Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο, αυτή τη χρονική περίοδο.

Επικοινωνήστε με τους πωλητές μας, ώστε να σας προτείνουν μία εναλλακτική πρόταση.

ΑΠΟ 0€  

Διακοπές στη Σαντορίνη

Διακοπές στη Σαντορίνη - Διακοπές στην Ελλάδα

Σαντορίνη. Το βελούδινο ηλιοβασίλεμα του Αιγαίου…

Το νησί της μαύρης γης με τα ασβεστωμένα χωριά της καλντέρας, των άγριων ηφαιστειακών γλυπτών με τις λιτές κυκλαδίτικες γραμμές, που κατέχει τον τίτλο για το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα που μπορεί να δει κανείς. Πολυτελή ξενοδοχεία, πολυβραβευμένα εστιατόρια, μοναδικής ομορφιάς παραλίες, γραφικά χωριά, λευκή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα δρομάκια, γαστρονομία, επιβλητικό τοπίο που κόβει την ανάσα και φυσικά, ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα που θα σας μείνουν εντυπωμένα στις μνήμες σας για πάντα..


Πακέτα Διακοπών στη Σαντορίνη - Σαντορίνη Διαμονή - Διακοπές στην Ελλάδα

Η Σαντορίνη (ή Θήρα) βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο των Κυκλάδων και είναι στην ουσία ένα σύμπλεγμα νησιών που αποτελείται από τα νησιά της Θήρας, της Θηρασιάς (ή Θηρασίας), του Ασπρονησίου, της Παλαιάς και της Νέας Καμένης. Η μορφολογία της αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως και οφείλεται στην ηφαιστειακή έκρηξη που πραγματοποιήθηκε το 17ο αιωνα π.Χ. Μετά από καταστροφικούς πολέμους και το σεισμό του 1956, η Σαντορίνη κατάφερε και ξαναμπήκε στο χάρτη, μόλις τη δεκαετία του '70. Έκτοτε, εδραιώθηκε ως ένας από τους πιο περιζήτητους, κοσμοπολίτικους προορισμούς, παγκοσμίως, έως και σήμερα.

Γνωρίζατε ότι το σύμπλεγμα των νησιών της Σαντορίνης αποτελεί μέχρι και σήμερα μαζί με τη Μήλο, τα Μέθανα και τη Νίσυρο ενεργό ηφαίστειο; Και πιθανόν το μοναδικό ηφαίστειο στον κόσμο του οποίου ο κρατήρας βρίσκεται μέσα στη θάλασσα; Το νησιώτικο αυτό σύμπλεγμα δημιουργήθηκε λοιπόν ακριβώς λόγω της έντονης αυτής ηφαιστειακής δραστηριότητας και θα λέγαμε ότι πραγματικά ξεπρόβαλλε από τα σπλάχνα της γης! Δώδεκα τεράστιες εκρήξεις, μία κάθε 20.000 χρόνια περίπου, συνέβαλαν στη δημιουργία βυθίσματος (καλδέρας) γκρεμίζοντας το μεγαλύτερο τμήμα του ηφαιστείου, που επιμένει όμως να οικοδομείται ξανά και ξανά.

Σαντορίνη Αξιοθέατα. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη έγινε πριν από 3.600 περίπου χρόνια (στη μινωϊκή εποχή) σκεπάζοντας με τέφρα τα τρία νησιά (Θήρα, Θηρασιά, Ασπρονήσι) εξαφανίζοντας έτσι έναν ακμαίο προϊστoρικό πολιτισμό, δείγμα του οποίου βρέθηκε στις ανασκαφές του Ακρωτηρίου. Τα στερεά και τα αέρια που βγήκαν από τα σωθικά του ηφαιστείου δημιούργησαν από κάτω του ένα μεγάλο κενό καταστρέφοντας το κεντρικό του τμήμα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε μια τεράστια χοάνη, η σημερινή Καλδέρα, με διαστάσεις 8χ4 χλμ. και βάθος μέχρι 400 μ. κάτω από τη θάλασσα!

