Σμύρνη – Παμουκαλέ – Καππαδοκία – Πάσχα

8 ημέρες

Σμύρνη – Παμουκαλέ – Καππαδοκία – Πάσχα

Ικόνιο – Αφιόν. Πάσχα στα Μικρασιατικά παράλια και την Καππαδοκία! …


,

Τουρκία Πακέτα Εξωτερικού

Πρόγραμμα

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΣΜΥΡΝΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου θα ακολουθήσει πτήση για Σμύρνη. Άφιξη στο αεροδρόμιο “MENDERES” και ακολουθεί περιήγηση της πόλης, στην οποία γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Είναι μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμη και σήμερα.  Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για την Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο Θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΠΡΟΚΟΠΙ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καππαδοκία, γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει. Θα περάσουμε μέσα από τα ψηλά οροπέδια της Ανατολίας, όπου βρίσκονται οι αποξηραμένες λίμνες. Επίσκεψη στο ΚαραβάνΣεράϊ, το οποίο ήταν το σημείο ξεκούρασης για τα καραβάνια που ακολουθούσαν το Δρόμο του Μεταξιού. Άφιξη στο ξενοδοχείο στο Προκόπι, στην περιοχή Νεάπολη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ
Αναχώρηση για την ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου. Επίσκεψη, περιήγηση στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τα τείχη, τα μαυσωλεία, και την σκεπαστή αγορά. Επίσκεψη στο Talas (Μουταλάσκη), καθώς και στο κοντινό χωριό Zincirdere. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει γνωριμία με την Καππαδοκία. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μεγάλα χριστιανικά κέντρα στην Ανατολία και σήμερα μπορεί να δει κανείς το μοναστικό συγκρότημα από λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες και παρεκκλήσια στην κοιλάδα Γκιορεμέ, που έχει χαρακτηριστεί υπαίθριο μουσείο. Συνεχίζουμε με την τρωγλοδυτική κοινότητα του Γκιορεμέ, το γεωλογικό συγκρότημα του Ζελβέ και την Άβανος, με τα εργαστήρια κατασκευής αντικειμένων από πυλό και όνυχα. Κλείνουμε την ημέρα με την υπόγεια πολιτεία του Καϊμακλή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

6η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΙΚΟΝΙΟ - ΑΦΙΟΝ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την αρχαία πόλη Ικόνιο, μια από τις ιερές πόλεις της Τουρκίας. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μαυσωλείο. Συνεχίζουμε για Αφιόν, όπου θα δούμε το σελτζούκικο μεγάλο τζαμί, που κτίστηκε το 1272, καθώς και την Ακρόπολη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΑΦΙΟΝ - ΣΜΥΡΝΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για Σμύρνη. Στη διάρκεια της διαδρομής, επίσκεψη στις Σάρδεις, στις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης, συμπεριλαμβανομένου του ναού της Άρτεμις, της παλιάς Συναγωγής και το Γυμναστήριο. Άφιξη στη Σμύρνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σμύρνης, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

Τιμοκατάλογος
Ημέρες Ξενοδοχείο Αναχωρήσεις Δίκλινο
8Μ / 7Ν Ξενοδοχεία 4* 13/04/2012 580€

 

Ξενοδοχείο – Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΣΜΥΡΝΗ - ΑΘΗΝΑ
  • Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Προκόπι, 1 διανυκτέρευση στο Παμούκαλε, 1 στο Αφιόν, 2 διανυκτερεύσεις στη Σμύρνη, σε ξενοδοχεία 4 αστέρων
  • Ημιδιατροφή (συνολικά 7 πρωινά και 7 γεύματα ή δείπνα)
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό
  • Αρχηγός - συνοδός
  • Φ.Π.Α. και ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φόροι αεροδρομίων
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, φιλοδωρήματα
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο
Σημειώσεις

* Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο για όλες τις ημέρες.
* Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς καμία παράλειψη.
* Οι φόροι αεροδρομίου & ο επίναυλος καυσίμων μπορεί να αλλάξουν έως και δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση σε πιθανή πετρελαϊκή κρίση και επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Μ. Παρασκευή
13/04/2012

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με