Η πόλη της νέας χιλιετηρίδας το Λονδίνο συναντιέται με το θρύλο της Μ. Βρετανίας, τη Σκωτία σε ένα ταξίδι ονείρου ...
1η ημέρα: Αθήνα – Λονδίνο (Προαιρετικός νυχτερινός γύρος)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Λονδίνο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής σας. Ολόκληρη η υπόλοιπη μέρα στη διάθεση σας για να χαρείτε την υπέροχη πόλη. Για μια πρώτη γνωριμία μπορείτε να ξεκινήσετε από τα παγκοσμίου φήμης πολυκαταστήματα Harrods και Harvey & Nichols, τα εκλεκτά καταστήματα της Σλόαιν στρήτ, περπατήστε στις γνωστές Όξφορντ στρήτ, Μποντ στρήτ , Ρίτζεντ στρήτ με τους φημισμένους οίκους μόδας, απολαύστε τον καφέ σας στο Κόβεν Γκάρντεν. Προτείνουμε μία βόλτα στη διάσημη Αγορά του Πορτομπέλο Ρόουντ στο Νότινγκ Χίλ με τους εκατοντάδες εμπορικούς πάγκους. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά) στον προαιρετικό νυχτερινό γύρο της πόλης με πούλμαν και με τον αρχηγό μας όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την πόλη και τα αξιοθέατα της φωταγωγημένα. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Πικαντίλι με το άγαλμα του Έρωτα στο κέντρο της, ξεκινάμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου. Συνεχίζοντας διασχίζοuμε το Σόχο και την κινέζικη συνοικία. Τέλος θα επισκεφθούμε την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και τους πλανόδιους μουσικούς και τα διάφορα θεάματα που προσφέρουν οι μίμοι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Ξενάγηση πόλης Λονδίνου
Εγγλέζικο πρόγευμα σε μπουφέ. Με πούλμαν και τον ελληνόφωνο ξεναγό μας θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγηση της Βρετανικής πρωτεύουσας από την περιοχή του Ουέστμινστερ που αποτελεί το κέντρο της πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας της Αγγλίας με το επιβλητικό κτίριο του Κοινοβουλίου, το Αβαείο του Ουέστμινστερ, τα ογκώδη δημόσια κτίρια της οδού Γουάιτχολ όπου στεγάζονται εδώ και αιώνες διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, την πλατεία Τραφάλγκαρ με την Εθνική πινακοθήκη, στη συνέχεια περνώντας από το φημισμένο Σέιντ Τζειμς Παρκ θα φθάσουμε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ. Διασχίζοντας την Πάρκ Λέιν με τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία από την μια και το πανέμορφο Χάυντ Πάρκ από την άλλη θα μας οδηγήσει στο έργο του Τζόν Νας Μάρμπλ Αρτς (μαρμάρινη αψίδα). Συνεχίζουμε τη πανοραμική ξενάγηση περνώντας από τη περιοχή του Σάουθ Κένσινγτον βλέποντας το μνημείο του Αλβέρτου, το Άλμπερτ Χώλ, τα δαιδαλώδη μουσεία Φυσικής Ιστορίας, Επιστημών και της Βικτορίας και Αλβέρτου. Θα συνεχίσουμε με το Σίτυ, το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου (αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν), το Πύργο του Λονδίνου και την γέφυρα του Πύργου. Ελεύθερος χρόνος. Για την βραδινή σας διασκέδαση σας προτείνουμε να μην χάσετε μία από τις φαντασμαγορικές θεατρικές παραστάσεις - musical στην γνωστή θεατρική περιοχή του Λονδίνου. Διανυκτέρευση
3η ημέρα: Λονδίνο – Οξφόρδη - Στράτφορντ απόν Έιβον - Μάντσεστερ
Εγγλέζικο πρόγευμα σε μπουφέ. Νωρίς το πρωί επιβίβαση στο πούλμαν για να αρχίσουμε τον οδικό μας γύρο ξεκινώντας από την Αγγλική Ενδοχώρα. Πρώτη στάση στην περίφημη Πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους, που υψώνονται πάνω από τα παμπάλαια κολέγια, περιποιημένα παρτέρια και κήπους, τετράγωνες αυλές με κιονοστοιχίες και αετώματα, και πάντα στο βάθος το θέαμα του ποταμού Άισις. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή περνώντας από τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής Κότσγουολτς που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ απόν Έιβον, την γενέτειρα πόλη του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς και ποιητές στο κόσμο. Προαιρετική επίσκεψη στο σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ο Βάρδος του Στράτφορντ, ελεύθερος χρόνος για γεύμα με θέα το ποταμό Έιβον. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη βορειοδυτική Αγγλία και αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Μάντσεστερ - Αγγλικές Λίμνες - Εδιμβούργο
