα σε επαφή με το θαλασσινό νερό, παίρνουν υπέροχα σχήματα και μία αλλόκοτη διαύγεια που τα κάνει πραγματικά να μοιάζουν με τεράστια διαμάντια! Επιστροφή στο Vik αργά το απόγευμα.

Ημέρα 5η: Βικ – Golden Circle tour/ Εθνικό Πάρκο Θίνκβελιρ, καταρράκτης Γκούλφος, θερμές πηγές Γκέισιρ - Ρέυκιαβικ
Αναχώρηση μετά το πρωινό για την Secret Lagoon, γνωστή τοπικά ως Gamla Laugin, είναι τα παλαιότερα θερμά λουτρά στην Ισλανδία. Κατασκευάστηκε σε 1891 στο Hverahólmi, μια γεωθερμική περιοχή κοντά στο Flúðir. Αυτό που κάνει αυτό το μέρος ξεχωριστό είναι οι πλούσιοι φυσικοί πόροι με ζεστό νερό που προέρχεται από τις θερμές πηγές Vaðmálahver, Básahver που παρέχουν το 100% της παροχής νερού στη λιμνοθάλασσα. Το νερό της πισίνας ρέει συνεχώς και χρειάζονται μόνο 24 ώρες για την πλήρη αντικατάστασή του. Ζεστό, καθαρό, πλούσιο σε θείο, παραμένει στους 38-40 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο.

Ένα χαλαρωτικό και υγιεινό μπάνιο για κάθε καιρό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή του διάσημου Γκέισερ, του Μεγάλου Πίδακα, ο οποίος έδωσε το όνομά του και χαρακτηρίζει τους θερμοπίδακες παγκοσμίως. Πρώτα ο ίδιος ο Γκέισερ και αμέσως μετά ο Στρόκουρ, που εκτοξεύει το θερμό νερό σε ύψος 30 μέτρων μαζί με τις θερμές πηγές που τους περιστοιχίζουν συνθέτουν ένα υπέροχο, ξεχωριστό τοπίο, ενδεικτικό της απαράμιλλης ομορφιάς της φύσης της Ισλανδίας. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ, αμέσως μετά μας περιμένει ο επιβλητικός Γκούλφος, ο «Χρυσός» καταρράκτης που αποτελεί ένα από τα διασημότερα σημεία της νησιωτικής χώρας. Αμέσως μετά μας περιμένει η παγκοσμίως διάσημη περιοχή του Θίνκβελιρ που όχι μόνο είναι το πιο ιστορικό σημείο του νησιού μιας και εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό σε συνεχή λειτουργία κοινοβούλιο της παγκόσμιας ιστορίας, που ιδρύθηκε το 930, αλλά είναι και το σημείο που συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες της Βορείου Αμερικής και της Ευρασίας. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός Πολιτικής Ιστορίας και Γεωλογικών Φαινομένων κάνουν το μέρος πραγματικά μοναδικό. Το απόγευμα μεταφορά οδικώς στην Δυτική Ισλανδία.

Ημέρα 6η: Ρέυκιαβικ (χερσόνησος Snæfellsnes – κυνήγι Βόρειου Σέλαος)
Σήμερα θα απολαύσουμε την εντυπωσιακή χερσόνησο Snæfellsnes. Μια χερσόνησο διαφορετική από την υπόλοιπη Ισλανδία. Το τοπίο είναι ως επί το πλείστον τραχιά λάβα και απότομα βουνά εκεί που δεσπόζει ο βασιλιάς των παγετώνων, ο Snaefellsjokull με το ομώνυμο ηφαίστειο. Οι κορυφές του, είναι ορατές ακόμη και από την πρωτεύουσα του Ρέικιαβικ στις μέρες με καλή ορατότητα. Το βουνό είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ισλανδίας, κυρίως λόγω του μυθιστορήματος Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (1864) του Ιουλίου Βερν, στο οποίο οι πρωταγωνιστές βρίσκουν την είσοδο σε ένα πέρασμα που οδηγεί στο κέντρο της γης.

