Εκδρομή Αράχωβα – Παρνασσός – Ιτέα – Λιδωρίκι

Αράχωβα - Παρνασσός - Ιτέα - Λιδωρίκι : Εορταστική περίοδος 2018/2019

3 & 4 Ημέρες

Εκδρομή Αράχωβα – Παρνασσός – Ιτέα – Λιδωρίκι

Αράχωβα - Παρνασσός - Ιτέα - Λιδωρίκι : Εορταστική περίοδος 2018/2019

Αράχωβα, Παρνασσός, Ιτέα, Λιδωρίκι… και άλλα πολλά σημεία φυσικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σας προσκαλλούν σε ένα υπέροχο ταξίδι…


, ,

Στερεά Ελλάδα – Εύβοια Πακέτα Εσωτερικού

Ταξίδια στην Ελλάδα.... Εκδρομές στην Ελλάδα.... Διακοπές στην Ελλάδα.... Εκδρομή Αράχωβα - Παρνασσός - Ιτέα - Λιδωρίκι.

Αράχωβα. Η ορεινή κωμόπολη, χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, αποτελεί τον πιο λαμπερό χειμερινό προορισμό στην Ελλάδα, καθ' ότι συμπεριλαμβάνει το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας και ένα πετρόκτιστο χωριό με κοσμοπολίτικη αύρα.

Παρνασσός. Ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Στερεάς Ελλάδος, καθώς έχει το πιο σύγχρονο και μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας. Όσοι όμως δε θέλουν να σταθούν μόνο σε αυτό, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα χωριά του και τις ξεχωριστές ομορφιές τους.

Ιτέα. Ταξίδι σε έναν απέραντο ελαιώνα, στην ιστορία της ξακουστής ελιάς της Άμφισσας. Περιτριγυρισμένη από τα όμορφα βουνά της Γκιώνας και του Παρνασσού, αποτελεί ένα αξιόλογο παραθεριστικό κέντρο καθώς και το σημαντικότερο και μεγαλύτερο λιμάνι του νομού Φωκίδας.

Λιδωρίκι. Η μικρή «Δωρική Ελβετία», είναι χτισμένη στους πρόποδες της Γκιώνας, αγναντεύει την πανέμορφη οροσειρά των Βαρδουσίων και παίζει με τα πρασινογάλανα νερά της ήρεμης λίμνης.

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αναχώρηση 09:00 π.μ. ημίωρη στάση στην περιοχή της Λειβαδιάς και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Οσίου Λουκά. Επίσκεψη και λίγο αργότερα φθάνουμε στην Αράχωβα, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Νωρίς το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην Ιτέα, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Κελάρια στον Παρνασσό για να απολαύσουμε τα χιονισμένα τοπία. Ακολουθεί επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και γεύμα προαιρετικά σε ταβέρνα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διασκέδαση, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό και μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή ξεκινάει. Πρώτος σταθμός η τεχνητή λίμνη του Μόρνου, στην καρδιά της Ρούμελης, με αδιαπέραστα δάση από έλατα, εντυπωσιακές κορυφογραμμές, οικισμούς που παραμένουν ανέγγιχτοι από τη σύγχρονη καθημερινότητα και καταπράσινα βουνά που σμίγουν με το γαλάζιο της τεχνητής λίμνης, συνθέτουν ένα ενδιαφέρον τοπίο. Η διαδρομή μας μέχρι το φράγμα του Μόρνου, που έχει ύψος 126μ. είναι από τα ψηλότερα της Ευρώπης και η λίμνη που δημιουργήθηκε έχει χωρητικότητα 780 εκατ. κυβικά μέτρα. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το Λιδωρίκι, πριν καταλήξουμε στο Γαλαξίδι, όπου θα έχουμε και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα του νομού, την Άμφισσα, ενώ λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Vagonetto), όπου με το τραινάκι (έξοδα ατομικά) θα ξεναγηθούμε στην ιστορία εξόρυξης του Βωξίτη, διακόσια μέτρα κάτω από τη Γη. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στη Γραβιά με το ιστορικό ''Χάνι'' ενώ το μεσημέρι θα γευματίσουμε προαιρετικά στην Αμφίκλεια, συνεχίζουμε για Αθήνα με την τελευταία μας στάση σε καφέ της Εθνικής οδού. Τέλος του προγράμματος « Εκδρομή Αράχωβα - Παρνασσός - Ιτέα - Λιδωρίκι ».

Τιμοκατάλογος

« Εκδρομές στην Ελλάδα, Ταξίδια στην Ελλάδα : Εκδρομή Αράχωβα – Παρνασσός – Ιτέα – Λιδωρίκι »

 

Ημέρες Ξενοδοχεία Αναχωρήσεις Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί
4Μ / 3Ν Galini 3* 23/12/2018
30/12/2018
195€ 255€ 175€
3Μ / 2Ν 04/01/2019 135€ 175€ 120€

 

Ξενοδοχεία • Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο
Παιδί • Εώς 12 ετών σε τρίκλινο μαζί με τους γονείς
Περιλαμβάνονται
 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή, 2 ή 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Γαλήνη 3*, στην Ιτέα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Αρχηγός – Συνοδός.
 • Φ.Π.Α.
 • Φόρος διαμονής.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων, ποτά γευμάτων, αχθοφορικά.
Σημειώσεις
 • Στην αναχώρηση 04/01/2019, περιλαμβάνεται επίσκεψη στο Γαλαξίδι αντί για το Λιδωρίκι.
 • Όλες οι τιμές είναι τιμές πακέτου κατ’ άτομο για όλες τις ημέρες.
 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράληψη για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.

23/12/2018
30/12/2018
04/01/2019

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με