Μετά από το πλούσιο Αγγλικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα ξεκινήσουμε για το πανέμορφο θέρετρο Γουιντερμίρ στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε προαιρετικά όσοι επιθυμούμε μια μίνι κρουαζιέρα στη λίμνη ή να περπατήσουμε στο γραφικό χωριό με τα μικρά παραδοσιακά μαγαζιά. Ελεύθερος χρόνος για κάποιο γεύμα. Αναχώρηση και μέσα από μία διαδρομή με αλληλοδιαδεχόμενες λίμνες περνάμε τα νοητά σύνορα Αγγλίας – Σκωτίας. Αργά το απόγευμα άφιξη στην "Αθήνα του Βορρά" όπως αποκαλούν το Εδιμβούργο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο του Εδιμβούργου. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και διανυκτέρευση.
5η ημέρα: Εδιμβούργο ξενάγηση πόλης
Σκοτσέζικο πρόγευμα σε μπουφέ. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση από την Νέα - Γεωργιανού τύπου - πόλη που άρχισε να χτίζεται στα μέσα του 8ου αιώνα γύρω από τρεις μεγάλους παράλληλους δρόμους βόρεια της μεσαιωνικής πόλης, με στόχο να ανακουφιστεί η Παλιά Πόλη από τον συνωστισμό των κατοίκων και τις ανθυγιεινές συνθήκες που επικρατούσαν. Θα δούμε πολλά όμορφα ιστορικά κτήρια, πλατείες με υπέροχες αναλογίες, μεγάλους δρόμους με ημικυκλική διάταξη που δεν έχουν χάσει τίποτα από την μεγαλοπρέπειά της εποχής τους. Στη συνέχεια θα ανεβούμε το Λόφο Κάλτον, με το παρατηρητήριο της πόλης, το Μνημείο αφιερωμένο στο ναύαρχο Νέλσον και το Εθνικό Μνημείο για τους νεκρούς των Ναπολεόντειων πολέμων. Από την κορυφή του λόφου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Πόλης του Εδιμβούργου . Επόμενη στάση μας το όμορφο Παλάτι του Χόλιροουντ, επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στη Σκωτία. Δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα περάσουμε ανάμεσα στα ψηλά σπίτια της Παλιάς Πόλης, εκεί μπορείτε να βρείτε κατασκευαστές γκάιντας, πωλητές ουίσκι, εξαιρετικά μουσεία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Εκκλησία Κάνονγκειτ, το Τόλμπουθ, το σπίτι του Τζον Νοξ, το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς κ.α. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου, εδώ θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι με το Σκοτσέζικο Στέμμα, το Σπαθί, το Σκήπτρο και τη μυθική Λίθο του Πεπρωμένου, το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας, τις Στοές των Φυλακών, το Μνημείο Σκοτσέζικου Εθνικού Πολέμου. Το απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα: Εδιμβούργο ελεύθερη μέρα. (Προαιρετική εκδρομή Γλασκόβη – Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς – παραδοσιακό αποστακτήριο ουίσκι)
Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας ελεύθερη μέρα για να εξερευνήσετε την πόλη. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά) στην προαιρετική ημερήσια εκδρομή μας με το πούλμαν και τον αρχηγό. Πρώτη μας επίσκεψη στην μεγαλύτερη πόλη της Σκοτίας την Γλασκόβη. Ξενάγηση και περιήγηση της πόλης. Σημαντικά αξιοθέατα η πλατεία Τζωρτζ με τα επιβλητικά Βικτωριανά κτήρια, το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και ο καθεδρικός Ναός του Αγίου Μάνγκο. Ελεύθερός χρόνος για μια βόλτα στη αγορά της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την λίμνη Λομόντ περνώντας μέσα από το Εθνικό Πάρκο Τρόσακς. Στάση για φωτογραφίες στο μαγευτικό αυτό τοπίο. Διασχίζοντας τα πανέμορφα Χάιλαντς θα επισκεφτούμε ένα παραδοσιακό αποστακτήριο παρασκευής ουίσκι, ξενάγηση στο χώρο παρασκευής και δοκιμή single malt whiskey. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Εδιμβούργο. Διανυκτέρευση.