Στη διαδρομή μας θα δούμε τον ηφαιστειακό κρατήρα Saxholar, το ψαροχώρι Arnarstapi, τη σπηλιά Hellnar Sea και την παραλία Djupalonssandur. Από εκεί θα δούμε το βουνό Kirkjufell στο ψαροχώρι Grundafjordur, που έγινε γνωστό από τις τηλεοπτικές εκπομπές του Game of Thrones και στο χωριό Stykkisholmur γυρίστηκε η ταινία Secret Life of Walter Mitten με τον Ben Stiller, ίσως το πιο πολύ-φωτογραφισμένο βουνό της Ισλανδίας, Η χερσόνησος Snæfellsnes είναι πλούσια σε άγρια ζωή με πολλά πουλιά και φώκιες και μερικές φορές ακόμη και φάλαινες μπορούν να εντοπιστούν να κολυμπούν κοντά στην ακτογραμμή. Το απόγευμα επιστροφή στο Ρέικιαβικ και προετοιμασία για το κυνήγι του βόρειου σέλαος από τον ωκεανό. Μια πραγματικά εκπληκτική εμπειρία. Το να πλέετε μακριά από την ακτή του Ρέικιαβικ και να δείτε το βόρειο σέλας στον Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό με όμορφα βουνά και την πόλη στο βάθος είναι κάτι που δεν θα ξεχάσετε!

Ημέρα 7η: Ρέυκιαβικ (ξενάγηση και είσοδος στο μουσείο Perlan)
Το πρωινό μας σήμερα είναι αφιερωμένο στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας. Στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας ζει σήμερα το 70% του πληθυσμού της χώρας! Όμως η πρωτεύουσα η «μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου», όπως την αποκαλούν οι ίδιοι και η βορειότερη πρωτεύουσα του Κόσμου, διατηρεί τον «επαρχιακό» της χαρακτήρα –κυρίως στο κέντρο της πόλης– ενώ κοσμείται από αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντα κτίρια όπως το καινούργιο κτίριο της Όπερας στο λιμάνι, το παλιό Πολιτιστικό Κέντρο και τις ιστορικές οικίες στην ανακαινισμένη προκυμαία της. Εμείς φυσικά θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του κοσμοπολίτικου Ρέικιαβικ όπως το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό (με το άγαλμα του Έρικσον), την εκκλησία Hallgrvmskirkja στο κέντρο της πόλης, και το Δημαρχείο και θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο εμπορικό κομμάτι. Ακολουθεί επίσκεψη στο μουσείο Perlan στο Οσκγιούχλιο. Στην ουσία είναι η μετασκευή των δεξαμενών νερού της πόλης σε έναν εξαιρετικό εκθεσιακό χώρο όπου φιλοξενούνται συλλογές που θα μας μυήσουν στην ιδιαίτερη χλωρίδα, πανίδα αλλά και γεωλογική διαφορετικότητα του νησιού!

Ημέρα 8η: Ρέυκιαβικ (Γαλάζια Λίμνη) – Αθήνα
Σήμερα απολαύστε το πρωινό σας γιατί στη συνέχεια σας περιμένει μία ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία: Η μέρα μας θα ξεκινήσει με την υπέροχη και φημισμένη Ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon). Εδώ θα απολαύσετε ένα πραγματικά ξεχωριστό μπάνιο στα θερμά κατάλευκα νερά, μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο. Η εν λόγω λιμνοθάλασσα δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας ενός γειτονικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο και συσσωρεύτηκε στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργώντας τη λαγκούνα. Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσει ένα τέτοιο ταξίδι στις εσχατιές της Ευρώπης! Μετά το χαλαρωτικό μπάνιο θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ από όπου πετάμε για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Εδώ τελιώνει το ταξίδι : Ισλανδία - Aurora Borealis - Γκέιζερ - Ηφαίστεια - Παγετώνες.

