Κωνσταντινούπολη – Οδική

7 ημέρες

Κωνσταντινούπολη – Οδική

Οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το στολίδι του Βόσπορου ένα ταξίδι στην Αγία Σοφία, Φανάρι, Ντολμά Μπαχτσέ, Ταξίμ, Πριγκιπόννησα, Πέργαμος …


Τουρκία Πακέτα Εξωτερικού

Πρόγραμμα

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Στίς 8:30 π.μ. συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση στις 9:00 π.μ. Με στάση στην περιοχή της Λαμίας για ξεκούραση & καφέ και για προαιρετικό γεύμα στην περιοχή του Πλαταμώνα. Προσπερνώντας την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσω της Εγνατίας Οδού θα φτάσουμε στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της πόλης, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Μετά τον έλεγχο στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τις αγορές στα ελληνικά Duty Free Shops, θα φτάσουμε στη Ραιδεστό (Τεκίρ Νταγ) και μετά από στάση, θα φτάσουμε στην Πόλη νωρίς το απόγευμα. Η γνωριμία μας θα ξεκινήσει με ξενάγηση στην Μονή Βλαχερνών, τα Βυζαντινά Τείχη, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί με το θαυμαστό αγίασμα και τους τάφους των Πατριαρχών. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ όπου θα προσκυνήσουμε στο Ναό του Αγίου Γεωργίου. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας όπου εψάλη για πρώτη φορά το «Τη Υπερμάχω». Θα καταλήξουμε στον Ιππόδρομο όπου θα μαγευτούμε από το αριστούργημα της Χριστιανικής Τέχνης την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Επίσης θα δούμε το ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ, τη στήλη του Πορφυρογέννητου, το ανάκτορο ΤΟΠ ΚΑΠΙ με τους μυθικούς θησαυρούς των Σουλτάνων και το Βυζαντινό Υδραγωγείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε κέντρο με χορούς και τραγούδια της Ανατολής.

4η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Επίσκεψη στα ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ και στη συνέχεια περνώντας την Κρεμαστή Γέφυρα του Βοσπόρου θα βρεθούμε από τη Ευρώπη στην Ασία. Από το Bostanci με ιδιωτικό πλοιάριο θα επισκεφθούμε τα Πριγκηπόννησα. Στη Χάλκη θα επισκεφθούμε με άμαξες (έξοδα ατομικά) την περίφημη Θεολογική Σχολή και στην Πρίγκηπο θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά. Ελεύθερος χρόνος για να κάνετε μια βόλτα με τις άμαξες στο νησί. Γεύμα σε παραλιακό εστιατόριο. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη.

5η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Επίσκεψη στο πανοραμικό «Καφέ Πιερ Λοτί», το αγαπημένο καφέ του Γάλλου συγγραφέα Πιερ Λοτί για να πιούμε τον καφέ μας και να απολαύσουμε την καταπληκτική θέα του Κεράτιου Κόλπου και της Κωνσταντινούπολης. Κατόπιν επίσκεψη της Κλειστής Αγοράς (Καπαλί Τσαρσί) με τα 4000 μαγαζιά για αγορές από φθηνά δερμάτινα, χρυσαφικά, χειροποίητα χαλιά ως πολίτικα γλυκά. Προαιρετικά μία Κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου, θα μας συναρπάσει. Το απόγευμα ελεύθερο για μια βόλτα στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του Πέραν. Θα δοκιμάσετε τα καταπληκτικά προφιτερόλ στην Patisserie του «Inci» και αγοράστε περίφημα λουκούμια από τον Χατζιμπεκίρ.

6η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Αποχαιρετούμε την Κωνσταντινούπολη κάνοντας τα τελευταία ψώνια στην Αιγυπτιακή Αγορά, την αγορά των μπαχαρικών. Αναχώρηση για Τουρκοελληνικά σύνορα, μέσω Ραιδεστού, τελωνιακός έλεγχος και άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή.

7η ημέρα: ΚΟΜΟΤΙΝΗ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση και με στάσεις καθ’ οδό, άφιξη το βράδυ στα γραφεία μας στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμοκατάλογος
Ημέρες Ξενοδοχεία Αναχωρήσεις Δίκλινο
7Μ / 6Ν Ξενοδοχεία 4* στο Ταξίμ 19/07/2014
06/09/2014
04/10/2014
380€

 

Ξενοδοχεία Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
Περιλαμβάνονται
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων στην περιοχή του Ταξίμ.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα.
 • Όλα τα προγεύματα σε πλούσιο μπουφέ.
 • Τέσσερα γεύματα στην Κων/πολη
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αρχηγός – Ελληνόφωνος ξεναγός.
 • Όλη τη διαδρομή με πολυτελή υπερυψωμένα κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια.
 • Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Είσοδοι μουσείων, ποτά, φιλοδωρήματα
Σημειώσεις
 • Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο για όλες τις ημέρες.
 • Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς καμία παράλειψη.

12/07/2014, 06/09/2014, 04/10/2014

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με