7η ημέρα: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΓΙΟΡΚ - ΛΙΝΤΣ
Μετά από το πλούσιο Σκοτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχώρηση με προορισμό το Γιόρκ. Καθ’ οδών θα σταματήσουμε στο Τζέντμπορο οπού θα επισκεφθούμε ένα πρατήριο υφαντουργείου για τελευταίες Σκοτσέζικες αγορές. Στάση για φωτογραφίες στα νοητά σύνορα Αγγλίας – Σκωτίας και στην συνέχεια περνώντας έξω από το Νιου Καστλ θα φτάσουμε στην πιο όμορφη, μικρή, Μεσαιωνική πόλη της βόρειας Αγγλίας το Γιορκ. Η Ιστορική Πόλη του Γιορκ περιβάλετε από ένα ανέπαφο από το χρόνο, γερό τείχος (μήκους 4 χιλιομέτρων), εμείς θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από τον Πύργο Λένταλ με την ομώνυμη γέφυρα, εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις όμορφες εικόνες που μας χαρίζει ο ποταμός Ουζ. Θα περάσουμε από τους Κήπους του Μουσείου, για να φτάσουμε στην έξοχη Μητρόπολη του Γιόρκ, το Γιορκ Μίνστερ, η μεγαλύτερη μεσαιωνική Εκκλησία στην Βόρεια Ευρώπη. Ελεύθερος χρόνος για μία βόλτα στα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης με την χαρακτηριστική κατάληξη τους σε gate (Gillygate, Fossgate, κ.τ.λ). Μην παραλείψετε την πιο παλιά οδό του Γιορκ Shables, το Μουσείο Γιόρβικ Βίκινγκ Σέντερ, το Πύργο Κλίφορντ, το Εθνικό Μουσείο Σιδηροδρόμων. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο του Λιντς. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
8η ημέρα: ΛΙΝΤΣ – ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
Μετά από το πλούσιο αγγλικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχώρηση για την πόλη του Λονδίνου. Ενδιάμεση στάση στην δεύτερη Πανεπιστημιούπολη της Αγγλίας το Κέμπριτζ. Περιήγηση στα κτήρια των κολεγίων (Τρίνιτι Χολ, Κουίνς κόλετζ κ.α). που δημιουργούν ένα από τα πιο σημαντικά Πανεπιστήμια του κόσμου. Θα δούμε την Μεγάλη Εκκλησία της Παναγίας όπου από το πύργο της μπορούμε να θαυμάσουμε μία υπέροχη θέα της πόλης. Ίσως έχουμε χρόνο προαιρετικά για μια μικρή βαρκάδα στο ποταμό Κεμ. Στη συνέχεια και μετά από διαδρομή 1 ½ ώρας άφιξη στο Αεροδρόμιο του Λονδίνου, έλεγχος εισιτηρίων και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα.
| Αναχώρηση | Ξενοδοχείο | Δίκλινο | Επιβάρυνση Μονόκλινου |
Παιδί |
|---|---|---|---|---|
| 22/12/2011 30/12/2011 |
Ξενοδοχείο 4* | 1095€ | 275€ | 925€ |
| Ξενοδοχείο | Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο |