Ξενάγηση στην Αργολίδα – 2 Ημέρες

Ξενάγηση στην Αργολίδα : Απρίλιος - Οκτώβριος 2023

144

2 Hμέρες

Ξενάγηση στην Αργολίδα – 2 Ημέρες

Ξενάγηση στην Αργολίδα : Απρίλιος - Οκτώβριος 2023

Το Filippis Tours σας ταξιδεύει στις Μυκήνες με την Πύλη των Λεόντων, στην Επίδαυρο με το αρχαίο θέατρο και στο πανέμορφο Ναύπλιο με το επιβλητικό Παλαμήδι…


Ξεναγήσεις στην Ελλάδα

Μυκήνες - Επίδαυρος - Ναύπλιο - Πύλη των Λεόντων - Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Μυκήνες. Το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Ένας από τους δημοφιλέστερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας σας ξεναγεί στην ιστορία της!

Επίδαυρος. Η Επίδαυρος υπερηφανεύεται τόσο για τη φυσική της ομορφιάς, όσο και για το ότι φιλοξενεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον το προσελκύει το μεγάλο θέατρο της Επιδαύρου, το οποίο είναι και από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία θέατρα με εκπληκτική ακουστική και χωρητικότητα 15.000 θεατών.

Ναύπλιο. Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας σας ξεναγεί στη νεότερη ιστορία της, σε ένα ανεπανάληπτο σκηνικό στην κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που την περιβάλλουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι.

Πρόγραμμα

Πρώτη ημέρα: Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο κατά μήκος του Σαρωνικού θα φτάσουμε στον Ισθμό της Κορίνθου, ο οποίος συνδέει το Αιγαίο με το Ιόνιο Πέλαγος, (σύντομη στάση) και θα καταλήξουμε στις Μυκήνες. Οι Μυκήνες είναι η θρυλική πρωτεύουσα των Ατρειδών με μεγάλη συμβολή στον Ελληνικό πολιτισμό. Εκεί θα επισκεφθούμε τον τάφο του Αγαμέμνωνα (Βασιλικοί τάφοι), την Πύλη των Λεόντων και τα Κυκλώπεια τείχη.

Γεύμα στις Μυκήνες. Μετά το γεύμα συνεχίζουμε τη βόλτα μας στο Ναύπλιο τη γραφική παραθαλάσσια πόλη, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Μία πόλη γεμάτη ιστορία και όμορφες εικόνες. Θα δούμε το Μπούρτζι και θα θαυμάσουμε από μακριά το επιβλητικό Παλαμήδι που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Διανυκτέρευση στο Ναύπλιο, ελεύθερος χρόνος το απόγευμα και το επόμενο πρωϊνό.

Δεύτερη ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (ναός του Ασκληπιού), γνωστό για τη θαυμάσια ακουστική του. Το θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στο ΝΑ άκρο του ιερού που ήταν αφιερωμένο στο θεραπευτή θεό της αρχαιότητας, τον Ασκληπιό, στο Ασκληπιείο Επιδαύρου. Είναι χτισμένο στη δυτική πλαγιά του Κυνόρτιου όρους. Βρίσκεται κοντά στο σημερινό Λυγουριό της Αργολίδος και ανήκει στο Δήμο Επιδαύρου. Θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής. Γνωστό για τις παραστάσεις που δίνονται εκεί, ακόμα και στις μέρες μας.

Επιστροφή στην Αθήνα αργά το απόγευμα από την Εθνική οδό, απολαμβάνοντας μία πανέμορφη παραθαλάσσια διαδρομή,  που συνδέει την Επίδαυρο με την Κόρινθο. Τέλος εκδρομής « Ξενάγηση στην Αργολίδα - 2 Ημέρες».

Τιμοκατάλογος

« Ξεναγήσεις Στην Ελλάδα : Ξενάγηση στην Αργολίδα »

 

Ξενάγηση στην Αργολίδα – 2 ΗμέρεςΤιμές ανά άτομο
Ξενοδοχείο 3* με ημιδιατροφή160 €
Ξενοδοχείο 3* με ημιδιατροφή
Early booking 10% έκπτωση – κρατήσεις 90 ημέρες πριν
144 €
Ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή186 €
Ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή
Early booking 10% έκπτωση – κρατήσεις 90 ημέρες πριν
167 €

* Οι αναγραφόμενες τιμές ισχύουν ανά άτομο

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορά από και προς τα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας και το κέντρο της πόλης.
 • Εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκήνων.
 • Εισιτήριο εισόδου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
 • Ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα, με Αγγλόφωνο Ξεναγό.
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Προσωπικά έξοδα και φιλοδωρήματα.
 • Ποτά & αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
 • Δημοτικός φόρος διαμονής, πληρωτέος απευθείας στο ξενοδοχείο.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Απρίλιος - Οκτώβριος 2023
Τρίτη & Τετάρτη

Αναχώρηση : 08:45
Επιστροφή : 19:00

X

  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

  Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

  Συμπληρώστε όλα τα πεδία με
  GDPR : Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται από τους πελάτες μας θα ελέγχονται και θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την εταιρία Filippis Tours, για τους σκοπούς εκτέλεσης των συναλλαγών με τους πελάτες μας και την παροχή των υπηρεσιών μας προς αυτούς. Επιπρόσθετα, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία με συνδεδεμένες εταιρείες του Υπευθύνου Επεξεργασίας και μόνο υπό τις οδηγίες του τελευταίου.