« Ταξίδια Στην Ευρώπη : Ισλανδία – Aurora Borealis – Γκέιζερ – Ηφαίστεια – Παγετώνες »

 

Ισλανδία – Aurora Borealis – Γκέιζερ – Ηφαίστεια – Παγετώνες

 

ΗμέρεςΞενοδοχεία 3* & 4*ΗμερομηνίεςΔίκλινοΜονόκλινο
8Μ / 7ΝΞενοδοχεία 3* & 4*27/10/2023
03/11/2023
2450 €3000 €

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
• Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 690 €.

Πτήσεις Lufthansa

Αθήνα – Φρανκφούρτη 18:20 - 20:25
Φρανκφούρτη - Ρέυκιαβικ 21:50 - 23:30
Ρέυκιαβικ – Φρανκφούρτη 15:05 - 19:40
Φρανκφούρτη – Αθήνα 20:50 - 00:40

 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού με LUFTHANSA.
 • Πλούσιο πρωινό καθημερινά & 4 γεύματα συνολικά.
 • Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
 • Snowmobile στον παγετώνα Langjokull.
 • Είσοδοι και ξενάγηση στο μουσείο PERLAN, στο Ρέυκιαβικ και στο τούνελ Λάβας.
 • Επίσκεψη με ειδικές αμφίβιες βάρκες στη λίμνη Γιοκούλσαρλον.
 • Ανάβαση με ειδικά τζιπ στο παγετώνα Myrdalsjokull.
 • Εκδρομή στην εντυπωσιακή χερσόνησο Snaefellsness.
 • Είσοδος στη περίφημη BLUE LAGOON.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό πάρκο Θίνγκβελιρ.
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες Seljalandsfoss – Skogarfoss, στις θερμές πηγές του Geysir και φυσικά στις μοναδικές παραλίες του Diamond Beach & Black Beach Reynisfjara στα νότια του νησιού.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Εισόδους σε χώρους ενδιαφέροντος όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / ΦΠΑ.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Εμπειρότατο αρχηγό / συνοδό με τεράστια εμπειρία και γνώσεις για το νησί.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων κατ' άτομο 690 €.
 • Είσοδοι σε μουσεία.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Αχθοφορικά
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ' άτομο για όλες τις ημέρες.
 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράληψη για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.
Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα – Ρέυκιαβικ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης βρίσκετα στην χερσόνησο του Ρέκιανες, μια περιοχή σχεδόν σεληνιακού τοπίου, καλυμμένη από λάβα. Το γυμνό, απόκοσμο τοπίο δίνει τη θέση του στα προάστεια της πρωτεύουσας όπου κυριαρχούν κτίρια γραφείων μεγάλων εταιριών με μοντέρνα αρχιτεκτονική. Στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας ζει σήμερα το 70% του πληθυσμού της χώρας! Όμως η πρωτεύουσα η «μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου», όπως την αποκαλούν οι ίδιοι και η βορειότερη πρωτεύουσα του Κόσμου, διατηρεί τον «επαρχιακό» της χαρακτήρα – κυρίως στο κέντρο της πόλης– ενώ κοσμείται από αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντα κτίρια όπως το καινούργιο κτίριο της Όπερας στο λιμάνι, το παλιό Πολιτιστικό Κέντρο και τις ιστορικές οικίες στην ανακαινισμένη προκυμαία της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Ρέυκιαβικ (τούνελ λάβας - οδήγηση με snowmobiles στο παγετώνα Langjokull) – Νότια Ισλανδία
Ένα ταξίδι στο Raufarhólshellir είναι μια μοναδική εμπειρία και μια εξαιρετική ευκαιρία για να δούμε από κοντά και να παρατηρήσουμε την εσωτερική λειτουργία μιας ηφαιστειακής έκρηξης καθώς θα περπατήσουμε σε μονοπάτια λάβας που δημιουργήθηκε κατά την έκρηξη Leitahraun, που συνέβη ανατολικά των βουνών Bláfjöll περίπου πριν από 5200 χρόνια. Κάθε χειμώνα σχηματίζονται εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο στην είσοδο του σπηλαίου κάνοντας την εμπειρία της επίσκεψης σε αυτό το τούνελ της λάβας ακόμα πιο συναρπαστική. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στις παρυφές του παγετώνα Langjökull, το κορυφαίο αξιοθέατο της μέρας μας. Η χειμωνιάτικη φύση στην Ισλανδία είναι καθηλωτική! Τεράστιοι όγκοι πάγου, εκατομμύρια χρόνια, συμπιέζονται, συνθλίβοντας το υπόστρωμα. Εκεί μας περιμένει μία μοναδική εμπειρία. Με ειδικά μηχανάκια χιονιού (snowmobiles) θα διασχίσουμε ένα κομμάτι του τεράστιου παγετωνικού όγκου στις πλαγιές του παγετώνα που φτάνουν μέχρι και τα 1.000μ υψόμετρο. Διανυκτέρευση στην περιοχή του Vesturbrún.

Ημέρα 3η: Νότια Ισλανδία – Βικ
Στη διαδρομή μας θα απολαύσουμε μερικούς από τους ομορφότερους καταρράκτες, τον Σελιαλάντ και τον ιδιαίτερα φωτογενή Σκόγκα, Τελικός μας προορισμός το γραφικό ψαροχώρι Βικ, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουμε. Θα συνεχίσουμε στην διάσημη μαύρη παραλία Reynisfjara με τις θεαματικές κολώνες από βασάλτη στην πλαγιά του λόφου καθώς και χαρακτηριστικούς βραχώδεις πυλώνες που υψώνονται μέσα από τη θάλασσα. Κατά τη θερινή περίοδο υπάρχουν πολλά θαλασσοπούλια που βρίσκουν καταφύγιο στις βραχώδεις ακτές. Τις μέρες με καλή ορατότητα υπάρχει μπορεί κανείς να δει το ακρωτήριο Dyrhólaey, όπου η θάλασσα έχει λαξεύσει μια μεγάλη χαρακτηριστική αψίδα στο βραχώδες τοπίο. Στο Vík μας περιμένει άλλη μια συγκλονιστική εμπειρία. Θα επιβιβαστούμε στα ειδικά διαμορφωμένα σούπερ τζιπ που θα μας οδηγήσουν στην άκρη του παγετώνα Mýrdalsjökull.

Θα προετοιμαστούμε με τον κατάλληλο εξοπλισμό (παρέχεται από την εταιρεία) για την πεζοπορία μας στην επιφάνεια του παγετώνα! Μόλις φτάσουμε στη είσοδο της παγετωνικής σπηλιάς, θα περπατήσουμε μέσα και θα εκπλαγείτε από τα μαγευτικά τείχη του σπηλαίου πάγου, που φαίνονται να λάμπουν στις αποχρώσεις του γαλάζιου. Όμορφα στρώματα πάγου διαφορετικού χρώματος και ηφαιστειακής τέφρας ξεδιπλώνονται από τον πάγο καθώς πλησιάζουμε στο σπήλαιο, ζωγραφίζοντας εντυπωσιακές ρίγες στον παγετώνα. Ο παγετώνας Mýrdalsjökull είναι ένας από τους πιο γνωστούς στην Ισλανδία, από τον οποίο προέρχεται ο σαγηνευτικός παγετώνας Kötlujökull. Το Kötlujökull πήρε το όνομά του από το ισχυρό ισλανδικό ηφαίστειο Katla, που καλύπτεται από τον παγετώνα. Η τεράστια μάζα πάγου κατεβαίνει αργά από το βουνό του ηφαιστείου, δημιουργώντας μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές σπηλιές πάγου της Ισλανδίας. Τελικός μας προρισμός το γραφικό ψαροχώρι Βικ, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 4η: Βικ (Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ - παγετώνας Γιοκούλσαρλον)
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το επόμενο σημαντικό αξιοθέατο, το Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ ή Βάτναγιοκουλ όπως είναι επίσης γνωστό. Είναι ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της Ισλανδίας και καλύπτει το 13% του εδάφους της και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον ομώνυμο παγετώνα Vatnajökull. Το τοπίο που διαμορφώνεται είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως εδώ, όπου η αέναη μάχη μεταξύ πάγου και φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και να δημιουργεί ξεχωριστής ομορφιάς φυσικά τοπία που προέρχονται από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών, του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας.

Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η διάσημη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιοκούλσαρλον που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της χώρας. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στη γύρω περιοχή. Σήμερα έχει μέγεθος περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Παράλληλα είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Η επίσκεψή μας μέσα στη λίμνη, με ειδικές αμφίβιες βάρκες είναι μία εμπειρία που θα μας αποκαλύψει σε όλη της τη διάσταση τη μαγεία και τα θαύματα που προσφέρει η υπέροχη αυτή περιοχή. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στην «Διαμαντένια Ακτή» που πήρε το όνομα της από τα κομμάτια πάγου που ερχόμενα σε επαφή με το θαλασσινό νερό, παίρνουν υπέροχα σχήματα και μία αλλόκοτη διαύγεια που τα κάνει πραγματικά να μοιάζουν με τεράστια διαμάντια! Επιστροφή στο Vik αργά το απόγευμα.

Ημέρα 5η: Βικ – Golden Circle tour/ Εθνικό Πάρκο Θίνκβελιρ, καταρράκτης Γκούλφος, θερμές πηγές Γκέισιρ - Ρέυκιαβικ
Αναχώρηση μετά το πρωινό για την Secret Lagoon, γνωστή τοπικά ως Gamla Laugin, είναι τα παλαιότερα θερμά λουτρά στην Ισλανδία. Κατασκευάστηκε σε 1891 στο Hverahólmi, μια γεωθερμική περιοχή κοντά στο Flúðir. Αυτό που κάνει αυτό το μέρος ξεχωριστό είναι οι πλούσιοι φυσικοί πόροι με ζεστό νερό που προέρχεται από τις θερμές πηγές Vaðmálahver, Básahver που παρέχουν το 100% της παροχής νερού στη λιμνοθάλασσα. Το νερό της πισίνας ρέει συνεχώς και χρειάζονται μόνο 24 ώρες για την πλήρη αντικατάστασή του. Ζεστό, καθαρό, πλούσιο σε θείο, παραμένει στους 38-40 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο.

Ένα χαλαρωτικό και υγιεινό μπάνιο για κάθε καιρό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή του διάσημου Γκέισερ, του Μεγάλου Πίδακα, ο οποίος έδωσε το όνομά του και χαρακτηρίζει τους θερμοπίδακες παγκοσμίως. Πρώτα ο ίδιος ο Γκέισερ και αμέσως μετά ο Στρόκουρ, που εκτοξεύει το θερμό νερό σε ύψος 30 μέτρων μαζί με τις θερμές πηγές που τους περιστοιχίζουν συνθέτουν ένα υπέροχο, ξεχωριστό τοπίο, ενδεικτικό της απαράμιλλης ομορφιάς της φύσης της Ισλανδίας. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ, αμέσως μετά μας περιμένει ο επιβλητικός Γκούλφος, ο «Χρυσός» καταρράκτης που αποτελεί ένα από τα διασημότερα σημεία της νησιωτικής χώρας. Αμέσως μετά μας περιμένει η παγκοσμίως διάσημη περιοχή του Θίνκβελιρ που όχι μόνο είναι το πιο ιστορικό σημείο του νησιού μιας και εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό σε συνεχή λειτουργία κοινοβούλιο της παγκόσμιας ιστορίας, που ιδρύθηκε το 930, αλλά είναι και το σημείο που συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες της Βορείου Αμερικής και της Ευρασίας. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός Πολιτικής Ιστορίας και Γεωλογικών Φαινομένων κάνουν το μέρος πραγματικά μοναδικό. Το απόγευμα μεταφορά οδικώς στην Δυτική Ισλανδία.