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα συνεχίστηκε πολύ πιο ήπια δημιουργώντας μέσα στην Καλδέρα τα νησάκια της Παλιάς και της Νέας Καμένης. Η τελευταία αποτελεί τη νεότερη χέρσα γη της Μεσογείου, αφού οι λάβες της σχηματίστηκαν μόλις πριν 434 έως 57 χρόνια από σήμερα. Οι κρατήρες, οι θερμές ατμίδες, τα νέα ορυκτά και τα ζεστά πολύχρωμα νερά που αναβλύζουν εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες των δύο νέων νησιών. Η κατακρήμνιση του κεντρικού τμήματος του ηφαιστείου δημιούργησε τις απότομες πλαγιές της Καλδέρας, τα «γκρεμνά», που κάνουν δυνατή μια θαλασσινή περιήγηση στα σπλάχνα του ενεργού ηφαιστείου. Το νησί αποτελεί λοιπόν ένα τεράστιο ζωντανό γεωλογικό μουσείο, έναν ιδανικό χώρο παρατήρησης των διεργασιών οικοδόμησης και εξέλιξης ενός ηφαιστείου.

Αναζητώντας το ρομαντισμό στο νησί Η Σαντορίνη θεωρείται ο κατεξοχήν ρομαντικός προορισμός στην Ελλάδα. Δεν συναντάει άλλωστε συχνά κανείς κάτασπρες μεγαλοπρεπείς πολιτείες χτισμένες στο χείλος του γκρεμού, με γραφικά χωριουδάκια, πλακόστρωτα σοκάκια και εντυπωσιακές εκκλησίες που λούζονται στο φως … Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια το νησί έχει καθιερωθεί ως προορισμός που επιλέγουν ζευγάρια για να πραγματοποιήσουν τη γαμήλια τελετή τους ή το ταξίδι του μέλιτος.

Μια μικρή περιήγηση στα χωριά του νησιού Πρωτεύουσα του νησιού είναι τα Φηρά. Χτισμένα στην Καλντέρα, 260 μ. πάνω από τη θάλασσα, με υπέροχη θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και το νησάκι της Νέας Καμένης, μοιάζουν να βρίσκονται μία ανάσα από τον ουρανό… Τα Φηρά μαζί με το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και την Οία απλώνονται κατά μήκος της Καλντέρας μαγεύοντας τον επισκέπτη, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ας σημειωθεί εδώ ότι ο οικισμός της Οίας είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που κρίθηκε διατηρητέος.  Άλλα λιγότερο διάσημα αλλά εξίσου όμορφα χωριά του νησιού που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το Ακρωτήρι και το Μέσα Βουνό με τους διάσημους αρχαιολογικούς τους χώρους, ο Πύργος, οι Καρτεράδες, το Εμπορειό, το Αμμούδι, η Φοινικιά, η Περίσσα, ο Περίβολος, το Μεγαλοχώρι, το Καμάρι, η Μεσσαριά και ο Μονόλιθος. Κάποια είναι περισσότερο κοσμοπολίτικα, κάποια πιο ήσυχα, άλλα περιτριγυρίζονται από τεράστιους αμπελώνες, σε άλλα δεσπόζουν ψηλά κάστρα με απέραντη θέα στο Αιγαίο αλλά όλα έχουν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που θα σας συναρπάσει.

Ανακαλύψτε ηφαιστειογενείς παραλίες (Σαντορίνη Παραλίες) Ας μην παραλείψουμε να αναφερθούμε και στις υπέροχες παραλίες του νησιού που δεν θα μπορούσαν παρά να εναρμονίζονται με τον ιδιαίτερο ηφαιστειογενή του χαρακτήρα. Βουτήξτε σε παραλίες με μαύρη, κόκκινη και λευκή άμμο ή πολύχρωμα βότσαλα και σμιλευμένα από την αλμύρα και τον άνεμο βράχια. Ένα μοναδικό σκηνικό που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού στην Ελλάδα…

Η Σαντορίνη σας περιμένει λοιπόν! Είναι σίγουρο ότι η μεθυστική της ατμόσφαιρα όπου το γαλάζιο του Αιγαίου σμίγει με το κοκκινωπό των βράχων και το λευκό των σπιτιών θα σας γοητεύσει κάνοντάς σας να ανυπομονείτε να γυρίσετε πίσω στη «χαμένη Ατλαντίδα» σας! Αφήστε την ενέργεια που εκλύει το ηφαιστειογενές τοπίο να σας διαπεράσει και ανακαλύψτε μια ιδιαίτερη μαγεία που πραγματικά καμία εικόνα δεν μπορεί να απαθανατίσει.

