Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο, αυτή τη χρονική περίοδο.

Επικοινωνήστε με τους πωλητές μας, ώστε να σας προτείνουν μία εναλλακτική πρόταση.

Εκδρομή στην Τήνο

Εκδρομή στην Τήνο, Σεπτέμβριος 2018

2 ημέρες

Εκδρομή στην Τήνο

Εκδρομή στην Τήνο, Σεπτέμβριος 2018

Εκδρομή στην Τήνο… στο νησί της Μεγαλόχαρης της Τέχνης και του Πολιτισμού!


 


ΚυκλάδεςΠακέτα Εσωτερικού

Ταξίδι προσκύνημα... Εκδρομή στην Τήνο!

Στην Τήνο βρίσκεται και ο ναός της Παναγίας Ευαγγελίστριας, με την ομώνυμη θαυματουργό, κατά τη χριστιανική παράδοση, εικόνα. Η εκκλησία γιορτάζει στις 25/03(Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), ωστόσο αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό του Δεκαπενταύγουστου (Κοίμηση της Θεοτόκου). Στις 30/01 (Τριών Ιεραρχών) γιορτάζεται η επέτειος της εύρεσης της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης. Την ημέρα αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο το έθιμο «Φαναράκια». Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολουθεί λιτανεία και περιφορά της εικόνας στη χώρα της Τήνου. Η εκκλησία της Ευαγγελίστριας (και ένα μέρος του συγκροτήματος) υπήρξε το πρώτο δημόσιο οικοδόμημα της ελεύθερης Ελλάδας. Ανεγέρθηκε κατά τη διάρκεια της επανάστασης (1823-1831).

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Ραφήνα - Τήνος
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Ραφήνα, απ’ όπου θα αποπλεύσουμε για το πανέμορφο νησί της Τήνου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας, προκειμένου να περιηγηθείτε στην πόλη και να γευματίσετε (έξοδα ατομικά). Θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε τα παραδοσιακά γλυκά, εξαιρετικής ποιότητας αμυγδαλωτά, λυχναράκι, μελοκάρυδο καλτσούνι, παστέλι σε λεμονόφυλλα, μαντολάτο, μάντολες, ξεροτήγανα, ψαράκια, παξιμάδια και μέλι. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε το νησί, κάνοντας το μικρό γύρο και θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Κεχροβουνίου. Δείπνο, προαιρετικά. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Προσκύνημα - Ραφήνα - Αθήνα
Πρωϊνό και χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα στο Ναό της Παναγίας. Ο Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας της Τήνου, χτισμένος στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μετά από το όραμα της Μοναχής Πελαγίας φιλοξενεί την Εικόνα της Μεγαλόχαρης και το προσκύνημα είναι το σημαντικότερο ορθόδοξο προσκύνημα και ένα από τα γνωστότερα στον κόσμο. Η Εικόνα είναι για τους πιστούς θαυματουργή και συνδέεται με συγκλονιστικές αναφορές τους στη λυτρωτική παρέμβαση της Θεοτόκου, που αξιώθηκαν να βιώσουν σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους, μετά από θερμή προσευχή ενώπιόν της.

Η Τήνος, το «νησί της Τέχνης και του Πολιτισμού», όπως έχει ονομαστεί, αγάπησε πολύ τις τέχνες και τις παραδόσεις και αυτό το επιβεβαιώνουν, με τα ανεπανάληπτα έργα τους, τα παιδιά της, που διέπρεψαν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Το ταλέντο και στη συνέχεια η αναγνώριση «χτύπησαν την πόρτα» των Τηνιακών κι εκείνοι υποστήριξαν επάξια τον χαρακτηρισμό που έχει δοθεί στο νησί τους. Σήμερα, η Τήνος νιώθει περήφανη για τους καλλιτέχνες που γέννησε και οι οποίοι ανέδειξαν τόσο το νησί, όσο και τη χώρα μας παγκοσμίως.

Εντός του συγκροτήματος στεγάζεται το μουσείο Τήνιων Καλλιτεχνών (ξεχωρίζουν οι πίνακες των Γύζη, Λύτρα και τα γλυπτά των αδερφών Βιτάλη, Φιλιππότη, Σώχου), Έκθεση Κειμηλίων και εικόνων, το «Μαυσωλείο» της Έλλης, όπου φιλοξενούνται τμήματα του ιστορικού πλοίου.

Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για γεύμα και για τις τελευταίες αγορές. Νωρίς το απόγευμα θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής για Ραφήνα και από εκεί το πούλμαν για την Αθήνα . Τέλος της εκδρομής στην Τήνο.

Τιμοκατάλογος
ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
2Μ / 1ΝΞενοδοχείο 3*15/09/201898€118€85€

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
Παιδί• Εώς 12 ετών σε τρίκλινο μαζί με τους γονείς
Περιλαμβάνονται
  • Εκδρομές-περιηγήσεις βάσει προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης Ραφήνα-Τήνος-Ραφήνα
  • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής – πληροφορίες.
  • Φ.Π.Α
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων, ποτά γευμάτων, αχθοφορικά
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο
Σημειώσεις
  • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ’ άτομο για όλες τις ημέρες.
  • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράληψη για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.

15/09/2018

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με

GDPR : Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται από τους πελάτες μας θα ελέγχονται και θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την εταιρία Filippis Tours, για τους σκοπούς εκτέλεσης των συναλλαγών με τους πελάτες μας και την παροχή των υπηρεσιών μας προς αυτούς. Επιπρόσθετα, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία με συνδεδεμένες εταιρείες του Υπευθύνου Επεξεργασίας και μόνο υπό τις οδηγίες του τελευταίου.