Ημέρα 6η: Ρέυκιαβικ (χερσόνησος Snæfellsnes – κυνήγι Βόρειου Σέλαος)
Σήμερα θα απολαύσουμε την εντυπωσιακή χερσόνησο Snæfellsnes. Μια χερσόνησο διαφορετική από την υπόλοιπη Ισλανδία. Το τοπίο είναι ως επί το πλείστον τραχιά λάβα και απότομα βουνά εκεί που δεσπόζει ο βασιλιάς των παγετώνων, ο Snaefellsjokull με το ομώνυμο ηφαίστειο. Οι κορυφές του, είναι ορατές ακόμη και από την πρωτεύουσα του Ρέικιαβικ στις μέρες με καλή ορατότητα. Το βουνό είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ισλανδίας, κυρίως λόγω του μυθιστορήματος Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (1864) του Ιουλίου Βερν, στο οποίο οι πρωταγωνιστές βρίσκουν την είσοδο σε ένα πέρασμα που οδηγεί στο κέντρο της γης.

Στη διαδρομή μας θα δούμε τον ηφαιστειακό κρατήρα Saxholar, το ψαροχώρι Arnarstapi, τη σπηλιά Hellnar Sea και την παραλία Djupalonssandur. Από εκεί θα δούμε το βουνό Kirkjufell στο ψαροχώρι Grundafjordur, που έγινε γνωστό από τις τηλεοπτικές εκπομπές του Game of Thrones και στο χωριό Stykkisholmur γυρίστηκε η ταινία Secret Life of Walter Mitten με τον Ben Stiller, ίσως το πιο πολύ-φωτογραφισμένο βουνό της Ισλανδίας, Η χερσόνησος Snæfellsnes είναι πλούσια σε άγρια ζωή με πολλά πουλιά και φώκιες και μερικές φορές ακόμη και φάλαινες μπορούν να εντοπιστούν να κολυμπούν κοντά στην ακτογραμμή. Το απόγευμα επιστροφή στο Ρέικιαβικ και προετοιμασία για το κυνήγι του βόρειου σέλαος από τον ωκεανό. Μια πραγματικά εκπληκτική εμπειρία. Το να πλέετε μακριά από την ακτή του Ρέικιαβικ και να δείτε το βόρειο σέλας στον Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό με όμορφα βουνά και την πόλη στο βάθος είναι κάτι που δεν θα ξεχάσετε!

Ημέρα 7η: Ρέυκιαβικ (ξενάγηση και είσοδος στο μουσείο Perlan)
Το πρωινό μας σήμερα είναι αφιερωμένο στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας. Στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας ζει σήμερα το 70% του πληθυσμού της χώρας! Όμως η πρωτεύουσα η «μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου», όπως την αποκαλούν οι ίδιοι και η βορειότερη πρωτεύουσα του Κόσμου, διατηρεί τον «επαρχιακό» της χαρακτήρα –κυρίως στο κέντρο της πόλης– ενώ κοσμείται από αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντα κτίρια όπως το καινούργιο κτίριο της Όπερας στο λιμάνι, το παλιό Πολιτιστικό Κέντρο και τις ιστορικές οικίες στην ανακαινισμένη προκυμαία της. Εμείς φυσικά θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του κοσμοπολίτικου Ρέικιαβικ όπως το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό (με το άγαλμα του Έρικσον), την εκκλησία Hallgrvmskirkja στο κέντρο της πόλης, και το Δημαρχείο και θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο εμπορικό κομμάτι. Ακολουθεί επίσκεψη στο μουσείο Perlan στο Οσκγιούχλιο. Στην ουσία είναι η μετασκευή των δεξαμενών νερού της πόλης σε έναν εξαιρετικό εκθεσιακό χώρο όπου φιλοξενούνται συλλογές που θα μας μυήσουν στην ιδιαίτερη χλωρίδα, πανίδα αλλά και γεωλογική διαφορετικότητα του νησιού!