Πως θα φτάσετε στην Σαντορίνη ; (Aκτοπλοϊκά Eισιτήρια Σαντορίνη - Αεροπορικά Eισιτήρια Σαντορίνη)

 • απ’ ευθείας: με Bluestar Ferries, Hellenic Seaways (συμβατικό πλοίο) από τον Πειραιά.
 • απ’ ευθείας: με High Speed (catamaran, μεταφέρει οχήματα) από τον Πειραιά (μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο).
 • απ’ ευθείας: με Seajets (catamaran, μεταφέρει οχήματα) από τον Πειραιά (μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο).
 • απ’ ευθείας: με Golden Star Ferries (catamaran, μεταφέρει οχήματα) από τη Ραφήνα (μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο).
 • απ’ ευθείας: με Olympic Air ή Aegean Airlines (αεροπορικώς) από το Ελευθέριος Βενιζέλος (όλο το χρόνο).

Διαμονή στη Σαντορίνη, συνεργασία με: ξενοδοχεία, studios, διαμερισμάτα, ξενώνες και βίλλες.

Πακέτα Διακοπών στη Σαντορίνη … Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος, γνωστοποιώντας μας: τον αριθμό των ατόμων, την περίοδο διαμονής, τον τύπο καταλύματος, ενδεικτικό κόστος / budget και το συντομότερο θα λάβετε την προσφορά μας.

ΑΠΟ 0€  
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη Σαντορίνη με Blue Star Ferries, Seajets, Hellenic Seaways ή Golden Star Ferries.
 • Εναλλακτικά αεροπορικά εισιτήρια για τη Σαντορίνη με Olympic Air ή Aegean Airlines.
 • Διαμονή για όσες διανυκτερεύσεις επιθυμείτε, στο κατάλυμα της επιλογής σας.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Κατά την καλοκαιρινή υψηλή περίοδο (Ιούλιος, Αύγουστος), Πάσχα, Τριήμερο Αγ. Πνεύματος: ελάχιστη διαμονή 2 νύχτες.
 • Μπορούμε να οργανώσουμε και τη μεταφορά σας (επιπλέον κόστος) από το λιμάνι/αεροδρόμιο προς το κατάλυμα (και αντίστροφα). Ωστόσο πολλές φορές παρέχεται δωρεάν από τα καταλύματα, αυτό θα είναι σαφές εκ μέρους μας κατά την επιβεβαίωση της κράτησης.
Τιμοκατάλογος
Περιλαμβάνονται
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη Σαντορίνη με Blue Star Ferries, Seajets, Hellenic Seaways ή Golden Star Ferries.
 • Εναλλακτικά αεροπορικά εισιτήρια για τη Σαντορίνη με Olympic Air ή Aegean Airlines.
 • Διαμονή για όσες διανυκτερεύσεις επιθυμείτε, στο κατάλυμα της επιλογής σας.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις
 • Κατά την καλοκαιρινή υψηλή περίοδο (Ιούλιος, Αύγουστος), Πάσχα, Τριήμερο Αγ. Πνεύματος: ελάχιστη διαμονή 2 νύχτες.
 • Μπορούμε να οργανώσουμε και τη μεταφορά σας (επιπλέον κόστος) από το λιμάνι/αεροδρόμιο προς το κατάλυμα (και αντίστροφα). Ωστόσο πολλές φορές παρέχεται δωρεάν από τα καταλύματα, αυτό θα είναι σαφές εκ μέρους μας κατά την επιβεβαίωση της κράτησης.