Επιβιβαζόμαστε στο πλοίο μας, αφήνουμε πίσω μας την ιστορική πρωτεύουσα της Ελλάδας και βάζουμε πλώρη για την εκπληκτική Κωνσταντινούπολη, ένα μέρος με τεράστια ιστορία που ξυπνά αναμνήσεις. Στην Κωνσταντινούπολη θα έχουμε μια διανυκτέρευση. Η πρώτη νύχτα θα σας δώσει την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την All-Inclusive φιλοξενία μας πριν ξεκινήσουμε μαζί να ανακαλύπτουμε τις ομορφιές του Αιγαίου.
Δεν υπάρχει μέρος στη γη όμοιο με την Κωνσταντινούπολη. Σε αυτή τη γεμάτη ζωή πόλη θα περάσουμε δύο ημέρες. Μην χάσετε τη δωρεάν κρουαζιέρα στο Βόσπορο και την επίσκεψη στην αγορά μπαχαρικών. Οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Ενετοί και οι Οθωμανοί εξουσίασαν κάποτε αυτή την πόλη που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία και βρίσκεται δίπλα στον Βόσπορο και ανάμεσα στη Θάλασσα του Μαρμαρά και τη Μαύρη Θάλασσα. Θα δείτε το εκπληκτικό Μπλε Τζαμί ή Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το Παλάτι Τοπ Καπί, τη Γέφυρα του Γαλατά, την Πλατεία Ταξίμ και φυσικά το μοναδικό Μεγάλο Παζάρι. Για να έχετε μια ιδέα τουλάχιστον από το μεγαλοπρεπές Βυζάντιο και την Πόλη. Θα έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας για να απολαύσετε το υπέροχο φαγητό σε ένα από τα πολλά και γεμάτα κόσμο εστιατόρια.
Ο Απόστολος Παύλος ήρθε σε αυτήν την πόλη του βορρά και κοντά στην αρχαία Νεάπολη, κατά το πρώτο ταξίδι του στην Ευρώπη. Στους αρχαίους Φιλίππους
βαφτίστηκε η πρώτη Ελληνίδα και Ευρωπαία χριστιανή, η Λυδία. Μια εκκλησία και ένα υπαίθριο βαπτιστήριο βρίσκονται στην ίδια τοποθεσία. Ο Απόστολος Παύλος έδωσε το πρώτο του κήρυγμα εδώ και θα επισκεφθούμε επίσης και τον αρχαιολογικό χώρο, συμπεριλαμβανομένης της φυλακής όπου κρατήθηκαν ο Απόστολος Παύλος και ο Άγιος Σίλας. Τέλος, θα δούμε και το μνημείο του Αποστόλου Παύλου.
Τα Βυζαντινά τείχη που περιφρουρούν τη Θεσσαλονίκη, αποτελούν ιδιαίτερο και αξιόλογο μνημείο καθώς και ένα εκ των τοποσήμων αυτής. Πλησιάζοντας το
λιμάνι, θα μείνετε γοητευμένοι από μία εκλεπτυσμένη πόλη που ακτινοβολεί πολιτισμό, λουσμένη με το χρυσαφένιο φως του ήλιου. Λεωφόροι με φοίνικες, όμορφα
μαγαζιά, μοντέρνα εστιατόρια και ιστορικοί πλακόστρωτοι δρόμοι με παραδοσιακές ταβέρνες και ουζερί για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Όμορφες εκκλησίες εμφανίζονται σε κάθε γωνιά, εποχιακά μαγαζιά με πολύχρωμα τοπικά προϊόντα και σημεία με σκιά στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου μπορείτε να καθίσετε με ένα
σπιτικό παγωτό και να βλέπετε τον κόσμο να περνάει.
Το πρωί φτάνουμε στο όμορφο λιμάνι του Βόλου. Η περιοχή θα σας μαγέψει και θα γνωρίσετε μερικές από τις πιο αξιοθαύμαστες ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας. Ο Βόλος ήταν σύμφωνα με τη μυθολογία το σπίτι του Ιάσονα και των Αργοναυτών. Η περίφημη Αργοναυτική εκστρατεία ξεκίνησε από αυτή την περιοχή, η οποία ήταν και γενέτειρα των Κενταύρων, μυθικών πλασμάτων που είχαν σώμα αλόγου και στήθος, χέρια και κεφάλι ανθρώπου. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τα μοναστήρια των Μετεώρων που βρίσκονται στην κορυφή κατακόρυφων βράχων.
Η Σαντορίνη με τα υπέροχα τοπία της, τα χαρακτηριστικά λευκά σπίτια στην πρωτεύουσα, τα Φηρά και φυσικά την εκκλησία με τον μπλε τρούλο στην Οία είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και είμαστε σίγουροι ότι το θέαμα θα σας κόψει την ανάσα.
Επιστρέφουμε πίσω στο λιμάνι περίπου στις 7π.μ. μετά από ένα επικό ταξίδι.