Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο, αυτή τη χρονική περίοδο.

Επικοινωνήστε με τους πωλητές μας, ώστε να σας προτείνουν μία εναλλακτική πρόταση.

Γιορτές στην Κύπρο

Γιορτές στην Κύπρο

6 Ημέρες

Γιορτές στην Κύπρο

Γιορτές στην Κύπρο

Μπορεί η Κύπρος να μην έχει χιόνι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αλλά σίγουρα είναι ένα εορταστικό μέρος με ζεστή οικογενειακή παράδοση και υπέροχες γεύσεις. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων είναι μία πολιτιστική μίξη, θρησκευτικών πεποιθήσεων και δεισιδαιμονιών. Υπάρχουν πολλές αντιθέσεις στην Κύπρο την περίοδο των Χριστουγέννων και εύκολα μπορεί κάποιος να πει πως αυτή η περίοδος δεν γιορτάζεται έτσι πουθενά αλλού στον κόσμο..


, , ,

Χριστουγεννιάτικα Πακέτα

Ταξίδια στην Κύπρο, Διακοπές στην Κύπρο... Γιορτές στην Κύπρο!

Παραδοσιακά, η Παραμονή Χριστουγέννων στην Κύπρο ξεκινάει με παρελάσεις και πορείες στην πόλη, και με άτομα να τραγουδάνε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από πόρτα σε πόρτα. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως αυτά τα κάλαντα δεν τα κάλαντα που όλοι γνωρίζουμε, αλλά Βυζαντινές μελωδίες. Αυτά τα υπέροχα ακούσματα έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και τραγουδούνται κάθε χρόνο αυτή τη νύχτα.

Η ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάζεται ως οικογενειακή συγκέντρωση, ενώ η ανταλλαγή των δώρων πραγματοποιείται την Πρωτοχρονιά. Για βόλτα στα μαγαζιά προσφέρεται η οδός Ανεξαρτησίας, η οποία είναι πολύ ωραία στολισμένη την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών και περιλαμβάνει διάφορα καταστήματα. Εκεί βρίσκεται το Διοικητήριο και μικρά στολισμένα σπιτάκια (περίπτερα). Σε αυτό το χώρο πραγματοποιούνται διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως τραγούδια χορωδιών και χοροί από σχολές. Για ένα βραδινό ποτό μπορεί κανείς να επισκεφθεί την οδό Σαριπόλου. Πρόκειται για μία πλατεία που αποτελείται από μικρά, διαδοχικά μπαράκια, τα οποία παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 2π.μ.

Πρόγραμμα

1η Μέρα: Πτήση για ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λάρνακα. Άφιξη, μεταφορά στη Λεμεσό και πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκωσία. Θα δούμε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου, τα Φυλακισμένα μνήματα, με την αγχόνη των Άγγλων, το αρχαιολογικό μουσείο, το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τα Ενετικά τείχη, την Λαϊκή Γειτονιά και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΠΛΑΤΡΕΣ – ΤΡΟΟΔΙΤΙΣΣΑ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ – ΟΜΟΔΟΣ – ΛΕΜΕΣΟΣ
Αναχώρηση για τα καταπράσινα «κερασοχώρια» στο όρος Τρόοδος με ομορφότερο όλων τις Πλάτρες του Σεφέρη. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας και περνώντας από τα χωριά Πεδουλά και Πρόδρομο, θα επισκεφτούμε την Ιερά μόνη Kύκκου. Στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Μακαρίου και θα καταλήξουμε στο χωριό Όμοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Εορταστικό δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ – ΠΑΦΟΣ – ΛΕΜΕΣΟΣ
Ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διαμέσου των αμπελώνων και πορτοκαλεώνων του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο, σημαντική αρχαία πόλη και θα σταματήσουμε στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη στο μοναστήρι της Εγκλείστρας που ιδρύθηκε από τον Άγιο Νεόφυτο. Συνεχίζουμε με την στήλη μαστίγωσης του Αποστόλου Παύλου και την κατακόμβη της Αγίας Σολωμονής. Θα επισκεφτούμε, την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά ψηφιδωτά και το πανέμορφο λιμάνι της Πάφου με το φρούριο της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

5η Μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ (Ημέρα ελεύθερη)
Μέρα ελεύθερη. Μία ωραία ιδέα είναι να επισκεφτούμε την Δερύνεια (δολοφονία Ισαάκ, Σολωμού), με φόντο την νεκρή πόλη της Αμμοχώστου, το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας και τις φημισμένες  φοινικούδες της Λάρνακας.

6η Μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ
 Μετά το πρωινό, επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου. Ο Άγιος Λάζαρος μετά την ανάστασή του ήρθε στην Κύπρο, χειροτονήθηκε επίσκοπος Κιτίου κι έζησε εδώ άλλα 30 χρόνια. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα, τέλος της εκδρομής «Γιορτές στην Κύπρο».

Τιμοκατάλογος

« Ταξίδι : Γιορτές στην Κύπρο »

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί εώς 11 ετών
6M / 5NHARMONY BAY 3* Sup.21/12/2018
28/12/2018
29/12/2018
375€+90€
6M / 5NPOSEIDONIA 4*495€+100
6M / 5NHARMONY BAY 3* Sup.05/01/2019325€+90€
6M / 5NPOSEIDONIA 4*445€+100€

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
• Φόροι αεροδρομίων 145€
Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια για Λάρνακα με Aegean Airlines.
 • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο.
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας στη Λεμεσό.
 • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά.
 • 4 δείπνα & 1 Εορταστικό δείπνο-ρεβεγιόν.
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
 • Επίσημος τοπικός ξεναγός.
 • Χάρτες, έντυπα της Κύπρου, Φ.Π.Α.
 • Ασφάλιση Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίου 145€.
 • Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις
 • Οι φόροι αεροδρομίου και ο επίναυλος καυσίμων μπορούν να αλλάξουν μέχρι και δύο ημέρες πριν την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
 • Όλες οι τιμές είναι κατ’ άτομο για όλες τις ημέρες.
 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος χωρίς καμία παράληψη.

21/12/2018
28/12/2018
29/12/2018
05/01/2019

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με