Μαλδίβες – Ινδικός Ωκεανός

Μαλδίβες - Ινδικός Ωκεανός

Μαλδίβες - Ινδικός Ωκεανός... Ταξίδι στο όνειρο! Ο απόλυτος παράδεισος!

Η πρώτη εικόνα από ψηλά, είναι ένα φαντασμαγορικό σύμπλεγμα από λευκές μικρές κηλίδες γης, περιτριγυρισμένες από προκλητικά τυρκουάζ διάφανα νερά κλεισμένα σε ένα φυσικό φράγμα από κοραλλιογενή ύφαλο. Όταν αυτή η πρώτη εικόνα γίνει πραγματικότητα, τότε θα έχετε φθάσει στο «δικό σας» νησί και θα νοιώθετε την αίσθηση της λευκής πούδρας να χαϊδεύει τα πόδια σας, θα ατενίζετε το απέραντο γαλάζιο του Ινδικού Ωκεανού και θα απολαμβάνετε την τυρκουάζ φυσική πισίνα που δημιουργούν οι κοραλλιογενείς ύφαλοι μπροστά από το πολυτελές bungalow ή water villa σας. Τότε θα είστε στον παράδεισο των Μαλδίβων και τότε θα έχετε μόλις αρχίσει ίσως τις πιο όμορφες διακοπές της ζωής σας. (Μαλδίβες - Ινδικός Ωκεανός)

Η απόλυτη απόδραση, ο απόλυτος παράδεισος, ότι έχει δημιουργηθεί στο νησί που θα επιλέξετε έχει κτιστεί με φυσικά υλικά που δένουν με το ειδυλλιακό τοπίο και σεβασμό στο περιβάλλον. Νο shoes! Νo news! Δεν υπάρχουν δρόμοι, αυτοκίνητα, θόρυβος, το μόνο που υπάρχει είναι χαλάρωση, απόλαυση, ηρεμία & υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Το λουλούδι των Ινδιών: Ο Μάρκο Πόλο τις αποκάλεσε «Το Λουλούδι των Ινδιών», ο Μπατούτα στην εποχή του τις αποκάλεσε ένα από τα θαύματα του Κόσμου … και οι κάτοικοι τους λένε πως ο Θεός αφιέρωσε μία ξεχωριστή ημέρα για να φτιάξει τις Μαλδίβες. Αν αυτοί οι χαρακτηρισμοί σας φαίνονται υπερβολικοί τότε πρέπει να επισκεφθείτε τις Μαλδίβες για να το διαπιστώσετε μόνοι σας. (Μαλδίβες - Ινδικός Ωκεανός)

1.190 νησιά σχηματίζουν 26 ατόλες σε μία περιοχή 90.000 τετραγωνικών χλμ του Ινδικού Ωκεανού. Το μεγαλύτερο νησί το Μάλε αποτελεί και την πρωτεύουσα του συμπλέγματος. Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες της ιστορίας θα ανακαλύψουμε ότι αυτά τα μικροσκοπικά νησιά που συνιστούν το Αρχιπέλαγος των Μαλδίβων αποικήθηκαν για πρώτη φορά το 1500 π.Χ. Οι Ινδοευρωπαίοι μετανάστες έφτασαν γύρω στο 500 π.Χ., ενώ στη συνέχεια τα νησιά ανακαλύφθηκαν από Άραβες εμπόρους. Σήμερα, οι κάτοικοι που είναι όλοι σουνίτες μουσουλμάνοι, ζουν μόνο στα 200 από τα 1.190 νησιά. Το 25% του συνολικού πληθυσμού κατοικεί στην πρωτεύουσα Μάλε.

Τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει την ομορφιά του αρχιπελάγους. Φαντασθείτε μικρά νησιά που μπορεί να τα γυρίσει κανείς με τα πόδια μέσα σε 30 με 60 λεπτά περιτριγυρισμένα το καθένα από ένα δακτυλίδι κοραλλιογενών υφάλων που σχηματίζουν ρηχές λιμνοθάλασσες. Εικόνες πέρα από κάθε φαντασία με τους αμέτρητους κοκοφοίνικες ν’ αγγίζουν τα πρασινογάλανα πεντακάθαρα νερά του ωκεανού. Ακόμη και τα σπίτια χωρίς να διαθέτουν καμία ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φαντάζουν παραμυθένια μέσα στους κοραλλένιους φράχτες τους. Χαλαρώστε κάτω από τους κοκοφοίνικες και γευθείτε υπέροχους καρπούς … καρύδες, μπανάνες και μάνγκο.

Ιδανικός προορισμός για ξεκούραση και φυγή από την ανία, το άγχος και την καθημερινότητα. Ζήστε σαν σύγχρονοι Ροβινσώνες στις εξωτικές τοποθεσίες του αρχιπελάγους. (Μαλδίβες - Ινδικός Ωκεανός)

Αν υπάρχει συνώνυμο για την λέξη παράδεισος τότε αυτό σίγουρα είναι οι ΜαλδίβεςΘάλασσα και απόλαυση.

Μια βουτιά στον κοραλλιογενή βυθό αρκεί για να μεταφερθείς σε έναν κόσμο παραμυθένιο και να κολυμπήσεις παρέα με πολύχρωμα ψάρια. Στους κοραλλιογενείς ύφαλους των Μαλδίβων οι λάτρεις των καταδύσεων ανακαλύπτουν τον δικό τους παράδεισο. Ακόμα και οι αρχάριοι μπορούν να απολαύσουν τα κάλλη του βυθού με μοναδικό εξοπλισμό μια μάσκα κι έναν αναπνευστήρα ή αλλιώς snorkeling. Το κάθε νησί διοργανώνει μονοήμερες εξορμήσεις με επίσκεψη σε ψαροχώρι κατοικημένου νησιού, μια στάση σε άλλο για καταδύσεις ή snorkeling και BBQ στην αμμουδιά, καθώς επίσης ρομαντικές κρουαζιέρες για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα. (Μαλδίβες - Ινδικός Ωκεανός)

Κλίμα & ρουχισμός: Σχεδόν όλο το χρόνο, οι Μαλδίβες απολαμβάνουν μία μέση θερμοκρασία 29°C και νερά με θερμοκρασία γύρω στους 27°C. Από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο, οι επισκέπτες καλωσορίζονται από ήπιο και ζεστό καιρό με ήρεμη και γαλήνια θάλασσα. Μαζί σας έχετε ρούχα καλοκαιρινά, γυαλιά ηλίου, αντηλιακή κρέμα. Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο βρέχει κατά διαστήματα, όμως είναι τροπικές βροχές που διαρκούν λίγο.

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Είναι απαραίτητο, το διαβατήριο να είναι σε ισχύ τουλάχιστον για 6 μήνες από την ημερομηνία αναχώρησης από την Ελλάδα.

Νόμισμα: Επίσημο νόμισμα η Ρουπία (MVR), όμως όλες οι συναλλαγές γίνονται με Αμερικάνικα δολάρια και Ευρώ.

Γλώσσα: Επίσημη γλώσσα είναι η Divehi, όμως σχεδόν όλοι μιλούν Αγγλικά.

Ώρα: Η διαφορά ώρας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Μαλδίβες είναι +3 ώρες. Όταν στις Μαλδίβες είναι 15:00 στην Ελλάδα είναι περίπου 12:00 το μεσημέρι.

Κουζίνα: Η κουζίνα στις Μαλδίβες περιλαμβάνει διάφορα τροπικά φαγητά μαγειρεμένα με κάρυ και φρούτα τροπικά. Φυσικά υπάρχει πάντα η κουζίνα δυτικού τύπου.

Μετακινήσεις: Από το Μάλε προς το νησί που έχετε επιλέξει, ανάλογα με την απόσταση, με ταχύπλοα ή υδροπλάνα.

Ρεύμα: 220 Volt

Καθημερινά, Όλο το χρόνο!

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με