Εκδρομή Θράκη – Πομακοχώρια – Αλεξανδρούπολη

Εκδρομή Θράκη - Πομακοχώρια - Αλεξανδρούπολη : Φεβρουάριος 2023

238

4 Ημέρες

Εκδρομή Θράκη – Πομακοχώρια – Αλεξανδρούπολη

Εκδρομή Θράκη - Πομακοχώρια - Αλεξανδρούπολη : Φεβρουάριος 2023

Ταξίδι στην Θράκη και την Αλεξανδρούπολη, πρωτεύσουσα του νομού Έβρου… Ταξίδι στην άκρη της Ελλάδας, σε ένα Ευρωπαϊκο σταυροδρόμι πλούσιο σε ιστορία, σε χρωμάτα, σε αρωμάτα, σε φύση, σε γεύσεις και σε ταξιδιωτικά μονοπάτια!


, ,

Εκδρομές στην ΕλλάδαΘράκηΠακέτα Εσωτερικού

Ταξίδια στην Ελλάδα.... Εκδρομές στην Ελλάδα.... Διακοπές στην Ελλάδα.... Εκδρομή Θράκη - Πομακοχώρια - Αλεξανδρουπόλη!

Η Αλεξανδρούπολη είναι μία από τις νεότερες πόλεις στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ιδρύθηκε ως ένα απλό ψαροχώρι στα μέσα του 19ου αιώνα. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, στα αρχαία χρόνια στη θέση της υπήρχε η αρχαία πόλη Σάλη που ιδρύθηκε από αποίκους από το νησί της Σαμοθράκης και αποτελούσε μέρος της τότε Σαμοθρακικής Περαίας. Η ζώνη της Αλεξανδρούπολης, όπως και όλη η έκταση από το Δέλτα του Έβρου μέχρι τη Βιστωνίδα λίμνη και τους πρόποδες της Ροδόπης, κατοικούνταν από τους Κίκονες. Οι Κίκονες ήταν ο θρακικός λαός, με τον οποίο συγκρούστηκε σύμφωνα με την μυθολογία ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του στην επιστροφή από την Τροία.

Τα Πομακοχώρια της Ξάνθης είναι ένας μοναδικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Ελλάδα. Είναι ένα εκπληκτικό μείγμα κουλτούρας, παραδόσεων, γεύσεων και θρησκειών! Τα Πομακοχώρια δεν είναι ευρέως γνωστά στο κοινό και για πολύ κόσμο αποτελούν μία άγνωστη Ελλάδα! Σε αυτό το ταξίδι σας παροτρύνουμε να ταξιδέψετε στα βουνά της Ροδόπης για να θαυμάσετε τόσο την εκπληκτική φύση όσο και την πολυπολιτισμική ιδιαιτερότητα του νομού!

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αναχώρηση 07:15 από Αθήνα, πορεία με τελικό προορισμό την πόλη της Κομοτηνής, με μικρές στάσεις στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, της Λάρισας και της Μουσθένης, ενώ μια ευχάριστη παράκαμψη από τη Λίμνη Βισωνίδα και τη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος, με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, δίνει ξεχωριστό χρώμα και κλείνει ευχάριστα τη διαδρομή μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πλατεία της Αγίας ειρήνης, σημείο αναφοράς της πόλης και στην πλακόστρωτη Ερμού με τα παραδοσιακά «Τεκετζίδικα». Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στο Δάσος Δαδιάς, τμήμα του οικοσυστήματος που εκτείνετε από τις ανατολικές απολήξεις της Ροδόπης έως το Δέλτα του Έβρου και έχει ανακηρυχθεί σε Εθνικό πάρκο. Αφού μας γίνει η σχετική ενημέρωση συνεχίζουμε την περιήγηση μας στον ακριτικό νομό με επίσκεψη στο Σούφλι με την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Επόμενος σταθμός το Διδυμότειχο, χτισμένο στη συμβολή Έβρου και Ερυθροπόταμου, δύο μόνο χιλιόμετρα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.. Κλείνουμε την περιήγηση μας, με επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νομού την Αλεξανδρούπολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό και μια όμορφη εκδρομή ξεκινά. Θα επισκεφθούμε δύο χαρακτηριστικά χωριά των Πομάκων της Θράκης, τη Σμινθή και τον Εχίνο. Ακολουθεί επίσκεψη στην πόλη της Ξάνθης. Χρόνος ελεύθερος να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού με άρματα και μεταμφιεσμένους που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στην Κομοτηνή, εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα, με ενδιάμεση στάση στην πόλη της Καβάλας. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για να φθάσουμε στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, όπου θα έχουμε πλούσιο Σαρακοστιανό γεύμα σε μπουφέ, συνοδεία μουσικής, στο ξενοδοχείο Poseidon Palace. Ακολούθως μέσω Λάρισας - Λαμίας με μικρή στάση σε καφέ της Εθνικής Οδού, φθάνουμε το βράδυ στην Αθήνα. Τέλος του προγράμματος «Εκδρομή Θράκη - Πομακοχώρια - Αλεξανδρούπολη».

Τιμοκατάλογος

« Εκδρομές στην Ελλάδα, Ταξίδια στην Ελλάδα : Εκδρομή ΘράκηΠομακοχώριαΑλεξανδρούπολη»

 

ΗμέρεςΞενοδοχείαΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
4Μ / 3ΝΑnatolia 3*24/02/2023238 €313 €208 €

 

Παρατηρήσεις• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
• Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο μαζί με τους γονείς.
Περιλαμβάνονται

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο «ΑΝΑΤΟLIA» 3* στην Κομοτηνή.
 • Τρία πρωινά σε μπουφέ.
 • Τρία δείπνα (το ένα εορταστικό).
 • Σαρακοστιανό γεύμα σε μπουφέ την Καθαρά Δευτέρα.
 • Αρχηγός – συνοδός.
 • Φ.Π.Α. & Φόρος διαμονής .
Δεν Περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων, ποτά γευμάτων, αχθοφορικά & φιλοδωρήματα.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
Σημειώσεις

 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.

24/02/2023

X

  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

  Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

  Συμπληρώστε όλα τα πεδία με  GDPR : Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται από τους πελάτες μας θα ελέγχονται και θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την εταιρία Filippis Tours, για τους σκοπούς εκτέλεσης των συναλλαγών με τους πελάτες μας και την παροχή των υπηρεσιών μας προς αυτούς. Επιπρόσθετα, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία με συνδεδεμένες εταιρείες του Υπευθύνου Επεξεργασίας και μόνο υπό τις οδηγίες του τελευταίου.