Ημέρα 8η: Ρέυκιαβικ (Γαλάζια Λίμνη) – Αθήνα
Σήμερα απολαύστε το πρωινό σας γιατί στη συνέχεια σας περιμένει μία ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία: Η μέρα μας θα ξεκινήσει με την υπέροχη και φημισμένη Ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon). Εδώ θα απολαύσετε ένα πραγματικά ξεχωριστό μπάνιο στα θερμά κατάλευκα νερά, μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο. Η εν λόγω λιμνοθάλασσα δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας ενός γειτονικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο και συσσωρεύτηκε στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργώντας τη λαγκούνα. Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσει ένα τέτοιο ταξίδι στις εσχατιές της Ευρώπης! Μετά το χαλαρωτικό μπάνιο θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ από όπου πετάμε για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Εδώ τελιώνει το ταξίδι : Ισλανδία - Aurora Borealis - Γκέιζερ - Ηφαίστεια - Παγετώνες.

Τιμοκατάλογος

« Ταξίδια Στην Ευρώπη : Ισλανδία – Aurora Borealis – Γκέιζερ – Ηφαίστεια – Παγετώνες »

 

Ισλανδία – Aurora Borealis – Γκέιζερ – Ηφαίστεια – Παγετώνες

 

ΗμέρεςΞενοδοχεία 3* & 4*ΗμερομηνίεςΔίκλινοΜονόκλινο
8Μ / 7ΝΞενοδοχεία 3* & 4*27/10/2023
03/11/2023
2450 €3000 €

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
• Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 690 €.
Πτήσεις

Πτήσεις Lufthansa

Αθήνα – Φρανκφούρτη 18:20 - 20:25
Φρανκφούρτη - Ρέυκιαβικ 21:50 - 23:30
Ρέυκιαβικ – Φρανκφούρτη 15:05 - 19:40
Φρανκφούρτη – Αθήνα 20:50 - 00:40

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού με LUFTHANSA.
 • Πλούσιο πρωινό καθημερινά & 4 γεύματα συνολικά.
 • Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
 • Snowmobile στον παγετώνα Langjokull.
 • Είσοδοι και ξενάγηση στο μουσείο PERLAN, στο Ρέυκιαβικ και στο τούνελ Λάβας.
 • Επίσκεψη με ειδικές αμφίβιες βάρκες στη λίμνη Γιοκούλσαρλον.
 • Ανάβαση με ειδικά τζιπ στο παγετώνα Myrdalsjokull.
 • Εκδρομή στην εντυπωσιακή χερσόνησο Snaefellsness.
 • Είσοδος στη περίφημη BLUE LAGOON.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό πάρκο Θίνγκβελιρ.
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες Seljalandsfoss – Skogarfoss, στις θερμές πηγές του Geysir και φυσικά στις μοναδικές παραλίες του Diamond Beach & Black Beach Reynisfjara στα νότια του νησιού.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Εισόδους σε χώρους ενδιαφέροντος όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / ΦΠΑ.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Εμπειρότατο αρχηγό / συνοδό με τεράστια εμπειρία και γνώσεις για το νησί.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων κατ' άτομο 690 €.
 • Είσοδοι σε μουσεία.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Αχθοφορικά
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ' άτομο για όλες τις ημέρες.
 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράληψη για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.